Joburi pentru cercetători la Comisia Europeană

Centrul de Cercetare al Comisiei Europene (CE) angajează cercetători cu experienţă în chimie-biologie, fizică, mecanică structurală, ştiinţe spaţiale, energie, ştiinţele mediului, tehnologia informaţiei şi comunicare, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Oficiului European pentru Selecţia Personalului (EPSO).

Centrele de cercetare ale CE din cinci ţări europene (Belgia, Germania, Italia, Olanda şi Spania) caută personal cu experienţă în chimie-biologie, fizică, mecanică structurală, ştiinţe spaţiale, energie, ştiinţele mediului, tehnologia informaţiei şi comunicare. Instituţiile vor selecta aproximativ 270 de persoane care vor intra pe o listă de aşteptare în vederea ocupării unuia dintre posturile vacante.

Aplicaţiile pot fi depuse până în data de 4 noiembrie. Înscrierile pentru oricare dintre posturile de mai sus se fac pe site-ul EPSO. Primul pas după crearea unui cont pe site constă în parcurgerea unei serii de teste interactive, fără termen-limită de completare.

Aceste teste urmăresc să evalueze aptitudinile de raţionament verbal, numeric şi logic. Testele sunt în limba engleză sau, după alegere, într-o altă limbă internaţională – franceză sau germană.

Salariile lunare în cadrul instituţiilor europene pornesc de la 2.500 de euro şi pot ajunge la 17.000 de euro, în funcţie de gradul de specializare şi poziţia ocupată.

Aproape 12.000 de candidaţi au aplicat, anul acesta, pentru un post la Comisia Europeană, potrivit unei statistici a EPSO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.