Logoul Google, desenat de elevi de Ziua Naţională a României

De Ziua Naţională a României, elevii vor putea schimba pagina de start a motorului de căutare Google cu un desen reuşit, anunţă Mediafax.

Elevii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani vor putea participa la o competiţie de desen pentru sigla Google, organizată de programul „Doodle 4 Google”. Tinerii se vor întrece cu desene pe tema „România mea este…”, în care vor arată ce reprezintă ţara pentru ei. Desenul câştigător va fi prezentat pe pagina de start Google în data de 1 decembrie 2012.Google România premiază învingătorul cu suma de 15.000 de lei, iar pe cei zece finalişti cu tablete. Câştigurile sunt şi la nivel de instituţie, astfel că şcolile primilor cinci elevi clasaţi vor beneficia de o bursă de tehnologie în valoare de 20.0000 de lei.

Desenele vor fi selectate în mai multe etape. Mai întâi echipa Google va alege cele mai reprezentative 250 de desene, iar dintre acestea juriul va selecta 30 să meargă mai departe. Cele 10 desene finaliste vor fi supuse votului public, iar desenul care va primi cele mai multe voturi va fi desemnat câştigător. Dintre membrii juriului format din personalităţi artistice va face parte şi Andreea Esca.

Copiii pot fi înscrişi în concurs atât de părinţi cât şi de profesori, pe site-ul Doodle 4 Google (www.google.ro/doodle4google) , acolo unde desenele vor fi votate. Elevii nu au voie să participe cu mai mult de un desen.

Voturile vor putea fi exprimate în luna noiembrie, pe site-ul Google.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.