Inundații în Sudan

Peste 3.000 de case au fost distruse de inundațiile care au lovit o întinsă parte a Sudanului în perioada Ramadanului și a sărbătorii Eid al-Fitr, au anunțat sâmbătă mass-media oficiale de la Khartoum, transmite AFP.

În total, „22 de districte din opt state au fost afectate de inundații și ploi torențiale”, a informat agenția Suna, citând Ministerul sudanez al Sănătății.

Ploile au afectat 6.100 de familii, dintre care jumătate în statele Nilul și Kordofanul de Nord, și au provocat rănirea a 184 de persoane, conform Suna.

În capitala Khartoum, numeroase case au fost avariate de ploile și vânturile violente. Un mare număr de locuințe din regiune sunt construite din cărămizi de pământ bătut, foarte vulnerabile la inundații.

Peste 3.000 de locuitori din Jabarona, din apropierea orașului Omdurman învecinat cu Khartoum, au avut de suferit, a menționat atașatul umanitar de la ambasada Sudanului de Sud, Kabi Jeremiah.

Au fost distruse mai ales adăposturi în care trăiau sud-sudanezi, a declarat el joi pentru AFP. Locuitorii au săpat canale cu mâinile pentru a încerca să îndepărteze apa și a usca puținele bunuri din posesia lor.

Mii de sud-sudanezi lipsiți de posibilități trăiesc în adăposturi improvizate la Jabarona și în numeroase alte tabere din împrejurimile capitalei Khartoum. Ei așteaptă fără succes să primească ajutor pentru a pleca în Sudanul de Sud, devenit independent în urmă cu trei ani.

În august 2013, inundațiile din Sudan au afectat aproape o jumătate de milion de persoane și au provocat 50 de morți, mai scrie France Presse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.