Lou Marinoff, printre cititorii din București și Timișoara

Filosoful canadian Lou Marinoff se va afla în această săptămână în România, unde va participa la mai multe întâlniri cu public, la București și Timișoara.

Prof. Dr. Lou Marinoff va primi titlul de Doctor Honoris Causa Socialium Scientiarum din partea Universității de Vest din Timișoara, apoi se va întâlni cu cititorii la Librăria Humanitas, marți, 23 aprilie, de la ora 18.00. Alături de autor se vor afla Conf. Univ. Dr. Florin Lobonț – filosof și Dr. Vasile Hațegan – filosof, Președinte al Asociației Profesionale a Consilierilor Filosofici și de Etică.
Cititorii din București vor putea afla mai multe despre cărțile semnate de Lou Marinoff, joi 25 aprilie 2019, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Alături de autor se vor afla Dr. Vasile Hațegan – filosof și Magdalena Mărculescu – director editorial al Grupului Editorial Trei.
Lou Marinoff
, doctor în filosofie, este președintele fondator al Asociației Americane a Filosofilor Practicieni și profesor asociat de filosofie la City College din New York. A scris zece cărți, dintre care câteva au devenit bestselleruri internaționale.
Lou Marinoff a publicat primele poezii în adolescență, iar la 22 de ani a înregistrat primul album cu melodii originale. De atunci, a mai scris cărți de filosofie pe înțelesul tuturor, articole academice, eseuri, iar sub pseudonimul Lou Tafler a publicat ficțiune.
Înghite Platon, nu Prozac! (Editura Trei 2010, 2019) este cea mai cunoscută carte a sa, fiind tradusă în 27 de limbi. Volumul abundă în studii de caz provenite din experienţa specialiştilor în consiliere filosofică şi demonstrează eficienţa filosofiei în a-i ajuta pe oameni să simtă, să gândească şi să trăiască mai bine. ”Cei mai mari gânditori ai lumii, din Antichitate şi până astăzi, te pot ajuta să găseşti o soluţie pe măsura propriilor tale convingeri! Fie că te afli în faţa unei dileme, fie că vrei să-ţi îmbunătăţeşti relaţia de cuplu, să duci un stil de viaţă corect, să faci faţă unei schimbări în carieră sau să găseşti sensul vieţii”, spune Lou Marinoff.
La Editura Trei, de același autor, au mai apărut: Întrebări fundamentale și Puterea lui Tao.
Întrebări fundamentale extinde conceptul relevat în volumul Înghite Platon, nu Prozac!: secole întregi de filosofie şi literatură ne pot oferi răspunsuri la o serie de întrebări esenţiale privind existenţa modernă.Îndemnându-ne să nu acceptăm victimizarea ca produsul auxiliar al vieţii moderne, profesorul Marinoff utilizează studii de caz specifice din experienţa sa pentru a demonstra cum ideile formulate de marii gânditori ne pot ajuta să ne definim propria filosofie şi, de aici, propria stare de bine.
Puterea lui Tao este un ghid esenţial în călătoria către fericirea personală, armonie socială, prosperitate economică şi echilibru politic. Autorul explică principalele învăţături ale lui Lao Tzu şi ilustrează aplicarea acestora în realitate, fie că este vorba de bunăstare, de iubire şi mariaj, creativitate şi carieră, realizări personale sau sens al vieţii. Fiecare capitol arată cum artişti, sportivi, capete încoronate dar şi oameni de rând au accesat cu succes puterea lui Tao.
Vă așteptăm la două discuții incitante Lou Marinoff și invitații săi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.