Liderul nord-coreean, așteptat în Rusia

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, plănuiește să călătorească în Rusia luna aceasta pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin, a declarat un oficial american, partenerului american al BBC, CBS.

Cei doi lideri vor discuta despre posibilitatea ca Coreea de Nord să furnizeze Moscovei arme pentru războiul din Ucraina, a spus oficialul.

Locația exactă a întâlnirii planificate nu este clară.

Surse au declarat pentru New York Times că nord-coreeanul ar putea călători cu trenul blindat.

Casa Albă a declarat recent că deține noi informații conform cărora negocierile dintre cele două țări „înaintează în mod activ”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a declarat că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a încercat să „convingă Phenianul să vândă muniţie de artilerie” Rusiei în timpul unei vizite recente în Coreea de Nord. A fost prima dată când domnul Kim deschidea porțile țării oaspeților străini de la pandemia de Covid.

 

Foto arhivă – Administrația de la Kremlin

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

11 Comentarii

 1. Daca Kim le da rusilor bynau armament e VAX.
  Acesta le-a propus rusilor si vreo 500.000 de soldati nordcoreeni bine instruiti.

 2. CIIIIAAAAAA…clonele cia all the way. circ pentru prostalaii care mai cred inca in acest CRIC FARA PAINE! aducerea in dark age si sclavagism a omenirii, indobitocire, control, moarte. ei vor sa ucida majoritatea. ganditi-va numai ca 60% din populatia lumii a acceptat sa fie cobai si s-a otravit. se moare deja pe capete, iar pe lista lor SUNT COPIII, MAH! continuati cu joc de gleznutze progresiste…

 3. nu s-au vizitat de multa vreme,chiar simteau nevoia
  Puțin da teza la marxism-leninism

 4. Vai de imperiul rus, a ajuns in genunchi in fata unui amarat …..Semne bune pentru muscali, Coreea de Nord a devenit farul mujicilor așa cum a fost și pentru România pe vremea împușcatului. Împreună vor clădi o lume multipolara și vor coloniza Soarele și câteva găuri negre să fie mai tari ca indienii sau ca NASA!.Dacă-i pui laolaltă au o freză-ntreagă.

 5. Rusia cerșește muniție de la Coreea de Nord. Bravo, Putin! Ține-o tot așa!

 6. La Zelinki vin sa ceara de mancare 500.000 de nordcoreeni sau fac foamea cot la cot cu ruski.

 7. astea-s minciuni-ori pur Și simplu e gelozia nulandei cĂ KIM JONG IUBEȘTE MAI MULT NATAȘELE DECÂT HILLARI-ULE ȘI PENTRU REALIZAREA IUBIRII VA TRIMITE CU ADEVĂRAT VREO 50 000 PEȚITORI!

 8. Ce au in comun Coreea de Nord și Colosul cu picioare de lut? Tirania interna, practicată cu o competență inegalabila, Ura fata de Occident și Foamea clinica de razbunare. Oricat ar latra gurile lugubre, Mastodontica intinsoare-inchisoare rusă – o Abjecție rara – MKnu mai are prieteni. Are numai dușmani. Până și China doarme și visează o Rusie slabita, terfelită, izolata, scuipată, blestemata.

 9. Din meniu nu vor lipsi foie gras, sampanie Veuve Clicquot, icre negre, Chateubriand flambé, etc.
  Iar la radioul coreean se va auzi: „Pentru dumneavoastra, dragi tovarasi, putina muzica”.

 10. Yoi, ce parteneri selectzi are krakanatul kremlinez!
  Putina a ajuns sa fie invidiat de toti liderii occidentali. E o performantza sa fii bagat in seama de o asemenea personalitate marcanta precum Kim Jong Paispe.

 11. Rusia are grâne în exces, în Coreea de Nord e cam foamete. Așa că e o afacere bună pentru ambii. De la coreeni ia armament ieftin, iar resursele Rusiei vor fi menajate sau folosite în alte scopuri. În plus, dacă Occidentul trimite mercenari, așa numiții voluntari, Kim îi pune la dispoziție lui Putin pe loc 500 mii de „voluntari”. Încă un aspect important, prin intermediul Coreei de Nord, Rusia va avea acces mai ușor la unele produse tehnologice, care sunt supuse embargoului occidental. Pe de altă parte, China, India, Africa, America de Sud, sunt de partea Rusiei într-un mod discret. Cei de la Washington știu aceasta, știu cine le este inamicul. Unii vor spune că China și India nu sunt de partea Rusiei, doar profită de businessul de moment. Dar nu este așa, cele două țări doresc multipolaritate. Sistemul internațional actual este impus de SUA și este astfel conceput ca nicio țară care-l respectă să nu poată lua fața americanilor. Așa cum China are disputele economice cu SUA, va veni, la un moment dat, și rândul Indiei. Dacă gândești pentru următorii 3-5 ani, nu realizezi, dar dacă gândești pentru minimum următorii 30 de ani, îți vei schimba punctul de vedere. URSS a fost învinsă în războiul rece de către americani prin intermediul Chinei, atunci când SUA au hotărât să mute liniile de fabricație în China. Acum, este foarte posibil ca în lupta pentru hegemonie, China, alături de Rusia și India, să ucidă vulturul american… dacă așteptați ca toate acestea să se petreacă pe repede înainte, veți fi dezamăgiți. Studiind istoria, în special decăderea Imperiului roman, veți vedea că este necesar un timp… nu doi-cinci ani…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.