„JUSTIŢIA SUVERANĂ sau adevăratul TRATAT DE DREPT PROCEDURAL“ (71)

In acest spațiu, aici puteți citi fragmente din opera lui Gheorghe Schwartz.

JUSTIŢIA SUVERANĂ sau adevăratul  TRATAT DE DREPT PROCEDURAL“

Curs practic cu pilde edificatoare  (Vocalize în mi minor) Editura Junimea Iaşi  2016

Secţiunea a VI-a

Minute

În continuare, spre a economisi timp şi spaţiu, vă vom oferi doar minutele celorlalte procese semnificative, considerând că aţi ajuns la un nivel de înţelegere suficient, apt să vă permită să percepeţi în adevărata lumină fiecare caz.

Şi nu doar spre a economisi timp şi spaţiu, vom prelua doar minutele din cauzele în care au fost aceiaşi actori: desfăşurarea şi soluţiile date ar fi putut fi grav influenţate de Complete diferite şi de avocaţi diferiţi.

Iată, deci, cine au jucat în toate aceste piese:

(Completul a fost format din cei mai experimentaţi jurişti)

Preşedinte – onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. h. C. Julius Zimberlan,

Judecător: onorabilul judecător Augustus Pavlovici-Bubulak,

Procuror: eminentul procuror Doctor Ragnavaldur Sicl,

Grefier: subtila domnişoară dr. Brunhilde Lotte Ivanova.

Aprod: dr. Radoslav Isidorovici Spam.

Ofiţer anchetator: comisarul de poliţie Abraham Puiu Snupf.

Doar avocaţii care s-au opus maestrului Ludovic L. au fost diferiţi, ceea ce demonstrează că oricine a pledat versus maestrul Ludovic L. n-avea cum să piardă.

De asemenea, trebuie apreciat că, în afara minutelor oficiale, păstrate cu mare grijă în arhive, vom arăta, de fiecare dată sub formă de bonus, concluziile şi urmările respectivelor procese atât de exemplar soluţionate de către Justiţia suverană.

Aşadar:

 

  1. Minuta speţei

Jiji van Kopelen versus Roro von Garbich

  1. Avertisment:

„Într-o societate în care ritmul de dezvoltare este în proporţie geometrică, iar metodele de înţelegere globală se  dezvoltă (pentru marea masă a indivizilor oameni) în proporţie aritmetică, tema înstrăinării nu mai este actuală numai pentru relaţiile interumane, ci şi între cele opunând omul mediului în care trăieşte.”

      Tot căutând şi mai departe neobosit actele celebrului caz Rom J. Rominger, am dat de o notă marginală de pe unul dintre documentele găsite (Documentul Lk235, recent desecurizat). Nota aceasta reprezintă o definire excepţională a personalităţii lui Ludovic L., prin sensul şi conciziunea ei: „Ludovic L. = Cavalerul Dreptăţii Finale”. (Desigur cu numele real al celebrului personaj.) O definiţie cu totul excepţională, mai ales dacă luăm în considerare că notiţa aceasta (din păcate anonimă) a fost scrisă atunci când adevăratul Ludovic L. nu împlinise încă nici doi ani! Ce premoniţie! (Păcat că nu ştim cui îi aparţine.)

În cauza 18 se afla plângerea numitului Jiji van Kopelen împotriva numitului Doctor Roro von Garbich, în legătură cu dispariţia cirezii de vite a reclamantului.

  1. Faptele şi 3. Dezbaterea:

În rechizitorul acuzării, eminentul procuror Doctor Ragnavaldur Sicl a arătat, folosindu-se de numeroase înregistrări atât audio, cât şi video, cum a pătruns suspectul Doctor Roro von Garbich, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie, în grajdurile păgubitului Jiji van Kopelen, cum a ieşit de acolo mânând întreaga cireadă şi cum a dispărut în întuneric din raza de acţiune a camerelor de supraveghere. O dovadă mai concludentă decât acele înregistrări extrem de fidele ale celei mai moderne tehnici nici nu s-ar fi putut găsi, a concluzionat eminentul procuror Doctor Ragnavaldur Sicl. (Aplauze.)

În acelaşi fel a pledat şi avocatul preacinstitului păgubit, dl. Jiji van Kopelen. Doar că a chemat la bară şi doi martori care au auzit în noaptea aceea mugetul animalelor trecând pe lângă ei.

În apărarea suspectului Doctor Roro von Garbich, a pledat maestrul Ludovic L.. Domnia sa a citat pe larg cazuri asemănătoare din numiţii autori Seneca, Sfântul Augustin şi Borak cel Bătrân. Întrebarea maestrului L.L. „Cum a agonisit reclamantul cireada aceea de vite?” a fost respinsă de către onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. h. C. Julius Zimberlan, pe motiv că nu ţine de cauza în discuţie. Întrebarea maestrului L.L. „Cum crede reclamantul că are mai mult drept asupra acelor vite nevinovate decât numitul Iermolai?” (prostul satului, chemat la bară ca martor) a fost de asemenea respinsă de către onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. h. C. Julius Zimberlan, pe motiv că nu ţine de cauza în discuţie. Întrebarea maestrului L.L. „Cum pot deosebi cei doi martori care au pretins că au auzit tocmai mugetul vacilor dlui. Jiji van Kopelen trecând pe lângă ei de mugetul vacilor cirezii dlui. Edmond Y. Şuli, mai ales că dânşii se aflau pe câmp preocupaţi de chestiuni de amor?”, precum şi întrebarea „Dacă acei doi martori sunt dispuşi să jure pe Biblie că au auzit tocmai vitele dlui. Jiji van Kopelen şi nu cele ale dlui. Edmond Y. Şuli, mai ales că cei doi martori se aflau foarte preocupaţi de chestiunile intime de amor?”, au fost respinse de către onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. H. C. Julius Zimberlan, pe motiv că nu sunt relevante. Drept urmare, maestrul L.L. a recitat fabula „Vaca şi cei şapte hoţi nocturni” de Borak cel Bătrân. „Da, niciodată să nu întrebi pe un proprietar de cirezi cum a făcut rost de prima vacă!” Fiindcă Preşedintele Completului l-a admonestat pentru această replică, maestrul L. L. s-a scuzat, pretinzând că „doar a citat din înţelepciunea lui Borak cel Bătrân”. Întrebarea: „Ar fura cineva o cireadă de vite, dacă ar avea în propria cireadă suficiente capete?” a fost de asemenea respinsă de către onorabilul judecător Profesor Universitar Emerit Academician Dr. Dr. H. C. Julius Zimberlan, pe motiv că nu este relevantă.

  1. Sentinţa: În urma celor audiate, Completul (format din etc. etc.) a admis acţiunea dlui. Jiji van Kopelen şi l-a condamnat pe numitul Doctor Roro von Garbich la doi ani patru luni şi opt zile de închisoare, la plata cheltuielilor de judecată şi la înapoiere pe costurile sale a cirezii de vite furate.
  2. Urmări:

Deci:

– Numitul Jiji van Kopelen şi-a reprimit cireada de vite furate în noaptea de 11 spre 12 noiembrie de către Doctor Roro von Garbich şi a fost foarte mulţumit;

– Eminentul procuror Doctor Ragnavaldur Sicl a mai obţinut o victorie foarte importantă şi a fost foarte mulţumit;

– Maestrul L.L. şi-a păstrat faima, pierzând şi acest proces şi lumea a fost foarte mulţumită;

– Numitul Doctor Roro von Garbich a rămas în arest doar 24 de ore, după care a beneficiat de amnistia tocmai decretată şi a fost foarte mulţumit;

– Cei doi martori ocupaţi în noaptea faptei cu chestiuni intime de amor, văzându-se descoperiţi, s-au căsătorit, legalizându-şi astfel relaţia în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor. Din clipa aceea, nimeni nu i-a mai putut bârfi; cei doi martori ocupaţi în noaptea faptei cu chestiuni intime de amor sunt, cel puţin deocamdată, foarte mulţumiţi;

– Şi, în primul rând, Justiţia s-a dovedit, din nou, Suverană!

(Ca de obicei, după ce cel numit „maestrul Ludovic L.” pierdea un proces, toată lumea era mulţumită, încât nu se mai pierdeau timp şi bani cu tot felul de apeluri fără rost la alte instanţe.)

Urmări la urmări:

Dl. Doctor Roro von Garbich a fost aşteptat la ieşirea din puşcărie de o mulţime entuziastă, el dovedind prin propria suferinţă, prin propriul martiriu, că nimeni, nici măcar dl. Jiji van Kopelen nu are mai mult drept să deţină o cireadă de vite decât Iermolai (prostul satului). Drept urmare, dl. Doctor Roro von Garbich a devenit preşedintele Partidului Ultrademocrat (PUD) cu care a intrat la Guvernare. Şi nu l-a uitat nici pe Iermolai (prostul satului), pe care l-a instalat Primar. Iată: Democraţia a învins din nou!

Doar duşmanii înrăiţi ai Partidului Ultrademocrat (PUD) au pretins şi mai pretind şi astăzi că Doctor Roro von Garbich n-a furat nici măcar un viţel de la Jiji van Kopelen, mai ales că în noaptea de 11 spre 12 noiembrie s-ar fi aflat alături de acelaşi Jiji von Kopelen la Budapesta, de unde Doctor Roro von Garbich i-a cumpărat câteva vite lui Jiji van Kopelen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.