La ce bun să bagi banii într-un tablou

Acum câteva zile, mai exact spus marţi, 7 iunie, a fost inaugurată galeria de artă ALEXANDRA’s.

Lume multă, iubitori de artă, persoane distinse, atmosferă degajată, zâmbete, dialoguri şoptite, ca să nu se tulbure cumva ambianţa şi vraja emanată de zeci şi zeci de tablouri, de sutele de obiecte şi piese de mobilier din perioada interbelică, multe dintre ele şi mai de demult.

Şi a venit şi momentul în care onoratei asistenţe, ca să preluăm obişnuita formulă de la astfel de evenimente, i s-a adus la cunoştinţă că galeria de artă ALEXANDRA’s şi-a deschis, din acea clipă, uşile. Pentru cine? Simplu ca bună ziua: pentru toţi cei ce iubesc frumosul şi, aş adăuga eu, pentru cei ce au bani suficienţi pentru a-şi potoli dragostea de frumos.

Bineînţeles că nu s-a vorbit pe şleau, cum fac eu acum, dar zona a fost delicat atinsă de doamna Mariana Dragu, consilierul de specialitate al galeriei şi, totodată, un reputat istoric de artă.

”Achiziţionarea unui obiect de artă poate fi un moment extrem de important în viaţa unui om. Avându-l în preajma intimităţii tale, un tablou te poate face să trăieşti altfel decât până atunci. Începi să te descoperi, să te împaci cu tine însuţi, începi să dai importanţă unor amănunte peste care, altădată, abia dacă le zăreai şi treceai peste ele ca şi cum n-ar fi fost.

Un tablou îţi poate aduce liniştea pe care o visai de mult, dar la care nu ştiai cum să ajungi. Un tablou te ajută să descoperi culorile, lumina, umbra şi, mai ales, îţi oferă sufletul celui care l-a pictat”.

Nu ştiu câţi au trăit, să nu zic sorbit, cum am făcut eu, cuvintele doamnei Mariana Dragu. Am şi îndrăznit să o întreb, ceva mai târziu, dacă nu cumva alocuţiunea sa face parte dintr-un eseu intitulat, să zicem, La ce bun să bagi bani într-un tablou, eseu pe care probabil l-a şi scris. Nu a negat, nu a afirmat, dar a surâs cu subânţeles.

Acestea fiind zise, mi-am adus aminte că drumeţului îi şed bine nădragii la drum lung şi tot aşa şi reproterului îi şed bine, cu orice prilej, reportajele şi surmenajele, drept pentru care am vrut să aflu ce este şi ce vrea să fie galeria ALEXANDRA’s. Am aflat că oricine poate achiziţiona oricare din obiectele expuse, oricine poate închiria, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, oricare piesă expusă.

O firmă, o casă de avocatură, biroul unui om de afaceri, cabinet medical privat, o instituţie pot să-şi sporească prestanţa apelând la comoara de frumuseţe şi rafinament a galeriei. Transportul şi asigurarea cad în sarcina galeriei. O altă noutate ar fi aceea că orice om care a moştenit un tablou, sau dispune de piese de mobilier şi artizanat deosebite, poate apela la consilierii galeriei pentru a afla preţul lucrărilor lor.

Sunt doar câteva din ofertele cu care vine ALEXANDRA’s, o galerie pe care colecţionarii şi iubitorii de frumos o vor descoperi şi, sunt sigur, o vor aprecia. Le vin în ajutor cu precizarea că-i pot trece pragul la adresa Str. Piaţa Amzei, nr.5, ap.14.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.