Investiție de un miliard de euro lângă Portul Constanța

Investitorii de la Ussuri Capital vor construi o fabrică de oțel cu emisii reduse de carbon, o investiție colosală de aproape 1 miliard euro, ce urmează să fie edificată în România. Potrivit declarațiilor lui Roman Kurashev, managerul ucrainean care a pus bazele companiei, planurile vizează amplasarea acestei unități de producție în imediata apropiere a portului Constanța, pentru a profita de accesul facil la materii prime și de perspectivele favorabile de export.

Kurashev, cunoscut și pentru rolurile sale de conducere în cadrul afacerilor B2B, a fondat Ussuri Capital după o bogată experiență în industria oțelului.

Înainte de aceasta, el a ocupat poziții cheie la companii precum Kovalska Industrial Group și Metinvest Holding. El a jucat un rol semnificativ în diversele aspecte strategice și comerciale din acest sector.

În prezent, Ussuri Capital se află în etapa inițială a planificării și dezvoltării proiectului, cu o estimare de investiții de aproximativ 160 de milioane de euro pentru prima fază a construcției. Managerul afirmă că se lucrează intens la structura de finanțare și la identificarea locației ideale pentru fabrică.

Cu toate acestea, Kurashev subliniază că amplasarea finală nu este încă stabilită definitiv și că se iau în considerare diverse opțiuni.

Pentru Ussuri Capital, Uniunea Europeană reprezintă un mediu propice pentru investiții pe termen lung, în contextul introducerii mecanismului CBAM și a altor măsuri menite să protejeze producătorii locali de oțel. În plus, România este percepută ca fiind o piață promițătoare, datorită portului Constanța și cererii interne în creștere pentru produsele din oțel.

Ussuri Capital se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în industria siderurgică, adoptând tehnologii ecologice. Fabrica planificată în România va produce o varietate de produse din oțel plat. Procesul de construcție presupune instalarea unei instalații cu arc electric și utilizarea deșeurilor locale în procesul de producție, cu scopul de a minimiza impactul asupra mediului.

Cu toate că proiectul este încă în faza de planificare, se estimează că fabrica va fi operațională în perioada 2027-2030, iar veniturile companiei din prima fază a producției ar putea ajunge la 324 de milioane de euro în doi ani de la inaugurare. Acest demers al Ussuri Capital vine în contextul în care și alți jucători importanți din industria oțelului, precum Borusan Mannesmann, își extind operațiunile în România, reflectând interesul crescut pentru piața locală și pentru oțelul produs în mod sustenabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Cosmin Pam Matei 4569 Articole
Author

15 Comentarii

  1. O gramada de bani s-au ciordit cu ocazia acestui razboi din Ucraina. Acum ca razboiul este pe terminate urmeaza sa se investeasca banii.

  2. Bravo Consiliul Suprem de Apărare a Ţării! Ministerul și ministrul ECONOMIEI, Ministerul și ministrul MEDIULUI. Ministerul și ministrul Turismului sunteți de acord? Ministerul Culturii, Academia Română, FACIES, ONG-uri gureșe tăcere? Cu Canalul Bâstroe Ucraina ne distruge încet dar sigur Delta Dunării, acum le dăm ocazie să distrugă și Litoralul românesc al Mării Negre, să facă concurență Combinatului Galați și să pretindă că găgăuzii sunt bulgari și Dobrogea nu e românească??? Ce țara oricui numai a românilor a ajuns România! Ardealul e cu MOL (Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan) Balta Brăilei șeicii din Golf, etc… Ce manipulare “cu emisii reduse de carbon”!!! vasele mineraliere merg cu energie solară?, oțelăriile cu materialele necesare producerii oțelului stocate în bătaia vântului cu praf în aer, pe plaje, mesele din restaurante, marea poluată, agricultura poluată. Președinție, Guvernanți ați înnebunit? Ați vândut deja România și oamenii ei străinilor pentru o pensie specială?
    “Sboară păserile toate
    De neagra străinatate;
    Numai umbra spinului
    La ușa creștinului.
    Cine-au îndrăgit străinii,
    Mânca-i-ar inima câinii,
    Mânca-i-ar casa pustia,
    Și neamul nemernicia!”
    (Mihai Eminescu)

  3. „identificarea locatiei ideale”? … adica vrea sa identifice cat va costa CHIRIA ideala ?
    Conform DEX, LOCATIE=CHIRIE !!!… numai in DexOnline s-a adaugat o alta definitie de catre un academician repetent si #progresist…
    Vai de limba romana… si slava limba romaneza !

  4. Spalare de bani veniti de la prostii de americani. Astora nu le mai ajuns 800 de baze militare, lui hitler i-au ajuns 84 de lagare de exterminare: „munca te face liber” … sa zbori la cer !

  5. Nu se va realiza. Ar fi o prostie. Totul depinde de ceea ce va urma dupa razboi. Dar Constanta ramane cel mai mare oras romanesc ca parte a coridoarelor de transport (navale, feroviare si auto) ale viitorului. Dezvoltarea orasului si imprejurimilor trebuie sa fie exclusiv comerciala si de transport. Acum se vede prostia uluitoare a celor care au guvernat dupa ’89. In loc sa largeasca autostrada Bucuresti-Constanta la trei benzi si sa lege Constanta cu alta autostrada pe directia sud-nord (Turcia,Bulgaria spre Polonia,Rusia si Germania) fac un rahat de drum national spre podul de la Braila iar de acolo spre autostrada Moldovei nu exista nici o autostrada in perspectiva. La fel se face un drum expres chinuit intre Braila si Galati cu legatura spre RM si Odesa stiind ca de acolo va fi coridorul spre tarile bogate ale Caucazului. In schimb se lucreaza tare la tronsonul de autostrada dinspre Targu-Mures (ce trafic este acolo?!) spre Budapesta.

  6. Încet,încet…vom pierde dobrogea…se va merge la mare cu pașaport!…baze americane, industrie Ukrainiană, populație așijderea…

  7. Mă,..iarăși ”visuri” ?? Cînd e gata și funcționează, eventual poți să mă informezi.. Azi insă și existența ukrainei este incertă.. Azi nu cred că ukraina are bani de investiții in străinătate. Azi de venea rusul cu minereul lor ieftin și te dotau,. mai era o afacere..\dar cu povești de aiurit votantul bleg,. nu cred că ține figura,.

  8. Deci oligarhii ucrainieni sunt buni şi trebuie speijiniți să investească banii câştigați pe timp de război, când se fac cele mai mari averi speculative. Foarte bine că ne va canibaliza Combinatul dw la Galați, ordinul Licuriciului e „totul pentru Ucraina, numic pentru România” şi se respectă!
    Doar nu or fi proşti oligarhii ucrainieni încât să-şi ajute țara cu banii proprii, furați cu greuî! 😁

  9. Mi se pare normal ca ucrainenii sa investeasca in Romania. Unde altundeva ar fi putut face ceva cu banii pe care Romania li-i da gratis, in semn de multumire pentru ca i-au desnationalizat pe romanii traitori in Ucraina si pentru contributia lor decisiva la prima sovietizare a Romaniei.

  10. Ca sa il citez pe Zalmoxis , asta ne mai lipsea mafia ucraineana. Mai ales ca astia raman in curand fara iesire la mare si or sa tabere pe noi!

  11. Firma Ussuri ucraienana… Ussuri este un fluviu situat in partea asiatica a Rusiei, la granita cu China…

  12. aha… si uite asa ptr ca noi desi dorim ca statul sa aiba firme in numele nostru habarnistii au decis sa lase strainii sa castige toate licitatiile si sa fure tot ce a mai ramas din prastia?
    ia adu’ bai Tepes ala cu „sulita” sa se ocupe de banditii astia habarnisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.