Laufer: 100 de euro valorează cât 200 de euro în Marea Britanie

Valoarea banilor în România este mult mai mare decât afară, iar 100 de euro valorează cât 200 euro în Marea Britanie și cât 150 euro în Germania, a declarat, joi, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, potrivit Agerpres.

„Este important să promovați conceptul „value for money”. Foarte mulți oameni care vizitează țara noastră sunt surprinși de serviciile și de calitatea serviciilor pe care le pot găsi în România și prețul foarte redus pentru acestea. Discutăm de la restaurante, la alt tip de servicii, cumpărături și așa mai departe. Este un lucru crucial câteodată, când, o companie multinațională decide să vină într-o anumită zonă, pentru că există mulți expați. Și ei își doresc un standard de viață cât se poate de bun”, le-a spus Laufer, diplomaților și oamenilor de afaceri prezenți.

El a precizat că valoarea banilor în România este mult mai mare.

„Vă dau un exemplu: 100 de euro în România valorează cât 200 de euro în marea Britanie și cât 150 euro în Germania. Valoarea banilor în România este mult mai mare. Lucrul acesta este un element serios pe care trebuie să-l vindeți mai departe”, a mai arătat ministrul.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe organizează joi Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), cu tema ”O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României”.

La eveniment sunt așteptați Mihai Daraban, președintele CCIR, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naționale a României și Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.