Investiție uriașă într-o fabrică ALKA

Începută în 2018, investiția în fabrica de la Ploiești unde se produc snacksuri sărate coapte s-a ridicat la 25 de milioane de euro. Peste jumătate au fost investiți în etapa a doua de dezvoltare, încheiată recent.

Viziunea Alka a fost încă de la început de a transforma fabrica Alka într-un etalon al celor mai noi tehnologii de top în producție. De aceea, din totalul de 25 milioane de euro, 4,2 milioane au fost investite în corpul fabricii, 2,8 milioane în depozitul acesteia, iar cea mai mare parte, de 18 milioane, în echipamentele de producție. Toate aceste investiții permit companiei Alka să producă peste 100 de milioane de pungi de snacksuri pe an care ajung pe rafturile a sute de mii de magazine din România și din afara țării. Mai exact, produsele din fabrica de la Ploiești ajung în 50 de țări din 5 continente.

Fabrica din Ploiești reprezintă și locul unde resurse locale de făină, zahăr, ambalaje și alte materii prime secundare sunt folosite în producția produselor Alka. Peste 12.000 de tone de grâu românesc primesc o valoare adăugată binemeritată în această fabrică, fiind transformate în produse de înaltă calitate precum Toortitzii, Soocitzii sau Meteoritzii.

Ne mândrim pentru contribuția noastră la economia României și prin locurile de muncă create, dar cea mai mare bucurie pentru noi este că prin produsele noastre inventate și produse în România, ce ajung la sute de milioane de oameni de pe 5 continente, am devenit neoficial ambasadorii culinari ai României în lume. Fabrica de la Ploiești reprezintă un proiect în care am crezut încă de la prima schiță și în care am investit continuu astfel încât să putem fi cât mai aproape de nevoile și dorințele iubitorilor de produse Alka. Investițiile din ultima perioadă ne ajută să fim în continuare unul dintre jucătorii importanți din industria alimentară românească, cu aproape 30 de ani de experiență ca producător local.”, a declarat Ady Hirsch CEO ALKA Group.

Cu o suprafață de 6.600 metri pătrați construiți și un depozit cu o capacitate de produse finite de 4.000 de paleți, compania Alka are posibilitate de a-și menține vie promisiunea de a oferi consumatorilor români produse în linie cu trendurile culinare moderne de gust, formă, textură și ingrediente, devenind o parte inerentă din viața românilor, din obiceiurile, gusturile și societatea românească.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. Răutăcios ne patriotic este să spui că 100 de milioane de pungi de plastic poluează România și aiurea. Normal este să te bucuri că pe rafturile din magazinele din țara noastră sunt și biscuiți produși în România din produse locale, speră acesta să fie adevărul, și numai aduși din Turcia, Ungaria și Polonia. Ce pungi cu biscuiți de calitate ieftini de 1 leu, sau specialități de ciocolată, nu ciocolată, tot ieftine specialitate Doina 2 lei, au fost România anilor 70. Alături de pui de “Avi-cola” aceste au avut efect în populație, înălțimea copiilor crescând semnificativ și ce ea performanțele sportive ale României.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.