Iohannis, cadorisit de serviciile secrete

Președintele Klaus Iohannis ar fi primit cadouri de la serviciile secrete. Este afirmația uluitoare făcută de jurnalistul Silviu Sergiu pe blogul propriu. 

Ziaristul scrie:

„Generalul Iulian Gherghe, fost locțiitor al directorului DGIA, gen. Marian Hăpău, a făcut declarații în fața procurorilor militari de la Curtea Militară de Apel care-l incriminează pe șeful său în dosarul delapădării celor 180.000 de dolari din fondurile operative ale serviciului secret al Armatei, în care Gherghe a fost arestat, mi-au declarat surse apropiate anchetei, scrie pe blogul său jurnalistul Silviu Sergiu.

Potrivit acestor surse, Gherghe a precizat: «În momentul în care am fost adus la Direcția de Contrainformații și Securitate Militară (DCiSM) și apoi la Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), ambele conduse de gen. Marian Hăpău, am găsit acest mod de lucru legat de fondurile operative. Nu l-am creat eu.»

El a spus că din fondurile operative nu a fost sustrasă doar suma de 180.000 de dolari, pentru care a fost pus sub acuzare, ci, de-a lungul timpului, au fost și alte sume de bani destul de consistente.

Gen. Gherghe a precizat că gen. Hăpău și Ilieana Chiriță, contabila DCiSM și apoi DGIA, erau gestionarii direcți ai acestor fonduri, fiind cheltuite sume importante de bani pe activități contrainformative fictive.

Gen. Gherghe a acuzat faptul că gen. Hăpău și Ileana Chiriță au mințit în momentul în care au precizat că și-au făcut surse de informații, atât din cetățeni români, cât și din cetățeni străini, atât în România, cât și în străinătate.

Aceste presupuse surse false de informații, le-a spus gen. Gherghe procurorilor militari, „primeau” recompense fictive în mod continuu. În context este important de precizat că doar apropiații gen. Hăpău, puțini la număr, aveau dreptul să gestioneze fondurile operative.

În declarația dată procurorilor, gen. Gherghe a dat și exemple de astfel de surse fictive de informații și a explicat care era mecanismul sustrageriii fondurilor operative.

Existau și surse de informații reale, care erau recompensate, însă sumele care erau trecute în evidențele contabile erau mult mai mari decât cele primite în realitate, aceasta fiind o altă modalitate de sifonare a fondurilor operative.

Din aceste fonduri, a spus gen. Gherghe, se cumpărau și cadouri pentru diverse persoane, inclusiv politicieni. El a dat ca exemplu un costum de schi negru-roșu, cu care Klaus Iohannis a fost filmat pe pârtia de schi în această iarnă, respectiv pe 30 ianuarie.

(…)

Articolul integral poate fi citit pe silviusergiu.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

13 Comentarii

 1. Sa iasa iohanis sa dezminta..dar omul nu are onoare pentru asa ceva.sase case din meditatii nu e de colea… un penal spălat tot penal ramane in istorie..si apoi e normal…tu le cresti bugetul in criza ei te trimit la schi.

 2. Si va inchipuiti ca Joianiss va spune ceva? NIMIC cum nu spune nimic despre casele furate cu acte false! N-aude, nu vede, se face ca ploua, dupa principiul sa creada prostii de romani ce vor, „caravana” mea merge mai departe!

 3. Si, cica:
  – institutiile statului sunt independente!
  – nu exista control si coordonare politic!
  – isi indeplinesc sarcinile de serviciu conform fisei postului si conform legii!
  S’o credeti voi naivii!

 4. Iohannis este de multă vreme un penal dovedit. Singura modalitate de a ieși din această poveste puturoasa raude tot este demisia de onoare. Dar de unde atâta onoare? Câinele meu are mult mai multă onoare…

 5. Azi o sapca, maine un costum de schi, poimaine o pereche de sosete si tot asa.
  Omul asta se umple de haine la Palat acolo.

 6. cata nepolitete…..si ravasitoarea, zisa si genunche, nu s-a procopsit cu vreun costum???? sau la ea se merge numai pe fustite si rochite, eventual sandalute

 7. Basme,taica,basme!Si eu mint mult…Cine sta sa creada mincinosii din servicii,oameni fara onoare si caracter..
  Ce e aia grade de tipul „general,colonel,maior’in serviciile conduse de civili?

 8. Generalul Predoiu, fost la SIE, s-a straduit indelung in interviul acordat Aleph News unui apropiat (n-am scris acoperit!) sa arunce cu catran pe generalul Gherghe, numit ca atare si trimis la stilpul infamiei pina la gradul de elev al scolii de ofiteri si apoi locotenent, capitan etc. Neobisnuit pentru un sef de spioni care, in general, e mai retinut la gura. Dincolo de animozitatea (pina la adversitate paguboasa pentru interesele tarii, o spun in cunostinta de cauza) dintre SIE si DGIA, ma gindesc ca Predoiu a recunoscut in descrierea metodelor folosite de sefimea spionilor si contraspionilor armatei, facuta de Gherghe, propria sa fosta ograda, pentru ca SIE functioneaza la fel, pe baza de spagi, de la portarii de ambasade pina la marile afaceri si tunuri, pe sume exorbitante. Ori, „hotul striga hotii!” e o tehnica veche de cind istoria. Intr-un stat al „prostocratiei”, initiatii din umbra sint imparati, nu-i asa?!.

 9. He he ! Pai din ce credeti ca au aparut ca ciupercile viloacele tip „piramida egipteana” ale burtosilor de „generali” romani, tineri pensionari la doar 45 de ani ?

 10. Pai ce,a luat si nea Palton saracu o spaga costum de schi si daca il suparati il da inapoi,ca anul asta s-a saturat de dat cu talpicele,iar la anu’ ii vine spaga altul fie el si un costum cu dungi pentru Beciul ala Domnesc cu closet turcesc si fara usa.

 11. Jhonny soseste, pe nepusă masă, la Sibiu. Merge in bucătărie, unde i se spusese ca e sotia, si-o gaseste stand goală, la masa, alături de un SPP. Revoltat, intreaba: ce faci Carmen, nu ti-e rusine? „Calmeaza-te, draga „, ii zice Carmen. Am fost nutritionistul la mine si mi-a recomandată sa mănânc carne de porc goală, daca vrei sa slăbesc.

 12. Daca erau securisti adevărați trimiteau cadouri si la ue…sa aprobe pnrr..asa..rămânem cu iohanisu gol…80 de miliarde mințite si lasate altora mai capabili ca catu si barna..asta e guvernarea lui Klaus schiorul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.