Undă verde la înțepat și cu AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat comercializarea vaccinului AstraZeneca.

Update

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca. În studiile clinice desfășurate au fost incluse predominant persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani.

Dacă va fi autorizat și de Comisia Europeană, acesta va fi al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv în România.

Autoritățile anunță că datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului au fost evaluate de Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA. Comitetul a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.

Studiile clinice pe baza cărora au fost furnizate datele analizate au inclus un număr de 24.000 de persoane, dintre care jumătate au primit vaccinul, cealaltă jumătate primind placebo. În studiile clinice desfășurate au fost incluse predominant persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani.

Recomandarea pentru vaccinul AstraZeneca este de administrare a două doze la interval de 4-12 săptămâni și poate fi administrat persoanelor cu vârstă de peste 18 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Mare atentie, citez:”…a publicat o versiune a contractului Astra Zeneca..”. Pare ca este dat publicitatii fix ce se doreste a se afla pentru ca afacerea sa mearga struna.

  2. „cercetătorii britanici spun că viitorul vaccin (Oxford-zeneca) împotriva COVID-19 s-ar putea să nu dea rezultate foarte bune în cazul persoanelor în vârstă, cele care prezintă cel mai ridicat risc de a muri din cauza bolii.

    Profesorul Peter Openshaw, unul dintre cercetătorii din grupul de consultare ştiinţifică a Parlamentului britanic, a declarat că trebuie luate măsuri pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare, potrivit The Guardian.”
    Editat
    „Au existat dileme legate de eficacitatea vaccinului la persoanele de peste 65 de ani, întrucât nu sunt suficiente date pentru această grupă de vârstă: mai puțin de 10% dintre voluntari au avut peste 65 de ani.”

    Deci pe astfel de „certitudini/garantii” nu as vaccina persoanele peste 60 de ani decat daca vreau sa-i mai raresc. Ca tot ziceau aia de la UE ca populatia uE este imbatranita si presiune pe bugetele de pensii e prea mare.
    Oricum nimeni nu-si asuma raspunderea juridica in caz de probleme (infectarea batranilor in ciuda vaccinarii), nu-i asa?!!!!
    Evident ca vaccinul s-a „imbunatatit” din necesitati COMERCIALE. Hartia suporta orice.

  3. Având în vedere că e primul vaccin anticovid care nu este realizat pe atât de incerta platformă RNAm (Pfizer, MOderna și mai nou CureVac), se pare că va avea un succes fenomenal ca opțiune ale celor nedeciși sau reticenți față de vaccinurile RNAm.
    Vaccinul Astra Zeneca este realizat pe aceeași tehnologie cu care anterior s-a putut acționa împotriva unor maladii cum ar fi Ebola: VVnr – Viral Vector nonreplicating.
    elementul central al vaccinului este un banal adenovirus (un banal virus de răceală) care nu poate transmite niciun fel de boli, căruia i s-au atașat niște ”antenuțe” de la Covi ca să simuleze atacul Covid19 și să declanșeze o bună reacție naturală a organismului.
    Pe platforma VVnr a fost realizat celebrul (de acum) PSutnik VC, atât d ehulit la vremea lui și totuși atât de eficient.
    Avantajul AstraZeneca:
    – a mai fost utilizat anterior în lupta cu unele maladii cumplite
    – adenovirusul nu poate transmite sau dezvolta nici un fel de boală
    – Vectorul Viral NU SE REPLICĂ ulterior
    – imunitatea dobândită cu acest tip de vaccin este mai de lungă durată decât imprevizibilele „șunturi” ARN ale celor 3 magi ai geneticii virale – Pfizer-Moderna-CureVac.

    Predicție: după ce se vor calma apele psiho-panicii vaccinării iar pacienții vor avea la dispoziție opțiunea ALEGERII vaccinului, de departe campion al vaccinării ultimelor și celor mai neîncrezătoare segmente ale populației va fi Astra Zeneca.
    —-
    post-scriptum personal:
    O vorbă de duh de-a văcarilor spune ca „să n-ai încredere în persoana ce nu mănâncă hamburger”.

    În tema de față s-ar putea parafraza:
    – să n-ai încredere în vaccinurile produse în USA sau UE, mai ales cele din Germania.

  4. Acest vaccin are o eficienta de doar 60%, probabil ca si acest procent este tras de par.

  5. Ca să precizăm EXACT despre eficiența* din studiile clinice:
    în perioada de testare, pe eșantionul din Brazilia, unde s-au administrat 2 doze identice la 28 de zile, eficiența preliminară a fost de 60%.
    În UK, din cauza unei disfuncționalități de producție (sticluțele cu doze nu erau umplute la nivelul corespunzător), s-a administrat inițial o jumătate de doză urmată de doza întreagă la rapel.
    Eficiența este de 92%.
    Avizul EAM a fost acordat în urma perfectării finale a cantității celor 2 doze.

    Important este că acest vaccin nu prezintă riscurile celor realizate cu ARNm și oferă o imunitate de lungă durată.
    Poate fi o alegere de compromis pentru scepticii vaccinării dar care vor fi nevoiți să-l facă pentru a beneficia de „pașaportul covid” în vederea exercitării unor drepturi fundamentale: dreptul la libera circulație, la muncă, la viață.

  6. Apropos de platforme:
    văcarii de la Johnson&Johnson, cei care au dezvoltat premiera vaccinului VVreplicating în lupta cu Ebola, vor ieși pe piață tot cu un asemenea vaccin anticovid: VVnr cu 2 doze aplicate la 56 de zile.

    Rusul Sputnik V este un vaccin VVnr.

    Despre CureVac am menționat că e a treia porcărie de cercetare genetică efectuat pe pielea cobailor din întreg mapamondul.

    Novavax iese pe piață cu un vaccin realizat pe PS (proteine subunit).

    Cât despre vaccinul celor de la Oncogen Tm, a ajuns exact acolo unde „trebuia” să ajungă: în Jermanica Plăvannului, în cercetare li dezvoltare la Universitatea din Tubingen.
    Ar fi interesant de făcut o călătorie cu Time MAschine, peste cam vreun an, de văzut atunci care vor fi preferințele pacienților în materie de vaccinare.
    Cred că nici boschetarii nu vor mai fi de acord să se înțepe cu ARN mesager.

    De precizat că Vaccinul Oncogenului este pe platforma PS.
    Asta e!
    Doiciland, doiciland uner alles! 9îngână în buhai BND cocoțat în cea mai înaltă funcție din stat)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.