„Justițiarul lumii interlope“, luat la întrebări

Obiectivitatea jurnaliștilor din Timișoara va fi monitorizată pentru a oferi electoratului sanșa să știe cine sunt formatorii de opinie. În acest sens,  vor fi adresa întrebări jurnaliștilor vizați astfel încât opinia publică să descopere moralitatea celor care doresc să manipuleze votul mulțumii. Astfel, prin intermediul unei scrisori deschise adresate ziarelor si televiziunilor din orașul de pe Bega, Grupul pentru Monitorizarea Presei din Timișoara atrage atenția timișorenilor și nu numai asupra jurnalistului „autointitulat justițiarul lumii interlope“.
Dragi jurnaliști,
Grupul pentru Monitorizarea Presei din Timișoara, organizație non-profit din care fac parte profesori universitari și profesioniști de presă, își propune să întocmească un clasament al obiectivității jurnaliștilor din campania electorală. În acest scop, vor fi adresate întrebări anumitor jurnaliști care au statutul de formatori de opinie, pentru ca electoratul să fie avizat asupra moralității celor care doresc să manipuleze votul mulțimii, din 27 septembrie.
Pentru început, 10 întrebări pentru jurnalistul autointitulat justițiarul lumii interlope din Timișoara, despre care procurorii DIICOT au lansat informația că a fost la un pas de a fi executat de răufăcători, după ce un infractor cercetat într-un dosar de crimă organizată a dezvăluit că ar fi trebuit să fie cel care trebuia să apese pe trăgaci.
1. Câte firme ați închis pentru neplata datoriilor la stat?
2. Câți bani ați încasat de la Aeroportul Internațional Timișoara, pe contracte de publicitate de genul „protecție” de presă?
3. Este adevărat că ați solicitat bani de la oamenii de afaceri pentru ajutorarea lui Mile Cărpenișan, când era în faza terminală a bolii care l-a secerat, și acesta v-a certat violent, după ce a aflat că deputatul Gheorghe Ciobanu a donat o anumită suma de bani?
4. Este adevărat că ați fost urmărit penal, într-un dosar instrumentat de Parchetul Militar Timișoara?
5. Este adevărat că ați dorit să vă angajați în Poliție, la BCCO Timișoara, susținut și de un important chestor de poliție, însă ați fost respins la testul psiho?
6. Este adevărat că ați fost acceptat, în calitate de jurnalist, la anumite operațiuni desfășurată de polițiștii Antidrog, însă, s-a renunțat la această colaborare, întrucât purtați cagulă și ați lovit suspecții?
7. Cât adevăr conține zvonul că sunteți finanțat de doi oameni de afaceri din Timișoara, supranumiți și Frații „bicicletă”?
8. Este adevărat că ați deturnat banii dintr-un contract de promovare semnat cu milionarul Georgică Cornu?
8. Este autentică știrea potrivit cărei, într-un an și jumate, în articole de presă și apariții la TV ați folosit numele Nasleu de 522 de ori?
9. De ce nu ați dezvoltat în presă știrea că liderul interlop Lucian Boncu a fost invitat la nunta unui lider PSD și că a refuzat participarea?
10. Este adevărat că actuala dvs. iubita și parteneră de viață, fosta soție a unuia dintre colegii dvs. de presă, are certificat medical care o încadrează în categoria persoanelor cu nevoi speciale, pentru a nu plăti taxe la stat la contractele de publicitate?
În final, o întrebare pentru procurorii DIICOT Timișoara: de ce nu se trimit în judecată dosarele omului de afaceri Ghazal Wadah, liderul arabilor sirieni din Timișoara? Îi oferiți posibilitatea de a deveni sursă a organelor judiciare?”
Va mulțumim pentru colaborare și participarea la acest sondaj deontologic.
Grupul pentru Monitorizarea Presei din Timișoara
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

  1. Super program doar daca isi mentine linia verticalitatii fara ca aceste informatii sa fie folosite impotriva jurnalistilor, sau,in fabricat dosare, sau, in scop politic! Sfat: pentru a ramane oameni de si cu incredere totala a cetatenilor, nu urmati drumul celor de la facias, dezamagitorii care au intrat in politica!

  2. Aceste intrebari ar trebui puse si ziaristilor din Bucuresti si din alte orase, inclusiv celor de la Cotidianul, Romania tv, Antena 3 s.a. Ar iesi multe lucruri interesante la iveala.

  3. In Romania ,daca iei la bani marunti aproape oricare cetatean are ceva de ascuns,a incalcat legea sau e pe cale sa o faca.Cei ce striga jos coruptia, o fac nu ca ar fi cinstiti,ci pentru ca le seaca inima ca ei nu au acces la tita mamei Romania la fel ca si cei contra carora striga.E strigatul haitei flaminde, satula sa traiasca doar din ciuguleli, dornica de acces la halca mare.Uitati-va la hienerle PNListo-PDLliste care inhata grabite ciolane mari de frica sa nu fie gonite de la sursa si sa ramina doar cu mirosul singelui.Dezgustator popor.

  4. Hopaaa, avem mafie și-n presa de Cimișoara? Care presă…? Cin să fie, cin să fie? Este oare chiar el, distinsul justițiar? Și chiar ei, Frații „bicicletă”? Chiar și DIICOT? Chiar nu știu de ce mă mai mir!? Asta-i România mea. Toată numai mafie… Că de asta au murit atâția în 1989, să avem mafie.

  5. Asa o prosteala mai rar. Si mai zic ca la facatura asta participa cadre didactice universitare (!!!) si profesionisti de presa (!!??). Ma-ntreb cine si cu ce scop a iesit pe piata cu gaselnita asta. De facut ceva in folosul cetatii si al cetatenilor nici vorba nu poate fi. Formularea conform careia tinta ar fi „avizarea electoratului cu privire la moralitatea unor asa-zisi formatori de opinie” poate fi un indiciu ca, in fapt, este o manopera de manipulare electorala. Oricum, lectura celor 10 intrebari dezvaluie ca numitul „chestionar” nu este in masura sa dezvaluie ceva despre moralitatea „intervievatului”, ci, mai curand, pare a fi o lista de „uite ce stim noi despre tine”, constituind un inventar de puncte vulnerabile aduse in atentia celui vizat fie spre a-i permite sa-si acopere slabiciunile, fie spre a i se „arata pisica” daca nu e cuminte si nu face frumos. Ideia de „monitorizare” prin punerea de intrebari directe cuiva este, cum am spus mai sus, o prosteala, pentru ca cel „chestionat” va raspunde ce, cum si cat vrea el, neexistand vreun factor constrangator care sa-l oblige sa declare doar adevarul asa cum este el, fara cosmetizari si fara „interpretari”. Faptul ca „initiativa” este prezentata laudativ denota, zic eu, o anumita doza de naivitate, pentru ca la un partipris nici nu vreau sa ma gandesc. In plus, se ridica si un anume semn de intrebare cu privire la nivelul profesional al „cadrelor universitare” si al „jurnalistilor profesionisti” implicati in acest demers cel putin dubios.

  6. Păi bre, ciumaților șmecheri,. de ce nici o instituție gen ANAF, ANI, SRI, plus alții mulți, de poliție nici nu mai pomenesc căci sunt frați, de ce nu pune niște inrtebări de genul, cum de ei cioroii buni români câștigă atît de mulți bani din prostituție, din cămătărie, din furtișaguri, din bancomate explodate, de le ajunge pentru palate cu turnulețe, pentru merțane de popa ortodox se ingălbenește de invidie,.și le mai rămâne și de excursie in toate țările europene ?? Plus au slănină pe ei de porcu de crăciun moare de invidie , nu de cuțit,.

  7. Dragos Bota l-a deranjat foarte tare pe primarul Timisoarei, Nicolae Robu, cu investigatiile sale din Pressalert

    o parte dintre profesorii care au infiintat noua inchizitie antimedia, sunt colegi cu Nicolae Robu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.