Lecţia de coregrafie

Talent, imaginaţie, muncă, respect şi dragoste. O lună de zile au lucrat cei din galeria lui Dinamo pentru coregrafia deosebită de la meciul cu Steaua de pe „Arena Naţională”. Pe muzica de la Telecinemateca, Dinamo Film a prezentat scurtmetrajul „De mână cu cei mici redăm culoare vieţii”. Pe ecranul uriaş desfăcut pe stadion au rulat imagini cu Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Florea Dumitrache sau Dudu Georgescu, unii dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut nu doar Dinamo, ci România. „Istoria reînvie gloria tinereţii, de mână cu cei mici redăm culoare vieţii”, a scris pe cartoanele ridicate în tribune de copiii şi nepoţii celor care i-au prins jucând pe Lucescu, Dinu, Dumitrache şi Georgescu, şi care, peste ani, vor avea ce povesti despre emoţiile trăite într-o seară de sfârşit de noiembrie în anul 2016. Nu trebuie să fii dinamovist şi nici măcar microbist pentru a aprecia spectacolul oferit de galeria lui Dinamo.

Pe marginea terenului, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, i-a băgat pe jucătorii săi în şedinţă, astfel încât aceştia să nu asiste la momentul unic pregătit de galeria dinamovistă, pentru ca nu cumva să le treacă prin cap să fugă la Dinamo de la echipa rămasă fără suporteri. Asta, în timp ce Mihai Stoica îi ironiza pe dinamovişti pe motiv că spectacolul nu se vede prea bine. Pentru că minutele treceau, iar filmul dinamovist nu se mai termina, domnii Reghecampf şi Stoica au început să dea semne de nervozitate şi să gesticuleze în direcţia centralului, solicitându-i să fluiere începutul partidei. Cei doi parcă se grăbeau să prindă autocarul care la sfârşitul meciului îi duce la un mic, o bere şi o manea.

Dinamo, o echipă cu exprimare modestă de obicei, a câştigat meciul de ruşine. Ruşine faţă de jucătorii de excepţie care au îmbrăcat tricoul lui Dinamo de-a lungul timpului, ruşine faţă de generaţiile de părinţi care şi-au adus copiii la stadion, ruşine faţă de copiii prezenţi în tribune, ruşine faţă de suporterii care au lucrat o lună de zile la o coregrafie impresionantă. Prin spectacolul oferit, suporterii le-au transmis jucătorilor câte puţin din talentul, imaginaţia, hărnicia şi dragostea lor faţă de culorile clubului. Dacă membrii galeriei s-ar pricepe să facă selecţia şi să-i pregătească pe fotbalişti, atunci ar putea striga: „Lăsaţi-ne să-i pregătim pentru Liga Campionilor!”. Şi într-un an echipa chiar ar fi pregătită, nu cum s-a întâmplat după ce Cristi Borcea le-a transmis adversarilor: „Lăsaţi-ne să ne pregătim pentru Liga Campionilor!”.

În ceea ce o priveşte pe Steaua, aceasta arată după chipul şi asemănarea celor care o conduc. O echipă încruntată, arogantă şi pusă mereu pe harţă, care nu ştie să-şi respecte adversarul şi care nu joacă pentru tribune şi pentru telespectatori, ci doar pentru banii promişi de guralivul patron al clubului. Lăsaţi Steaua să se pregătească pentru o nouă neparticipare în Liga Campionilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.