Londra va aloca aceleași subvenții ca și UE pentru dezvoltare economică

Guvernul britanic a anunțat sâmbătă că intenționează să aloce agricultorilor, cercetătorilor și proiectelor de infrastructură aceleași subvenții acordate de Uniunea Europeană, în speranța de a limita temerile din aceste sectoare născute în urma votului favorabil Brexitului de la 23 iunie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Suma necesară pentru acoperirea tutoror aceste domenii va fi de circa 4,5 miliarde de lire sterline adică 5,2 miliarde de euro pe an, a afirmat ministrul de finanțe Philip Hammond. Măsura va acoperi sectorul agricol până în 2020, proiectele de infrastructură aprobate înainte de bugetul rectificativ din toamna trecută, precum și proiectele de cercetare universitară acoperite de Orizont 2020, un program european pentru cercetare și inovare.

În timpul campaniei premergătoare referendumului, tema finațărilor europene a fost des invocată de adepții rămânerii în UE. Aceștia au vorbit despre pierderea unor beneficii financiare în sectoare cheie ca agricultura sau cercetarea științifică dacă țara iese din blocul comunitar.

„Suntem conștienți că, în întreaga țară, numeroase organizații care beneficiază de fonduri europene vor să aibă garanții privind fluxul de finanțare pe care îl vor avea”, a precizat Hammond în comunicat.

Printre proiectele acoperite de măsura anunțată de guvernul londonez se află construirea unui nou complex la universitatea din Manchester, consacrat cercetării privind grafenul, cel mai subțire material descoperit până acum, și care beneficiaza de 5,78 milioane de euro de la Fondul european de dezvoltare regională

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.