Ion Țiriac nu o vede bine pe Simona Halep: Trebuie să aibă un moral de oțel

Miliardarul român Ion Țiriac nu vede bine viitorul Simonei Halep atâta timp cât aceasta va decide să mai joace, după ce a fost timp de un an liderul mondial feminin al sportului alb, a câștigat două turnee de Grand Slam și a mai jucat alte trei finale. Tocmai această salbă de performanțe, din punctul său de vedere, va fi marea povară pe care va trebui să o gestioneze ca la carte românca, dacă mai va dori să aibă din nou rezultate bune.
Simona a revenit în activitate după o absență de 18 luni, cauzată de suspendarea pentru dopaj dictată de ITIA pe 7 octombrie 2022, dar tribunalul TAS de la Luasanne a redus sancțiunea în februarie anul acesta la numai 9 luni, considerând că doajul nu a fost intenționat, ci rezultatul unei contaminări nefericite.
Halep a acceptat imediat wild-card-ul primit de la organizatorii Mastersului de 1000 de puncte de la Miami, dar după un prim set perfect în fața Paolei Badosa au apărut și durerile la umăr și s-a văzut lipsa jucătoarei noastre de atâtea luni. Ion Țiriac o sfătuise să nu meargă să joace pe hard și să pregătească temeinic revenirea prin turneele pe zgură, suprafața ei favorită, dar Simona nu a ascultat.
Acum se antrenează cu noul ei coach, spaniolul Carlos Martinez, pentru alt Master de 1000 de puncte, pe zgură, la Madrid, acolo unde a câștigat de două ori în trecut. Ion Țirac spune însă că Halep trebuie să aibă un moral de oțel dacă vrea să mai joace la un nivel cât de cât mai apropiat de cel anterior, altfel riscul unei prăbușiri psihice este foarte mare, a declarat fostul mare jucător de tenis din anii 80 ai secolului trecut, potrivit Agerpres.
„Trebuie să fim atenţi puţin şi cu Simona Halep, pentru că sunt mulţi care vorbesc degeaba. După doi ani de pauză, ca să revii îţi trebuie alţi doi ani. Poate Simona are aceşti doi ani, dar cât moral trebuie să aibă ea ca să ia o bătaie de la o junioară de 15 ani sau să piardă în primul tur aici, în primul tur şi acolo, şi în turul doi dincolo şi în turul 3 în partea cealaltă?
Cine are acest moral? Ea e câştigătoare de Wimbledon şi numărul 1 mondial atâtea săptămâni. Deci Simona dacă are răbdare şi îi place ce face, da… dacă nu… Pentru că profesioniştii în tenis nu sunt mineri. Nu, au o meserie pe care o fac cu plăcere, de plăcere şi aşa trebuie trataţi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

 1. Simona a revenit repede la vechile obiceiuri de a se da lovita si a refuza sa joace in turneul X sau Y, si cu precadere pentru echipa Romaniei. Daca chiar nu o mai tine fizicul (dupa vacseenurile carora le-a facut si reclama) atunci e vremea sa se retraga.

 2. mai bine vedeti de fosta/actuala… Sorana ca desi joaca neintrerupt da rateu dupa rateu. Sigur isi va intra in ritm pt ca este convinsa ca poate juca mai bine pe zgura decat pe suprafata dura, de fapt si cele din ITF au rezultate mai bune pe zgura. Am incredere in Simona. Si dezavantajul poate fi avantaj. Multe jucatoare sunt deja dupa multe turnee, e posibil sa fi obosit, Simona daca reuseste cateva meciuri la urmatoarele competitii vor fi un antrenament bun pt olimpiada. Acesta este principalul scop, restul sunt puncte, nesemnificative. Sa nu uitam ca inainte de a castiga Wimbledon nu a prea jucat pe iarba in acel an, chiar parea nepregatita, pierzand usor.

 3. Pînă nu se lămurește ce-i cu Țiriac ar fi bine să nu se mai scrie „miliardarul român”.

 4. S-a vachsinat, s-a imuniZat !
  Sa n-o pățească mai rău, măR🤮g…
  ●]RumburKK- 3 doZe SIGURE & EFICIENTE -RumburKK[●

 5. ESTE FOARTE NASOL ACUM CU VIRSTA, CU PAUZA SI MAI ALES CU LIPSA DROGARELI.ASTA SE SIMTE CEL MAI ACUT.CIT A LUAT STIMULENTE A CISTIGAT INCORECT CUM NU MAI SINT STIMULENTE ESTE PRAF. ASA AR FI FOST TOT TIMPUL DACA NU SE AUTOSTIMULA. ACUM SE DA LOVITA CA NU MAI POATE ESTE MOARTA SPORTIV. ESTE PA
  S-A UMPLUT DE BANI TRISIND SA-I FIE RUSINE

 6. Nici nu ai cum s-o vezi bine, dupa ce a fost rupta atat timp de tenis, in conditiile cand are probleme de sanatate si nu mai rezista la un meci cu o adversara mai tzapanoasa.
  Eu as vedea-o bine adunandu-se la casa ei, maritata definitiv, sa aiba copii si sa-si deschida o afacere, constienta fiind ca i-a trecut timpul. Sa nu mai bata tzurca mergand brambura pe la niste turnee unde nu mai face nicio branza.
  Aduna-te Simona!……[Rumburak]

 7. Ce relevanta poate avea ce spune acest inept rromulan, turnator dovedit la securitate? Sa ne scutiti de acum inainte.

 8. CaCaMACII de Serva, NU se lasă din PUTIT.
  ZI-LE CaCaMACI și da cu NaOH.
  Soda CAUSTICA …

 9. Cu ce-au rămas oameni-n cap? Dacă Simona nu se mai dopează nu mai poate fi nambăr uan. Asta mai direct, căci în minte li se face legătura cu dopajul funcționează, te face Supărmen, Betmen și Anachin Scaiuocăr într-unul, atunci cum să nu mă vindece medicamentele ce sînt făcute de aceleași faităre?
  E o piață mare de PEDuri (Performace Enhanced Drugs). E plin și-n România de tineri și mai vîrtnici umflați cu PEDuri. Oricîte greutăți ai ridica nu ai cum să ajungi precum vaca acea belgiană pe steroizi. Căutați poze cu CM de culturism natural! I-au făcut să creadă că arată bine. Nu, nu sînt frumoși, tot ce nu-i natural e urît! Mai mult, o să-i îmbolnăvească.

 10. Țiriac nu mai vede bine demult la vârsta lui.Să-și pună ochelari și poate reușește să vadă câți bani a făcut pe seama amăraștenilor de români,poate are mustrări de conștiință,dar nu cred,e mai ceva ca varanul,fiind din aceași ”tabără” !

 11. Da, acum ar vrea la olimpiada, daca alții nu.i mai dau Wild Card. Dar la olimpiada trecuta, s-a dat lovită de „pericolul” unui țânțar, iar la FED CUP, s-a dat lovită caci eventual pierdea banii si Porsche la Stuttgart. PS: Asa-i în tenis, la makidoni !!!
  !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.