Învățătoare luată la întrebări pentru că și-a protejat elevii

incendiu

O învățătoare de la o școală din Bragadiru trebuie să dea explicații după ce și-a scos elevii din clasa în care se făcuse dezinfecție. Operațiunea a fost realizată de personalul școlii, cu cloramină, conform Realitatea Plus. Inițial, elevii au ieșit din clase fără gecile de iarnă pe ei, acuzând stări de rău. Apoi au încercat să revină în clase pentru a-și lua hainele, iar unii dintre copii au început să verse, conform sursei citate. Un elev a ajuns la spital, ceilalți au fost luați de părinți acasă

Învățătoarea a alertat și părinții, după ce au usturat-o ochii în timpul orelor de curs, ea urmând să dea explicații inspectorilor școlari pentru gestul său.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Ilfov au precizat, pentru Mediafax, că învățătoarei au început să îi lăcrimeze ochii în timp ce se îndrepta spre fereastra clasei. În acel moment, fără a se consulta cu directorul școlii, ea le-a spus tuturor elevilor că trebuie să părăsească sala de clasă și au ieșit cu toții în curtea unității de învățământ.

Mai mult decât atât, cadrul didactic i-a sunat pe părinții copiilor și le-a spus că trebuie să vină să îi ia de la școală, pentru că e posibil să fie afectați de substanțele cu care se dezinfectează școala. Ulterior, precizează sursa citată, deși nicio altă persoană nu s-a simțit rău, la fața locului a fost chemată o echipă a Direcției de Sănătate Publică, care a constatat că totul este în regulă.

Oficialii ISJ Ilfov spun că, începând din 20 ianuarie, în școală se administrează, în fiecare seară, cloramină, cu o centrație de 2%, dar acest lucru nu este un pericol pentru elevi și cadrele didactice. În cursul zilei de joi o echipă de la Inspectoratul Școlar va merge pentru a discuta cu învățătoare, aceasta urmând să dea explicații pentru modul în care a alertat pe toată lumea, deși nu a existat nicio problemă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. 1. Cât la sută din contractul celui care dă cu cloramină a îndulcit inspectoratul școlar ofuscat. 2. Când la copii le este rău de la ceva ca dascăl în loc să deschizi geamul și scoți copii în curte la aer îi lași să se intoxice în clasă și tu te duci la director să-i descrii situația și să ceri aprobare? 3. Dacă unui copil îi este rău tu ca dascăl nu anunți părinții, aștepți să se agraveze situația? 4. Doamna Anisie a fost aleasă ministru ca și cea mai bună din Inspectoratul Școlar Ilfov? 5. Părinții copiilor din acea clasă, încă nu l-ați fugărit pe director și inspector prin localitate?

  2. Cum nu a existat nicio problema daca copiii s-au simtit rau?! Tot felul de prosti, fara cunostiinte minime de chimie si fiziologie fac dezinfectie. Fiecare fiinta umana este unica, unele rezista la concentratii mari de substante toxice, altele nu rezista nici la asa-zisa concentratie admisa legal.Trebuie evitate substantele chimice, mai ales ca este vorba de copii. Exista si dezinfectanti fara clor si alte substante care provoaca reactii adverse.

  3. Cine tot aduce în atenția presei astfel de subiecte? Toată ziulica stați calare pe cadrele didactice. Alte subiecte nu mai aveți de discutat? După ce dezinfectezi cu cloramina, trebuie sa iesi din acea încăpere. Dacă ei au dezinfectat seara și dimineața le-a venit rau copiilor, înseamnă că nu s-a respectat concentrația. Dacă s-a dezinfectat cât timp erau copiii acolo, ei au greșit, nu învățătoarea care i-a scos la aer.

  4. Asta e culmea!
    Cadrul didactic are obligația de a asigura protecția elevilor. Bravo învățătoarei ca a luat masuri în acest sens. Clorul este toxic pentru unele persoane, altele îl suporta greu.
    Inspectoratele școlare și Ministerul se comporta cu cadrele didactice precum cu niște sclavi.

  5. Se pare ca datorita televiziunilor neprofesioniste in Romnia a mai aparut o psihoza: a dezinfectiilor. Au fost niste cazuri reale, izolate si singulare dar . . .

  6. S-o luam încet : CLORAMINA e CANCERIGENA. E drept ca se foloseste clor si-n industria farmaceutica (somnifere, medicamente în afectiunile cardiace, calmante…), însa clorul e CANCERIGEN. La fel AMIANTEI din BITUM, adica din asfalt (indiferent de pretentiile unor producatori ca „noul” bitum n-ar mai fi cancerigen). O cantitate mare de CLOR în dozajul cloraminei fiind MORTALA. OTRAVITOARE. Echipa venita la scoala s-o dezinfecteze ar fi trebuit s-aiba MASTI, pentru protectia respiratorie a copiilor. Concluzie : TOT INSPECTORATUL SCOLAR ILFOR, DE DAT AFARA. Singura solutie. Se aude, dle ministru al educatiei? din situatie rezultând si ca DEZINFECTANTUL N-A FOST CORECT DOZAT. Se-aude, dle primar al comunei? NU PROFESOARA E DE VINA, ci DIRECTIUNEA SCOLII SI ISJ ILFOV. CARE TREBUIE SA ZBOARE CU TOTII, UCENICII VRAJITORI, SI-NCA URGENT!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.