Legături prietenoase. De unde cumpără Ungaria gaze naturale?

Ungaria este mulţumită de cooperarea cu Rusia în ceea ce priveşte livrările de gaze naturale şi nu are planuri să înceteze să cumpere gaze ruseşti, în pofida presiunilor în acest sens, a declarat joi ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, transmite Reuters.

În timp ce ţările din Europa Occidentală au făcut eforturi serioase pentru a-şi reduce dependenţa de gazele ruseşti, după invadarea Ucrainei în 2022, Ungaria îşi acoperă necesarul de gaze naturale în principal din Rusia. Ungaria primeşte o cantitate de 4,5 miliarde de gaze naturale pe an din Rusia, conform unui acord pe 15 ani semnat în 2021.

Prezent la Forumul economic internaţional de la Sankt Petersburg, Szijjarto le-a spus jurnaliştilor că obţinerea gazelor de care Ungaria era nevoie este o „chestiune fizică” şi nu una politică sau ideologică.

Gazele naturale ruseşti ajung în Ungaria în principal prin conducta Turkstream, care permite Moscovei să ocolească Ucraina când vine vorba de transportul gazelor naturale ruseşti spre sudul Europei.

Ungaria este singura ţară membră a Uniunii Europene al cărei lider, premierul Viktor Orban, a menţinut legături prietenoase cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, după decizia Moscovei de a invada Ucraina, în luna februarie 2022. Ungaria este, de asemenea, ţară membră NATO.

Miercuri, grupul energetic controlat de statul ungar MVM a informat că va prelua o participaţie de 5% la zăcământul de gaze Shah Deniz din Azerbaidjan, unul dintre cele mai mari din lume. Preluarea unei participaţii la acest zăcământ de gaze „ne dă nouă (Ungaria) o protecţie faţă de fluctuaţiile mari ale preţurilor la energie. În condiţiile în care Azerbaidjanul este un nou jucător în aprovizionarea noastră energetică, această situaţie ne conferă o aprovizionare cu energie mult mai stabilă, o mult mai mare securitate a aprovizionării cu energie”, a precizat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

16 Comentarii

 1. Asa cum procedeaza Ungaria da dovada ca isi iubeste poporul si nu fac la fel ca celelalte tari care sacrifica buna starea populatiei doar pt. ca vor sa ii pedepseasca pe rusi si sa nu le mai inporte gazele.Toate sanctiunile date de occident Rusiei, au fost in defavoarea Europei si al oamenilor.

 2. Bravo Ungaria !
  Iar pentru voi „Atlantici” dedicati , e o vorba Americana : „Suck it up, stupid „.

 3. Pe Orban nu il intereseaza decat Ungaria.
  Sa va intre in cap asta o data!

 4. Orban pune pe primul plan interesele Ungariei al carei prim ministru este nu interesele UE.

 5. He he ! In timpul asta Jarmania mindra si „independenta energetic”, de cind le-au sarit in aer tevustile din Baltica („prietenii stiu de ce” …) fabrica Mercedes si Audi cu ciocanul pe nicovala !

 6. „Ungaria este singura ţară membră a Uniunii Europene al cărei lider, premierul Viktor Orban, a menţinut legături prietenoase cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, după decizia Moscovei de a invada Ucraina, în luna februarie 2022. Ungaria este, de asemenea, ţară membră NATO.”

  Nu doar atat …e si singura tara loiala Israelului la ananghie acum … cand e de votat international !
  (asta e cu talc ! de aceea Iohannis trebui sa fie la NATO ca …contra-balans … nu pentru ca e sasalau sin Hermanstadt !)

  IQ=?

  [multi vad putini pricep … ! in viitorul mediu avem nevoie de cineva la NATO, fie el Iohannis daca nu poate Ciuca 😀 sau Ciolacu 😀 ! Ertem ? cine-i contra sasului nostrul a NATO e un pic … tradator in cele care sigur vin !]

 7. De ce IOHANNIS la NATO
  cand Rutte a demonstrat prin SCHENGEN ca
  pe vremea lui TRUMP-OFRBAN v-a apara interesele Romaniei nu Ungariei !

  (de e te bagi … de in ingters international ca RO sa devina mai mica si mai stabila ! Iohannis la NATO ar deranja ! 🙁 )

  RUTTE la NATO ar tine cu ROMANIA in caz ca USA si RUSSIA si ISRAELUL va promite „ceva” ungurilor pentru
  „serviciile” lor
  in fond si la urma urmei …ungurii fac acum
  ce-am facut noi cand i-am dat lui STALIN 7 divizii contra inapoierii Ardealului dat cu acte ungurilor !

  IQ=?
  (mi-e mila de cat prosti sunt azi la mioritica ! absolut contrari interselor lor STRATEGICE nu tactice !)
  SHALOM !

 8. Spre deosebire de politicienii romanesti, pe care-i doare-n cot de romani, singura lor preocupare fiind cum sa-i linga mai placut pe stapanii americani, pe Orban il intereseaza cetatentii tarii lui, nu bunastarea altora. CINSTE LUI!

 9. Nu te știi bre.. Ungaria are contract pe termen lung preferențial cu Rusia, la preț mic, incă dinainte de război, pe care in mod firesc nu dorește s-o intrerupă de dragul prostiilor belicoși europeni. Pentru că traseul gazului este pe teritoriu ukran, iar ukranul a amenințat deja că o va distruge,..Ungaria are alte trasee și alți livratori de gaz, probabil tot rusesc..Sunt manevre care fac pe europeni să critice Ungaria, să amenințe cu sancțiuni in timp ce se păruiesc reciproc de ce pot inventa.. In toate confruntările Ungaria a ieșit invingător..UE cu actuala garnitură bleagă, lichea trădătoare, care crede in rezolvări prin război e pe tobogan , sunt huliți in toată europa și cu siguranță vor pleca..

 10. numai polonicul il foloseste.
  Nicio zi fara orbete.

 11. Numai idiotii functionali si slugile nefunctionale tradatoare ale propriului popor isi taie sursele ieftine de energie ca sa cumpere scump si sa ruineze economia tarii.

 12. Revoltător! Păi ce țară NATO mai este și Ungaria asta, care cumpără gaz din Rusia ? Ia să treacă pe LNG-ul american imediat ! Să înceapă urgent construcția unor terminale LNG pe lacul Balaton, să poată acosta și livra gaz vapoarele aliaților americani ! La muncă! 😊

 13. Nouă să ne fie bine, de restul ne doare-n c…ot! Aceasta-i politica Ungariei! Ea e mielul „blând” care suge la câte oi poate. Cine admiră o astfel de politică, admiră cea mai crasă lipsă de caracter!

 14. DA !
  Asta-i cu adevarat straniu si de MEGA-talc :
  UNGARIA sprijina indiferent de morala deciziei sau acuza pe drept sau nedrept adusa INTERNATIONAL ISRAELULUI

  (surpriza: ISRAELUL langa USA …desi 😉 e si pro-russnak si …pro-TRUMP !)
  ____________
  in afara de geniul misteriosului mishteaux mai stie (sigur si argumentat istoric) cineva de ce
  TRUMP nu-l vrea pe RUTTE … si ORBAN nu poate vrea ce … NU VREA TRUMP !
  [MAGA! mishteaux castiga, aranjat🤫, pariul pe T.]

  IQ=?
  (PS: Voi 🙁 chiar sunteti 😮 intelectual, cum va releva „TESTUL PISA” sau doar faceti 🙁 pe prostii ? TEST-PROPHETIC: FIREA CASTIGA pentru ca e … cu PREMEDITARE ! 😐 )

 15. CE folos am avea cu un RUTTE la NATO (care s-a opus fundamental … unei Romanii prin SCHENGEN prospere
  mai ales ca motivele refuzului ROMANIEI in SCEHNGEN pot fi extrapolate motivelor unui RUTTE la NATO de-a ceda UNGARIEI din independenta zonala … ceva a la KOSOVO ! )

  Voi stiti ce va doriti daca refuzati RAUL mai putin rau … raul-BUN reprezentat de IOHANNIS (sprijinit de TRUMP via ORBAN la NATO ? )

  IQ=?

 16. Pentru SCEHNGEN
  dupa NEUHAMMER acum RUTTE !

  Deci „cineva” se tine de cuvanat pe thema celor zice celor ce se opun intrarii im SCHENGEN a RO ?
  (te pomini c a UE pierde chiar si razboul ukran din cauza asta 😐 Doar geniile stiu ce-i in mintea geniilor ! mishteaux v-a zis !)

  Totusi … sincer … putini credeau ca NETAYAHU va face ce i-a poruncit TRUMP relativ la „POGROAME” [SHALOM!] … colateralizand partidul democrat + Biden … in premeditatele „24-joi” + „7 octombrie” …
  un „CLENCI” ukrano-iudeu 🙂 din care DEEP-STATE-ul „yankeu” nu mai poate iesi 😀 electoral !
  Ce naiba se-ntampla cu HUNTER BIDEN 😀 taman acum ? (are ceva cz cazul COLDEA si „actele din RO” ? 😮 )

  3301 a dat SAH+MAT pro- TRUMP ! (in 2016 n-ati crezut in IQarus si TRUMP a facut surprize, sper ca 2024 credeti in PROPHET !)
  🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.