Lovitură pentru Clotilde. Romprest poate executa silit PS1

 Romprest a dat în judecată Primăria Sectorului 1 și a cerut executare silită. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis cererea.

Cererea de executare silită a fost admisă joi.

Practic, Romprest a cerut executarea silită a Primăriei Sectorului 1, în scandalul colectării deșeurilor din sector.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare”, potrivit judecătorilor.

Decizia este fără cale de atac.

Reacția lui Clotilde Armand: contractul cu Romprest… nu există

„Astăzi (joi – nr.) am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu? Haideți să vă explic ceva de neînchipuit:

Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.

Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.

Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta.
Rămân acum întrebările mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede”, a scris primarul Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

21 de Comentarii

  1. Și de nu sunt suficiente veniturile, patrimoniul PS1 pentru îndestularea Romprest, atunci să vină cu bani de-acasă toți nătărăii
    care au crezut că madam e o
    doamnă…

  2. Vai ce rușine să dai dreptate unui investitor cetățean român în fața unei primar femeie, de cetățenie franceză, dovedind nepricepere și piază rea peste tot unde a lucrat și fost plătită regește, debordând de răutate și rapacitate de colonialist.

  3. Primaritza sectorului 1 tot ce-ar fi putut face este sa atace la instanta de judecata vreun contract si parchetul sau DNA sa preia vreo eventuala ilegalitate facuta de administratiile precedente. Dar nu e pe stilul USR#rezist, fara scandal si mult zgomot nu se merita. Se merita sa-i asfixieze pe locuitorii din sectorul 1 transformat in pubela de depozitare gunoi. Dar Prostia se plateste.

  4. Logica lucrurilor este simpla „JOS PNL si restul gastii de capuse”, aborgarea a tuturor mizeriilor legislatice votate de ei in urmatorul legislativ.

  5. Borfasii Romprest:
    1.În anul 2004, compania era controlată de finanțatorii echipei Dinamo București, Florian Walter, Cristi Borcea și Dragoș Săvulescu.
    2.In anul 2014, Dragoș Dobrescu (grupul „Monaco”) a cumpărat împreună cu Radu Budeanu (grupul „Monaco”), proprietar Cancan, participația de 43% la Romprest
    Marian Măgureanu, fiul fostului director SRI Virgil Măgureanu are si el 10%
    În prezent, Romprest este administrată de Marian Bogdan Adimi. Alți administratori ai firmei sunt: Dinu Ștefan Lefter, Marian Măgureanu, Viorel Tănase și Orlando Valache – omul de încredere al lui Radu Budeanu și administrator al Cancan TV.
    V-ati lamurit sa va trebuie un desen de la Curtea de Conturi care a aratat inca din 2016 platile ilegale ale Primariei sectorului 1 personal Tudorache Diamant
    Comparati :
    Oradea are în prezent 201.000 de locuitori si 115.6 km² suprafata Sectorul 1 are circa 229.000 de locuitori si 67.5 km²

    Sector 1 (tarife Romprest 2021) Oradea (tarife pe 2021)
    Salubrizare 151,7 milioane lei 19,7 milioane lei
    Colectare deșeuri:38,5 milioane lei 19,8 milioane lei
    Deszăpezire 10,9 milioane lei 4,98 milioane lei
    Total (cu TVA) 239 milioane lei 52,8 milioane lei

  6. @ Arhivarul
    Din statistica comparativa cu Oradea,rezulta ca cei din sect 1 sunt cei mai mizerabili din Romania,iar ca pret se vede treaba ca jegul se plateste pe masura.Solutia ? Cautati-va(ma refer la bucuresteni) un primar ca cel din Oradea in locul lui Mucusor Dan si a tutei de Clotilde !

  7. A ajuns un judecator sa spuna fiecarui prost de usereist ce este acela un contract, adica intelegerea partilor ? Idioata sa multumeasca CCR ca a desfiintat abuzul in serviciu, atentie, nu si instigarea la abuz in serviciu !!!

  8. 239 milioane fata de 52 milioane, simplu nuu?
    Stimata justitie platesti mata 187 milioane? Poate ai recuperat ceva de la Voiculescu, Nastase, Dragnea, Hrebengiuc, Mitrea, Udrea, etc, etc??..

  9. @x: nu ai inteles nimic!Contractele pe 30 de ani le-a stabilit licheaua de Andrei Chiliman in 2014. care cred ca a facut si puscarie intre timp A furat de a rupt cu Moisescu si Grigorescu ,alti doi liberali:)))

  10. Femeia din coloniile franceze este total analfabeta in probleme juridice. Nu-i pretinde nimeni sa stie prea mult dar dovedeste ca nu are nici macar minimul de cunostinte pe care pe timpuri le avea orice gestionar de aprozar cu opt clase. Dovedeste cu fiecare zi ca este pe calapodul neispravitilor din USRcruce. Cheltuielile aferente hotararii judecatoresti sa le plateasca aiurita si nu bucurestenii. Se aude Curtea de Conturi?

  11. Pentru proasta usereista: un contract se reziliaza in instanta, daca nu se inteleg partile, altfel nu scapi sa platesti, ca n-ai contract cu barbac-tu. Hahaha, primaria S1 primeste si o amenda crunta de mediu !!!

  12. Somam pe CC, cel care a redactat articolul si pe dl. Nistorescu sa nu fi publicat nimic din acest scandal al gunoaielor întrucât intre Primăria sector 1 si Romprest nu exista la aceasta ora un contract valabil ci numai un contract desființat prin hotărâri definitive si irevocabile încă din 2008 . Astfel ca Judecătoria sector 1 , nu stim cine a efectuat presiuni asupra magistraților , nu are niciun temei legal pentru a se pronunța cu o hotărâre definitiva si irevocabila prin care Primăria sector 1 este executata silit in scandalul colectării deșeurilor . Încă odată pensiile speciale fac diferența. Dna Primar Clotilde a postat , azi , la RFI. Ro exemplarele contractului Romprest oferit pe 25 de ani de PNL si PSD , care este declarat nu-l de drept de 2 Instanțe judecătorești . Contractul fiind semnat de primarul sector 1 in aceeași zi in care instanța a decis definitiv si irevocabil ca procedura de achiziție a fost anulată. Întrebarea este de ce premierul Catu nu a fost informat de aceste 2 documente.

  13. Dezinformare,au mai fost asemenea „executari silite” inca vreo 5 la numar. E o treaba asa,de impresie.Firma de gunoaie va cadea la gunoi.

  14. @arhivaru – de ce nu pui tu mana sa faci o analiza comparativa si cu restul de sectoare din Bucuresti
    In afara de asta, S1 nu inseamna doar cei 230k de locuitori, sunt mii de agenti economici si zeci de mii (daca nu mai multi) angajati care lucreaza in S1 zilnic.
    Remuneratia agentului prestator se face in functie de tonele de gunoi colectate, inregistrate prin PV de receptie peste tot unde e descarcat si contrasemnate. Cand vine vorba de deszapezire, fiecare ora castigata in procesul de deszapezire, produce mai mult venit catre buget. La mine pe strada a nins seara, s-a oprit la miezul noptii, a trecut plugul la ora 3.

  15. „Decizia este fără cale de atac.”

    @vosti > invata sa citesti si apoi invata ce inseamna !

  16. Madam Dechets a devenit o persoana total necredibila. A dovedit ca se incurca in minciunile prin care incearca sa-si acopere prostia si nestiinta ei dar si a useristilor aerieni cu care s-a inconjurat la primarie. USR-PLUS este un partid deplorabil ca adunatura umana. Pana si Almanahe este cu zece clase peste ei.

  17. Fraierul ala din fundul tarii citeaza din prostia proverbiala a inginerului semetist de la Oradea. A prins extraordinar la toti tractoristii ca el care nu stiu nici unde este Bucurestiul pe harta. Ai punctat corect diferentele uriase dintre cel mai prosper sector al capitalei (si al tarii) si un oras modest totusi economic.

  18. tot pe oameni cade kktul asta. un sobolan infiltrat in viata romanilor, tovat de sts, care deja indatoreaza cetatenii. toate actiunile acestei zdrentze vor cadea pe capetele oamenilor. CUM SA VOTEZI O PERSONA CARE NU VORBESTE LIMBA ROMANA? NU ERAU NISTE REGULI CLARE PENTRU OAMENII CARE ACCED LA PUTOARE: SA FIE CETATENI ROMANI? SA FIE VORBITORI DE LIMBA ROMANA? CAND VA TREZITI?

  19. @tibi1 – eu unul cred ca ar trebui sa te intrebi ce s-a intamplat cu banii, sumele de plata sunt cam aceleasi cu altele din trecut, cantitatile de gunoi sunt inregistrate. Banii aia erau prinsi in schema de buget pe 2020, unde sunt? Inteleg ca poate n-au fost incasari, dar cand ai prestat treaba de 240 milioane facturati si PS1 are datorie pe 2020 de 100 milioane, te intrebi ce s-a intamplat cu banii. Eu unul as fi curios sa vad ce datorie era inregistrata catre Romprest inainte de alegeri… si ce a platit PS1 dupa ce s-au instalat usristii.
    Pana una alta… pretul pe tona de gunoi colectat e cel mai mic din Bucuresti.
    Cantitatea e inregistrata, de Romprest, Centrele de Colectare si am inteles si de Politia Locala, la descarcare.
    Echipe de maturatori sunt in tot sectorul, e curat, la mine trec la doua luni si taie iarba/buruienile cu trimere de pe spatiile verzi ale strazi, plus utilaje.
    Pana la urma ce anume contestati voi? ca nu e firma partidului?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.