Sentința care a făcut din FDGR un succesor în drepturi de organizație fascistă

Publicăm și republicăm sentința civilă nr 2790/2007 prin care Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu a devenit  proprietarul bunurilor deținute de Grupul Etnic German.
Prin sentința pe care o publicăm, instanța sibiană a constatat calitatea de succesor în drepturi al reclamantului FDGR  față de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe), organizație fascistă interzisă prin convenții internaționale și cu toate bunurile confiscate de Statul Român prin Decizie a Consiliului de Miniștri și prin Decret Regal, semnat de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României.
În numele  judecătoarei Maria Morar, care  a plecat în concediu și nu a semnat sentința, cineva a  scris:
”Prin statutul său, Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu s-a declarat continuatorul tuturor persoanelor juridice  fără scop patrimonial  ce au aparținut minorității germane, rezultă că este și   continuatorul Grupului Etnic German”
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26

123 de Comentarii

 1. Yonumas strofoca, vad ca iar o luam de la capat!Chiar nu mai sunt subiecte..De bronz sa fi fost FDGR si de atat frecat a ajuns alama …Ala care i-a dat o palma lui Macron este monarhist francez,catalogat de clasa politica si media de „extrema dreapta „…Aviz..

 2. ce se intampla in Romania, te lasa fara cuvinte si fara speranta….

 3. Are dreptate Marele Urs,sunt cateva orase in Transilvania construite cap coada de sasi,altele construite de maghiari, cand romanii inca traiau in bordeie ingropate in pamant, la demisol:)))!Ulterior au venit indienii pe la 1400 , aia erau mai rasariti , traiau in corturi!Sa dati inapoi bordeiele rumanilor,corturile ursarilor si sa pastrati pentru Noua Clasa Sekurista de dupa 1990 toate proprietatile sasilor si maghiarilor, sa ii invatati minte sa mai construiasca !Pana azi in Bistriţa (Bistritz), Braşov (Kronstadt), Cluj (Klausenburg), Mediaş (Mediasch), Orăştie (Broos), Sibiu (Hermannstadt) şi Sighişoara (Schburg) cele mai frumoase cladiri le-au construit sasii strict cu mana de lucru saseasca..
  Mai cititi Istoria ,nu este o rusine si la varste mai inaintate
  Daca vin atatia turisti in Transilvania ,nu vor sa vada bordeiele ancestrale, vor sa vada arhitectura gotica , ex Biserica Neagra (Schwarze Kirche), construita cu mana de lucru adusa din Bulgaria, care era mai rasarita, mai tuciuriilor patrihoti…Scheii Brasovului era cartier bulgaresc, gazetarilor ,e grea Istoria cand trebuie sa recunosti..

 4. Motivarea sentintei se bazeaza pe un abuz evident inscris, nu fara intentie ascunsa, in statutul F.D.G.si anume acela prin care acesta se declara continuatorul tuturor persoanelor juridice ce au apartinut minoritatii germane.Forumul Democratic are vocatie numai pentru viitor, pentru ca nu are nici o indreptatire pentru trecut( decat una, sa zicem, sentimentala ) Se recunoaste, prin sentinta, ca au existat mai multe organizatii ale minoritatii germane si atunci nu este clar in ce masura si cu voia cui FDG se poate declara continuatorul tuturora.Asa fiind, oricine se poate declara mostenitorul oricui.Si chiar daca s-ar lua in considerare o asemenea pretentie , tot nu exista cale de retrocedare pe linie directa, decat, eventual, prin anularea prealabila a actelor de stat prin care antecesorilor FDG li s-a confiscat averea.Considerarea juridica a intregii situatii ar fi necesitat argumentarea unui jurist de talia lui Carl Schmidt, or, vedem ca s-a mers pe argumentarea de care e capabil un judecator stagiar.Nimeni nu s-a formalizat ,insa, pentru ca , in mod vizibil, a fost ” ordin de sus „.Adica, de foarte sus, de undeva dinafara Romaniei. Dar, fi fost mai corect daca s-ar fi dat o lege de reparatie si nu s-ar fi continuat preecedentele de realizare a justitiei pe alte considerente decat cele consacrate, oricat de umanitare ar fi acestea.

 5. Marele Urs ca de obicei tine sa ne spuna ca e si: marele magar; marele bou fără creier; marele rahat antinational: marele pupator de dosuri si falusuti corect politic expuse în torsuri minoritare ; marele om de tabla ruginită; marele negru alb si, fireste micul mic care se excita singur ca să ajungă salam săsesc din carne condimentata cu lepră si Covid manipulator.

 6. Marele Urs & Fekete Tulipan:
  nazistii de serviciu. securistii-sorosisti.

 7. Care germani, astia ai sasului sunt fritzi de mana a doua sau SH ca sa priceapa si el. Adevarati nemti cu calificare si stagii recente in Germania sunt sibienii lui Cioba. Cat despre aia din bordeie, vor acum sa le ia cica cultura ca-i face europeni. Dar nu despre asta este vorba in acest material ci de cu totul altceva. Este drept ca mai greu de priceput.

 8. Fekete Tulipan. Asa este,in romana veche, prin schei au fost desemnati bulgarii.In vechile documente ale Brasovului,scrise in limba latina, scheii erau numiti bulgari.Alta este insa problema : cum de acei bulgari, care si-au pierdut limba, nu au adoptat limba germana, ori, la rigoare, maghiara, intrucat vorbitorii acestora locuiau Brasovul ? O intrebare pertinenta, trebuie sa recunosti !

 9. sa mai spuna cineva ca Joianiss cu sleahta lui nu sunt urmasii Editat, deci Editat! Pai au dovada primita in scris de catre judecatoarele din Sibiu! Ce „proces de la Nürnberg”, ce „Decret al Regelui Mihai”, cand aceste judecatoare, slugi ale lui Joianiss, hotaresc ca FDG din Sibiu este urmasa nazistilor din Grupul Etnic German interzis prin lege, cand pe aceste Editatde judecatoare lipsite de bun-simt si care-si bat joc de cei care au murit de mina nazistilor (se stie ca lui Joianiss putin ii pasa de romani) au reinviat nazismul cu toate drepturile si cu toata averea! Pe Editat astia nu-i judeca nimeni, daca nu la Sibiu, atunci la Nürnberg?

 10. Adica, „sentinta” ABROGA si Decretul Regal (conformat sentintelor de la Nuremberg) si si Legea, parca 187 pe 1945. Chiar asa de puternica sa fie o sentinta, chiar daca si „una nume”?! Stiam ca un act legislativ nu poate fi abrogat decat de un altul de o putere egala sau superioara, la nivelul juridic/judiciar elementar. Sa nu mai fie in tara (parlament, partide, samd) juristi nici macar elementari?, toti fiind morti de frica si lasi? Altundeva, poate, judecatoarea „sentintei” ar fi fost la puscarie deja. In orice caz, „patria nostra (unde multe silvae sunt)” este singurul stat din lume care a reabilitat oficial NAZISMUL. Si recunoscandu-i urmasii, si cu „despagubiri”, pe care victimile crimelor lor nu le-au primit. Mai trebuie si un Editat?, sau e?

 11. Acum nu mai este justiția un câmp tactic? Futu-va-n gura de elite

 12. A fost un blat ordinar. Cine era oare primarul caruia judecatoarea obedienta omite cu premeditare sa-i scrie numele in sentinta.

 13. stai bre:
  „Grupul Etnic German a fost organizatia reprezentativa a INTREGII MINORITATI germane”
  -bai,e minoritate Editat!

 14. dealtfel si
  PARTIDUL COMUNIST DE OCUPATIE DIN ROMANIA,
  cunoscut sub acronimul P.C.R
  a comis crime:
  PE CINE REPREZENTA?!

 15. Aici un rol important ar putea avea printesa Margareta. Fiind Custode al Coroanei, ea are posibilitatea sa ANULEZE decretul Regal din 1945.

 16. Nu-i frumos! Ce-i al stăpânului rămâne stăpânului! Așa-i în Colonii. Asta-i rânduiala.

 17. fdgr era condus de kw iohanes la data aceea
  primaria sibiu era condusa tot de kw ionanes
  deci iohanes lo dat in judecata pe iohanes si o cistigat iohanes
  incompatibilitate, da decizia a venit de sus si afara

 18. S-au incalcat si se incalca Decizii Internationale referitoare la Organizatiile Fasciste (dupa Razboi). Dar cum poti sa ceri Corectitudine tocmai Celor care Conduc UE ? Justitia „Globalista/Sorosista” lucreaza…

 19. Eu, babuin mitic, înțeleg lucrurile cama așa: domnul Klaus Werner Iohannis se aderesează Justiției , pentru a media o contradicție pe care o avea cu domnul Klaus Werner Iohannis. Justiția, imparțială cum o știm, nu stă prea mult pe gânduri și îi dă câștig de cauză domnului Klaus Werner Iohanis.
  Mi se pare o poveste demnă de Urmuz.

 20. Nu invers, Curtea Suprema sa anuleze senntinta ilegala data de doua judecatoare?

 21. Bre,totul e o imensa teapa data statului roman de niste ,,germani,,maghiari,vorbitori si de limba germana,probabil cu ajutorul Budapistei,pentru acapararea bogatiilor care au fost candva a adevaratiilor germani din Romania.Pas cu Pas.Au pus doar in geam doar niste nemti second hand,nea Klausica von Sparanghel e cel mai cunoscut prostimii,pentru ca in spatele lor ,,nemtii,,majoritari de origine maghiara sa-si faca mersurile si interesele.Bravo.Au gasit o nisa in ,,zidul,,de aparare a statului si au profitat din plin.Oricine are creier intelege ca un prapadit de suplinitor de la sat nu s-a ajuns prezidente fara un spate puternic,nu de florile marului s-a inconjurat numai de ,,romani,,de origine maghiara,alti alogeni,cozi de topor romanesti si a adus udmr-ul la guwernare..E la mintea cocosului ca Romania e condusa de maghiari,care au pus in geamul Cotroceniului la deruta un ,,neamt,,second hand care se crede prezidente..Pas cu Pas.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Pas cu Pas..spre Dezastrul Final.Hei Siktir.

 22. Inseamna ca oricine poate infiinta un “forum” reprezentant al altora (care mai erau si organizatie interzisa), ca sa pretinda retrocedari in numele lor. Nu trebuie sa li se dea nimic. Asa cum nimic nu plateste Germania drept despagubiri de razboi tarilor care au avut de suferit.

 23. Solicit Pasaretului din CUIB-arul legionar al Securitatii sa-mi republice comentariile pe aceasta speta pentru ca cititorii sa se convinga ca subsemnatul a analizat speta sub toate aspectele prezentand argumentele din care reiese
  CONTINUITATEA celor doua organizatii, deosebit de ceea ce se consemneaza in sentinta!!! Ma refer la continuitatea conducerilor care au beneficiat de efectiv de Patrimoniu, nu numai de uzufructul Patrimoniului!!! Specificam ca acest
  patrimoniu a fost constituit prin DONATII ALE COLABORATIONISTILOR NAZISTI din randul etnicilor sasi si secui, dar si
  prin expropieri ale proprietatilor EVREI comise cu concursul DICTATURII ANTONESCIENE LEGIONAR-NAZISTE…Mai vorbeam si de CONTINUITATEA la nivel personal, patrimoniul fiind readus in familie prin Natzimann!!!

 24. despre TARA:
  „[ROMANIA] nu are numai dreptul, dar mai ales datoria de a-și proteja cetățenii de aceste organizații și regimuri teroriste care apelează pe față la exterminarea noastră”,
  fraza MAGISTRALA din discursul unui Presedinte de TARA, de la intalnirea sa de ieri, cu KWJ. [fraza transcrisa si adaptata (si) tarii noastre].

 25. @a: pentru ca ai avut decenta sa postezi civilizat iti pot spune ca Bulgarii(mongolii hanului Asparuh) au avut Imperiu in zona Balcanilor(Y compris Muntenia, Moldova si parte din Transilvania ) de la 600 pana pe la 1200-1300 putin inaintea intemeierii principatelor romane!
  Limba bulgara,altoita cu slava si cu alfabetul chirilic,(de fapt grecesc )a evoluat cu timpul, lumea atunci era fara natiune.In bisericile ortodoxe romane scrierea chirilica era legea
  Balcanii pana in Grecia (Pind,Macedonia) erau ai oierilor romani, Imperiul Bulgar a avut si o componenta romaneasca (Taratul Vlaho-Bulgar (1185-1258) limba latinilor era obligatorie sa te poti descurca
  Si italienii, care au venit masiv in Tara Hategului dupa 1850, au invatat a vorbi romana,care e treaba:)))

 26. Se observa MARSAVIA „Jagardeanului” alias „gmbplay” care intr-o singura fraza a concentrat cateva abjectii specifice speciei MARXIST/BOLSEVICE/NAZISTE/LEGIONARE!!! Considera normala continuitatea „germani-germani” crezand ca poate sa conteste caracterul nazist al GEG, ceea ce e o aberatie…Poate cineva sa-mi conteste duritatea fatza de aceasta BEST ie bolsevic-natzi? „Jignesc” cumva un comentator ce-si exprima liber si indreptatit „OPINIA”? Ar fi cazul ca cititorii onesti sa inteleaga ca dusmanii mei SEKU-Editat de pe forum se folosesc de „dreptul la opinie…extremista” pt a ma ataca cu MARSAVIE de cate ori ii taxez indreptatit!!! Acest infam „gmbplay”, clona a „jagardeanului/darius”,
  face o alta impietate, nu numai fatza de poporul roman, ci si fatza de etnicii sasi si secui din anii Dictaturii NATZI
  ANTONESCIENE, considerandu-i pe toti…NAZISTI!? Nu-i asa, patrimoniul nazist al GEG care nu apartinea ETNICILOR, ci conducerii bolsevic-naziste, trebuia sa revina la „ETNICI”, respectiv la noua conducere bolsevic-natzi, ETNICII de azi in general neavand nimic de-a face cu patrimoniul in sine si cu uzufructul sau…
  Unde sunt „Hemoroidul” si „Tica”, marii iubitori ai romanilor? Despre „marius” vorbeste…”marius” in limbajul BRUTEI
  care le e specific, dar ma acuza pe mine pt „duritati” care nu seamana cu dejectiile lui…

 27. Pentru unii postaci ca:Marele Urs, Fekete Tulipan si altii.Am sa mai explic pentru ANALFABETI.Pentru unul care zice ca au construit in TRANSILVANIA nemtii si maghiarii.Nu au FURAT prin CONFISCARE in primul rand de la evrei,unde nu este vinovat cum zic unii MARESALUL ION ANTONESCU.Niste NEMERNICE de JUDECATOARE din ROMANIA au dat aceasta sentinta,pentru ca sef peste justitie este NEONAZISTUL,LKAUS WERNER IOHANNIS,care atunci reprezenta si PRIMARIA SIBIU si FDGR-ul.Cum este posibil asa ceva?Primaria nu a trimis pe nimeni sa reprezinte in PROCES.Deci se lupta NEONAZISTUL,KWI cu NEONAZISTUL kwi.In ce stat s-a mai intamplat asa ceva?Prin tertipuri juridice,acest NEONAZIST,KWI a reusit sa devina succesorul celei mai mari organizatii NAZISTE din ROMANIA,Deutsche Volksgruppe,cu o avere imobiliara considerabila,plasata acum sub aripa GERMANIEI „DEMOCRATE”.Cand au solicitat in justitie calitatea de SUCCESOR in drepturi fata de GEG,oare nu au solicitat OFICIAL si recunoasterea continuarii DOCTRINEI NAZISTE pe care o promova Grupul Etnic German?Mai mult acest NEONAZIST,KLAUS WERNER IOHANNIS,a recompensat voluntari ai GEG,care au facut parte din trupele WAFFEN SS si care au revenit in tara dupa LOVITURA DE STAT DIN 1989,PRIN ACORDAREA TITLULUI DE CETATEAN DE ONOARE ai Municipiului Sibiu.OARE CAND NE TREZIM SA NU MAI ALEGEM VENETICI LA CONDUCEREA ACESTEI TARI?

 28. Ce frumos. Creveţii cu mustăţi fekale pe lipan și marele spumache își dau dreptate unu la altul și ne învaţă istoria care le convine lor. Creveţilor, uite istoria voastră pe scurt, secvenţial: aţi migrat, aţi năvălit, ati furat, aţi jefuit și ucis, aţi asuprit, iarăși aţi furat și ucis, v-aţi luat-o în barbă, iar aţi năvălit, ucis și furat, iar v-aţi luat-o în barbă.
  Acu pândiţi pe la colţuri.

 29. Un Roman Bula ce esti. Te dai roman dar faci rau prin posrtarile tale xenofobe si rasiale si misogine etc.Unde este acea toleranta crestina,acea ospitalitate romana? Dar unde este acea civilizatie tipic voua ce va credeti buricul pamantului? Bolovane, de nu erau sasii,austroungarii sa ne mai civilizeze deveneam mojici. De nu veneau regii in Romania eram faramitati tantalaule.Te umfli in pene ca esti roman. Dar fraiere,notiunea de roman sau mai bine zis, unitatea, unirea mai exact s-a facut cu ajutorul strainilor. De la Cuza la Ferdinand,daca cancelariile occidentale nu ne sprijineau,erai vai mama ta de roman mujic si inapoiat.Civilizatia si bunul simt pe tine nu te-au ajuns. Traiesti in propaganda ceausista si acum. Talamba.

 30. Ca de fiecare data, Nistorescu va ia de prosti si va intarata. Ori se stie ca noi am stiut sa ne pastram bunele obiceiuri cu toti vecinii nostri de peste gard. Si aici dau exemplul Dobrogei unde si turcii si tatarii si lipovenii sunt intr-o armonie cu romanii. Fiecare de sarbatori merg la biserica lor fara sa se injure .Au traditiile lor fara sa se critice. De ce Nistorescule provoci oamenii sa se razboiasca intre ei. De ce ii iei de prosti pe cei mai putin educati.

 31. Salut !
  Ce este Statul, pana la urma, un administrator perpetuu al tarii.
  Da, daca Statul , prin cei care vremelnic sunt numiti sau alesi sa il conduca sau administreze , permite fapte cum ar fi retrocedarile ctre FDGR, ce mesaj le transmite cetatenilor?
  Cam asa, cred eu : cetateni , voi truditi, platiti taxe si lasati-ne pe noi, conducatorii, sa facem ce ne vine noua bine,chiar daca, pe langa lege.
  Atunci, cetateanului, ce-i trece prin cap, natural : pai daca aia de sus fura, fac faradelegi si nu dau socoteala, eu, idiotul
  trebuie sa fac, cumva sa fur si eu, orice, de oriunde, oricat, ca, doar urmez exemplul lor. Nu platesc taxe , iau spaga cat pot,
  culeg recolta altuia…copiez la examen ,plagiez…
  Poate, cineva, va face o lista a tuturor celor, platiti de stat,adica, de noi toti,
  prin inactiune, au permis ca o asemenea sentinta sa poata fi data si pusa in practica.
  Eu, il propun, pe primul pe lista:
  1. Cacalaus werner johanis, pe atunci, primar ales al Sibiului.

 32. @Marele urs, tare prost mai ești!! Sau ești de-al ălora ? Prin tratate internaționale fascismul german a fost pedepsit după război, iar noi îl recompensăm. Proprietățile au fost confiscate de Grupul Etnic German de la cei care îl deranjau: evrei, români, etc.

 33. Sunt țări, foste comuniste care au retrocedat in mică măsură fostele proprietăți și, totuși,au intrat în NATO și UE.Romanii s-au lăsat batjocoriți și atunci și o fac și acum

 34. Doar pentru aceste fapte de o gravitate exceptionala GUNOIUL COTROCEAN ar trebui imediat arestat si aruncat in puscarie,iar ceea ce FDGR a dobandit ILEGAL sa fie CONFISCAT si restituit Statului Roman !!Este inadmisibil ca in secolul XXI cineva sa aiba curajul sa solicite in instanta imobile care au apartinut initial minoritatii evreiesti din Sibiu,imobile pe care nazistii le-au confiscat in timpul celui de al doilea razboi mondial dupa ce minoritatea evreiasca a fost deportate in lagara de exterminare.Si s-a trezit NAZISTUL klaus drept mostenitor al GEG ,sa revendice si sa obtina(!!!) bunuri care au apartinut unei organizatii naziste,care a ucis milioane de oameni nevinovati !!De asemenea judecatorii care au dat sentinta favorabila trebuie arestati imediat !!

 35. Grupul Etnic German a fost o organizație nazistă (care a dat peste 50.000 de membri SS și care milita pt ruperea Translvaniei, Banatului și a Bucovinei și alipirii acestora la Reich-ul German) ale cărei bunuri au fost confiscate în urma angajamentelor la care România s-a supus prin semnarea Tratatului de Pace și a Convenției de Armistițiu. Aici nu e vorba de proprietăți confiscate de comuniști.
  Dar postacii tembeli plătiți de budapesta profită de orice ocazie să-i inducă în eroare și să-i demoralizeze pe românii care citesc acest sait. Ar trebui totuși să le mulțumim pt că ne arată adevărata față pe care doar liberalii și neomarxiștii refuză să o vadă.

 36. Prima strofa: De la Nistru pân’ la Tisa Tot Românul plânsu-mi-s-a Ca nu mai poate strabate De-atâta strainatate.
  Ultima strofa: Cine tine cu strainii Mânca-i-ar inima cânii Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia.

  Deicatie speciala pentru hotii si tradatorii de neam si tara ! Desteapta-te romane!

 37. Tot de la sudisti, balcanici a venit pacatul. Ce a crezut Nastase si in numele cui i-a adus osanale sasului.
  Dumnezezeu cu mila!

 38. Pentru Marele Urs si Fekete Tulipan:

  Legislatia nationala si internationala spune ca averile mobile si imobile ale fascistilor, nazistilor, ale organizatiilor fasciste si naziste NU POT FACE OBIECTUL UNOR SUCCESIUNI si ca ele APARTIN PROPRIETARILOR DE DREPT si, in cazul lipsei acestora(in urma asasinarii lor in timpul holocaustului) apartin statului pe teritoriul carora se afla…

  Deci…, Marele urs ori este o ramasita a fascisto-nazistilor ori o odrasla de fascisto-nazist. Fekete Tulipan este ori o ramasita a hortystilor(aliati cu fascisto-nazistii) ori o odrasla de hortyst.

  La 8 octombrie 1944 Regele României Mihai I a emis Decretul–Lege nr.485 (publicat în Monitorul Oficial nr.233 Partea I din 8 oct 1944, pag.6558) pentru abrogarea Decretului-lege nr.830 din 21 noiembrie 1940 referitor la constituirea Grupului Etnic German din România. În temeiul Decretului- Lege nr.485, Grupul Etnic German a fost desființat, toate bunurile Grupului Etnic German fiind lovite de indisponibilitate fără îndeplinirea vreunei formalități și au trecut în proprietatea Statului Român urmând ca instanțele de carte funciară să înregistreze din oficiu proprietatea pe numele Statului Român articolelor (art.I alin.1, 2 3, 5 [15][12], Statul Român devenind și titularul tuturor drepturilor care au aparținut acestui Grup, subrogându-se acestuia (art.I alin.4), toate înstrăinările de bunuri mobile și imobile și orice constituire de drepturi reale sau renunțări de orice fel de drepturi făcute în intervalul dela 23 august 1944 și până la 8 octombrie 1944 fiind prezumate ca făcute prin fraudă și sunt lovite de nulitate absolută (Art.II).

 39. Citez din Wkipedia:
  ”Grupul Etnic German din România (în germană Deutsche Volksgruppe in Rumänien) a fost înființat, sub presiunea Germaniei naziste, prin Decretul nr. 830 din 20 noiembrie 1940 (Legea 830/21 noiembrie 1940). … La 8 octombrie 1944 Regele României Mihai I a emis Decretul–Lege nr.485 (publicat în Monitorul Oficial nr.233 Partea I din 8 oct 1944, pag.6558) pentru abrogarea Decretului-lege nr.830 din 21 noiembrie 1940 referitor la constituirea Grupului Etnic German din România.
  La 8 octombrie 1944 Regele României Mihai I a emis Decretul–Lege nr.486 (publicat în Monitorul Oficial nr.233 Partea I din 8 oct 1944, pag.6559) privitor purificarea administrațiilor publice prin care, s-a dispus licențierea din serviciu, fără nici o indemnitate a funcționarilor care s-au pus în slujba unor interese străine sau au militat sub orice formă în vreo organizație politică sau paramilitară legionară, fascistă sau hitleristă sau a servit prin orice mijloace scopurile unor organizații dictatoriale.”
  Deci, organizatia a fost innfiintata si desfiintata tot de aceiasi reprezentanti ai statul roman, dupa ce l-au lasat cu ochii-n soare pe Dolfy si s-au aliat cu rusii.
  In perioada respectiva si statul roman a fost fascist, cu activitati pe masura. Totusi, nimeni nu a ridicat problema desfiintarii si confiscarii averii statului.
  Pe de alta parte, problema asta a fost deja transata definitiv si irevocabil in justitie. Deci, cui serveste reluarea la nesfarsit a subiectului si mestecarea roh@tului? Sincer?

 40. Pe romani nu i-au unit regii. Romanii s-au unit singuri si au inceput cu un roman ,Cuza.Istorie simpla si la indemana. Au venit apoi regii aia si au furat caimacul . Au vazut ca suntem hotarati si au venit repede ( trimisi si acceptati de hoti) sa fure triumful vointei romanilor, sa-si insuseasca un merit al romanilor. Au vazut ca e rost de caimac si au dat buzna .

 41. Revin cu : Unirea n-au facut-o monarhii , au facut-o romanii . Au inceput-o cu un domn pamantean si au definitivat-o cu intarziiere pentru ca un monarh a ezitat 2 ani de zile sa ia o decizie, a murit de inima rea ca a trebuit sa puna poporul roman sa se bata cu neamul lui . Se bat toti cu pumnii in ” peptul de arama ” ca monarhii au facut si au dres. Au facut pe dracu , n-au facut nimic pentru poporul asta , au facut pentru ei si pentru sangele lor „imaculat” . Stati stramb si judecati drept cele intamplate de la abdicarea fortata a lui Cuza la abdicarea rusinoasa a lui Mihai Misu bîl bîl de pe dealu inalt (hohenzo..). Carol I ne-a dat pe mana lui Bismark , Ferdinand ne-a tinut neutrii de era cat pe ce sa pierdem tot, Carol al II -lea a asmutit ca si basescu roman contra roman apoi a dat bir cu fugitii si lasand soarta Ardealului si Basarabiei , iar Mishu Bîl bîl a facut pe el de frica cand tancurile rusesti se apropiau de Bucuresti. Atat le-a pasat de romani si Romania cat ii pasa lui Stalin de rusii pe care ii trimitea in linia 1 cate doi cu o pusca.

 42. Liderilor comunitatii evreiesti li se pare normal ca unei foste organizatii naziste sa ii fie retrocedate bunurile, in mare parte furate si de la evrei? Se pare ca da, ca niciunde in lume.

 43. La Brașov se vorbea acum câțiva ani că au pierdut finanțări din Germania pentru renovarea Bisericii Negre și a zonei din jur din cauza mai multor nereguli.
  În fiecare sfârșit de an, la Biserica Neagră, se ține un concert de orgă. Într-un an, erau singurii din zonă care nu curățaseră gheața. A fost groaznic până am reușit să intrăm. La intrare, scuze, ceva? Nici vorbă. O vajnică doamnă zbiera la noi să intrăm în ordine când noi intram care cum aluneca.
  Sub comuniști ne înțelegeam toți bine,
  vechiul organist Dumnezeu să-l odihnească era cel mai respectat om din oraș. Apoi, încet încet au luat-o razna.

 44. Fatalaii mei, ati invatat pasul de defilare ?
  Ca va scot la raport

 45. Decizia judecatoarei Morar este una ce denota Inalta Tradare!
  Ca judecatori, dai o asemenea decizie atunci cand ai ca scop injosirea demnitatii umane, negarea principiilor nationale, negarea dreptului international, urmaresti dezbinarea statului si a solidaritatii sociaale. Promiscuitatea judiciara trece peste toate actele internationale ce au declarat GEG ca organizatie criminala si trece proprietatile dobandite prin furt si crima de catre GEG catre FDG.

  Strainii in tara aceasta, dintodeauna, ca si acum, au ca scop jefuirea tarii, introducerea politicilor duale cu scopul de a crea dezbinare, faramitarea identitatii nationale a Romanilor. Ciumpalacul Iohannis si clanul mafiot UDMR sunt exemple clare ale unor neica-nimeni ce uneltesc impreuna la dezbinarea tarii. Vorbesc de educatie dar promoveaza prostodoctii, vorbesc despre reforme dar ei favorizeaza corporatiile multinationale, vorbesc despre justitie dar ei isi aservesc justitia pentru a inrobii si jefuii tara.
  Toti strainii au venit ca paduchii, au trait ca paduchii, s-au imultit pe aici precum paduchii si au furat ca paduchii aceasta tara!
  Trebuie dat cu DTT!

 46. Am vazut ca Presedintele a format o Echipa de Adunat Gunoiul care lucreaza foarte bine. Se pregatesc, din ce am inteles, pentru a se Prelua Fonduri Europene Verzi. Va trimite Echipa si in Sectorul 1, in caz ca nu se Rezolva Problema ?

 47. Sunt prostaci cre tinoizi incapabili sa-si lase deoparte dogma marxist/bolsevica cand in discutie e Natiunea si Statul
  Roman! De exemplu, „Badaran Gheorghe” care dejecteaza in tandem cu BEST ia stalinist-nazista „hmmm…” pt a denigra
  tocmai cu aceasta ocazie MONARHIA ROMANA INTREGITOARE!!!Curioasa, dar la fel de abjecta e pozitia „Tica”-losului ce-si
  zice „Marele Urs” care abia acum il vede pe Antonescu nazist, in rest pupandu-se-n kuur cu Pasaretul CUIB -ului…
  Pentru acesti ne trebnici istoria e ca „plastelina”, vorba unei zabauci ANTI SEMI TE! De fapt totul pe lumea asta e pt ei oplastelina care asteapta maini „mestesugite” si caractere orin are care sa o…morfoleasca!
  Acest monstru ce-si zice „Badaran” pune asasinarea Regelui Carol I pe care o sugera cu alt pseudonim pe seama „inimii rele”!? Cata abjectie poti sa posezi sa faci astfel de sustineri ce se bat cap in cap si in general sa rastalmacesti ISTORIA ROMANIEI, de asa ceva e capabil doar „Un Neroman/Anonim” care apare de vreo doua luni ca „doru popescu”!!!
  Monarhul Romaniei si Romania nu au fost naziste, doar BOLSEVICUL-LEGIONAR-NAZIST Antonescu care a confiscat statul si
  l-a pus la picioarele BOLSEVICULUI SUB ACOPERIRE Hitler! Cu Hitler criminalul contra umanitatii Antonescu a „negociat”
  si nu Regele Mihai I de Romania…

 48. Hotararea judecatoreasca este aiurea stabilind un continuator care zic doar membrii lui ca-i continuator al unor oameni sau persoane juridice care nu mai exista si de la care sa mai aiba vreun acord si ca sunt germani dar nu-s nici macar germani ca nu aveau cetatenie germana,iar sasii nu prea sunt germani,ci saxoni.Asa si eu vin si zic ca sunt continuatorul lui Burebista,ca pot fi roman dar si dac si vreau tot Ardealul ciordit abuziv de hoardele moghioresti venite din Asia,plus Panonia si Balatonul ca si acolo si-au asezat aia corturile abuziv,pe pamantul lui Burebista,fara sa plateasca chirie.La urma urmei Iohannis si gasca lui de saxoni puteau sa declare ca sunt tot asa de bine continuatorii martienilor,iar hotararea aia este doar o oficializare a doar ce spun ei,dar drepturi de mostenit,oricum,nu mai aveau ce mosteni de la cei de dinainte ca erau toate acareturile deja confiscate legal de stat si nu erau nici ceva drepturi confiscate abuziv,asa cum se minte „eronat” in hotarare,iar in hotarare nu se recunoaste nimic concret care ar trebui retrocedat si nici ca se hotaraste desfintzarea actului regal cu care a fost lichidat grupul nazist si confiscat tot ce aveau.Dar cum de aveau ce aveau ca par toate la fel de confiscate de la alte persoane? Astfel,toate retrocedarile ilegale,legate de grupul ala fictiv trebuie sa se intoarca primariei din Sibiu si statului,adica tot ce si-a dat primarele tot lui la grupul neo-nazyst,in aparentza democrat,ca acum toti extremistii sunt al naibii de democrati.

 49. Caz controversat în România. A murit la 18 ani, după rapelul cu vaccinul Pfizer. 9 iunie 2021, de Adrian Dumitru. Undă de șoc în România, după ce un tânăr de 18 ani a murit la scurt timp după rapel. Un tânăr de 18 ani din jud.Bacău a suferit un infarct de miocard la două zile de la rapelul cu vaccinul Pfizer. Adolescentul în vârstă de 18 ani din comuna Livezi, sat Bălăneasa, jud.Bacău, a suferit infarctul la două zile de la rapelul Pfizer, iar medicii au decis că o asemenea reacție adversă la vaccin ar fi necesar să fie făcută publică. În ultimele zile, au apărut multe controverse legate de vaccinul Pfizer. Cel mai cunoscut caz e al celor șapte tineri din SUA. Medicii au rămas surprinși de cazul tânărului de 18 ani. Raportările de pe platforma de vaccinare arată peste 16.000 de reacții adverse, de tip local și general, fără a detalia gravitatea acestora. „Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT”. De ce există controversa în jurul vaccinului Pfizer. Cardiologii de la spitalul din Bacău spun că nu au mai văzut așa ceva și că este imposibil ca un tânăr sănătos să facă infarct la 18 ani.

 50. ”Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. Trebuie oprită acum vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru că ei au riscuri la vaccin, dar nu au riscuri la Covid și atunci trebuie să așteptăm testarea 5-7 ani”, au afirmat medicii din Bacău pentru Național. ”Cel mai probabil vinovată este proteina spike, care este produsă de către corpul nostru în urma injectării cu vaccinul ARN mesager și începe să circule într-o cantitate mare în toate vasele de sânge, producându-se o lezare a endoteliului vascular, la nivelul tunicilor care căptușesc vasele”, susțin medicii. PS: Daca se mai sapa, se mai afla. Primul efect si al Virusului si al Proteinei Spike este Ruperea macromoleculei de Hemoglobina, eliberarea atomului de Fe din centru si iritarea vaselor periferice (din cauza acestuia), ca apoi, Explozia de citokine sa mascheze acest proces.

 51. Membrii Organizatiei vinau Bolshevicii infiltrati de tovarasul I.V. STALIN in Perimetrul Mioritic.
  Tovarasii Ana Pauker, Silviu Bruckner si Valter Roman nu aveau Locuinte de Serviciu si au Nationalizat casele Nazistilor AntiBolshevici.
  Tovarasul Vladimir Tismaneanu a Crescut in Casele Burghezilor cind il ducea tac’su la Scoala cu Volga Neagra pentru a-l feri de puradeii blonzilor.
  Mutter Merkel a facut Justitie cu ajutorul OberStumpFuhrerului Mioritic.
  BOBORU O CEREA…

 52. Baran Gheorghe Numai niste mrlani ca voi sunt nerecunoscatori celor care va ajuta. Cu fundul pe sus si fudui ,cu wc in fundul curtii si drumuri de pamant. Regii ba zaludule v-au adus in Europa si v-au civilizat. Regii au investit in cultura.Carol 2,asa fustangiu cum a fost,a investit foarte mult in cultura. De unde si generatia de aur a intelectualitatii interbelice. Dupa Cuza, de nu venea Carol 1, era vai mama noastra,eram rupti in bucati si de catre unguri, bulgari, rusi. Uita-te acum de ce romanul nu este unit, ha? In afara tarii se mananca intre ei. In interiorul tarii va dezbina politicienii gen PSD si AUR,evocand patriotismul . Cand de fapt sunt cei mai antiromani .Alaturi de BOR atata desconsiderare pentru viata voastra rar. A ajuns BOR,PSD si AUR sa va dea lectii de sanatate ba leprelor? Asta inseamna patriot, sa va blocheze dreptul de a va vaccina prin propaganda impotriva voastra. Si atunci de ce unde locuiesc sasi oamenii sunt mai civilizati? De ce Transilvania este mai civilizata decat Oltenia sau Moldova? Pai da ma,fiind mai spre vest,mai spre civilizatie. Pe unde s-au aciuat populatii cu un grad ridicat de civilizatie. De ce nu sunt la fel de civilizati oltenii? Numai lepre au dat oltenii. De la Ceasca la Dragnea si Dancila.Cu moldovenii este ceva aparte.Au dat oameni de soi. Dar comunismul i-a inapoiat. Romanul singur nu este in stare de nimic daca nu este un om cu mana forte si strain.Pana si Stefan cel Mare pe care il invocati tot cu biciul lua oameni la oaste. Pana si Burebista a fost nevoit sa taie viile pentru ca nu mai avea cine sa munceasca la cat de betivi erau cetatenii.Comunismul a prins ca o manusa la oamenii puturosi si denaturati. Lerpele satelor s-au insris primii in comunism. Sunt dovezi in arhive.

 53. @ Baran Gheorghe.Aveti perfecta dreptate.Dar unii ca:”rad de prosti” & „Charlie” se dau mari patrioti si cunoscatori de istorie,dar balmajesc si posteaza aceleasi prostii de ani de zile,fara sa inteleaga nimic nici ei din ce scriu.Mai mergeti prin biblioteci,prin arhive si mai lingetii FILELE DE ISTORIE INEGRITE de timp.Eu nu sunt xenofob si nici rasist,dar vad realitatile din aceasta COLONIE,guvernata de un (editat),numit KLAUS WERNER IOHANNIS,impus de serviciile secrete straine si romanesti,prin tradatori sa DISTRUGA tot ce mai este romanesc in aceasta tara.Iata ce scria MIHAI EMINESCU in TIMPUL pe data de 31 iulie 1880:”Numai in Romania inalta tradare e un meri,numai la noi e cu putinta ca valeti slugarnici sa fie ministri,deputati,oameni mari”.Cat de actuala este aceasta constatare a lui!Da sunt PUPINCURISTI care tradeaza si fac averi pe seama acestui popor PREA TOLERABIL.Acest zis „Charlie”,tot zice si scrie despre ION ANTONESCU,ca a fost:”BOLSEVIC,LEGIONAR,NAZIST,etc.,dar el se vede de la o posta ca este un catel de VENETIC.Nu ION ANTONESCU a fost si ramane in mintea mea un mare PATRIOT,care a mers in razboi pentru REINTREGIREA tarii si pe baza promisiunilor(minciunilor)lui HITLER.El nu a avut averi si nici altceva pe numele lui.A fost un simplu militar,care a luptat in cele doua razboaie MONDIALE.Cata dreptate avea cand a spus:”Sarman popor!Naivitatea si credulitatea o sa te duca la pieire”.Azi cat de PROST trebuie sa fii si sa scrii ca MONARHIA a facut UNIREA! o sa revin imediat cu noi date.

 54. @ charlie. Cand nu aveti argumente jigniti, injurand si alocand atribute unor oameni care doar spun o parere. Dumneavoastra credeti ca sunteti detinatorul adevarului absolut, ca sunteti alpha si omega,ca sunteti capi de tuti capi, ca sunteti ombelinco del mondo. Sunteti pe dracu, sunteti un muritor care nu stie sa accepte ca nu e nimic din ceea ce crede. Eu am facut o retrospectiva scurta . Dumneavostra ma jigniti fara sa ma cunoasteti, sa stiti ce stiu , ce fac , ce pot. Cum sa urc eu la inaltimea si pe inaltimea minusculei dumneavostra decenta!!?? Bucurati- va ca v- am acordat atentie si nu l -am ascultat pe N . IORGA si nu m -am comportat ca Vasile Goldis. Acu, dati o fuga prin bibliotecile tarii, inscrieti- va la vre o scoala primara , poate invatati ceva despre ce v- am spus, daca nu cumva va reneaga copii si v -au taiat avantul deja!!!

 55. Explozie devastatoare la o uzină chimică din China. Pot fi efecte pe toată planeta. 9 iunie 2021, de Daniel Teodoreanu. O explozie devastatoare a fost înregistrată marţi în oraşul Shihezi City (Xinjiang, China), la o uzină chimică care produce polisilicon (siliciul policristalin sau siliconul multicristalin), utilizat ca materie primă de industria fotovoltaică și electronică solară. Explozie devastatoare la o uzină chimică din China. Pot fi efecte pe toată planeta, având în vedere că acest eveniment poate afecta industria producătoare de semiconductori „Semiconductorul este un material a cărui rezistivitate este cuprinsă între cea a conductoarelor și izolatoarelor. Un câmp electric poate schimba rezistivitatea semiconductorilor. Dispozitivele fabricate din materiale semiconductoare sunt baza electronicii moderne, fiind părți componente în radiouri, computere, telefoane și multe altele. Dispozitivele semiconductoare sunt: tranzistorul, celulele solare, mai multe tipuri de diode, inclusiv dioda luminiscentă și circuit integrat. Celulele fotovoltaice sunt dispozitive semiconductoare care transformă energia luminii în energie electrică. Într-un conductor metalic, curentul este reprezentat de fluxul de electroni. Într-un semiconductor curentul este reprezentat fie de fluxul de electroni fie de fluxul de goluri din structura electronică a materialului. (…) O parte integrală din dispozitivele tehnologice de astăzi este făcută din semiconductori, în principal din siliciu. Unele dintre cele mai mari firme ce activează în domeniul semiconductoarelor sunt: Marvell Technology Group, National Semiconductor și Advanced Micro Devices (AMD)”, se arată pe ro.wikipedia.org. Explozie devastatoare la o uzină chimică din China. Explozia a fost semnalată la unul dintre reactoarele uzinei chimice. Presa internaţională a relatat că acolo sunt produse 200.000 tone de siliciu-organic.

 56. La puţin timp după deflagraţie, pompierii de la mai multe baze au intervenit la faţa locului. Flăcările au fost atât de mari încât au putut fi văzute din mai multe zone ale oraşului, în timp ce fumul degajat a fost reperat de la câţiva kilometri distanţă. Surprinzător pentru un incident de asemenea amploare, dar primele rapoarte au indicat că nu a existat nicio victimă. Conform usatodaynews.live, salvatorii au solicitat ajutorul mai multor departamente, din cauza faptului că situația „scăpa de sub control”. Amintim că la 5 şi 8 martie 2021, Uzina Dacia a oprit producţia din cauza lipsei conductorilor care sunt livraţi din Asia, aspect care a afectat întreaga industrie auto din Europa.

 57. Articol remarcabil prin oportunitatea publicării lui, chiar în zilele când Iohannis l-a primit în vizită oficială de stat pe Președintele Israelului, Reuven Rivlin, însoțit de ”niște evrei”.
  Subiectul moștenirii de esență nazistă a GEG a fost dezbătut până la sațietate nu doar în România, ci chiar în Israel, având în vedere că principalele victime ale GEG au fost evreii.
  Noutatea provine din prezența TREI ZILE pe teritoriul național al unui președinte peste milioane de ”niște evrei” și reamintirea unor evenimente dureroase pentru evreii dezmoșteniți de naziștii GEG.
  Consider că tema antisemitismului la români va dispare după terminarea vizitei lui Rivlin, care, evident, cunoaște ”aprecierile” lui Iohannis despre conaționalii săi.
  Revista presei prezentată de Ambasadă Președintelui, conține probabil, un ”laudatio” organelor care i-a prins rapid pe puțoiii ce au vandalizat cimitirul evreiesc din Ploiești.
  Cel mai probabil, puțoii au recunoscut în urma anchetei și alte vinovății, în anchete finalizate cândva cu NUP.
  Mă bucur că „organele” au rezolvat degrabă Cazul Ploiești, aștept un Comunicat cum că paginile de Facebook ”BUNICA Ayahuasca” și ”BUNICA Cristian”, pline de postări antisemite, care face prozelitism legionar și prorus, afectând vădit interesele românești, au fost blocate.
  Mă aștept ca finanțatorii postacilor ce vor să inducă ideea de antisemitism la români să-și retragă provocatorii, căci devine o certitudine că totul este o minciună menită a acoperi cu zgomot de vuvuzele, antisemitismul Președintelui României, Klaus Iohannis, căruia, subconștientul i-a dictat să scoată pe gură celebra zicere ”niște evrei”…
  Așa cum, reprezentând în forurile europene România, Iohannis se referă la locuitorii acestei țări ca fiind ”niște români”…

 58. @rad de prosti: asa cum vorbiti despre poporul meu, inaintasii poporului meu , trecutul poporului meu, conchid ca sunteti bacteria parazita ,infiltrata si pusa pe capatuiala pe spatele saprofitei. Pai, daca suntem asa cum ne descrieti ,ce folos sa va bateti capul cu noi? Suteti atat de prost incat investiti si va pasa de noi, prostii ?? Ceva nu e logic in capul dumneavoastra domnule „rad de prosti”. V am mai spus ca eu rad la urma.acum sunt inca trist. Sper sa aveti decenta unei varste conciliante si supusa legii nemuririi false .Sper ca logica si desteptaciunea de pe urma sa va calauzeasca pasii prin viata pe care o aveti la indemana si va doresc ca timpul sa va dea dreptate , sa nu regretati nimic iar parerile de rau sa va fie accidentale! Lumea din mintea dumneavoastra sa va calauzeasca pasii! Nu va mai bateti capul cu noi, ca suntem prosti, ce sa obtineti de la noi?! Conservati – va energia si intelectul pentru o viata pe Marte, cu Elon si Gates, lasati ne pe noi prostii !!!!Cu aleasă si distinsa consideratie, Băran Gheorghe, cu diacritica.

 59. Paseretul legionar din cubul cominternistilor securiști mi-a furat pseudonimul „charlie” și au postat cu nerușinare comentarii care nu-mi aparțin la orele 12.22 dar și la 17.20 jignind mârșav comentatori care au și ei dreptul la opinie. Asa cum am dovedit în toate intervențiile mele, mie nu-mi sta în caracter sa jignesc oameni pe care nici nu-i cunosc. Core/rene/marius/Tică necalaraseanul, dar și clonele lor defecte încearcă în zadar discreditarea mea, singurul comentator civilizat și unicul care nu jignește.

 60. @rene: asta – i umilinta pentru Werner. Nimic nu e intamplator. A fost aranjat suficient de repede pentru ca Werner sa fie obligat sa afirme contrariul. Nu au teecut decat 2 ani de cand ii acuza pe unii ca au facut afaceri „… cu niste evrei” iar acum isi musca limba. Cel mai slab presedinte al Romaniei, cel mai slab presedinte din lume, Werner Klaus Iohannis. N a inteles ca vorbele in romana nu sunt echivalente cu cele in Germana. L as injura ca merita, dar trebuie sa ma aplec , nu i suficient de plavan. Boul baltii, e mai inalt. E presedinte,isi asuma toate laudele.Lasa , ca timpul ne scapa si de asta, multumesc domnului ca n are progenituri ca ar fi in stare sa instaureze nomenclatura!!!

 61. Aceste chestiuni ale istoriei nu sunt de nasul unui Râd de proști, care este atât de prost încât nu se mai oprește. Râde ca prostul, în loc să învețe ceva. În fond Marele Urs are dreptate, românii nu se poartă ca la ei acasă în țara lor. Că se lasă guvernați de cîțu, iohannis, orban și turcanu arată ce mult a slăbit structura de organizare a cetățenilor români. Așa că cetățeni români, deșteptați-vă! Fekete Tulipan este alt prost cu țurțuri la minte – nu știe că ce este în România, oricine ar fi creatorul, nu se aruncă pe apa sâmbetei de două judecătoare care nu pricep ceva, dar … judecă și ele! Problema este simplu de drept! De ce nu se folosesc în România resursele bancare ale marilor închirieri?

 62. Hienele clonate ale securitatii cominterniste marius/humoare/smarandache, precum și robotii defecți ai cuibului legionar cuvinte/rene/TICA-losul ma ataca în haita cu un număr infinit de pseudonime, postează în numele meu comentarii care nu-mi aparțin folosind cuvinte și fraze pe care eu, după cum bine știți, nu le folosesc, murdarind acest forum pe care eu fac doar schimburi de idei cu ceilalți comentatori. Ii demasc pe acesti prostaci cre tinoizi incapabili sa-si lase deoparte dogma marxist/bolsevica cand in discutie e Natiunea si Statul Roman! Eu care nu obișnuiesc sa jignesc pentru ca nu-mi sta în caracter nu pot sa nu ii denunț pe acești purtători de creier de plastilina care încearcă fără succes sa se substituie unicului Charlie.

 63. Crede cineva ca Charlie de la 19.06 nu e ceilalti charlie? Comparati scrisul , ortoepica, ortografia si punctuatia! Comparati stilul ! Dar de, se accepta cainta pacatosului !!!

 64. Baran Gheorghe Sa spui ca este poporul tau si sa-i excluzi pe ceilalti care contribuie cu taxe si impozite sa va plateasca voua asistenta sociala ,esti de fapt un limbric laudativ. Colonul este poporul tau. Nu te mai umfla in pene ratatule. Invata-ti istoria, recunoste-ti trecutul insignifiant. Vorba lui Cioran,si-ar fi dorit ca poporul roman sa fi avut o istorie efervescenta, nu bazaconii . Voi ma, voi faceti de ras tara asta,cu mitocania voastra. Poporul tau. Cine ti-a spus sau cine te-a recomandat ca facand parte din acest popor? Ce mare fapta glorioasa ai facut tu ? Cum sa-ti atribui faptele inaintasilor tie? Eroi au fost cei din rezistenta anticomunista.

 65. Jean Antoine Marais V-ati adunat ? Hai, beti o bere,mancati un mic scuipati flegma pe jos si laudati-va cu nationalismul vostru. Dupa voi care va sunt valorile si eroii? Astept o lista tovarasi.

 66. Nu putea apare poetul ratat „rene” fara roiul obisnuit de lilieci virusati bolsevic printre care, cum spuneam, vechiul
  falsificator „Badaran” al istoriei „Un NEROMAN/Anonim/doru popescu”!Acesti farseori nu inteleg ca niciodata in istorie
  „istoria nu o face poporul”, intotdeauna…”tagma jefuitorilor” vorba MARXISTULUI participant la rebeliunile marxiste, teroriste de la 1848 Balcescu!Acesta a formulat cum a formulat pentru legitimarea noilor garnituri autocrate prevazute
  sa copieze traditia istorica de preluare a puterii PRIN FORTA si implicit prin metode subversive…Pe aceasta baza s-a
  compilat „teoria revolutiilor…comuniste”! Securicii astia cred ca reclonandu-se o pot lua din nou de la capat pe
  aceeasi cre tinitate si noi sa acceptam cre tinitatile fara sa le taxam! Le-am spus de nenumarate ori acestor indivizi
  care rastalmacesc istoria din postura de slugi ale dogmei genocidului ca SOLUTIA CAROL I a fost una fericita, chiar daca a fost adoptata de MARXISTII care controlau Principatele Unite, pentru ca A STOPAT LUPTELE DINASTICE ale multimii de descendenti Voievodali din ambele Principate!!! Intelege si un BEBELUS! Mai mult, aceeasi ratiune a condus la a se
  inalta pe tronurile noilor state aparute prin constrangerea Imperiului Otoman sa renunte treptat la cuceririle din Europa a unor PRINCIPI STRAINI, stoparea luptelor dintre principii locali…

 67. @rad de prosti :Mtm pt postare !
  Citez din maresalul Antonescu :
  1.„La centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă lucrurile s-au petrecut la fel. În toate locurile unde se colectează sunt găsiţi oameni şi femei care fură din obiectele donate. Toţi fură. Ţară de tâlhari“

  2.Şmecheri aici, şmecheri pe câmpul de luptă”Mareşalul se plângea că miliţienii care trebuiau să asigure garda în spitale furau şi atunci au fost înlocuiţi cu premilitari, însă furturile au crescut. „De-abia îşi punea un medic paltonul în cuier că imediat venea cineva, băga mână în buzunar şi-i lua mănuşile. S-au furat ceasornice de prin sertare şi multe alte obiecte. Este ceva nemaipomenit. Nu ştiu ce să mai fac să îndrept ţara aceasta. De multe ori mă gândesc să introduc pedeapsa cu moartea pentru toate delictele. Este ceva groaznic”

  3.În Germania s-a întâmplat că s-a furat şi acolo la Ajutorul de Iarnă şi Führer-ul, personal, a dat ordinul ca făptaşul să fie imediat executat. Eu nu mă pot apăra de tâlhari. În Armata Romana se fură din hrana soldatului, se fură din hrana calului, se fură echipamentul. Eu am cerut dlui Stoicescu să punem pe fruntea celui care a fost prins furând, de la un pui, de la un pui de găină, până la cel mai mare furt, să-i punem cu fierul roşu semnul «hoţ». Să vedem câţi vor vrea să poarte, o viaţă întreagă, pe frunte acest semn”

 68. @Baran Gheorghe: O vorba veche spune sa nu te amesteci cu taritele pentru ca ajungi in albia porcilor. Pe de alta parte, daca neghina nu este stirpita la timp, ajunge sa inece holda. Charlie este bun de balamuc si vede dublu, triplu si ce muste mai bizie prin tigva-i seaca, ba inca o mai face si pe niznaiul, pretinzind ca nu a scris el ce a scris, desi stilul e arhicunoscut. Rid de prosti este un putoi care crede ca lumea a inceput dupa 1989. El latra lozincile la moda in lumea tefelistilor. Ce ar fi facut inainte nu e greu de ghicit. Cit ii priveste pe bozgorii injuratori de romani, nu e nimic de facut cu ei cu vorba buna. Ba lor li se alatura si cei cu nume pretins romanesti, Valahul, Codru, sisiind cu limba lor serpeasca aceleasi prostii.

 69. La 19:06 si 19:44 Pasaretul din CUIB-arul legi onar anti semit a postat din nou piratereste in numele meu, „Charlie”,
  ambele prelucrate pentru a fi adaptate, prima folosind trucul pe care l-am mai demascat, sa-mi reclame postarile reale,
  o escaladare a marsaviei initiata acum o saptamana-doua!!! Deci, la 19:06 aceasta BEST ie „rene/marius/core” foloseste pseudonimul meu pentru a declara ca neapartinandu-mi comentariile autentice de la 12:22 si 17:20…Au TURBAT…

 70. Democratia din Rumaenien este expresia forumurilor minoritatilor activate de organizatii speciale din afara Romaniei. Bineinteles cu aportul organizatiilor interne specializate in tradarea Romaniei, a suveranitatii ei , a intereselor ei nationale. de aceea se poate discuta chiar de o miscare subversiva sustinuta prin anumite minoritati. In Romania se experimenteaza strategii medievale ( „versiunea transilvana”)adaptate la rigorile actualitatii de laboratoarele Serviciilor care ne doresc „binele”…Un anume „bine”. In privinta comunitatii sasilor din Transilvania merita sa revedem cunoscutul film regizat de Radu Gabrea Der geköpfte Hahn (2008) https://www.youtube.com/watch?v=JJwdcgzh28c

 71. „Toți o apă (otrăvită) și-un pământ ( pârjolit în urma lor)” !
  , sau „Ce ți-e Tanda, ce mi-e Manda” ?!
  Ce ne-ncălzea pe noi dacă li se restituiau evreilor, sau nemților ?
  Dar faptul că o așa mega afacere nu se lasă cu o păruială între cele două etnii dovedește faptul că decizia, mai bine zis porunca vine de undeva de sus unde nu contează cine ia, principalul e să se ia de la români !

 72. Aaa…pai prin statul meu ma declar continuator al urmatoarelor : BNR, Palatul Vicoria, Aeroportul Baneasa pe care le trec in patrimoniul organizatiei „Forumul cetatenilor munteni si olteni continuatori”

 73. Doi Editat cu coroniță, cum zic elevii – Tulipan și Râd de proști. Nu ar fi rău să se uite unul la altul. Ar muri de râs, unul, și altul de inimă rea. Nu este greu să ataci românii. Ei fac erori multe, pentru ei. Nu citatele din oricine contează. Ar trebui ca și românii să fie lăsați să-și construiască liber viața lor. Nici cu instrumente murdare și oribile ca Râd de proști, care este comutat la comandă,căci românii nu sunt proști pe cât sunt trădătorii dintre ei, nici cu un înapoiat de mult arhaic ca Tulipanul nu se ajunge nicăieri – decât unde suntem. Numai libertatea permite oamenilor să fie ei înșiși. Nu este nevoie de dădăcelile plătite ale lui Râd de proști și nici de inepțiile istorice ale lui Tulipan.

 74. Dar madam Merkel, o fi democrata, bolsevica sau nazista(fascista nu poate fiindca fascistii erau in Italia) !
  Urmati sfaturile unui tovaras de a citi istoria si cercetati , putin, istoria acestei persoane si a famiiei sale, dupa care desprindeti o concluzie SI IN LEGATURA CU POSIBILA EXISTENTA A DOSARULUI DE LA STASI AL MADAMEI, IN FISETUL DIN BIROUL PRESEDINTELUI PUTIN !

 75. Un alt exemplu despre tragedia comunitatilor sasesti/ svabesti din Transilvania si despre experienta sasilor repatriati in Germania…Cei mai relaxati sunt zigeunerii cu palarie, noii localnici ai satelor sasilor si neofeudalii unguri…
  https://www.youtube.com/watch?v=QT9BatB4Z20

 76. Un furt cu participarea directa a unui judecator. E tare. Sa vedeti cati o sa sara in apararea reputatiei vitei.

 77. Si care-i rezolvarea? Noi „latram” si ….. nimic nou sub soare, ramine cum a fost?

 78. NICIODATAZ ISTORIA ROMANIEI NU A FOST FACUTA de TAGMA JEFUITORILOR !
  A fost CASTIGATA … DOAR … prin LUPTA DREAPTA a NEAMULUI nostru !!! A LUPTEI DREPTE a OASTEI PAMANTENE !!!!!!
  La 1821, REVOLUTIA lui TUDOR VLADIMIRESCU si ARMATA sa POPULARA … a INLOCUIT diktatura OTOMANA (fanariota) cu DOMNITORI de neam ROMANESC … ALESI de catre POPORUL ROMANESC !
  La 1848, REVOLUTIA lui BALCESCU si ai lui (in toate cele trei PRINCIPATE ROMANESTI) … si INSURECTIA LOR ARMATA … a INLOCUIT SOCIETATEA FEUDALA (a JEFUITORILOR cei minoritari) cu cea a MICII BURGHEZII de tip CAPITALISTA! Mica burghezie … care facea parte (in acea vreme) din randul POPORULUI ROMANESC !
  La 1859, UNIREA LUI CUZA … A DESFINTAT DEFINITIV mica SEPARARE A POPORULUI ROMANESC (dintre moldoveni si munteni)!
  Astfel a aparut pe HARTA lumii … TARA numita ROMANIA! TARA care AVEA un DOMNITOR ALES de catre POPORUL ROMAN ! DOMITOR care a INFIINTATAT ARMATA ROMANIEI !!!
  La 1877, DOMNITORUL ROMANILOR CAROL I … si ARMATA ROMANEASCA … au OBTINUT PRIN LUPTA EROICA … completa INDEPENDENTA a POPORULUI/NEAMULUI ROMANESC inca cel MIC!
  La 1820, REGELE FERDINAND … a OBTINUT … in URMA PARTICIPARII EROICE a ARMATEI POPORULUI ROMAN in WW1 … COMPLETA UNIRE A POPORULUI ROMANESC ! CONSFIINTIND Statul ROMANIA CEA MARE!
  In WWII, ARMATA ROMANIEI a REVENDICAT … PRIN LUPTA EROICA a POPORULUI ROMANESC … TERITORIUL … ROMANIEI CEA MARE ! TERITORIU ciuntit ILEGAL printr-un diktat extern de TARA si NEAMUL ROMANESC !
  In 1944, ARMATA ROMANIEI a ELIBERAT (COMPLET) TERITORIUL TRANSILVANIEI … CEA de NEAM ROMANESC !!!

  vezi ca ESTI doar un STUPID … prin pozitia TA … ANTI-ROMANEASCA … adica ANTISEMITA … fata de NEAMUL ROMANESC !!!
  FALSIFICAND ISTORIA ROMANIEI … ESTI doar … UN ANTI-ROMAN … UN Editat ANTI-NEAMUL ROMANESC … UN APATRID ORDINAR !!!

 79. Justitia da pe afara de oamenii securitatii. Din Alba si Sibiu au fost trimisi in Bucuresti in functii inalte numai magistrati mediocri profesional. Este deci clar cine i-a adus si promovat. Nu surprinde pe nimeni manariile justitiei care l-au favorizat mereu pe plan local pe sasul cel mare. Pentru ca nu este vorba doar de patrimoniul care face discutia de fata.

 80. Ce doriti sa demonstrati cu asta, dle Nistorescu? Multa lume stie cine este acest Klaunus Magnus Stupidus! El este coloana 5 a germano/austriaca din Romania, un ratacit al conceptului „Deutchland uber alles”! Nenorocirea este ca mai avem trei ani si jumatate de „napasta”! Si ca toate sa fie cu „bonus”, mai avem si „guvernul meu” de neispraviti! Ce pedeapsa sa mai de Dumnezeu poporului roman, decit asta?

 81. AM SCRIS mesajul anterior … TINAND CONT ca astazi … ROMANIA ESTE IN MARE SARBATOARE !!! INALTAREA !!!
  Dar si … SARBATOAREA … de CINSTIRE A EROIOLOR NEAMULUI ROMANESC !!!
  INALTAREA in SLAVA a EROIILOR ARMIEI NEAMULUI ROMANESC … TOTI cei care SI-AU JERTFIT VIIATA pentru INDEPENDENTA si NEATARNAREA TARII si a NEAMULUI ROMANESC … neam STRAVECHI pe acest TERITORIU … cu o VECHIME de peste 8000 de ani !!!

  ISTORIA, STABILITATEA si INDEPENDENTA acestui TARAM au fost MENTINUTE… DOAR … prin LUPTA DREAPTA a NEAMULUI NOSTRU !!!
  A LUPTEI DREPTE a OASTEI PAMANTENE !!!!!!
  SLAVA ARMIEI PAMANTENE !!!

 82. In scafarliile unora s-a produs o defectiune ireparabila in urma operatiunii stiintifice de spalare pe creiere, astfel
  devenind IRECUPERABILI…Bolsevicul „Anonim” care haladuieste ca o stafie prin vazduhul forumului s-a reincarnat drept „Badaran”, dupa ce devenise „doru popescu” crezand ca-si pierde urmele! Logica-i preia „defectiunea tartacutei” si e concentrata in sloganul marxist tembel ca „istoria o face poporul” cand din veacul vecilor popoarele au servit doar ca…CARNE DE TUN!!! I-am mai spus acestui fanatic marxist/bolsevic-ATEU sa citeasca ISTORIA „ETERIEI” ca sa vada cum a stat cu 1821…Toate bandele rebele din istorie au fost compuse din LEFEGII, la fel cum ostirile regulate existau
  in formatiunile prestatale, incipiente, fiind intretinute de principii supusi Imparatilor, Regilor, Voievozilor, ca si de acestia din visteriile formatiunilor prestatale, dar si personale…Ostenii executau ordine, ca si astazi…
  Conform logicii acestei BEST ii marxist/bolsevice nu Voievozii si Regii Romaniei au scris istoria, ci „poporul” si in acest caz DE CE ACUZA REGII ROMANIEI de CRIMELE BOLSEVICILOR CARE AU OCUPAT FUNCTIILE DE DECIZIE DIN STATUL ROMAN? Si, de ce nu-l acuza pe CRIMINALUL Antonescu, indiferent ca ar fi sau nu considerat BOLSEVIC, de CRIME CONTRA UMANITATII?

 83. @Charlie: Nu utilizez decit pseudonimul Anonim. Oricum nu dau atentie prostiilor tale de nebun de legat ce esti.

 84. Mă Charlie, Comentariile nu sunt proprietatea ta. Te dai analist și comentator, dar nu ar fi cazul să publici și altundeva? Mai ales că repeți în neștire prostii, ca și Fekete Tulipan, Râd de proști și alți aiuriți. Este o decență în toate! Ar fi cazul unor analiza și comentarii cu valoare, nu pline de ignoranță și rea voință. De astea oamenii s-au cam săturat.

 85. Manipularea e la ea acasa. Cand a venit PNL la Guvernare, s-a afirmat ca Pensionarii sunt mai multi decat Salariatii ! Toate Situatiile infirmau asa ceva. Acum, ca a venit Pandemia, Situatiile e greu sa le stapanesti, dar daca aceasta se va termina, Economia isi va reveni si se pot relua Mecanismele sanatoase. Care sunt acelea ? In primul rand, Crearea de Locuri de munca, cum faceau Altii, Nu reducerea Locurilor de Munca, cum fac Unii. Dar, Totul a pornit de Legea „Olguta”. Romania avea Pondere a Pensiilor de 7%, iar daca se aplica Legea, se ajungea la 11%. Media Europeana este de peste 13-14%. Deci nu asta era Problema. 1) Lipsa (aplicarii) Strategiilor „Meseriasilor” (Gb.I.Nastase, M.Ionescu) din Perioada Dragnia si crearea unor dificultati in Buget, motivandu-se prin Necolectarea satisfacatoare; 2) Au aprins „Farul” pentru Corporatii si Multinationale (si Papusari), cum ca marind Salariile si Pensiile, va scadea Profitul lor; de asemenea, Romanii puteau ramane, o parte, si in tara, si Nu mai avea Vestul Forta de munca ieftina. Strategia Boc-Base este trasa la Xerox, dupa Strategia FMI. Acum, si Strategia „Doamna Data Viitoare” – Turcan este la fel. Cel mai mult a deranjat (deranjeaza) ca atunci cand Salariatii erau mai Multi decat Pensionari, s-a spus Invers, intentionat. Nu venise Pandemia (poate, FMI stia ce urmeaza) si s-a mintit, Statisticile de la Min.Muncii si INS aratau Opusul. Doar s-a citit din Documentele Boc-Base-FMI. In acest mod, se alimenteaza Teoria Conspiratiei (ce se adevereste pe zi ce trece), nemaifiind nevoie de Conspirationisti.

 86. Cel mai bun si recent exemplu ca NU POPORUL FACE ISTORIA e LOVITURA DE STAT-Comintern din 1989 cand POPOLUL a stat
  ingrozit in fata micilor ecrane unde s-a transmis pe fondul unei ISTERII INDUSE…LOVITURA DE STAT IN DIRECT, pe care ASASINII BOLSEVICI au numit-o „revolutia in direct”, formula care RECUNOASTE FARSA GENOCIDARA cu „revolutia”…Poporul roman a dat doar victimele, cei SAIZECI DE MII DE ASASINATI LA INTAMPLARE PE STRAZI SI LA BALCOANE!!!!!!!!!
  Dupa ce poporul e inselat prin frauda alegerilor nu mai poate intreprinde nimic intrucat ASASINII se considera „alesi si astfel legitimati” sa comita orice crima incalcand propria Constitutie!Democratia e subminata de TAGMA JEFUITORILOR
  si dupa ce preiau prin FRAUDA puterea SLUGILE lor defaimeaza DEMOCRATIA, asa cum au facut vinovate DEMOCRATIILE de CRIMELE ILEGALILOR COMINTERNISTI instalati in fruntea Germaniei, Italiei, Ungariei, Romaniei, Poloniei etc!!!
  FLITUL cu „POPORUL ISI IA SOARTA IN PROPRIILE MAINI” e un FLIT ORDINAR avand scopul „legitimarii” ASASINILOR MARXISTI/ BOLSEVICI!!! Acest ti calos „Anonim/Un Neroman/JOS PATRIA/Badaran/doru popescu/etc” LEGITIMEAZA regimul bolsevic care a fost instaurat in 1945 de tancurile sovieto-cominterniste, regim care conduce si azi Romania, considerandu-l ca fiind de fapt instaurat de „poporul roman”, o marsavie de care a fost capabila sa sustina doar stalinista „ileana”, zisa „Ileana Rollason”!!! Ne norocitule, nu exista cuvinte jignitoare care sa-ti infatiseze caracterul abject, cumva „POPORUL” l-a instalat pe Tronul Principatelor Reunite pe Carol de Hohenzollern? Dar pe Dej? Dar pe Ceausescu? Dar pe
  Ilici Iliescu-Genocid? Dar pe Tzap? Dar pe Mongol? Dar pe Natzimann? Sa-ti crape obrazul de rusine…Pot sa-ti accept gargara cu „exploatarea, saracia celor multi”, chiar cu…”capitalismul”, dar sa faci pe patriotul MALFORMAND Istoria Romaniei E PREA MULT!!!

 87. ce sa intelegem de la un PROSTANAC …
  ca ARMIILE ROMANE … erau formate doar din LEFEGII ??? NU iti ESTE RUSINHE – APATRID ORDINAR !!!

  LEFEGII … apartineau migratorilor si calatorilor care AU INDRAZNIT sa PASEASCA pe acest TARAM !!!
  ARMATE de lefegii in ZONA aveau doar popoarele austro-ungare … cele INCAPABILE sa lupte … deoarece POPOARELE din acest imperiu … ERAU toate de ALTE ETNII … precum cea ROMANEASCA !!!
  Eteria nu a fost o miscare romaneasca … ci doar una ANTI-romaneasca creata de TARI … si ni se falfaie de ea …

  Ostile marilor regi dacici, DOMNI, DOMNITORI si REGI pe aceste MELEAGURI au fost DOAR de SORGINTE PAMANTEANA !!!

  Pe TERITIORIUL TARII NOASTRE … GENOCIDE si CRIME CONTRA UMANITATII … au FOST FACUTE DOAR de catre popoarele si populatiile STRAINE de acest TARAM … adica DOAR DE MIGRATORI si CALATORI !!! INDIFERENT de unde AU VENIT acestia !!!.

  Ce INSULTA pentru POPORUL ROMANESC … vebnita din partea UNUI APATRID CALATOR !!!!
  Si de aceea – ROG REDACTIA COTIDIANUL.RO – ca in aceasta zi (si doar astazi) de SARBATOARE si de CINSTIRE A ARMIEI NEAMULUI ROMANESC … sa BLOCHEZE contul „charlie” ca fiind de sorginte TRADATOARE … ANTI-ROMANEASCA si APATRIDA !

 88. CATI dintre CONDUCATORII de pe aceste meleguri s-au JERTFIT pe campul de LUPTA ???
  Decebal, Iancu, Mihai … Tudor … toti OMORTI de LEFEGII tradatori … aflati in slujba ALTOR neamuri !!!
  CATI OSTENI de pe acest pamant … s-au JERTFIT de-a lungul mileniilor ??? FOARTE MULTI …
  SI DE ACEA ISTORIA TARII NOASTRE … a fost REALIZATA prin JERTFA continua a POPORULUI NOSTRU.
  Si A ARMATEI ROMANIEI … INFIINTATA de CUZA in ROMANIA MICA, ELIBERATOARE de TARA in 1877, FAURITOARE DE MARE TARA in WW1 si WW2 !!!
  deh … ce au cautat unii MIGRATORI si CALATORI sa PASEASCA pe acest TARAM ??? DOAR pentru a PROVOCA razboaie, jafuri, impilari …ADICA PROVOCATORI de GENOCID impotriva NEAMULUI NOSTRU !!!

  DEGEABA INCEARCA … UN TRADATOR APATRID … sa MISTIFICE Istoria Romanilor !!!
  Tot TRADATOR ramane !
  TOT APATRID ramane !

 89. Fara o ARMATA si STRUCTURI MILITARIZATE PUTERNICE … in valtoarea evenimentelor din 1989-1991 … ROMANIA s-ar fi DEZMEMBRAT !

  ASTA A FOST SI IMPUTAREA ALTORA … fata de ROMANI si STRUCTURILE sale ARMATE !!! Nu i-am lasat sa ne COTROPESCA si sa ne JEFUIASCA …
  deh … TAGMA JEFUITORILOR se afla GATA pe pozitie in timpul REVOLUTIEI din ’89 … pentru a ne PRELUA si a ne FARAMITA tara.
  Precum s-a intamplat cu Iugoslavia, Cehoslovacia, URSS !!!

  Dar, spre nenorocirea unora/multora … ROMANIA a ramas TARA UNITARA, INDEPENDENTA si SUVERANA (conform Constitutiei din 1991) !
  Si de aceea … perioada 1989-1991 … a FOST si RAMANE in ISTORIE … ca PERIOADA REVOLUTIEI ROMANE !!!

 90. De ce mănânci Editat in formă continuată, Charlie, de ce minți cu nerușinare că la revoluție au fost 60.000 de victime?
  Răspunde Radio Erevan; Charlie nu poate răspunde, are gura plină, tocmai golește haznaua…

 91. @10 iunie 2021 la 10:40

  Bai, budos bozgor, cimitirul acela cu peste 1200 de cruci din marmura alba sunt ale copiilor poporului roman impuscati cu armele personale (de vanatoare) si cartusele de acasa ale securistilor, inclusiv ale celor unguri, care nu aveau vreo legatura cu I.Iliescul, ei erau atunci sub comanda sefului securitatii, care a organizat si a condus toata diversiunea si crima. Daca pe 22 Dec 1989 la pranz erau arestati toti securistii, am fi avut doar mortii ucisi de „brava armata romana”, de 10x mai putini. Daca procurorul general n-ar fi oprit autopsiile s-ar fi aflat si dincare arme s-a tras. Daca nu avem nicio dovada, punem crimele in spatele a 3 indivizi (care mai traiesc) de care nu asculta cineva in acele zile. Acoperirea crimelor s-a facut atunci prin interzicerea autopsiilor. N-am auzit vreodata pronuntat numele criminalului nr.1.

 92. Confuzionarea istorică ar trebui înlocuită cu analize exacte și responsabile. Ce debitează pe aici Tomlin, Charlie, Rât de prost, Fekete și alți amatori de manipulări vulgare nu sunt decât exortații de inși necăpătuiți, care fac politică de lingușeală. Nu ar fi cazul unor iatorici să intervină și să lămurească? Altfel, cu aceste specimene, totul nu este decât o bălăcăreală murdară.

 93. Agentii sub acoperire din cuibul legionar legendat marius/rene/humoare mi-au furat din nou pseudonimul „charlie” si au postat piratereste la ora 10.40 un comentariu ce nu-mi apartine in scopul de a induce ideia ca eu denaturez istoria. Conform logicii acestei BEST ii marxist/bolsevice SLUGILE lor defaimeaza DEMOCRATIA, asa cum au facut vinovate DEMOCRATIILE de CRIMELE ILEGALILOR COMINTERNISTI. In scafarliile unora s-a produs o defectiune ireparabila in urma operatiunii stiintifice de spalare pe creiere, astfel devenind IRECUPERABILI.

 94. Paseretul legionar din cubul cominternistilor securiști mi-a furat pseudonimul „charlie” și au postat cu nerușinare comentarii care nu-mi aparțin, jignind mârșav comentatori care au și ei dreptul la opinie. Asa cum am dovedit în toate intervențiile mele, mie nu-mi sta în caracter sa jignesc oameni pe care nici nu-i cunosc. Core/rene/marius/Tică necalaraseanul, dar și clonele lor defecte încearcă în zadar discreditarea mea, singurul comentator civilizat și unicul care nu jignește. Hienele clonate ale securitatii cominterniste marius/humoare/smarandache, precum și robotii defecți ai cuibului legionar cuvinte/rene/TICA-losul ma ataca în haita cu un număr infinit de pseudonime, postează în numele meu comentarii care nu-mi aparțin folosind cuvinte și fraze pe care eu, după cum bine știți, nu le folosesc, murdarind acest forum pe care eu fac doar schimburi de idei cu ceilalți comentatori. Ii demasc pe acesti prostaci cre tinoizi incapabili sa-si lase deoparte dogma marxist/bolsevica cand in discutie e Natiunea si Statul Roman! Eu care nu obișnuiesc sa jignesc pentru ca nu-mi sta în caracter nu pot sa nu ii denunț pe acești purtători de creier de plastilina care încearcă fără succes sa se substituie unicului Charlie.

 95. DE ACORD !!!

  Toti cei ce postam antiPOLITICA cea neROMANEASCA a lui „charlie” … NE PUTEM ABTINE … cel putin O SAPTAMANA … sa nu RASPUNDEM DIRECT atacurilor sale MIZERABILE ???
  Poate ca … in acest mod „dhidra istorica cea DUBLATA” se va satura de urlat la luna!

  Eu SUBSCRIU !!! Nu o sa-i mai RASPUND DIRECT acestui NIMIC istoric !!!
  Si o sa ma limitez sa postez doar comentarii scurte … si doar la subiectele articolelor de baza …
  DIN ACEST MOMENT … si pana JOIA VIITOARE … voi RAMANE in „silenzio stampa” fata de PROVOCARILE acestui APATRID.
  Dar … imi voi pregati … pe un fisier de pe calculatorul meu … TOATE RASPUNSURILE la PROVOCARILE SALE !

  INCERCATI si VOI acest LUCRU !!!

  Asta s-a mai intamplat – foarte CIUDAT – acum doua zile … ziua cu vizita la KWJ si Trianon(II) …. SI NU INTELEG DE CE !
  Am stat cu al meu calculator pregatit. Dar cum postari de pe contra-sensul ISTORIEI nu au aparut … am ramas in expectativa.

 96. corect!!!! sa le fie retrocedate drepturile confiscate, dar trebie sa le fie scazute si obligatiile FDGR, in limita drepturilor confiscate. nu poti mosteni doar drepturile si obligatiile nu.

 97. @doru popescu: Eu am spus demult ca numitul Charlie nu trebuie bagat in seama ci altundeva.

 98. „rene”, te cuprinde groaza cand imi pronunti pseudonimul, groaza de trecutul de crime al institutiilor si ideologiei dragi
  voua, cei care le-ati servit cu un fanatism care s-a pastrat intact si astazi, trecut pe care eu, „Charlie”, il aduce in „timpul real” ca sa nu fie uitat si pe care-l traim in continuare…Nu ma mira „acuzatiile” tale inventate, incepand cu pensiile speciale si terminand cu dimensiunile parlamentului, teme pe care nu numai ca le-am abordat des, dar am mers ca de obicei la…ESENTA!!! Pensiile speciale le-am numit recompense desantat de uriase pentru contributia la DISTRUGEREA TARII, la blocarea evolutiei ei capitaliste si democratice. Am comparat DIETELE agentilor Directiei Externe a Securitatii
  legendati ca deputati si functionari in Colhozul Bolsevic european cu ale tortzionarilor si ale slugilor actuale din toate institutiile care asigura tinerea Romaniei si a romanilor in lanturi, fara exceptie ofiteri acoperiti, ca fiind soldele
  tradarii din banii statului si prea putin din ale acestor institutii…Ideea cu simplificarea manipularii unui numar redus
  de parlamentari mi-ai furat-o asa cum imi furi pseudonimul…Tot ce sustin eu despre trecut se datoreaza continuitatii pe care ASASINII COMINTERN din decembrie 1989 au asigurat-o pentru perpetuarea controlului Romaniei si salvarea materialului
  SUBUMAN(se vede cu ochiul liber cerbicia tradatorilor NEAMULUI ROMANESC printre care cu DEZONOARE te numeri…)!

 99. Anonim Nu lepra comunista. Romania a inceput cu Cuza si regii,comunismul a distrus .V-a creat pe voi,omul nou,mujici si marlani.Si da,Romania este de dupa 89,pentru ca multi au refuzat perioada comunista.Toti au trait o trauma.In rest ce zici tu nu are valoare.Esti acea neghina de care zici.

 100. Pierdut maidanez îmbrăcat în echipamentul specific Spitalului Gheorghe Marinescu. Poartă pe tricou Nr 9 și se crede atacant in echipa internațională a Cominternului, ba chiar antrenor de fobii și resentimente de esența nazistoida.
  Răspunde la numele Charlie și tulbură liniștea cu tinichelele purtate cu mândrie abjectă, legate de coadă.
  Spre deosebire, în lipsa unei cozi Iohannis își atârnă tinichelele pă chiept.
  Câinele dat în consemn suferă și este sub tratament.
  Oferim recompensă babană hingherilor.
  Atenție! Se crede om!
  Ultima oara a fost văzut în zona Primăriei lui Clotilde, deghizat in Iohannis cel Augustus, luptând corp la corp cu Șobolanii Kung fu ai Clotildei SRL, pentru gestionarea „cofetăriei” revărsate pe trotuare.
  Charlie, acest câine pricăjit cu nume de om, ar fi vrut să lupte direct in finală cu Siegfried Augustus Cotroceanul, dar aceasta a fugit în mod las în județul Argeș de șobolani, căpușe, de președintele Israelului, care s-o fi mirat că Iohannis pune pe primul loc gunoaiele și abia pe locul doi pe distinctosenia sa.
  Să fie clar: nu președintele Rivlin îi displace lui Siegfried Clausică, ci „doar niște evrei”, care știu Totul despre El Maximo Nimicul Suprem fost președinte GEG, hoțul de bunuri evreiești.
  Atenție, plata în bitcoini câinești, direct de la Budapesta!

 101. Doamne ferește, Charlie, e plină Capitala de gunoaie, căpușe și șobolani, cum sa vorbească Rene cu Gunoiul coprofag-Charlie,, Căpușa-Charlie, Șobolanul -Charlie?
  Vezi, rațiunea ta de a fi este să pui în valoare distanta de la pământ la soare, intelectual vorbind, între tine, om al grotelor și Rene, Zburător cu gândul printre Galaxii…
  Sper sa apreciezi cum se cuvine modestia lui Rene…

 102. „rene/doru popescu”, rastalmacirea istoriei traite intrece orice limite a bunului simt, dar de la spalatii pe creiere
  din comunismul istalat cu tancurile in 1945 si reintrat in ILEGALITATE in 1989 care inca mai vorbesc de „revolutie”, cand la carma Romaniei a venit O BANDA DE ASASINI COMINTERNISTI care nu s-au multumit sa-l aresteze pe Ceausescu, ci
  au COMIS INSCENAREA CU TERORISTII pentru a putea sa-l impuste, recunoscand prin Ilici-Genocid ca fusesera ASASINATI 60.000 de romani!!! Ne norocitilor, STA SCRIS NEGRU PE ALB IN ORDINUL INSCENARII…Procesului RUSINII NATIONALE si in rechizitoriu si in SENTINTA ticaloasa!!! Poporul, nemernic ATEU „doru popescu”, l-a instalat in 1989 pe Ilici-Genocid?
  Daca se dorea „dezmembrarea” Romaniei aceasta avea loc… Ti calosule, trupele masate la granitele de nord au facut parte din Planul Puciului pentru a forta regimul sa decreteze STAREA DE NECESITATE si astfel conducerea PCR sa fie
  pusa sub „protectie speciala”, adica ANIHILATA…Ti calosule „doru popescu”, Ilici-Genocid cu Bruckner si Pedro cumva
  au salvat Romania de la „dezmembrare”? De aia a chemat…trupele sovietice? Cum te poate rabda pamantul sa faci astfel
  de sustineri abjecte? La fel in ce priveste lefegiii, eu referindu-ma la flacaii lui Vladimirescu din ETERIA si inapoi
  in istorie la palcurile bine inarmate ale boierilor, plus taranii slab inarmati, cu totii INTRETINUTI, corturi, hrana,
  ingrijire medicala si plata in bani de boieri, separat de trupele intretinute de Voievozi! Toate ostirile acelor vremi
  aveau in componenta MERCENARI, in special nobili straini specializati in toate armele, inclusiv artificieri-genisti si artileristi!!!

 103. @rad de prosti: Tu esti prostul care merita ras din societate si trimis la scoala. Prostane, Romania, ca stat cu acest nume, a inceput intr-adevar cu Cuza si eu nu am sustinut niciodata altceva. Cearta-te deci cu altcineva, scandalagiu de circiuma ce esti. Cu regii este insa alta poveste. Monarhia straina a inceput in anume imprejurari istorice si s-a terminat in altele, indiferent de ce va fi vrut poporul. Pe scurt, a fost un mariaj de convenienta, reusit in unele privinte dar dezastruos in altele. Singurul cap incoronat, care merita tot respectul romanilor, este regina Maria, dar ea nu era o Hohenzollern, adica nu se tragea din niste vamesi din deal. Energica, frumoasa si inteligenta femeie care a a fost Maria a stiut sa atraga atentia mai-marilor lumii, in momentul cheie de dupa primul razboi mondial, in beneficiul tarii de adoptie. A facut-o, cel mai probabil, dezinteresat, din spirit de datorie, prea putin insa recunoscut, intrucit meritele Unirii ii sint atribuite exclusiv lui Ferdinand, cu toate ca singura lui calitate a fost aceea ca s-a lasat condus. Acelasi lucru il vor face mai tirziu, dar cu diferite grade de succes, Titulescu si Corneliu Manescu, poate ca si Stefan Andrei. Problema comunismului depaseste cu mult ce poate pricepe un derbedeu care doar scuipa si sparge geamuri cu prastia. Comunismul era inevitabil in felul cum a evoluat razboiul. Totusi, regimul comunist, cu toate pacatele sale, a fost singurul care a avut un program consistent si consecvent de dezvoltare a tarii. Inca se traieste pe ruinele acelui regim ‘de trista amintire’, indiferent de cit de multi il vor fi refuzat. Refuzat este si regimul de azi dar tu esti orb si surd la minte. Nu poti deci scoate din istorie 40 de ani, in care oamenii au continuat sa traisca, invatind carte, meserii, intemeindu-si familii, construind edificii care dainuie si de care se servesc inclusiv neispraviti ca tine.

 104. știu cum putem asigura pensiile!
  1. se vor impozita postările în COTIDIANUL, respectiv numărul de cuvinte.
  2. autorii postărilor apreciate cu mai mulți de plus, vor avea impozitul per postare mai mic
  3. cei notați cu multe aprecieri negative, ceea ce este un pleonasm dacă ne referim la Charlie, vor fi impozitați suplimentar și încurajați să mai încerce, chiar dacă vin de la Charlie, se știe că banii nu au miros, fie în shekeli, kopeici sau forinți muie, muia, muiați în clor.

 105. Covârșitoarea majoritate a celor care se exprimă în Comentarii sunt jenați de nivelul jos la care aduc postarea inși ca Rât de prost, Charlie, Tomlin, Fekete Tulipan. Nu cunosc lucrurile, dar se mișcă printre cuvinte cu o bârfă, cu o insinuare, cu o prostie, lipsiți evident de cultură. Nu ar fi cazul ca cei care se pricep să ia distanță pe față de acești inși care compromit comentariul? Numai așa se va putea scăpa lumea de ei.

 106. Cu alte cuvinte sau mai bine zis pe sleau, organizatiile fasciste se pot reantoarce in … „bancile lor” cu toate drepturile materiale si financiare, politice, depline, inclusiv doctrina antisemita si tot restul mein kampf !!!!!!!!!!!!!!! pas cu … pas !.

 107. Felicitări domnului care a adus aminte , spre turbarea unora, că astăzi- 10 iunie – ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului este și Ziua Eroilor Neamului românesc, a celor care s-au jertfit pe câmpuri de luptă și temnițe comuniste pentru libertatea , independența și continuitatea acestui neam : ROMÂNESC !!
  Că astăzi,de-acolo de unde-or fi, sunt sigur că nu sânt deloc mândri de ce se întâmplă în Patria pentru care s-au jertfit, ajunsă din nou în situația de a a aștepta izbăvire , de data asta de la alți eroi, ce din păcate nu prea se mai nasc pe aceste meleaguri.
  Și dacă prin absurd ar citi și asemenea articole ar afla mâhniți că în schimb se nasc, sau vin direct de aiurea, specimene abjecte de tipul unora ca „c”, a uneia ca „d.o”, a unora ca „z”, ca „f.t”, ca „m.u”, și a altor câțiva care râd ca proștii fără să priceapă nimic : nici din ceea ce ni, sau li se întâmplă, postând la ordin și pentru câțiva firfirei aruncați de stăpâni pentru că slugăresc cu abnegație interese străine de neam și Țară românească !
  Se știu care-s și din respect pentru toți cei care nu-și pot reține o stare de vomă numai și la vederea nike-URILOR (!!)
  sub care postează și ca dovadă a disprețului aproape unanim ce-i însoțește peste tot ,
  nu le voi aminti decât inițialele !
  Vreau să le amintesc tuturor că atâta timp cît mai există Oameni ca Ileana, Core, Rene, Marius, Marin , Un român, Smarandache, Justinian, Baran Gheorghe, Bătrânul, Valter Cojman, ; Doru Popescu, sau Gicăgelu și încă mulți.mulți alții, dar mai ales UNUL ca Nistorescu Cornel , Țara asta mai are un viitor : dacă nu de aur, măcar de argint, nu de praf și pulbere cum tot speră unii !
  P.S.
  Cineva yicea că n-are nimic cu yidovii, ci doar cu yidoviții și înclin să-i dau dreptate …..

 108. Scuze domnule Tică de Călărași, din grabă am uitat să vă dovedesc prețuirea de care vă bucurați din partea mea și a altora dintre cei mai sus enumerați !
  Hristos S-a înălțat !

 109. Nimeni si niciunde nu poate blasfemia credinta celuilalt. Aproapele se apropie prin ingaduinta aproapelui iar ingaduinta e in sufletul fiecaruia. Amin si Aferim!

 110. Acest articol trebuie pastrat in permafrost,in fruntea conservatiunii neamului romanesc. Sa se teama de acest articol toti din lume , cei care n au si nu se supun unui nume, tel, munca, recunostinta, cainta , frica,dorinta de a fi Om, multumit cu putin si constient ca nu ia nimic cu el, fericit ca a lasat mostenire doar minte si intelepcine.

 111. Ce beaufumează unii să aibă performanță la debitat un lung cîrnat de tîmpenii.

 112. Da,am zis ca o sa revin cu anumite comentarii si argumente,sa combat unii postaci,care nu stiu pre multa carte sau o putina istorie,dar cea adevarata.Sunt niste slugi,niste pupincuristi,care manipuleaza cum le dicteaza STAPANII.Ma uit si ma mir de prostia unuia ca „CHARLIE” si alti asemenea lui,care scriu numai aberatii.Cum pti sa scrii ca maresalul ION ANTONESCU,a fost BOLSEVIC,NAZIST ori LEGIONAR?Cred ca au mintea tulbure sau nu mai au deloc.Nu am nici o legatura cu MARESALUL,dar cred ca el a fost un EROU si ar trebui reabilitat si COMEMORAT in fiecare an.El a intrat in razboi alaturi de GERMANIA,pentru ca HITLER i-a promis REANTREGIREA tarii si deci recuperarea teritoriilor pierdute prin acel PACT RIBENTROP-MOLOTOV.Ce roman nu ar fi mers alaturi de HITLER?Numai tradatorii.Atunci cand le-a cerut lui Mihalache si Bratianu sa formeze ei guvernul si sa iasa din razboi,de ce nu au acceptat propunerea?Il facem erou pe asa zisul „REGE” Mihai I,dar din cauza caruia peste 160.000 de ostasi romani au fost luati prizonieri de rusi si care nu s-au mai intors niciodata acasa,marea majoritate,lasand femei vaduve si copii orfani.`Decretele „ANTIEVRESTI”,de care fac ,acum ,atata caz,sionistii de cine erau semnate?De ce nu a fost incrimint si el?Acest TRADATOR de ce a semnat „DECLARATIA DE LA BUDAPESTA” din 16 iunie 1989?Pentru ca „pretentiile ungurilor sunt intemeiate”,cum declara acest TRADATOR?

 113. Avem prea multe JIGODII in aceasta tara.De ce pe 04 iunie al acestui an nu s-a amintit despre TRTATUL DE LA TRIANON,incheiat intre PUTERILE ALIATE si UNGARIA? Pentru ca avem in fruntea tarii numai VENETICI si TRADATORI?Recunoasterea pe plan international a unirii TRANSILVANIEI,BANATULUI,CRISANEI si MARAMURESULUI cu ROMANIA a intrat in vigoare la 26 iulie 1921.Poate atunci zice cineva ceva.Daca era dupa ANGLIA si AMERICA,frontiera cu UNGARIA,ar fi fost mult mai spre rasarit.Aradul,Timisoara,Oradea nu ne reveneau!Nici DOBROGEA!SUA a sustinut aceste aberatii chiar si dupa AL DOILEA RAZBOI MONDIAL!Atunci de ce sunt unii atat de ANGLOFILI si AMERICANOFILI?Franta si Italia au sustinut tara noastra.

 114. Se observă că oamenii cu cap nu mai pot suporta atâtea tâmpenii. Acest Charlie, incult și deja patologic, este mereu pe arătură și trebuie respectat ca unul pe arătură. Tulipanul îl secondează, doar că nu se bagă în chestiuni pe care nu le stăpânește deloc, precum Charlie. Este prudent în prostiile pe care le debitează. Rât de prost este mereu în ofensivă goală, căci habar nu are de istorie. Tomlin nu are cultură, dar atacă tot cu prostii. Dacă îi aduci la documente precise de istorie, fug, căci adevărul este complet opus inepțiilor lor vesele.

 115. No da ce mai este asta , ca o judecatoare de tip nou , da ss ului proprietatile confiscate legal de Regele Mihai I , cand Nastase Gaozarul a dat Petromul pe 200 mil si acuma ne cere SS 400 mil pe decontaminari . Trei case si cateva acareturi nu mai reprezinta nimic la cat fura nemtii din Romania , dar facandu-ne reklama in Ocident ca noi romanii suntem hotii supremi ai lumii si galaxiei . Gainarii romani sunt lasati sa fure, sa faca trafic de carne vie etc pentru a ne discredita si a ne arata ca mari corupti , asta in vreme ce in Romania beneficiarii marii coruptiei ,sunt nemtii ce detin comertul, petrolul, bancile , pamanturi etc . Agentii lor din Romania escrocheaza statul roman de 30 de ani , de cand nu mai stau cu pasaportul in mana la fontiera de stat suveran al Romaniei si intra cu cinstea lor preacinstita de criminali ss , in tot ce neamul romanesc a cladit si aparat cu sange la Marasesti , Oarba de Mures , Oituz etc.
  Mi-e scarba !

 116. Repet: si care va fi rezultatul ca doua javre de judecatoare au nesocotit „Procesul de Nürnberg” care a condamnat nazistii si organizatiile lor si decretul Regelui Mihai de a desfiinta org. nazista GEG? NICIUNUL!!!! Fostii nazisti si-au primit bunurile luate cu jappca si fac ce au facut si inainte: sfideaza poporul roman! Este o situatie unica in lume! Atita tupeu si nesimtire e tot unic in lume!

 117. @ oameni buni.AVETI PERFECTA DREPTATE.Daca ar fi multi sa gandeasca asa,poate nu eram in aceasta situatie INGRATA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.