ÎPS Teodosie îl acuză pe Bănescu de modificarea Bibliei

ÎPS Teodosie îl acuză pe Vasile Bănescu de modificarea BiblieiReacţia  vine după ce Bănescu a publicat pe pagina sa de socializare o postare legată de instituirea de către ÎPS Teodosie a trei zile de post şi rugăciune.

„«Acest neam de demoni nu iese (din unii) decât cu rugăciune şi post.»

De asemenea, lui Vasile Bănescu  i se cere să îşi facă public CV-ul.

Comunicat de presă cu mai multe întrebări pentru purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

„Luând ca referinţă doar două versiuni în limba română contemporană ale Sfintei Scripturi (Biblia sau Sfânta Scriptură tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu aprobarea Sfântului Sinod, Ed.IBMBOR, Bucureşti, 2015, p. 1119:

«Dar acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post»;

Biblia sau Sfânta Scriptură, versiune diortosită după Septuaginta, redactată, adnotată şi tipărită de Bartolomeu Valeriu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Ed.IBMBOR, Bucureşti, 2014, p. 1481:

«Căci soiul acesta de demoni nu iese decât numai prin rugăciune şi prin post») din ce ediţie a Bibliei, aprobată sau nu de Sfântul Sinod, a utilizat domnia sa citatul: «Acest neam de demoni nu iese (din unii) decât cu rugăciune şi post» (Matei 17, 21)?”, au întrebat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Cere binecuvântarea Patriarhului sau aprobarea Sfântului Sinod pentru modificarea unui text din Biblie 

„Având în vedere că, în repetate rânduri (dacă e nevoie, prezentăm dovezile), domnul Vasile Bănescu ne-a asigurat că luările de poziţie ale domniei sale sunt exclusiv în interesul Patriarhiei Române şi cu ştiinţa şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh, îl rugăm să prezinte public binecuvântarea Preafericirii Sale sau aprobarea Sfântului Sinod în formă scrisă, pentru introducerea într-un text biblic de importanţă covârşitoare pentru Ortodoxie, cu valoare de normă supremă, a parantezei «(din unii)» şi a excluderii expresiei «numai cu». Mai crede domnul purtător de cuvânt că «Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu» (II Timotei 3, 16) sau consideră că şi acest text ar trebui şi el modificat sau completat?“, a mai precizat sursa citată.

„De ce vă substituiţi soborului Bisericii?”

De asemenea, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului mai vor să ştie şi de ce Vasile Bănescu a simţit nevoia să modifice acel text biblic. „Din ce motiv purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a simţit nevoia de a modifica sau de a completa cuvântul lipsit de echivoc al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cea de-a doua Persoană a Sfintei Treimi, Care, cel puţin pentru noi, ortodocşii de rând («bigoţii» nefericiţi ai unei ere a «raţiunii, bunului simţ şi a luminilor»), a fost, este şi va fi Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat (Filipeni 2, 6)?

Întrucât nu ne putem da seama ce fel de autoritate sau libertate a exercitat sau măcar ce a gândit domnul Vasile Bănescu când a procedat la completarea şi modificarea unui text biblic, îi adresăm şi întrebarea: Consideraţi că relativizarea, din condei, a unui principiu biblic fundamental aduce un beneficiu învăţăturii ortodoxe, al cărei unică păstrătoare şi exegetă este Biserica una, apostolească şi sobornicească? Dacă da, care este acest beneficiu? Dacă nu, de ce vă substituiţi soborului Bisericii?”.

Purtătorului de cuvânt al Patriarhiei să îşi facă public CV-ul 

„Dincolo de permanenta atacare a persoanei ierarhului de la Tomis, chiar şi de hârjoana neologismelor şi a termenilor bombastici prin intermediul căreia domnul Bănescu încearcă, după propriile puteri, să ne transmită ceva iar noi încercăm, mereu la punctul 5 al comunicatelor noastre, să îl determinăm «să coboare printre muritorii de rând», îl întrebăm pe domnul purtător de cuvânt al Patriarhiei: Apreciaţi că un purtător de cuvânt al unei instituţii (bisericeşti sau nu) trebuie să aibă Curriculum Vitae publicat pe un site instituţional sau academic de largă acoperire?

Aveţi un Curriculum vitae disponibil?

Aveţi bunăvoinţa să îl oferiţi publicului prin intermediul unui astfel de mijloc de transparenţă?”, au mai afirmat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului vine după ce Vasile Bănescu a publicat pe pagina sa de socializare o postare legată de instituirea de către ÎPS Teodosie a trei zile de post şi rugăciune.

«Acest neam de demoni nu iese (din unii) decât cu rugăciune şi post.»

Evanghelia după Matei, cap. 17 Post şi rugăciune. Dar nu doar trei zile şi nu în prima săptămână a perioadei Triodului.

Demonul trufiei, al iubirii de stăpânire şi al grăirii mincinoase în deşert este cumplit. El se poate manifesta inclusiv prin încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa acesteia şi a societăţii, prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică.

Postul şi rugăciunea sunt arme redutabile şi foarte eficace împotriva demonilor care ne chinuie.

Cu minima condiţie de a le folosi exclusiv în registrul corect al armelor şi muniţiilor pocăinţei, nu în cel greşit al asaltului asupra raţiunii, adevărului şi bunului-simţ”, a postat Vasile Bănescu sâmbătă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

46 de Comentarii

 1. Sa vezi acum ce mai danseaza demonii care il preaslaveau pe Teodosie! Va pune biciul pe ei in ora mahnirii lor.

 2. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos alunga toate fortele opuse tie din BOR si fa ca dreptatea sa triumfe si sa se Reinfiinteze Mitropolia Dobrogei ca un semn de slava si multumire adus Sfantului Andrei care ne-a crestinat ca popor si neam in Numele Tau. Incepandu-si munca de crestinire a strabunilor, strabunilor nostri chiar pe meleagurile dobrogene. Slava Tatalui, Fiului si Sfantului Duh acum si pururea si-n vecii vecilor Amin. Amin, Amin, Amin.

 3. In locu lui Banescu puneti un calugar adevarat care a stat in chilie si a tradus carti din limba greaca si latina in romaneste. E o lupta intre bine si rau si intre diavol si oameni.

 4. Suna astfel:” Howbeit this kind goeth not out but by prayer and fasting.” preluat de pe net, nu apare „din unii”. Nici in Biblia tradusa de Corlinescu, 18. Isus a certat dracul, care a iesit afara din el. Si baiatul s-a tamaduit chiar in ceasul acela.

  19. Atunci ucenicii au venit la Isus si I-au zis deoparte: „Noi de ce n-am putut sa-l scoatem?”

  Folosirea (din unii) reflecta indoiala lui Banesca in puterea postului si rugaciunii in invataturile lui Iisus. Un asemenea om care are indoieli reprezinta Biserica Ortodoxa Romana? Atunci nu-i de mirare ca unii au cuvinte grele.

  20. „Din pricina putinei voastre credinte”, le-a zis Isus. „Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici acolo”, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta.

  21. Dar acest soi de draci nu iese afara decat cu rugaciune si cu post.”

  Deci poate ar trebui sa aflam „Cine-i Banescu” Poate este „stapanul” care poate face orice…

 5. Putin si-a scos acoperitii la munca, le da ghes sa faca scandal cat de mult pot ca sa ne gandim cat mai putin la ce face Putin acum. Inalt prea sfintitul Porcu a fost creativ si a scos adeverinta de la Sf. Andrei cum ca el trebuie sa fie patriarh dupa modelul Kiril.

 6. Urmează ca ÎPS Teodosie să decreteze situație de urgență religioasă și să fie sancționați la Curtea Marțială cei care nu se supun. A luat exemplu de la Kirill care are gardă militară și stele pe sub sutană și Teodosie ca discipol al lui Kirill ,face încălzirea dând ordin duhovnicesc!

 7. Astia de la BOR nu au invatat ca nu se cedea in fata gangsterilor cu iluzii de grandoare doar „ca sa fie pace”. Cu atat mai mult cand asta-i sustinut de Rusia.

 8. pe nea Teodosie asta eu unul refuz sa-l numesc IPS. Locul lui ar fi prin vreo manastire unde sa se roage pentru iertarea nenumaratelor lui pacate penale .

 9. Prea-nesfințitul Teodosie in loc sa fie un slujitor supus BOR a devenit o problemă, o sursă de permanentă de dihonie, de apel la ură, la separatism, intoleranţă …. Problema nu e omul, ci arhiepiscopul care se trage pe el însuși de urechi in sus ca să-și bage căpățâna în mitra aia aurită de mitropolit. Pare a fi adevărată zicerea că diavolul nu stă departe de ușa bisericii…

 10. Stiind de mult timp cu cine va avea de-a face, Arhiepiscopul Tomisului s-a inconjurat cu adevarati carturari. Biblioteca Arhiepiscopiei a ajuns sa concureze cu cea a Patriarhiei. Toate dovezile istorice care sustin si justifica reactivarea Mitropoliei Tomisului sunt rodul a ani de zile de cercetari (chiar si in afara franitelor tarii) a specialistilor care au fost gazduiti de Arhiepiscopie. Daca cei din BOR nu vor lua in consideratie argumentele ce le-au fost trimise pentru a fi studiate inseamna ca fie Daniel si apropiatii sai din BOR s-au inconjurat cu figuranti ca Vasile Banescu fie ca refuza abuziv aceasta cerere vare nu este a Arhiepiscopului Tomisului ci a tuturor romanilor ortodocsi practicanti. Pe acestia s-a sprijinit de sute de ani biserica nationala.

 11. Sunt oameni care în aroganța lor și trufia lor își permit să modifice Cuvântul Lui Dumnezeu, după părerile sau interesele lor.Totuși Cel ce veghează asupra Cuvântului Lui , este atotputernic și avertizează pe cei care ar îndrăzni să facă modificări în Cuvântul Său.

  „Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.

  Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.”(Revelația 22:18-19)

 12. În Biblia de la București sau a lui Canacuzino, 1688, nu se află deloc cuvîntul „familie”. În Codul lui Caragea 1821 cuvîntul familie e folosit, cum trebuie, numai cînd e vorba de robi; familie de robi/țigani. De altfel acesta este în latină, de unde ne-a fost băgat pe gît, se vede, nici de 200 de ani, al cuvîntului „familia”: sclavi; familia societatis=sclavi agricoli, familia publica=sclavi din serviciul public.

 13. Bănescu este ginerele lui Silviu Curticeanu (evreu ucrainean, privilegiatul lui Ceaușescu) care a ținut de șase să-l omoare Stănculescu pe generalul Milea.

  Ta-su lui Geoană (evreu ucrainean) e ăla care l-a închis pe Ceaușescu în bunker și l-a predat lui Stănculescu.

  Bănescu și Geoană dețin funcții în orânduirea de după lovitura de stat din ’89.

  Coincidențe!

 14. Nu draga lili, nu! Urmeaza ca Angi de la Calarasi, Marian Tizic Ceausescu , Malin Bot, Dide Mihai, USR , Reper, Declick , Te vad- Te vad si alte organisme moarte sa se pronunte in legatura cu interzicerea acestui habotnic incult , putinist si comunist notoriu, astfel incat sa fie obligat sa-si asume public, in direct la Andreea Esca , sustinerea sa pentru UKraina ,SUA si Israel! ! Slava Z!

 15. Evident ca aveti dreptate, domnule Diasporean! Permiteti-mi, totusi, sa adaug un scurt adaggio lumesc. Reactivarea Mitropoliei Tomisului, conform normelor si canoanelor de organizarea ale Bisericii Ortodoxe ( sa ma ierte Onor Clerul pentru limbajul mirean , necizelat si poate inadecvat) are si o implicatie ,as spune cruciala, in viata Bisericii Ortodoxe Valahe. Dupa canoane, alegerea Patriarhului BOR va trebui sa se faca prin inscaunarea Mitropolitului celei mai vechi mitropolii de pe cuprinul Terrei Valachorum, care estee MItropolia Tomisului, evident. CONCLUZIILE , LE TRAGETI DVS.

 16. cu tot respectul entru IPS Teodosie biblia voastra este o minciuna… cand veti dezvalui ADEVARUL, atunci putem sa vorbim despre o „religie”. de aceea o sa spun intotdeauna : AVTI CREDINTA SI CAUTATI-L PE DUMNEZEU IN VOI! nu modificarea „bibliei” este problema ci Dumnezeul caruia ii faceti rugaciuni! stiti cui va rugati…? Pentru ca Dumnezeul acestei „existente” NU este Tatal Fiului Isus! acesta este ADEVARUL de care va temeti! De ce bibliile au fost distruse de criminalii constantin si elena? pentru ADEVARUL CARE REIESEA DIN ELE! Pentru ca religia sa devina mijloc politic de manipulare si „pedepsire” a oamenilor CARE GANDESC. Va este frica de CREDINTA, pentru ca inseamna GANDIRE SI CONEXIUNE CU DUMNEZEU. pe care voi o numiti „erezie”! Nu uitati ca Isus a fost cel mai mare „eretic”…

 17. Propun enoriasilor IPS Teodosie sa nu se complice cu un post banal de 3 zile, ci sa tina intreg postul de 40 de zile cat au tinut Moise si Domnul Iisus in desert, doar cu apa, ca astfel sa se arate ei singuri cat de fii si fiice ai lui Dumnezeu sunt.

  Sunt dispusa sa notez in calendar pentru ei zilele trecute ca sa nu se oboseasca prea tare sa tina minte sau sa isi bata ei mintea cu cate zile au trecut, cate au mai ramas, de ce tin post, cine e patriarh si de ce asculta de Dumnezeu.
  La 4 martiri pe care ii au in Dobrogea, si-au permis sa-si bata joc aplaudand prosteste in biserica lucruri nelalocul lor. Degeaba au acei martiri ca ei nu inteleg invatatura.
  Propun atunci lor impreuna cu IPS Teodosie ca si capetenie a lor postul de 40 de zile si vedem apoi cum stam cu lupta spirituala.

  Ne-am inteles, da?
  Pace voua celorlalti!

 18. Dragutelor Elena Popa si lili, ce legatura ati gasit intre o controversa legata de un verset din Evanghelie si una din Bisericile rasaritene? vreti sa spuneti ca este firesc ca purtatorul de cuvant sa faca adaugiri in versete si cine indrazneste sa observe este de condamnat si de acuzat ca nu-i pe calea credintei? Voi chiar atat intelegeti din ceea ce se intampla in acest spatiu? Ati uitat cat de porniti au fost unii pt ca s-a contruit Catedrala Intregirii Neamului, reboteza a Mantuirii pt ca deranja alte biserii atat din rasarit cat si din Apus? Acum sunteti in stare sa uitati ca Omul este Creatia lui Dumnezeu si ca toti suntem frati? Ca Iisus ne-a sfatuit sa ne iubim nu sa ne uram?

 19. Teodosie bate câmpii cu brio! Nu se schimba nimic in Biblie fara acordul tuturor capilor ortodocși la nivel global! Vezi exemplul: paragraful din Tatăl nostru sau crezul! Acest individ lasă să se înțeleagă că nu știe să citească sau nu a învățat.

 20. asta vrea sa ajunga „mitropolitul spagii”? ne-am saturat de oamenii lui Kirill prezentati toata ziua in mass-media!

 21. Mache, vezi ca si Marele Alb a ridicat o jalba la Seful-Cel-Mare. Si cum se stie, la Seful , fie-I Numele laudat!, se merge pe liste de prioritati, se pare ca de data asta ai tras lozul necastigator ! Ca Seful se uita in inima fiecaruia, Mache… si nu zic ca Marele Alb e mai breaz decat tine, dar de data asta, El tine cu dreptatea … Ghinion, cum zicea unul cu multe case le la Sibii…

 22. Deci cu astea se ocupa Oamenii bisericii Ortodoxe, cu scenetele de impartire a influentei la televizor .Adica aceste neintelegeri nu puteti sa le rezolvati intre 4 ochi,ba nu v.a e rusine Ca faceti din Biserica lui Dumnezeu ,circ Ca intre babe proaste si o sa va pedepseasca,voi va jucati cu credinta oamenilor,ba nebunilor!

 23. Acest bancescu este un tupeist, are un speech fara cap si coada, se erijeaza in ce?
  Nu are respectul nimanui, sa fie clar!
  O jignire de biped. Nu are ce cauta acolo?
  Nu reprezinta pe nimeni, un infatuat care nu are treaba cu credinta, smerenia, un om de nimic increzut in prostia lui.
  Afaaaaara!

 24. Prin Puterea Sfantei Cruci Vii a lui Iisus Christos lui Ciobotea ii va cadea Toiagul de Patriarh din mana. Aliluia.

 25. Banescu a comis-o. A considerat ca-si face numarul pentru nataraii lui nestiutori care il aplauda. Cand dai citate din cartea sfanta nu le ajustezi cum vrei tu. Daca Banescu ar fi fost un terchea-berchea ca ‘telectualii lui Petrov in fata carora acesta cadea de pe spate de admiratie n-ar fi fost nici o problema dar persoana sa reprezinta BOR. Se stie ca cei ai Patriarhului sunt reformatori dar sa incepi si cu biblia este cam mare tupeul.

 26. Nimeni nu stie ce era on cartea originala, a fost schimbata si tradusa si interpretata de mii de ori, incat a ajuns culegere de basme populare!
  Pierdeti teren fratilor!

 27. A se lua în considerare faptul că evanghelia după Matei a fost scrisă undeva pe la 70-90 A.D. în limba Greacă. Adică cu informații din auzite. În acest context polemica toașulu Macedon Petrescu aka Teodosie legată de forma unui citat este ridicolă și arată doar sărăcia de duh a sărmanului.

 28. Statul Paralel,
  Biserica Paralela:
  -de „o tzara 2 systeme” nu ati auzit?
  -e in CHINA!!!!!!!

  EFECTIV:
  TOT CE SE INTAMPLA RAU,SINISTRU PE PLANETA ASTA
  E DIRIJAT DE CATRE CHINA!

 29. Intelectuali lui PETROV , CHIAR ERAU INTELECTUALI , PLESU , PATAVIEVICI , CARTARESCU , ETC ! Tu esti ce spui tu , o rusine . Despre turnatorul MACHE , nu ne spui nimic ?

 30. In Vechiul Testament nu exista nici un fel de Dumnezeu ca cel descris in Noul Testament. Pentru cei care nu sunt talibani fanatici, recomand munca lui Mauro Biglino, traducator al textelor sfinte vechi in care Dumnezeu lipseste. Exact. LIPSESTE.

 31. @Intox,

  Tu nu nu ai citit Biblia, ori nu ai înțeles ce ai citit în Biblie, din moment susții acestă aberație!

 32. valiar Dragul meu antagonist, nu sustin nimic. Esti orbit de bigostism sau ce? Am recomandat unul din cei mai buni si independenti traducatori ai textelor vechi, un lingvist care a tradus 16 carti din Vechiul Testament. MATALE CATE AI TRADUS? DE AIA ZIC.

 33. @intox,

  Eu nu am tradus nimic din Biblie, dar am studiat diferite traduceri și sunt sigur că Dumnezeu a vegheat și a îndrumat prin Spiritul Sacru pe cei pe care El i-a autorizat să traducă Scriptura. Desigur că sunt și mulți alții neautorizați de Dumnezeu , care s-au apucat să traducă Scriptura, din diferite motive.Numai un naiv se poate apuca să traducă Biblia cu de la sine putere, fără să se roage lui Dumnezeu să-l îndrume și să primească o confirmare de la Dumnezeu pentru o așa lucrare!

  Iată un exemplu în Vechiul Testament când s-a făcut cortul întâlnirii,și Dumnezeu a ales și împuternicit oameni pentru această lucrare:

  Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
  „Să ştii că am ales pe Beţaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur, din seminţia lui Iuda.
  L-am umplut cu Spiritul lui Dumnezeu, i-am dat un spirit de înţelepciune, pricepere şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări,
  i-am dat putere să născocească tot felul de lucrări meşteşugite, să lucreze în aur, în argint şi în aramă,
  să sape în pietre şi să le lege, să lucreze în lemn şi să facă tot felul de lucrări.Şi iată că i-am dat ca ajutor pe Oholiab, fiul lui Ahisamac, din seminţia lui Dan. Am dat pricepere în mintea tuturor celor ce sunt iscusiţi, ca să facă tot ce ţi-am poruncit:cortul întâlnirii, chivotul mărturiei†, capacul ispăşirii care va fi deasupra lui şi toate uneltele cortului;masa cu uneltele ei, sfeşnicul de aur curat cu toate uneltele lui, altarul tămâierii;altarul arderilor-de-tot cu toate uneltele lui, ligheanul cu piciorul lui;veşmintele pentru slujbă, veşmintele sfinte ale preotului Aaron, veşmintele fiilor lui pentru slujbele preoţeşti;untdelemnul pentru ungere şi tămâia mirositoare pentru Sfântul Locaş. Le vor face după toate poruncile pe care ţi le-am dat.” ”(exodul 31:1-11)

 34. Da ce faci cand infumuratul si afurisitul Mamon fiul lui Satan a pus stapanire pe frivolul Putina?Atunci nici un post nu te mai ajuta decat sfantul si cuviosul inaltator Bayraktar.

 35. @Titus,

  „ Atunci, Isus i-a zis: „Pune-ţi sabia la locul ei, căci toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri.”(matei 26:52)

 36. Ba nu a luptat, I- a mutat in porci iar porcii nu au suportat si s+au aruncat in râpă. Vorbim de raul suprem.

 37. De ce. Ca atata putere avem sa luptam cu Raul suprem. Daia. Ca daca eram Arhanghel alta era lupta.

 38. @intox:
  Nu aici discuti astfel de treburi. Mintea colectiva e inchisa de dogma si nu accepta sa fie deschisa. Eu nu te pot apara daca ti-i pui in cap.
  Si ei stiu si noi stim ca Elohim si Tetragramatron chiar in Vechiul Testament nu indica spre aceeasi entitate.
  ‘Sa facem om’ ‘dupa chipul si asemanarea noastra’ indica actiunea mai multor persoane, nu a uneia singura cum devine apoi. E vina traducatorilor evrei.
  Discordantele de traduceri nu ne implica pe noi, nu acesta este scopul pentru care te-am pus sa reflectezi.

  Ai iesit in pauza sa faci discutii inutile. Nu te aud!
  Indarat in camaruta ta si mediteaza la ce ti s-a dat sa meditezi!
  Te rog frumos!
  Nu pe noi ne priveste ceea ce IPS Teodosie si Purtatorul de cuvant al Bisericii au de discutat.
  Ca si crestin, IPS nu poate da cu barda in usa patriarhiei si sa astepte sa i se deschida!
  Nu este nici-un conchistador, nu isi poate invata enoriasii nimic, slujeste fara tragere de inima sau minte, si multi intra in biserica lui si ies mai anapoda decat erau cand au intrat.

  Nu este treaba noastra, nu ne priveste pe noi, te rog frumos…indarat la oile noastre!
  Da?

 39. @Titus,

  Fiul Lui Dumnezeu , a învins pe Diavol la Calvar!
  Tu doar trebuie să recunoști, că ești păcătos , vrednic de pedeapsa eternă, și accepții prin credință că Fiul lui Dumnezeu, care nu a comis păcat, a acceptat să te înlocuiască și pe tine în moartea meritată a ta cauzată de fărădelegile tale , când agoniza pe cruce la Calvar; pedeapsa ta a luat-o El în locul tău și tu dacă crezi acest lucru și Îl primești pe Fiul Lui Dumnezeu ca Eliberator al tău de consecințele fărădelegilor tale și de supt puterea păcatului și ca Stăpân al vieții tale,Spiritul Sacru va veni peste tine, și te va naște din nou spiritual devenind un fiu al lui Dumnezeu și vei avea parte de viața eternă în Împărăția glorioasă a Lui Dumnezeu și a Fiului Său.

 40. Da recunosc. Da nu sunt prost. Vreau sa ma sui pe o ladița sa-i trag si io una in goarna la Mamona sa merg si io cu ceva la mana dincolo… Adica sa nu merg cu mana goala sa am un țertificat o recomandare gen. Ca tare bine e.

 41. Despre care Biblie vorbeste spagoveanu, despre cea securista ? Biblia a fost falsificata de N ori.

 42. @Titus,

  Tu nu poți merge dincolo decât cu păcatele tale , sau cu inocența căpătată prin credința în Fiul Lui Dumnezeu, care a murit pentru ca și tu să poți primi iertare dacă îți recunoști păcatele înaintea Lui Dumnezeu,îți pare rău pentru ele, crezi că din cauza lor meriți pedeapsa eternă din partea Lui Dumnezeu, dar crezi că Fiul Lui Dumnezeu a murit și pentru fărădelegile tale și Îi ceri să te ierte, confesând că Îl accepți pe Fiul Lui Dumnezeu ca Salvator al tău din păcat și de supt puterea păcatului cât și ca Stăpân la vieții tale.

  „ De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre, căci, dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre.”(ioan 8:24)

 43. @piticul cracanat,

  chiar dacă mulți au încercat să falsifice Cuvântul Lui Dumnezeu , totuși Dumnezeu nu a fost niciodată în decursul timpului de omeni integri care să-l slujească , și prin care a vegheat ca Scriptura să se păstreze până în zilele noastre și în forma autentică.

 44. Acest ,,neam de preoti” (neamul lui teodosie si toti cei asemenea lui), nu fac altceva decat sa indeparteze multi oameni de biserica, si sa se alinieze in spatele gradatului si activistului putinian, kiril! Reluarea serviciului religios referitor la INVIEREA DOMNULUI, la o data stabilita dupa bunul plac (2020), instituirea de perioade de ,,post si rugaciune”, pentru satisfacerea propriului orgoliu, plus multe faradelegi, dosare, colaborari cu securitatea, etc….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.