Klaus Iohannis poate primi o mare moștenire! Se îmbogățește și mai mult?

Vizita președintelui Klaus Iohannis în țări din Africa, printre care Kenya, are mize economice inexistente, în opinia unui analist, în vreme ce costurile financiare ale deplasării sunt considerabile. Și, totuși, ce putem primi noi și, implicit, Klaus Iohannis de la Kenya? Niște mail-uri „cum că am câştigat nu ştiu ce moştenire”, spune economistul Cristian Păun.

„Miza economică este nulă pentru că aceste ţări nu au relaţii comerciale foarte intense cu noi. Investiţii nu mai vorbesc, nu mai vorbesc, nu avem niciun investitor din Kenya, în afara mailurilor pe care le primim, ştiţi dumneavoastră, cum că am câştigat nu ştiu ce moştenire”, a declarat Cristian Păun, citat de Observator.

În 2021, România a exportat în Kenya bunuri de aproximativ 16 milioane de euro. Şi a importat de puţin peste 5 milioane de euro. Schimburile cu Tanzania şi Senegal, pe care de asemenea le va vizita Iohannis, sunt şi mai reduse.

Însă, președintele României a spus Nairobi: Kenya este unul dintre prietenii tradiționali ai României în Africa de Est și un partener economic și sectorial din ce în ce mai relevant pentru noi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Ioana Radu 8515 Articole
Author

10 Comentarii

 1. Imi place cum arata si este imbracata sotia, sefului (militar) din KENYA. Poza prezentata este interesanta. Probabil, presedintele nostru vrea sa populeze ceva gradini zoologice din Romania, tara noastra stand slab la gradini zoo, fata de multe tari din Europa.

 2. Daca deschizi acest Imeil o sa primesti o mostenire de 1 milion de dolari cu virushi in calculator !

 3. Dacă-l includea în delegație pe d-l Ovidiu Tender, avea, sigur, rezultate notabile, nu numai în Senegal, unde românul nostru are puternice legături, dar și în toate țările vizitate. Numai că statul român, cu indicații de la cel mai înalt nivel, l-a ascuns ceva vreme prin beciurile domnești, retezând din fașă acest început de bisnis. Dar turistul națiunii nu-l poate lua pe împricinat cu el, să nu se „compromită”, să fie alături de un „pușcăriaș”, dar și să vadă „boborul” că România are și politicieni și afaceriști veritabili, care pot să-i umbrească statura lui de mare, el crede ca-i politician, noi constatăm că-i un nesimțit, puturos, îngâmfat, egoist. Aș mai zice câteva caracteristici, dar nu sunt publicabile.

 4. @miki
  -aia e g.eal delia dinu a lor
  (shefa protocol)
  dupa ce a fost la trattament de albire!

 5. Un elefant impaiat si o lada de banane ce sa primesti? Doar sa nu se spele diamantele africane prin Kenia cu sucursale in Ro sa primim si noi ceva adica servicile
  … Sau sa gasim și noi Butu nostru sa schimbam ruginiturile alea de kalaş sa luam niste Bereta proaspete gen pe troc.

 6. Paunul incearca sa se impauneze cu o zicere tampita! Daca eu i-as spune ca, dupa nume, parerea mea (probabil gresita) ar fi ca este membru al unei minoritati, mi-ar face reclamatie la CNCD, dar el, cand face afirmatii gratuite despre popoare de care habar n-are, e de ras, e smecher! Bai paunule, ia arata-ne tu noua un email, un singur email, din Kenya cu „mostenirea”. N-ai de unde? Nici n-ai cum, nu aia-s cu mostenirile. Dar pentru tine ce mi-e Nairobi, ce mi-e Lagos, doar o aruncatura de bat cat de la Bucuresti pana in mijlocul Atlanticului!
  PS nu-s fan Iohanis dar nici de coprofagi nu-mi place!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.