Iohannis vopsește gardul

https://www.presidency.ro/

Vineri, la amiază (nu sîmbătă, pentru că președintele nu lucrează decît în cazuri de catastrofă!), a avut loc la Cotroceni o altă întîlnire „istorică”. Cu aerul său de comandant bosumflat, președintele s-a întîlnit, din nou, cu guvernatorul Mugur Isărescu și cu primul ministru L. Orban, însoțit de Florin Vasile Cîțu. Împreună, cei patru nu reprezintă nici un fel de organism colectiv. Nici nu pot lua decizii pe care să le anunțe în public. Să fie acesta motivul pentru care participanții la respectivul conclav au tăcut la sfîrșitul întîlnirii? Sau este vorba de o neînțelegere, de o situație dificilă la care cei patru, plus consilierul Marinescu (mai mult pe post de traducător de limbaj economico-financiar), nu au găsit nici o soluție?

Marele profesor suplinitor de fizică de la Agnita s-a mai arătat țării ca un intens preocupat de situația economică și financiară a României. A făcut-o cu două săptămîni în urmă, cînd a mai organizat la Cotroceni o întîlnire similară. Și atunci a dorit să înțeleagă și el cum stăm. Noi, nu el! Atunci radia de optimism sau mințea cu dezinvoltură. Reproduc din declarația sa, dată în data de 8 mai, după aceeași întîlnire ținută în aceeași distribuție. Iată ce spunea președintele Klaus Iohannis în data de 8 mai (pandemia curentă):

Tocmai am finalizat o întâlnire foarte bună, la care au participat, împreună cu mine, domnul Ludovic Orban – Premierul, domnul Isărescu – Guvernatorul Băncii Naționale, Ministrul Finanțelor – domnul Cîțu, și colegul meu, Cosmin Marinescu. Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune(..)Am găsit soluții pentru toate și este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună. Au lucrat și până acum, vom intensifica lucrarea(…) Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a declarat Klaus Iohannis, după întîlnire.

Unde sunt soluțiile de la „întîlnirea foarte bună” de la Cotroceni ținută pe 8 mai? Le-a mîncat bau-bau! Citiți presa de după data de 8 mai și vedeți dacă este pomenită vreuna! Sau, dacă a fost inițiată o caricatură de măsură decurgînd din intensificarea „lucrării împreună”? Klaus Iohannis a făcut, în 8 mai, o declarație de doi bani și de ochii lumii, urmînd să repete „lucrarea împreună”, pentru a găsi „soluțiile pentru finanțarea deficitului!”

Au reeditat „lucrarea împreună” și n-a ieșit nimic? De ce, după întîlnirea de vineri, președintele n-a mai suflat o vorbă despre „soluțile pentru toate”? S-a grăbit să plece la Sibiu? A descoperit că situația este și mai proastă decît credea? În loc să se laude cu soluțiile „pentru finanțarea deficitului” și-a mușcat limba ca să nu injure? Cert este că a doua întălnire de la Cotroceni (de lucrat împreună) s-a terminat cu o tăcere mormîntală. Klaus Iohannis, cucul aducător numai de vești bune, a amuțit inexplicabil.

A curs calendarul pînă azi. Citiți presa noastră cumpărată de guvernul Orban și vedeți dacă aflați ceva despre rezultatele aceste întîlniri și despre soluțiile pomenite la întîlnirea precedentă! Măcar o știre despre cum s-a încheiat! Puteți să trageti cu tunul și nu găsiți nimic.

Și, totuși, care a fost subiectul la Cotroceni? Din surse demne de încredere (și acelea pot fi găsi pe la Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, nu la București) la Cotroceni s-a discutat despre lipsa banilor. Guvernul Orban nu mai are bani. Și ca niște amatori într-ale guvernării României (și Iohannis și Orban și Cîțu) l-au chemat pe Mugur Isărescu. Între ideile stupide pronunțate cu acest prilej a fost ca BNR să rezolve (garanteze, acopere) un necesar de 30 de miliarde de euro. Mugur Isărescu ar fi făcut ochii cît cepele și ar fi spus că nu se poate.
-Și care ar fi soluția să facem rost de bani?

Guvernatorul le-ar fi spus să mărescă impozitele pe marile averi, cele mai multe depozitate prin Elveția, Monte Carlo, Miami și paradisuri fiscale. Liberalii ar fi răsăpuns că ei nu pot face așa ceva pentru că sunt liberali. Îi seacă la alegeri. O altă soluție ar fi să se adreseze Fondului Monetar Internațional. Dar în schimbul banilor, FMI va cere același lucru. Mărirea taxelor și impozitele pe marile averi.
După informațiile noastre, întîlnirea s-a încheiat în coadă de pește. Salvatorul Klaus Iohannis a rămas mut, iar cei doi liberali au plecat acasă, urmînd să găsească un răspuns la întrebarea simplă:
-De unde facem rost de bani?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 40

75 de Comentarii

 1. „Avem sanse foarte bune … avem solutii … avem programe … da’ nu vi le spunem, ca de abia asteapta sa ni le fure si sa le plagieze PSD-ul ! Aaaa ! bine ca mi-am amintit ! PSD-ul, care … haide maestre, pune placa ! Zi-le, domnu’ Geo !”

 2. Mă miram sa fi venit la serviciu luni!!!.. m-am dumirit că întâlnirea a avut loc vineri..cât despre bani ce să mai vorbim, întrebați-l pe gânditorul de la Hamangia !!.el are soluții și creme destule..nu zicea pachidermul că a alergat un an că prostul??.. uite pentru cine ai alergat…!!sper că dl Guvernator să nu cadă în capcana proștilor,cum la fentat pe Dragnea sper să-i fenteze și pe urmașii lui… asta-i tezaurul țării nu punguța PNL ..

 3. Romania se afla intr-o situatie fara precedent din punct de vedere economic.
  Pe surse neverificate se vorbeste despre o propunere a celor care conduc de facto UE prin care statele membre insolvente sa accepte o guvernare straina, mai direct sa-si piarda suveranitatea.
  Desteapta-te, romane, pana nu va fi tarziu!

 4. Pai ce sa zica? Ca nu au vrut de la inceputuri si nici acuma nu vor sa respecte legea si sa creasca punctul de pensie cu 40%? Cum sa spui asta celor aprox. 5 mil de pensionari in asa fel incat sa nu-i pierzi ca votanti? Au vrut guvernarea, sunt la guvernare, daca nu maresc pensiile pierd alegerile. Este cat se poate de simplu. Nici chiar mediocrul politruc Iohannis nu-si imagineaza ca ptr decizia din vara asta a guvernului PNL poate da vina pe PSD si ca va fi crezut. PSD va promite sa creasca punctul de pensie si va fi votat. PNL nu mai poate promite nimic. Ptr PNL vremea promisiunilor a trecut odata ajuns la guvernare, ei POT majora sau nu, punctul de pensie. Si vor raspunde politic, la urne, ptr ce vor decide. Ca au spus in mod repetat, banii ptr pensiile majorate sunt prevazute in buget, este doar vorba de o decizie politica. Tradus, dau la pensionari sau la clientela PNL, subventionam multinationalele, cumparam arme, dam salarii si dotari securistilor…etc.

 5. ‘ Tocmai am finalizat o întâlnire foarte bună… ‘ limba de lemn care definește această guwernare conform proverbului ‘laudă-mă gură…’ !

 6. Suoer foto:
  1.Dl.Presedinte nu are manusi. De ce? sa se spele pe maini mai usor daca iese rau?
  2.Nu au cum sa se inteleaga cand au botnita, toti.La acea masa puteau sta la 6 metri distanta unii de altii.
  3.Nu ar fi fost mai bine sa vedem acolo invitati;
  -experti in sanatate
  -finantisti si economisti, recunoscuti, alaturi dee dl Isarescu
  -academicieni
  -sociologi
  -psihologi
  -statisticieni
  -oameni importanti de afaceri
  -sindicate
  probabil ca, obsesia, PSD nu l-a lasat sa adune in jurul sau oamenii capabili.
  Ce trist!
  Spun doar ca, un mare conducator aduna in jurul sau oameni capabili

 7. Si uite asa, mersera peneleii zi de vara pana-n seara si ajunsera la o bariera. Si atunci s-au oprit si se tot uita la ea!

 8. ,, Guvernatorul le-ar fi spus să… ” , ” Liberalii ar fi răsăpuns că… ” ( asa scrie in textul articolului ,, rasapuns ” ! A cause de la vitesse , of course ! ) …. ! Ce-mi place mie la autor este ca nu se multumeste cu confirmarea din trei surse , nu , musai o cauta si pe-a patra ! Care i se dezvaluie intotdeauna noaptea in somn , le confirma pe celelalte trei si este mult mai bogata in fel de fel de presupuneri ! Presupuneri reale ! Reale bazate pe intamplari imaginare ! Pai cum altfel ! P.S.: Autorule , ce zici , situatia economica a Romaniei s-o fi inrautatit in 3 ani de guvernare a PSD , sau in 6 luni de guvernare a PNL ? Acu’ sa te vaz ! P.S.2: Sa nu vii cu vrajeala Veoricai de crestere economica de enspe la suta !

 9. După alegerile din 2019 se mai putea vedea pe garduri afişul electoral cu Klanus Sparanghel, având sloganul „Votaţi o Romanie normala!”.

  Nu credeam s-ajung vreodată
  Si sa fiu asa de as
  Ca făcând pipi pe garduri
  Sa o fac direct pe SAS !

 10. Oameni buni, NU INTRATI PE FENTELE ASTORA CARE S-AU INTALNIT SI VORBIT! O scurta mentionare pentru acesti latratori scarbosi care fac spume la bot, si anume: s-a tot latrat ca se vor aduce toti banii romanilor din elvetia dupa ce se vor da liber la conturile lor! Ce sa vezi, din toamna 2016 s-a deschis drumul pentru a intra romania in actiune, dar, ce a facut Romania, a prelungit termenul acceptat de elvetia pana la sfarsitul lui 2017, si canci bani adusi din tara sau nume de bipezi cu conturi grase in elvetia! Acum, „rahatii” vorbitori, mai arunca o mortaciune „impozite marite pe conturile grase” pentru ca naivul sa creada cocalareala lor! Bai „panarame vorbitoare, mai aveti de mintit si manipulat?! La ora actuala, doar sfanta icoana Isarescu se mai agata de elvetica pentru a-si face imagine! O sa aduc argumente de cate ori clampanesc acesti borfasi agatandu-se de alte tari pentru a-si construi imaginea, vezi hArafat, hRafila din cand in cand dar le-a trecut deoarece au fost demascati, i-am prins cu minciuna! Doar antena3 si ala cu sondajele se chinuie sa ii mentina in prim plan pe acesti gusati bortosi.

 11. „Asistent B.U.”, nevolnicia voastra, tu si „Ion Acatrinei”, respira cand va multiplicati in speranta ca in turma sunteti
  mai convingatori, repetati mot a mot aceleasi jalnice expresii indiferent cum va intitulati! Sunt singurul care abordeaza ideile si nu persoanele! Sunt singurul care abordeaza toate aspectele analizelor,inclusiv acelea ocolite cu intentie! Sunt singurul a carui cultura si viziune ii permit sa sesizeze contradictii si sa evidentieze intentii ascunse printre randuri!
  Niciodata nu ati fost capabili sa emiteti o idee sau o impresie legata de tema, intotdeauna apareti ca guzg anii cand va e
  atins Totemul! Niciodata nu folositi aceste pseudonime la alte articole, de aceea va zic pretorieni. De fapt niste pigmei
  nevolnici! Viziunile se concentreaza intr-un cuvant, o fraza si in orice text, ele evolueaza, se nuanteaza, nu incremenesc
  ele reflecta experientele succesive. Ele reflecta „devenirea” chiar daca nucleul etic si axiologic pare/ramane neschimbat!
  Cand emiti o idee, aceasta e purtatoarea concentrata a viziunii tale construita prin citirea a sute, mii de carti! Nu este cazul tau, o nulitate in plan ideatic, eternul „asistent” si pariez ca ti-ai dat initialele reale in speranta pigmeului ca
  „Guliver” o sa-l recunoasca si aprecieze…

 12. chiar eram nedumerit:va trece ziua fara ceva despre johannis?

 13. Ce-ai facut Bobita? Si cu maimuta lu Margherita de Clejani ce-ai avut?

 14. @zicsieu: BRAVO! FELICITARI! Ai invatat la scoala marelui Pastorel. Demult n-am mai ras cu asemenea pofta.
  As mai completa si eu:

  Klaus Werner, fan Apus,
  A-ntors curu catre rus,
  Ca s-arate rusului,
  Obrazul Apusului.

 15. Pricep Statul ROman ca statul inchis, degeaba, in casa dauneaz grav ecomiei din lipsa consumului de orice. Motiv pentru care Trump a tot insistat sa fie ridicate orice stare de anormalitate si a amenintat guvernatorii democrati, care s-au aratat extrem de caposi si artagosi, continuand sa se impotriveasca. PNL face la fel ca temperatura, termoscanare, masca, calatorii sa respecte distana etc. Economia e pe butuci, lui Mandolina ii arde de alerte in continuare si ii tin legate in continuare pietre de moara la picioare. Pana sa miste „doctorii” Mandolina si Citu un deget, pacientul lor economia a decedat.

  PNL supradimensioneaza criza de covid sa continue sa-si adjudece partea leului in pandemie prin afaceri de partid. Pacientii de orice altceva in afara de covid sunt abandonati, spitalele au stat goale ca asa au vrut PNL-istii.

 16. Si psd ul au marit taxele pe marile averi ? Este cacealma si colo si colo , socialisti psd sunt mai bogati decat toti , verificati averea adevarata a lui Nastase sapte mi de case , Hrebenciuc iubitorul de codrii Romsilva , Dragnea acoperirul de glorie etc .
  Pe munca o sa se mareasca impozotele , ca de prostime nu le este frica , pe cand de multinationale se feresc ca dracul de tamaie . Lukoil este cel mai mare binefacator strain ce lucra in Romania , astia de cand au venit nu au avut profit lucrand doar in pierdere , le plangi de mila dupa modul cu isi contabilizeaza statul roman firmele capuse .
  Romania este tradata si de vesnicul Isarescu si de psd-udmr si de liberali care vor a vinde Hidroelectrica (fabrica de bani) .
  Deja ipocrizia partidelor romanesti care au tradat si vandut tot la cei ce i-au adus la putere dupa lovitura de stat straina din 89.
  Dar poate or venii si romani la putere ca deja e jale , si atunci om vedea ce averi sunt prin Elvetia sau insulele suli . Banci ce au ajutat cu atata perfidie la devalizarea tarii .

 17. Ca la noi, la nimenea! Cica suprafetele calamitate sunt mai mari decat cele insamantate! Felicitari Johannis! Manca-l-ar tata de ministru liberala/hot al agriculturii snapan! Sa plateasca prostii din Europa pentru mafiotii cu milione de lei in buzunare pe campurile patriei (mari boieri pe pamanturile patriei si care au cumparat pamanturile de la tarani pe doi lei) si care palatesc cas la negru sclavii! Ce-a mai mare mafie este in agricultura cu bombona de pe coliva cea mai tare structura mafiota APIA (DNA-ul nu se baga) care plateste la greu pe declaratii false si nu verifica situatia reala din teren! Se prind banditii dupa satelitul bruiat! Huuo Johannis cu trei turme de oi proaste, adicatelea cu galbeaza!

 18. -De unde facem rost de bani?Cum a facut si Boc misorari de salarii, pensii, ingheatarea angajarilor.
  Impozitele marite Nu le vor plati aia mari care au, multinatioanlele, bancile si care oricum nu platesc. Tot cei mici vor suporta costurile cum au facut cu PDL si Boc cu impozitul forfetar, aplicat arbitar si discriminatoriu au falimentat firmele mici.

 19. Comentariul meu de mai sus a fost blocat inainte de pranz fiind postat la analiza Dlui Marga „Strategii anticovid-19” si se poate observa ca este „inofensiv”! Mint, ma adresam lui „Asistent B.O.U.”…

 20. Uite domnule ca autorul are surse de informare,tari de tot. De langa Ioha de la Cotroceni.
  Cum sa scrii articol pe barfe?
  Dar,oare de ce n-or mai fi bani? Din cauza cui,analistule? Asta ar fi trebuit analizat. Bine, trebuie sa ai si pregatire pt. asa ceva.

 21. Ce s-a intamplat cu miliardele imprumutate de Citu la dobanzi astronomice?

  Dragnea a fost bagat in puscarie pentru ca a deranjat bancile straine si multinationalele, de aia lui Orban ii e frica sa le impoziteze suplimentar. De unde face GuWernerul rost de bani? Aplica metoda jumatatii PDL-iste: taieri de salarii si pensii, inchideri de scoli si spitale, imprumuturi impovaratoare de la FMI, CE, BERD si BM.

  Fereasca Dumnezeu sa se imprumute de la chinezi si sa impoziteze cifra de afaceri a marilor companii straine, ca iar ies in strada hastagistii si se lasa cu un nou 10 August

 22. O intalnire de taina unde s-a discutat ce mai putem amaneta.
  Viitorul l-am amanetat, romanii sunt datori vanduti, public si privat, petrolul e dat, gazele din mare sunt date, electricitatea e la straini…
  Ce mai e de facut?
  – Isarescule, uite de ce te-am chemat: nu poti sa tiparesti si tu niste bunastare, ca aia de peste ocean?

 23. Stimată doamn,binevoiește ne spune,
  Că vrem să ştim o minune,
  Soțul tău în ce fel fuse,
  Cu Isarescu și cu Citu când se duse,
  Avea cap ca orișicine,
  Or nu, că tu ştii mai bine?
  Ea, gândind puţin în sine,
  Le răspunse: – Nu ştiu bine
  Dar la Paşti îmi pare mie
  C-a primit o pălărie.
  Și o șepcuță americană,
  Și o masca de pomană.

 24. Intrebarea „de unde facem rost de bani?” are un singur raspuns: DIN MEDITATII.

 25. Si psd ul au marit taxele pe marile averi ? Este cacealma si colo si colo , socialisti psd sunt mai bogati decat toti , verificati averea adevarata a lui Nastase sapte mi de case , Hrebenciuc iubitorul de codrii Romsilva , Dragnea acoperirul de glorie etc
  Pe munca o sa se mareasca impozotele , ca de prostime nu le este frica , pe cand de multinationale se feresc ca dracul de tamaie . Lukoil este cel mai mare binefacator strain ce lucra in Romania , astia de cand au venit nu au avut profit lucrand doar in pierdere , le plangi de mila dupa modul cu isi contabilizeaza statul roman firmele capuse .
  Romania este tradata si de vesnicul Isarescu si de psd-udmr si de liberali care vor a vinde Hidroelectrica (fabrica de bani) .
  Deja ipocrizia partidelor romanesti care au tradat si vandut tot la cei ce i-au adus la putere dupa lovitura de stat straina din 89.
  Dar poate or venii si romani la putere ca deja e jale , si atunci om vedea ce averi sunt prin Elvetia sau insulele suli . Banci ce au ajutat cu atata perfidie la devalizarea tarii .

 26. Guvernul IOC nu poate face rost de bani pentru ca de asta se cheama IOC !
  IOC de toate !
  Solutia e, DOBANDA NEGATIVA a lui Citu !!
  Avea dreptate cand spunea ca vin vremuri fantastice! $tia ce spune!
  Mai eri Saltelista-Gurista liberala ne spunea ca suntem pe maini bune! Deci stie ca Citu are seifu burdusit de bani!
  Nu mai punem la socoteala ca givernul mai mic TURBAN compus din Sica mandolina si Bisisica Ralu cu capitalul lor de incredere populare vor face o subscriptie nationala si vor face rost de bani!!!

  In vremuri fantastice suntem pe maini bune cu solutii exceptionale déscoperite de guvernul IOC -TURBAN !!!

  Gardul e rupt domnul Nistorescu! Si asa era din nuiele!

 27. „Emile Pribuleanu”, Escu von der Isar e specializat in devalorizarile atat de necesare bolsevicilor natzificati sa mentina
  poporul in saracie, conditie a calaririi lui pe deselate! Da-i inainte cu americanii cat mai e nebolsevicul Trump la sefie!
  Dupa aia, adica daca paraseste Casa Alba intri in somaj tehnic, noroc ca nu vei fi singur, societatea postacilor anti-SUA fiind „selecta”, unul si una…Incet-incet te definesti ceea ce e un fapt pozitiv…Pana sa treci garla il ai pe Maresalul de Securitate Escu si dupa ce se permit zborurile da o raita pe la Banca Colhozului Bolsevic European, lucreaza in 3 ture!

 28. Gata bietul profesor de la Agnita,a inceput sa-si intre in rolul de DICTATOR.A inceput sa cheme la COTROCENI,pe toti reprezentantii unor institutii cheie,ca sa nu mai vorbim de ORBAN si de CITU,care fac parte din „guvernul meu”.Acest IMPOSTOR gaseste imediat solutii pentru toate neajunsurile din tara,dar nu le spune,sunt „secrete de stat”.El are solutii pentru a trece cu bine de aceasta PANDEMIE,el are solutii pentru repornirea economiei,el are solutii pentru „cresterea veniturilor populatiei”,etc.,etc.Dar tot ma intreb de cand a devenit acest NEONAZIST,un liberal si de cand aplica el acesta DOCTRINA,ca doar el a fost reprezentantul FDGR-lui,care este succesorul GRUPARII NAZISTE- GRUPUL ETNIC GERMAN-,castigat in instanta,pentru bunurile ce au apartinut acesteia,cat si DOCTRINAR.Oare a reusit sa se schimbe??? Nu cred.Cu ce directii a plecat CITU si ORBAN de la aceasta intalnire? Sa faca rost de bani.Probabil si de aceeia acest CITU,marele finantist,dat afara din toate posturile pe unde a lucrat,datorita „COMPETENTEI”,se imprumuta de la bancile straine cu cea mai mare dobanda din EUROPA.Normal ca aceste banci straine acorda statului aceste imprumuturi,avand siguranta recuperarii lor si transferarii profiturilor la bancile mama.Pe IOHANNIS sa-l intrebati de alte lucruri cum se pot FURA case cu bani din meditatii,cum se iau bani cand lucrezi ca „translator si sofer” la infierea copiilor romani peste granita,etc.etc. nu probleme ce se refera la acest popor,pe care il uraste.

 29. In sfarsit o veste buna!
  Din 2 motive:
  1) Sa si-o ia in bot cei 66% de retardati care-au pus stampila pe tocalosii astia imbecili.
  2) Ciuma asta agalbena va disparea la urmatoarele alegeri; pe modelul pdlului betivului sau pntcd. Pana nu dispar cu tot cu plavanul in frunte nu va fi bine in Romania.
  P.S.
  Sa cheme iar camatarii vor ei de mult, doar ca nu indraznesc, stiu ce-i asteapta dupa aia.
  Si apropo de bani: mai luati de la rachetele alea de rahat pe care le-a cumparat plavanul pentr-o sapca!

 30. Asa le trebuie, sa fie blamati si zinic, iar trompetele noastre sa arunce zilnic hardaul de zoaie in capul Sasului si a lu’Sica-mandolina, daca au fost prosti, la ce se asteptau „tantalai astia”, sa le lasam visteria plina, pai noi am „maturat” tot si am indatorat si tara ca sa plateasca inclusiv nepotzii vostri mai sarantocilor,…ai nostri …nu..au palate si sunt deja nultimilionari!

 31. Nistorescu asta e proprietar la ziarul asta ori va are la mana cu ceva ,in stilul lui kgbist ?Că asta poate doar ode pe la scânteia ar mai putea,daca ar mai exista ,altfel nu vad ce om normal la cap i-ar publica ceva sau i-ar da o pâine de mancat ….

 32. Ce bănci sau fonduri serioase dau bani unora care s-au grăbit la guvernare ca proasta la măritat,unuia care nu spune decât rrăzboooi, plus în an electoral? Nu știu ce le-a răspuns Isărescu dar, după cum îi tratează ceilalți bancheri îmi pare că plăcuța suedeză se făcu cam bumerang.

 33. sa scoata banii din defrisarea padurilor si vinzarea sclavilor la sparanghel… sa nationalizeze omv petrom, enel, apa nova, sa impoziteze mafia hypermarketurilor, mafia bancara, sa confiste toata averea gruparilor mafiote pnliste numita IFNuri… sint bani girla furati in Romania

 34. Ce aveti,bai,cu dl.Nistorescu? De cine vreti sa scrie,nu de Ioha?
  Cam cum scria zilnic si de Dragnea,cand era jupan. Ce,nu-i asa? Nu ne-a spus,intr-un editorial,ce l-a mai criticat.
  Ce-mi plac glumele mele!
  Asta e,nicio zi fara Ioha!

 35. Cand n-ai bani si esti impotriva rusilor, dar dai ajutoare de stat rusilor de la ALRO …

  „Umbla vorba prin targ ca albumul tau e cam nasol
  Ca nu o duci prea bine, ca portofelu’ ti-e cam gol
  Nu pot sa spun ca sunt suparat, de ce sa mint?
  Nici nu-ti imaginezi ce bine ma face sa ma simt
  Intelege, nimeni niciodata nu prea te-a iubit
  Nu ai fost pe piata, ai fost usor de inlocuit”
  Long live Cassa Loco!

 36. Bai nea Charlie ia povesteste cum a furat tactu-mare crocodilul din Berlin.

 37. ‘Tica-losu’ bre tamulea, esti mai prost decat catarca ‘ mea ? de ce nu le deschizi tu capu’ cu foraibaru’ iubitilor tai laibarari ? zi-le asa : chemati bre labarilor FMI si WB cum facura inaintasii vostri, minunatii Kioru si Boul Baltii Valutistu’ Sef, luati imprumut ca la 20 miliarde iepuroi cu dobanda maxima si dati-le camatarilor tot ce vor ei ! iar dupa aia aveti o singura grija – in afara de aia sa va umflati burtile si cocoasele , sa sporiti casele si apartamentele prin Miami si Monaco – anume grija ca sa nu mai pierdeti alegerile ca mulelele! deci, Vasile Siegfried Muresan presedinte in 2024 !

 38. Dragnea cand a fost arestat trebuia sa le zica Cu Iohannis, zambiti acum ca maine va fi mai rau.

 39. Guvernarea de acum este urmasa celor 15000 de specialisti din guvernarea 96-2000 si 2004-2012!
  Problema e ca si la socialisti sunt numai Viorici si Ciolaci!
  Aia sunt si ei tot la fel de afoni ,dar mai cu fata umana!
  Atat poate neosecuritatea!Neosecuritatea din 2004 incoace!

 40. Au pe dracu să-i pieptene!!!
  Guvernul de imbecili al lui Iohanis a dat frîu liber sclaviei in Romania
  Guvernul a decis întoarcerea angajaților la munca din 15 mai și tot Guvernul a decis prelungirea șomajului!!
  Nu era suficient că în privat se muncește 10-14 ore pe zi pe minim pe economie ca la zilierii necalificați, mai nou cu girul Guvernului se muncește 10-14 ore pe zi cu 75% din minim pe economie!!!
  Nu am scăpat bine de Ciuma Roșie că ne-am pricopsit cu Ciroză Galbena!!!!

 41. Din păcate l-am votat pe acest ANORMAL al Neamului, fizicianul hoț și mincinos din Sibiu. Din prostie am votat și pe acești derbedei de liberali impregnați de pedelei. Sper să pice în cap, iar după ce alte forțe politice vor veni la guvernare să purceadă, de îndată, la suspendarea acestui sas, trădător de neam și țară.

 42. Daraghie Charlie, noi astia care sustinem partidul emanat din rivolutie, singurul partid care munceste pentru oameni si bunastarea sefilor partidului, e impotriva multinationalelor care ne jefuiesc, a statului paralel si a lu’Soros care a platit pe cei ce demonstreaza impotriva partidului nostru numindu-l „ciuma rosie”, te rugam nu mai posta, pentru ca cititori o sa spuna ca si noi ca tine, suntem „pacienti permanenti la Balaceanca” si nu ne putem indeplini misiunea incredintata de gaspadin Dughin!P.S. iti face bine o pauza ca esti asa de agitat de esti aproape de a deveni „leguma”

 43. Banii se stiu unde sunt: in paradisuri fiscale si racketarea cronica a bugetului de stat de profitorii salariilor si pensiilor nesimtite. Deci, taxati-le si laudati-va la alegeri…
  Apoi,continuati sa credeti ca cancerul moral ce roade societatea datorita absentei unei legi de confiscare a averilor nejustificate legal va trece de la sine…

 44. Înghesuit între steagul NATO și steagul UE Drapelul României este ca și țara ca și cei ce trăim în ea. Suntem striviți între datorii de miliarde pentru ca unii să-și securizeze funcțiile cu cei 2% din PIB plătiți la o înarmare cu armament casat sau depășit, și obligațiile catre UE care ne-a ciuntit suveranitatea faptic prin controlul democtrației interne, prin limitarea aliantelor externe și prin condiții puse la aderare care au detetminat distrugerea economiei. Sigur vina este și a nostră că am crezut ca aruncând ce aveam bun vom primi bani cu grămada să facem ceva și mai bun. Asta în condițiile care, specialiștii noștrii, cu care am fi putut face i-au luat tot bogații UE să crească tot grămadoiul lor.

 45. Șar…licule, mă cauți prin subsoluri, dar eu nu am timp de aiurelile tale. Scriu unde am ceva de spus. Serviciul meu nu este să abat atenția de la probleme cu ce mi s-a pus în misiune. Mai bine ai lăsa oamenii să discute liber. Uite, aici este vorba de bani, de nepregătire, de impostură. De ce nu le tratezi pe acestea, dacă tot vrei să fi prezent? Te ocupi de altceva. Înțeleg misiunea, dar asemenea misiune, băiețaș?

 46. „De unde facem rost de bani?”
  Simplu.
  Nu ne mai dăm gratis ca urâta satului la propunerea de fals-măritiș a flăcăilor dornici de experiențe, ci ne fixăm naibii un preț realist și ne vindem la/pe bucată, transparent, respectând principiul cererii și ofertei capitaliste reale. Asta după ce identificăm niște liber-profesioniști curați, decenți, patrioți, care să poarte tratative la masa rotundă a negocierilor…Win-Win se poate, dacă ai cu CINE…CE și UNDE ne este dat de la Dumnezeu…

 47. De ce au vrut la guvernare PNL-istii? Pentru a ne arata masura neputintei si incompetentei?! Cred ca si-au dat seama si sustinatorii diasporezi si cei din tara ca au votat o umbra de partid sustinut de turistul de prim rang care nu stie nici macar constitutia daramite legi economice. Degeaba primlaudatorii si manipulatorii sociologi care invart sondaje de opinie sustin PNL-ul si pe amenintatorul Tom Degetel von Sparangel…totul trece prin stomac. Nu tu pensii si alocatii marite,nu tu redeschidere completa a ce a mai ramas din economia romaneasca, in schimb doar restrangere drepturilor…exact in groapa istoriei ajunge partidul neputintei si obrazniciei.

 48. „De ce au vrut la guvernare PNL-istii?” … Si eu am stat sa ma gindesc, chiar amuzindu-ma de „perioada” pe care au ales-o, cazind cum se spune „ca musca in lapte” (si, bineinteles, dindu-si cu aceasta ocazie inca o data masura timpeniei si a incompetentei !). Apoi … n-am mai ris, chiar tare m-am intristat, gindindu-ma la ce sume imense au furat (cu toata prostia lor afisata si nepasindu-le ca ride lumea de ei !) in doar citeva luni ! Cred ca zeci de generatii ale acestor nemernici sint puse la adapost din punct de vedere financiar, cu trai indestulat asigurat !

 49. Stăm încă bine, Doamne, la producția de ură
  Nu mai sufla-n jar, că se adună multă zgură…
  N-am găsit altceva sub cașchetă.

 50. Ce nu se intelege, frati romani, este ca sub conducerea acestui sas nazi razbunator, nu va fi nimic de bine pentru populatie! „Epoca” acestui kapsoman, Klaunus Magnus Invictus Stupidus, va ramane in istorie, precum perioada de ocupatie a Olteniei de catre austrieci, adica tara lui Papura Voda! Pe asta de acum il putem numi „calatorul Voda”, ca tot merge el saptamanal la Sibiu pe bani publici!

 51. Guvernul meu covid al lui Klaus Ioganmis nu vrea sa impozitele marile averi ,nu vrea sa puna impozit pe cifra de afaceri a companiilor straine,spune in schimb ca nu are bani si drept urmare trebuie sa se împrumute la cele mai mari dobînzi posibile (peste4%) si sa nu aplice legea pensiilor sacrificind si furind din nou pensionarii care-si cer dreptul decurs din faptul ca zeci de ani au contribuit la fondul de asigurări sociale.Am vazut atîția derbedei care intervin la televiziuni si istigind la furatul pensionarilor afirmind ca marirea pensiilor da bugetul peste cap;dar unde sint banii pensionarilor Tilharilor?Nimeni nu intelege ca pensionarii isi cer banii lor si nu pomana?

 52. Dom’ presh, va dau eu cateva solutii de adunat bani pentru Romania si romani: 1. anularea pensiilor nesimtite; 2. dublarea / triplarea redeventelor (ciudat ca nimeni nu mai pomeneste de redevente prin media, a ajuns un subiect tabu ori au scos cuvantul asta din DEX?); 3. confiscarea averilor ilicite (alo, ANAF-u’!); 4. oprirea mafiei din vami (legume, fructe, marfuri de contrabanda, tigari…); 5. impozitarea marilor afaceri pe venit, nu pe profit (care-i zero de obicei, au contabili buni de zici ca toate corporatiile si mega-alimentarele sunt organizatii non-profit!); 6. nationalizarea urgenta a tuturor privatizarilor dubioase unde cumparatorii pe 1 dolar trebuiau sa faca investitii si nu le-au facut (evident, cu recuperarea prejudiciilor de la nesimtitii care nu si-au respectat contractele de privatizare). Hai, ca daca ma pornesc mai scot niste solutii. Nu mai bine ma angajezi pe mine consilier la Cotroceni decat pe habarnistii aia de te consiliaza spre falimentarea tarii?

 53. UN ALT ROMAN : Daca vrei marirea pensiilor , cere desfiintarea pensiilor speciale , care sunt neconstitutionale si discriminatorii … sunt bani furati din buzunarele noastre , sunt banii nostri ! Toti beneficiarii de pensii speciale ( inclusiv ziaristii ) , sunt hoti la drumul mare care ne fura banii , luna de luna !

 54. GABI : Ce vrei tu Gabi , numai ARMATA ar putea sa o faca ! Atit de puternica si parsiva este jleahta jefuitorilor !

 55. „Asistent B.O.U.”, despre bani am vorbit la articolul strict pe tema al Dlui Marchievici si am postat aici o replica pe care ti-am dat-o la analiza lui Guliver si nu mi-a fost publicata. Sa-ti crape obrazul de rusine, tu care te semnezi a doua oara cu acest pseudonim, in rest ca o creatura plina de lasitate folosesti altele!!!Nu crezi ca acest simplu fapt te descalifica? Niciodata „Acatrinei” nu ai avut de spus o propozitie pe un subiect oricare ar fi fost si vii sa-mi spui mie ca abat atentia de la tematici,cand Totemul vostru comite aceasta crima analitica? Abordeaza tematici pentru a le malforma atunci cand este in joc Cauza, China bolsevica fiind in prim plan si intreb: ce-l motiveaza daca stie devenirea monstrului bolsevic, asa cum invocati voi? E o crima sa vorbesti de China „democratica si capitalista” stiind ca e una bolsevica care si-a construit forta prin spionaj industrial si complicitatea ILEGALILOR bolsevici care conduc tarile superdezvoltate…
  Am crezut ca a inteles semnalele date, dar dupa timide reactii si-a revenit cu noi forte…

 56. Maestre, fără supărare, dar Isărescu face jocurile liberalilor. Pe timpul guvernării PeeeSeeeDeeee la o mică dispută cu Dragnea și Guvernul, verificați, leul a sărit repede la o anumită valoare, aproape de 4,9 lei/euro. Acum face toate eforturile să nu se devalorizeze prea mult moneda națională deși suntem, pardon, în mare … mizerie. Totodată, i s-a solicitat, probabil, să dea drumul la tiparniță sau să umblăm la rezervele de aur din Anglia, rezerve ce se tot voiau aduse de Dragnea iar liberalii, Isărescu și camarila johannnistă se opunea cu înverșunare de frica să nu fie furată de PSD.

 57. Solicit desființarea pensiilor speciale care reprezintă un furt din banul public si impozitarea companiilor straine pe cifra de afaceri!Astfel se poate aplica legea pensiilor si mari pensiile bazate pe contributivitate

 58. Dacă se strâng toți banii furați in 31 de ani veți avea o surpriza , sunt fooooarte mulți și ar acoperi toate nevoile. Mai sunt și banii din evaziunea fiscală, nimeni nu-i întreabă pe cei care învârt sume astronomice de bani cum i-au obținut!? Este țara plină de beizadele care nu muncesc dar toaca bani și se plimba cu mașini luxoase pentru care nu au depus nici un efort intelectual sau fizic. Din păcate Fanarul a lăsat urme si răni adânci și nu se face efort sa fie acoperite și vindecate, scena politica este ca pe vremea “domnitorului” Caragea și a unui șir luni de așa ziși domnitori – hoți.

 59. Iohanis se lamenteaza CA NU MAI ARE BANI SA-SI PLATEASCA TRIBUTUL LA STAPANII LUI EXTERNI pentru ca-l preseza sa mai dea si anul acesta cateva miliarde de euro cum a facut anul trecut pe niste armament depasit si care nici macar nu l-a primit !!!!

 60. „Musca tzetze”-a, zicerile tale sunt anoste, inepte, cret in oi de! Un parazit care apare doar cand dau foc musuroiului…
  „@charlie”, im beci litatea ta e in lupta pentru suprematie cu caracterul de bruta securista baso-yoha-nista!!! Bruta lasha
  cand e vorba de preluat alte responsabilitati decat aia pe care o stapanesti, de calau al Securitatii…

 61. Situatia e destul de clara pentru mine, indiferent de cat ar mai vopsi ei gardurile.COVID-ul a clarificat-o ca un turnesol.
  In Romania exista UN BLOC politic globalist omogen, in ciuda circului din media – care-i arata chipurile in anti-teza.Analizele politice facute de Cristoiu sunt foarte simpatice in context.
  Globalistii de pretudindeni au un scop comun al lor, si nu coincide dezideratul lor final – de omogenizare in tot si toate-, cu ceea ce ne dorim noi, romanii banali.
  Acest lucru este atat de vizibil, macar in agricultura, aia care face papica pentru populatie.
  Noul PNL (compus din stanuli), PSD (compus din ramasite ale PSD-ului de odinioara), USR-Israel (anti-dragnistii ramasi fara obiectul muncii) si restul de micro-partide au toti acelasi afect pro-globalist.
  Deci paradigma politica din Romania are o deficienta, nu exista NICIUN partid politic, macar NON-Globalist, daca nu anti-globalist, si orice ai vota duce in acelasi loc – pustiirea Romaniei.
  Unde sunt acele partide facute din si de romani neaosi, care sa ne apere interesele?

 62. Vad ca exista o discutie referitoare la examenele nationale, logica in contextul unui Guvern slab si indecis.Stim si cine (nu) conduce ministerul
  Din cate se stie COVID nu ataca tineretul, asadar hai cu BAC-ul ala la termen, chiar si fara expunere la materia de anul asta.
  Mi se pare comic, dupa ce ai fost erou in 2017, in lupta cu „penalii”, cu telefonu’ luminos prin piata, sa tipi de frica BAC-ului.
  Cele 2 luni de stat in casa sunt dealtfel garantia pentru un BAC de 10.Ce altceva r fi putut face un elev de a doispea in acele zile, decat sa invete.
  In salile de sport, din tara, cu camere de supraveghere instalate, se pot da examene fara probleme, cu respectarea distantei.
  Mastile sunt o non problema avand in vedere varsta competitorilor.

 63. Șarlicule, vezi că te trimite cineva mai sus la bălăceanca. De unde dai lecții în ce habar nu ai? Noroc că mulți își dau seama de arătura pe care zăbovești zile întregi. Eu zic să convoci la tine acasă sfatul lumii și să ne spui ce ați decis. Că numai cu umor și absurd se pricepe ce zici.

 64. Lui Otova

  „Cașcheta” este buna,
  Cand sade pe CEVA.
  Ce n-are sibianul,
  Cu toata fizica.

 65. Temele importante pentru natiune se vor relua saptamana viitoare, probabil mirecurea …

 66. Dvs, dle Nistorescu, va lipseste mult analfabeta Veorica Dancila, ce multumit erati, niciodata nu ati scris vreun editorial depsre annalafebta care ne asigura zi de zi ca Economia „duduie” in timp ce Romania se imprumuta aproape zilnic de pe piata inerna si de cateva ori cu Sume uriase de pe cea Externa!!
  Propun sa vina analfabeta Veorica si habarnistul Orlando Teodorovici, ei au sigur SOLUTIE de salvare!
  „Decat” ei pot face Romania sa „duduie” in vreme de pandemie in timp ce Imprumutuirle zilnice vor fi la cea mai mare dobanda din UE, asa cum a fost in cei 3 ANI: 2017-2018-2019!!!
  Despre care Dvs NU ati scris un cuvinteL!!!

  • Treb uie să fi Lilli ca să nu vezi realitatea. Place-nu place, Viorica a absolvit ingineria cu media de peste 930, după cinci ani de studii. Klaus a terminat modest fizica, după patru ani. Viorica a lucrat la OMV, deci în specialitate, pe când Klaus era suplinitor (deci având note mici) la o școală generală din Agnita.
   Nu nu-i rușine să lucrezi orice. Dar să nu minți și mai ales să nu decizi soarta altora când tu nu ești pregătit. Și mai ales să nu distrugi. Distrugeri ca ale Dulapului mai rar în istorie!

 67. „Cetatene”, daca nu erai „turmentat” iti concentrai comentariul in 2 cuvinte cuprinzatoare global si national, Comintern si Securitate!
  „lili”, in sfarsit m-am convins, tu esti „Ileana Rollason” pe care am demascat-o saptamana trecuta ca fiind Lilly Marcou, optuagenara stalinista care in cartea publicata in Romania povesteste de prima ei transa erotica din copilarie, la 8 ani in 1944 cand a fost luata in brate si asezata pe genunchii vanjosi de un soldat sovietic! A inchis ochisorii ei nostalgici si s-a inchipuit ca se afla pe genunchii asasinului popoarelor, Tatucul Stalin. Pe genunchii lui Stalin SMERS-ul nu avea sanse sa-i aplice solutia finala…

 68. „Florin”, esti cumva si „Florins”? Dar nu conteaza, im beci litatea va este identica, mai mult, se regaseste si la toate clonele bolsevice multiplicate! Precis te-am altoit cand dejectai bolsevisme cu alte pseudonime, altfel nu se explica aparitia ta intempestiva la acest articol, culmea, cu acelasi „mesaj” tamp. Stiu ca va castigati greu pesmetii, dar cam tot atat puteti primi cu cate un singur pseudonim… Cred ca o sa propun Cotidianului sa listeze comentatorii cu pseudonimele folosite ca sa nu ma mai obosesc eu sa va demasc, cu toate ca a inceput sa-mi placa…

 69. Apropo de spitalul din Galaţi cu ATI în renovare în plină pandemie, acum mai bine de un veac, un binecunoscut autor zicea :
  Ba cal, ba şa
  Ba măgar sadea !

 70. Este dezonorant sa fi profesor la Agnita? Dar sa dai cu pila la Sebeș colega?

  • Joianule, nu-i deloc rușine să lucrezi orice. Și să faci progrese cât poți – cu cap bun, cu efort. Află că Nistorescu a fost șef de promoție la Filologia din Cluj, i s-a propus să rămână asistent, dar a preferat să plece în presă la București. În vreme ce Johannis s-a târât prin Fizică și, de bun ce a fost, a prins post de suplinitor la Agnita. Ia întrebați-l cât a luat la Fizică? Întrebați ce grade didactice a izbutit să ia? Întrebați-l orice că veți rămâne cruciți de realitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.