Ion Iliescu, OPERAT: Ce s-a întâmplat

Fostul președinte a suferit o intervenție la inimă luni. Operația la care a fost supus Ion Iliescu la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” s-a încheiat luni seară, „cu un rezultat foarte bun”, au anunțat reprezentanții spitalului, iar fostul președinte este în stare stabilă și „în afara unui pericol imediat”.

Diagnosticul a fost de „pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”.

„În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. C.C. Iliescu’ cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. După evaluare și pregătire preoperatorie, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun. În prezent, domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată, în Secția ATI 1 a institutului nostru, este stabil și în afara unui pericol imediat”, au transmis reprezentanții spitalului.

Fostul ministru al Sănătății, cardiologul Mircea Cinteză, a explicat pentru presă, referitor la operația pentru pericardită, afecțiune de care suferă fostul președinte Ion Iliescu, că aceasta nu presupune oprirea inimii, însă comportă riscuri având în vedere că se intervine în zona pericardului.

“Inima, în mod normal, este suținută și se contractă în interiorul unui pericard unde nu există lichid. Pericardită lichidiană înseamnă apariția unui lichid care are foarte, foarte multe cauze. Nu putem să comentăm toate cauzele posibile, dar pentru a se elucida cauza acumulării de lichid, trebuie făcute mai multe investigații destul de complexe, ecocardiografie, tomografie computerizată, analize de sânge și altele. În urma lor, se decide dacă lichidul este așa de mult sau de o anumită formă încât trebuie evacuat chirurgical sau poate fi tratat cu medicamente. Întrebarea pe care o pune toată lumea este cât de periculoasă este o astfel de operație. Pot spune doar că nu este o operație care trebuie să oprească inima, deci nu este așa de periculoasă cum sunt operațiile pe cord deschis, este o operație care se face cu inima continuând să bată, însă fiind o operație care se face în preajma inimii, are riscurile ei și riscurile țin evident de cauza care duce la apriția acestui lichid“, a declarat Mircea Cinteză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Una dintre cauzele cele mai probabile poate fi Dosarul Revolutiei. Am luat aminte la manevrele lui Dragnea dintre sanatate si justitie si inclin sa cred ca acesta este un narav bine inradacinat la PSD. Un alt motiv ar putea fi varsta, dar avand in vedere ca Iliescu nu s-a uzat prea mult de-a lungul vietii si nici n-a trait in lipsuri, este un motiv mai putin probabil.

  2. Lovitura de stat antiromaneasca a reusit. Ungurii, evreii,tiganii sunt la putere. Si alti minoritari,mai arieni. Frontul Salvării Naţionale a fost Frontul Dezintegrarii nationale. La ce ne putem astepta avand în fruntea ţării ’’lideri” propulsati de Soros, Ungaria, Germania,Rusia, SUA? Brucan, Stanculescu, Guse si alti tradatori majori stau la o cafea cu moartea. Dar unii medici vor neaparat sa faca minuni cu cominternistul Ilici Iliescu cand scenariul mortii e dinainte stabilit ! Lasati moartea sa-si faca datoria ! Moartea e singura care nu ne tradeaza asteptarile…

  3. Inca putin si Iliescu se va intilni cu Ceausescu . Or sa aiba ce vorbi ! Pai bine tovarase , ce-ai facut , ai tradat cauza comunismului , ai adus americanii in tara sa jefuiasca poporul !

  4. Suntem în Postul Sfintelor Sarbatori Pascale, sa-i dorim sanatate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.