Ioan Niculae a aflat cât au valorat în fața judecătorilor lucrările scrise de el în închisoare

Ioan Niculae rămâne în închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa au motivat decizia de a respinge cererea acestuia de eliberare condiţionată a milionarului. Magistraţii susţin că omul de afaceri nu ar fi putut să scrie cinci lucrări ştiinţifice într-un timp atât de scurt de când se află în penitenciar. Niculae se află după gratii după ce a fost condamnat în dosarul mită la PSD, informează B1 TV.

”Cu privire la posibilitatea condamnatului de a elabora cinci lucrari ştiinţifice, de câte o sută dar şi peste o sută de pagini într-un timp foarte scurt alocat în penitenciar de numai 74 de ore si 45 de minute. Numai lecturarea lucrărilor ştiinţifice scrise de autori străini care au constituit surse de inspiraţie necesită un timp mai îndelungat decât cel alocat de către condamnat la elaborarea lucrărilor ştiinţifice, chiar şi pentru persoane cu titluri universitare. Multe lucrări ce au stat la baza inspiraţiei pentru elaborarea lucrărilor ştiinţifice nu se găseau în bibliotecile din penitenciare”, se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Dâmboviţa.

Decizia instanţei a fost luată ţinându-se cont de ordonanţa de urgenţă privind suspendarea articolului de lege care prevedea ca persoanele condamnate care elaborează lucrări ştiinţifice obţin 30 de zile de libertate.

”Considerăm că cele 150 de zile câştigate ca urmare a elaborării a celor cinci lucrări ştiinţifice de către condamnat nu mai pot fi luate în considerare la calculul pedepsei executate, ca urmare a dispoziţiilor legale în acest sens”, se mai arată în motivarea instanţei.

Potrivit procurorilor, în anul 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Brăila pentru a obţine suma de un milion de euro de la Ioan Niculae. Banii urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Recomanda
Mia Tudose 1232 Articole
Author