Liceu cu zero promovare la Bacalaureat. Directoarea: Nu comentez

Un liceu din județul Mehedinți se află pe lista unităților cu o rată de promovare zero la examenul de Bacalaureat, însă directoarea instituției a refuzat să facă orice comentariu despre rezultatele slabe.

Anul acesta, niciun elev de la Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” din Şimian, judeţul Mehedinţi, nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Directoarea instituției cu promovabilitate zero a refuzat să stea prea mult în fața camerelor reporterilor Antena 3 și a declarat scurt că refuză orice comentariu.

Nu comentez”, a spus ea.

Cazuri asemănătoare sunt răspândite în județul Mehedinți, unde niciun elev nu a reușit să obțină nota 10 înainte de contestații.

În acest an, 53 de licee din țară au fost puse pe o „listă a rușinii” pentru că n-au avut niciun elev care să fi promovat examenul de Bacalaureat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

24 de Comentarii

 1. „Directoarea instituției cu promovabilitate zero a refuzat să stea prea mult în fața camerelor reporterilor …” E si normal, se grabea, avea plecare la sparanghel ! Da’ acum pe bune, ati verificat ? Directoarea are bacul luat ? …

 2. … si profesorii de la aceste licee vor salarii mari! Se vede de ce..

 3. De ce mare parte din articolele postate de aceasta doamna par mai mult ca dictatele venite de pe timpul comunist? Uitati exemplu lista ‘rusinii’, cum poti sa faci asemenea afirmatii si sa fii lasat sa postezi articole

 4. Da’ ce ziceți despre „ziariștii” – se pare, tot fără bacalaureat – de la EvZ, care, azi, vineri, la „Calendar ortodox”, scriu așa: „Miercuri, 7 iulie” etc., etc. Păi, ori e miercuri, 5 iulie, ori vineri, 7 iulie? Halal presă!

 5. Nu e unicul liceu, mai cautati si veti gasi chiar nicio scoala din localitate nu are absolventi de bacalaureat.

 6. Din peste 50 de licee cu promovabilitate zero autoarea l-a gasit dupa indelungi cautari pe cel din Mehedinti. Dar de ce nu l-a gasit pe cel din judetului Sibiu al profesorului neamului? Este discriminare regionala pe fata.

 7. Cine vrea sa invete o face si fara profesor…Dar de ce mama dracu trebuie sa dai bacu daca lucrezi la saiba sau in agricultura? Ce faci cu bacu daca esti instalator? Bacu e mai degraba nociv, un instalator cu bacu luat vrea sa fie functionar la Primarie.

 8. Orice om cu scaun la cap, in secunda urmatoare, ar fi desfiintat aceste „licee” si le-ar fi transformat in scoli profesionale, mult mai folositoare pentru piata muncii din Romania. Dar la noi nu se poate! Noi suntem „Romania educata” si „Romania lucrului bine facut”!

 9. Deh … nu toti parintii pot sa-si permita sa plateasca meditatii, ca sa ia loaza bac-ul … Ghinion ! cum ar zice un clasic in viata, specialist in domeniu …

 10. Mda,..Nu mai repet bancul cu Bulă.. Dar totuși,. există un minister cu ministră, există puzderie de inspectorate, ticsite cu mevestele și amentele polițiștilor corupți.. Există directorul de liceu, cu comisia lui. Există ședințele cu părinții cu aportul părinților.. Deci concluzia este că toate sunt doar de formă.. Nimeni in nici o instituție nu știe, nu vede de ce are de făcut. Singurul lor succes este sabotarea invățământului in limba maternă,. De calcule de câți maghiari desființăm și obligăm la clase românești,. E vizibilă această strădanie care place politicului și de asta nu se mișcă nimic și nimeni.. De altfel cred că prima dată trebuei făcută educația părintelui,..cu legi care pe el pedepsește grav pentru performanțele și comportamentul elevului, pentru lipsa celor 7 ani de acasă..

 11. Ce atâta grabă, domnilor? Se poate lua bac-ul și după doctorat.

 12. Este de mirare ca nu se trage ca de obicei in Teleorman sau Vaslui. De data asta propaganda antiromaneasca tace, cele doua judete au cate un elev de 10 la bac. In schimb Sibiul lui Iohannis si Clujul securistilor nu au nici unul. Bucurestiul saracul, duce din nou greul.

 13. liceele astea. Pierd bani si timp. Si scot prosti pe banda rulanta, prosti care vor ajunge sefii copiilor vostrii!

 14. Elevii cand mergeau la scoala , mai deunazi, mergeau cu teama ca nu si-au facut temele pentru ziua respectiva. Acum merg profesorii cu teama de reactia lor daca ii intreaba daca si-au facut temele sau nu. Da,o parte din problema este le profesori, o alta parte la sistem , dar problema covarsitoare o prezinta parintii care nu-i controleaza si nu se interseaza de soarta lor. Ei copii nu au nici-o vina , pana la 14 ani cel putin sunt copii, iar altii sunt copii atata timp cat le traiesc parintii . Eu m-am simtit copil pana mi-au murit parintii, iar mama zicea mereu ca tot copil am ramas.

 15. un filmultetz din seria hitler-bac-youtube
  se incheie cu „dati-mi sticla de tzuica!”…..

  (in poza
  aia nici nu stie sa tina pixu ca lumea,
  zici ca infunda rasaduri de roshii)

 16. Este consecinta cresterilor de salarii la gramada, pentru toti , indiferent de rezultate. Cine triseaza se relaxeaza la program, si castiga. Nu este prea mare deosebirea nici la liceele cu renume, iar acolo meritul pt rezultate bune este mai mult al elevilor, majoritatea fiind foarte bine pregatiti inca de la admiterea in liceu, si al parintilor daca se ocupa de ei. Cand functionau, scolile profesionale erau catastrofale, dupa ore urma „afterschool” la vreo bodega de cartier. Solutia este mai putini elevi in clase, si ore pt recuperarea ramanerilor in urma la invatatura pentru disciplinele de examen, lucrul individual cu cei slab pregatiti.

 17. da fratilor sa dea salarii mai mari la profesori dar daca au sub un anumit procent elevi care nu iau bacul sau evaluarea in anul urmator salarii mai mici. Iar daca exista licee care nu au niciun absolvent la bac toti incepind de la director pina la ultimul profesor sa fie dati afara din invatamint fara drept de revenire iar liceul sa fie desfiintat. Vinovatii sa plateasca drastnic. Ca sa nu ai niciun promovat la bac inseamna ca s-a pierdut timpul de pomana. Sa le ia banii inapoi la profesori ca au luat salariul de pomana

 18. Nu ma fac avocatul nimanui … dar exista si profesori foarte buni si cu dragoste de meserie care, repartizati la o clasa (scoala) de imbecili si loaze infractoare (de multe ori cu „babaci” bine „fundamentati” financiar, dar la fel de idioti ca avortonii lor !) sa nu poata sa faca nimic, cit ar fi de mari daruirea si interesul dat !

 19. Bine spunea cineva, „Cine nu construieste scoli, sigur va construi mai tirziu puscarii !” … Imi amintesc cum in 1990 (!! sau poate 1991 ?) am citit in proaspat „libera” presa din Romania un interviu cu un elev, nu mai stiu, ori de scoala generala ori de liceu … baiatu’ ii raspundea reporterului, la intrebarea acestuia : „Si, ce vrei sa te faci ?” … „Ucigas platit !” …Acuma, sa va spun drept, n-am urmarit „cariera profesionala” a domnului in cauza, nici CV-ul sau, mai ales rubrica de „Realizari profesionale” …

 20. Statul esuat declarat de iohanis. Datorita politicii lui de distrugere a invatamantului. In Ro 40% din posturile din invatamantul preuniversitar sunt ocupate de persoane care au studii nepregatite pentru invatamant.

 21. Când în liceu sunt repartizați elevi care la evaluarea națională au medii sub 5, cum vă așteptați că aceștia să promoveze bacul ? Acești elevi ar trebui să rămână repetenți din clasa a 9 a.Sunt 2 motive pentru care nu rămân repetenți:
  1. Profesorii au nevoie de elevi pt.a-si păstra serviciul ( care este destul de bun, de fapt)
  2. Învățământul obligatoriu are 12(13) clase.
  Nu înțeleg de ce învățământul profesional, nu e bun, mai ales pentru elevii care nu sunt atrași de carte.

 22. Dle ziarist ați folosit greșit cuvaniul „promovabilitate”.Va sugerez să deschideți dicționarul.

 23. Ce să comenteze? Oltenii comentează „dăcît” a’ci, se-apucă să scrie ei kompetinte agramat despre „ardelenii înceți la minte și la vorbă”, etc. Am cunoscut un astfel de liceu, cu ani în urmî. Și acolo, tot directoare. O afaceristă șantajistă fără scrupule, nulă profesional, demnă de Valahiya phanariotă, gură-mare, rezultate ZERO, soț bine înfipt în ierarhia locală. Da’ „respectată” de profesorii olteni din subordine: unu’, măcar, nu ar fi îndrăznit să o contrazică. NICI ÎN SPATELE EI, că se temeau că-i pîrăsc colegii! Oltenia: lașitate generalizată si parșivitate generalizată! O singură profesoară, o bănățană frumoasă și competentă, măritată acolo, îi contesta prostiile fără sfîrșit! …exact ca la Ceașkă a’ lor: oltenii au fost cei care au creeat atmosfera de supunere și de cult a’ personalității. Pentru că sunt niște balkanici neam de kumani,
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cumans#/media/File:Europe_mediterranean_1190_cropped.jpg
  SLUGI ÎNNĂSCUTE. 400 de ani au dat tribut în copii, mii de copii, la otomani, fără a se revolta vre-odată ca să-i apere! 3000 de copii x 400 de ani = 1 200 000 de copii valahi dați ca sclavi și sclave! Copiii lor! De fapt, astfel de loaze oltenești aș da și eu. Niste putori ordinare. Nu poți face nimic cu ei. Scuipau în borcanele cu legume cînd erau trimiși la „practică” la fabrica de conserve! Directoarea asta o fi dintre ăia de-atunci… În altă fabrică se canaliza șarjă după șarjă, că lor le era lene să închidă și să deschidă 8 vane pe conducte! Acolo, la neoliticii ăia cu țăst șî capre a început falimentu’ R.S.R., pe utilaje occidentale moderne cumpărate cu banii jefuiți de Ceașkă din Transilvania care muncea la nivelul Europei Centrale! Asta e Oltenia! Tărîmu’ minunat unde S-A RĂSTURNAT CĂRUȚA CU PROȘTI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.