Legăturile primejdioase ale primarului Boc

Apar noi dovezi în dosarul de mare corupție al ,,unității de măsură a onestității” de la Cluj. Gazeta de Cluj a devoalat o afacere la capătul căreia se află primarul Clujului, Emil Boc, și europarlamentarul Vasile Blaga, doi stâlpi ai regimului portocaliu de tristă amintire, în care Boc a fost președintele PDL și prim-ministru, iar Blaga a fost secretar general al PDL și ministru al Administrației și Internelor.

Într-un articol intitulat ,,Prin Spitalul Clujana, Emil Boc i-a dat familiei lui Vasile Blaga un milion de euro” este descris modul în care firma Medical Emergency Division, care aparține fiicei și fostului ginere ai lui Vasile Blaga, a câștigat peste 4,7 milioane de lei de la Primăria Cluj Napoca, prin intermediul Spitalului Clinic Municipal Clujana, care se află în subordinea sa. Pe parcursul a doi ani și jumătate (octombrie 2020-martie 2023), Spitalul Clujana a încheiat cu firma familiei Blaga trei contracte în valoare totală de 4.747.200 lei, care au drept obiect transportarea pacienților spitalului care fac dializă. Încheierea acestor contracte este nejustificată și de-a dreptul dubioasă în condițiile în care spitalul deține 12 aparate de dializă care funcționează două ture pe zi, iar primăria clujeană a anunțat în ultimii ani că a achiziționat trei ambulanțe pentru transportul pacienților.

Titanul politic de pe Someșul Mic a avut combinații oneroase și veroase aproape cu toți stâlpii importanți ai nefastei guvernări portocalii. După ce a devenit primar al Clujului în 2004, a oferit un culcuș bănos în urbea de la poalele Feleacului firmei turcești Kiatt Group, care a fost ,,importată” la București de stăpânul și mentorul său Traian Băsescu, în perioada în care acesta era primar general al capitalei. Profilată pe reparații și asfaltări de străzi, firma turcească a devenit cadâna favorită a șefilor administrației locale clujene, încasând în decurs de un deceniu peste un miliard de lei de la Consiliul Local Cluj Napoca și de la Consiliul Județean Cluj, condus de finul primarului ex-premier, Alin Păunel Tișe. Emil Boc a avut tangouri pe asfalt și cu bunul său amic Ioan Oltean, alias Neluțu Mexicanu, în perioada în care acesta era deputat PDL de Bistrița Năsăud și secretar general al PDL. Mexicanul Oltean s-a dedulcit cu banii clujenilor prin două firme de asfaltări, Cridov și Diferit, care aveau drept patroni în acte câte doi ingineri de drumuri și poduri originari din Bistrița, cu antecedente profesionale la ARL Cluj. La un moment dat, firma Diferit a luat locul Kiatt Group în preferințele primăriei Cluj, dobândind un drept de preemțiune la asfaltări. Oltean s-a întâlnit frecvent pentru adălmaș cu patronii Cridov și Diferit la cabana Zoreni din comuna Mociu, situată la circa 40 de kilometri de Cluj Napoca. La o astfel de întâlnire a adăstat la cabană și Emil Boc, pe atunci premier. Ulterior, Olteanu l-a proslăvit pe Boc că știe să încaseze (referindu-se la pumni și nesuflând o vorbuliță despre bani, care totuși, vorba cântecului, vorbesc).

Onestul și modestul Emil Boc a avut tangențe și cu afaceri imobiliare de anvergură pritocite de grei portocalii. După ce a devenit prim-ministru a uns-o în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) pe miss Crinuța Dumitrean, pupila bistrițeană a amicului Ioan Oltean, care o prelucra in integrum într-o garsonieră din București. Cu concursul diafanei și manipulabilei Crinuța, s-au dat tunuri mari în materie de retrocedări imobiliare și la Cluj, despre care Boc poate spune mai multe. Primarul Clujului nu este străin nici de megaafacerea imobiliară de 10 miliarde de euro pusă la cale la Cluj de amica sa de învârteli și clăbuceli Elena Udrea, ministresa Dezvoltării Regionale și Turismului în guvernul pe care l-a condus. Afacerea a fost pritocită prin finul lor comun Adrian Gurzău, fost deputat PDL de Cluj, condamnat pentru fapte de corupție, și are ca obiect construirea unui megacartier de lux la ieșirea din municipiul Cluj înspre aeroport, pe partea dreaptă. Conform unor surse bine informate, SRI a dibuit anul trecut niscaiva afaceri imobiliare în care au fost implicați primarul Emil Boc și până mai în vară ministrul de interne Lucian Bode, deputat de Sălaj și secretar general al PNL, prin afaceriști proxy din Cluj, Zalău și Negrești Oaș. Aceleași surse vorbesc de escapade imobiliare la Cluj ale purtătorului de baltag portocaliu Gheorghiță Flutur, președintele Consiliului Județean Neamț, care ar fi implantat pe malurile Someșului Mic, cu ajutorul lui Boc, proxy hârșiți din cântata și descântata Bucovină.

La poalele Feleacului se simte și miros de granit și de marmură prefabricate de firma de familie a intrepridului Adriean Videanu, ex-parlamentar PD/PDL cu vechi state de serviciu, la un moment dat vicepremier și ministru al Economiei. Vom reveni mai detaliat cu toate aceste afaceri. Așteptăm totuși să vedem dacă țara asta mai are procurori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Valer Marian 280 Articole
Author

22 de Comentarii

 1. Coruptie la Cluuuj, nu se poate. Cluuuj este citadela turnatoriei la securitatea ceausista. In rest, afaceri cu PKK, cu droguri de mare risc si pedofilie. De ce oare cel mai scump mp din tara este la Cluuuj ?

 2. Falcile rozalii ale lui Cap de Porc vad ca au crescut direct proportional cu nivelul furaciunilor …

 3. Securistii care mai tarziu l-au trosnit si pe Petrov au lansat atunci si au intretinut pana azi zvonul ca incompetentul Boc a fost numit premier de Petrov (nici macar nu-i tinea minte numele), la fel si pe semetistul Blaga ca sef suprem peste militieni. In realitate Petrov a fost sluga supusa a securistilor care l-au facut presedinte.Boc si echipa ministrilor i-au fost bagate pe gat lui Petrov care a semnat ca primarul. Ca si Petrov s-a folosit de ei este alta problema, dar Boc si echipa sa de ocani au fost oamenii securitatii.

 4. Milocu Boc n-ari ragaz!! Cu sâla cu puteria vria să scufunde PN(D)L înainte di alejeri cu prodigiosu’ bilanț dupe cariera “de esceptie” di la Primăria Kolośvar…

 5. Da, Velere, dar toate guvernările au fost nefaste (și văd că nu ataci decât PDL) iar acordarea de contracte unor colegi de partid, rude, e clar corupție, nu poate fi o simplă coincidență că cea mai favorabilă ofertă către primărie sau stat e tocmai a fiicei, ginerelui, prietenului.
  Totuși trebuie menționat că cuplul Boc-Băsescu a dat țării ceva ce românii cer în proporție de peste 95% și anume reducerea cu 25% a pensiilor speciale și a salariilor bugetare în timp ce guvernele pesediste de după aceea au anulat, au indexat, au multiplicat. Și cred că acesta e principalul motiv pentru care Boc și Băse sunt mai hăituiți decât Ponta, Dragnea chiar, e că au atacat privilegiile noii ciocoimi care plătește în dreapta și în stânga pentru a plăti polițe, inclusiv Codruței Kovesi, care a demolat o mulțime de mafii ciocoimii spoliatoare, grupate în jurul politicului, în special a PSD, urmat de PNL și PDL, mafie cu bani care cumpără jurnaliști, canale Media ca să-i compromită pe cei ce i-au comăpromis și le-au distrus afacerea sau cariera politică. Pari unul dintre cei „sponsorizați”, Mariane!

 6. Marcusoare, precis te-ai ‘scolit’ la um UBB. Vorbesti ca toti securistii lustruiti acolo. Macar fa-o cu oarece perdea.

 7. Animalele astea care si-au batut joc de tara si romani ar trebuii sa fie la ora actuala in puscarie ,iar averile lor confiscate.

 8. BUNĂ!
  Acum cateva zile in urmă am scris ca in fiecare judet partidele de la putere au „baronii” lor care taie si spânzura , spumand ca si la CLUJ e o mafie. Articolul era despre Suceava cu Flutur-baron si ziceam ca acolo e de cătușe si cazare ca de altfel cam in toate judetele nu numai la Vaslui.
  Si ce sa vezi ? NU A FOST PUBLICAT.
  DERANJEAZA PE CINEVA? Vreti dovezi? Vedeti ce averi au „baronii” , ce afaceri învârt si cum au chelit pădurile țării!

 9. In Cluj, de pe vremea caritas, bancorex, a luat naștere o mafie funariotă, bazată pe teama migranților mocani, moldoveni sau olteni, stabiliți in oraș,. care evident au distrus și insușit totul.. pe baza antimaghiarismului laș caracteristic veniturilor, deveniți majoritari din nefericire.. Evident in toate ceste mafii un loc de frunte a ocupat și ocupă BOR,.. Iar boc e doar un boc printre granzii tot boc, a căror scop incă nedeclarat fățiș este independența transilvaniei..Poate le reușește..

 10. Gunoaiele fac parte din Grupul Infracțional Organizat al infractorului Petrov !Este vorba despre bețivanul național care și-a subordonat justiția și instituțiile de forță.Doar un singur membru al acestui grup infracțional este în pușcărie la Târgșor,restul grupului huzurește din banii furați.Dacă în România exista justiție adevărată acești bandiți erau demult în pușcărie,pentru zeci de ani fiecare, iar averile dobândite ilegal confiscate !!

 11. Pedeleprele – lacustele basiste, nu se dezmint: triseaza, masluiesc si fura ca lotri in codrul. Totusi, mai exista institutii si justitie in tara asta? (ori sunt numai pentru fraieri si fleti?).

 12. Nu cvred că mai există primar, ca să nu mai vorbim de președinți de județ care să mai lucreze în lei. șnapanii ăștia „lucrează” și calculează numai în euro , dar nimeni nu se poate atinge de ei dacă respectă dispozițiile ptrimite ! Nici măcar limitarea la unul, cel mult două mandate nu este luată în calcul și-n ăst timp noi stăm pe bloguri în loc să ieșim alături de cei câțiva care îndrăznesc să iasă în stradă. Unde cu siguranță vom ajunge peste câțiva ani, marea majoritate dintre noi cei care nu facem parte din sistemul alogen criminal care a pus stăpânire pe Țară cu ajutor extern. Și nu rusesc, de care nu mai încap ăștia, ci taman opus lor.
  Ne trezim odată , sau ne pierdem Neamul și Țara pentru totdeauna ?! 😎

 13. in vremea noastra semneaza cu @marc, adica și-a taiat sufixul ”u” ca semn de slugarnicie la unguri. Vezi si Ianc, Pasc, etc.

 14. Scarba de acesti borfasi care au jefuit tara, scarba de acesti banditi care s-au imbogatit ca banditul de la Cotroceni „din munca cinstita”.

 15. Apusenii mei sunt plini cu numele de Ianc. Motzii care nu sunt mocani nu sunt shi nici nu au fost slugarnici. Invatza istorie „maghirizatu-le” nu numai din vremea voastra. Acum vreo 50 de ani batranul nostru profesor de geografie ne-a spus ca Bucurestiul dupa Budapestaeste orashul cu cei mai multzi unguri! Shi?

 16. Dacă am fi trăit într-un stat de drept, nu eşuat, camarila securistă a sifonului Petrov ar fi primit mii de ani de puşcărie. Aflarea în libertate a tuturor acestor deşeuri este dovada că România este stat mafiot, exact aşa cum a declarat Petrov.

 17. Toata lumea critica,nu gasesc nici unul care sa spuna ,macar sa propuna, ce-i de facut.!

 18. Ulcica nu merge de multe ori la rau fara sa se sparga… Iata cum Capi del tutti capi apar la ziar era de asteptat decand astept stirea asta? Pacat ca nu avem un organ formatat si puternic pentru asta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.