TĂRÂMURI MIȘCĂTOARE. Uite mărirea de alocație și pensie, care mărire?

Dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu 40 la sută, puse sub semnul întrebării și de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Cîțu transmite că susține „100% afirmațiile lui Ludovic Orban”, conform cărora creșterile de alocații și pensii vor fi în funcție de evoluția economică, precizând că dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare. De asemenea, Cîțu susține că n-a găsit nici sursa de finanțare pentru pensii, pe care ar fi trebuit să lase PSD.

„Premierul Romaniei a facut o declaratie pe care o sustin 100%. Dinamica cresterilor cheltuielilor cu asistenta sociala este conditionata, ca in orice tara din lume, de evolutia economiei si a incasarilor la buget. Mai ales in situatia Romaniei unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii si asistenta sociala. In plus, dublarea alocatiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusa in buget si este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decat cele bugetate si/sau reduceri de cheltuieli. Din primul moment am cautat analiza facuta de PSD pentru legea pensiilor. Am cautat sursa de finantare. Nu am gasit-o. Nu exista. Am facut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dubleaza alocatiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finantare. Iresponsabilitate maxima din partea socialistilor care in disperarea de a-si salva imaginea sunt gata sa arunce in aer Romania. Guvernarea PNL este una RESPONSABILA. Venim cu SOLUTII atat pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cat si pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile si populismele guvernarilor PSD din ultimii ani. #RomaniiTrebuieSaStie P.S. Bugetul pentru 2020 este construit pe legislatia in vigoare si are bugetate venituri (estimate) pentru toate cheltuieile care erau in vigoare in acel moment”, a scris ministrul Finanțelor duminică pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat anterior într-un interviu că alocațiile vor crește în acest an, dar nu e sigur că se vor și dubla.

Întrebat totodată dacă pensiile vor crește cu 40% din septembrie, Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8516 Articole
Author

19 Comentarii

  1. Mizeria sunteți voi, paraziții nulitatile și lichelele lui iohaniss.va spuneti partid dar sunteți hoti la drumul mare .pentru sănătate aveti ultimul buget din ue, educați nu sunteti și nu-i lăsați nici pe tinerii care au nevoie de educatie. Îl imitati precum maimutele pe sarlatanul meditator cu zero educatie care stie doar sa ELIMINEZE.halal sef incult aveti. O gașcă de neghiobi cu ifose,mars la munca !

  2. Sa fim onesti(jud.Bacau) :Faceti si voi un calcul:daca bugetul national este ca 30% din PIB,cu cat trebuie sa creasca PIB-ul ca saracia asta PNL sa puna la alea 80 miliarde la pensii anual,inca 12 miliarde lei anul asta si 30 miliarde lei anul viitor! PIBul trebuie sa treaca de 1000 miliarde lei!Saracia PNL SRL nu vor sa desfiinteze pensiile speciale,adica pensiile a 150 000 de inutili,vor sa impoziteze IT-stii sector care asigura 5 miliarde euro majoritatea la export!
    Astia sunt si PNListii,alte javre aceiasi piesa impoziteaza munca si asigura malaiul trantorilor din MAI,MAN si Justitie

  3. „Contractul este în valoare de 768 milioane de dolari și a fost semnat pe 27 decembrie 2019.”(citat: capital.ro)
    Dar 3,3 mld lei pentru rachete, ce sursa de finantare a avut?

  4. Un cetățean care contribuie la fondul de pensii 35 ani (stagiul complet de cotizare), mai primește inapoi ca și pensie, următorul procent din contribuția sa, in condițiile actuale ale valorii punctului de pensie:
    – dacă trăieste pâna la 80 ani procentul este 41,99%.
    -dacă trăiește 85 ani va primi inapoi din suma contribuită 55,99%.
    Pentru valoarea punctului de pensie 1775 lei, procentele sunt de 58,9% respectiv 78,58%.
    Lozinca: “noi am dat pensii” nu este corectă.
    Pensionarii sunt cumpărați cu banii lor, ei nu vor milă, vor banii inapoi intr-un procent cât mai mare. Pe ei nu-i interesează cum au folositi banii lor.
    Dacă ar renunța la pensia de stat, un angajat care iși depune intr-un cont contributia de 25% din salariul brut va avea la bătrânete aproape un venit dublu fată de pensia actuală.

    P.S. Calculele au fost făcute pentru un angajat care a cotizat la pensii 35 ani, a avut salariul mediul brut 5160 lei pe toata perioada de cotizare iar salariul mediul brut pe economie nu se modifică. Condițiile au fost impuse pentru a simplifica calculul.

  5. Pilonul II e un abuz legiferat. Alocarea unor procente din fondul sistemului UNITAR ptr a fi date bancilor straine nu e altceva decat deturnare de bani. Conform principiului contributivitatii, pensionarii de azi au asigurat pensiile celor de ieri fara ca, la momentul respectiv fondul sa fie devalizat prin diverse alocari, suma adunata constituind chiar suma distribuita ca pensii. Astazi, daca guvernul aloca bani ptr pilonul II, ar trebui sa compenseze suma respectiva, altfel, pilonul II contravine principiilor de functionare enuntate in lege.

    Sistemul public de pensii se organizează și funcționează având ca principii de bază:

    a) principiul unicității, potrivit căruia statul organizează și garantează sistemul public de pensii bazat pe aceleași norme de drept, pentru toți asigurații sistemului;
    Jurisprudență

    b) principiul obligativității, potrivit căruia persoanele fizice și juridice au, conform legii, obligația de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale exercitându-se corelativ cu îndeplinirea obligațiilor;
    Jurisprudență

    c) principiul contributivității, conform căruia fondurile de asigurări sociale se constituie pe baza contribuțiilor datorate și plătite de persoanele fizice și juridice, care contribuie la sistemul public de pensii;
    Jurisprudență

    e) principiul repartiției, pe baza căruia fondurile de asigurări sociale se redistribuie pentru plata obligațiilor ce revin sistemului public de pensii, conform legii;

    f) principiul solidarității sociale, conform căruia asigurații sistemului public de pensii își asumă reciproc obligații și beneficiază de drepturi pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea riscurilor asigurate prevăzute de lege;

    g) principiul autonomiei, bazat pe administrarea de sine stătătoare a sistemului public de pensii, conform legii;

  6. Pnl-istii actuali= pupători de dosuri americane, franceze, germane si…ce s o mai nimeri pentru a ajunge la putere! Că doar nu crede cineva cu puțin creier la purtător că au fost votați de bieții români adevărați!!!

  7. Blestemati sa fie IohaniSS, PNL si toti cei care i-au votat impreuna cu cei care au dat jos guvernul Dancila: ALDE, USR, UDMR, PMP, Pro Romania si grupul alte minoritati.

    Când e stânga la guvernare se fac angajări și sunt bani de salarii, pensii, alocații, etc.
    Când vine dreapta la guvernare nu mai sunt bani de salarii, pensii, alocații, etc. și se fac concedieri masive…

    Politica Partidului Naziștilor și Lichelelor(PNL):

    – Bani pentru bănci și multinaționale sunt.
    – Bani pentru rachete și avioane de la fier vechi sunt.
    – Bani pentru firmele de partid ale PNL și pentru acoliții PNL sunt.
    – Bani pentru serviciile secrete și speciale sunt.
    – Bani pentru pensiile speciale sunt.
    – Bani pentru statul paralel sunt.
    – Bani pentru alegeri anticipate și de două tururi la primari sunt sunt.
    – Bani pentru alocațiile copiilor și pensii nu sunt.
    – Bani pentru sănătate și învățământ nu sunt.
    – Bani pentru autostrăzi, școli, spitale, etc. nu sunt.

    Pentru toate acestea mulţumiţi-le celor 2/3 romani idioți.

  8. Nu au prevazut bani in buget ca nu au vrut.Legea se votase mai de mult dar a tinut o iohannis si nu a promulgat o decat dupa legea bugetului ca sa zica acum ca nu au stiut si ca nu au prevazut o in buget.Bani de alegeri locale in doua tururi si anticipate au imediat nemernicii

  9. Bai… un guvern incapabil sa aplige o lege trebuie sa plece. E simplu sa spui nu am bani. Pai de aia esti pus sa conduci? Sa ne spui ca nu ai, nu poti, nu sti? Dute dracu acasa si lasa pe altii. E naspa la guvernare nu? E de munca.

  10. Alogeni, straini de neam, lupi in blana de oaie, cozi de topor, tradatori si vanzatori de neam, tefelisti spalati pe creier, sorosisti, onegisti, corporatisti oportunisti…si alti mascarici bagati in fata de oculta iudeomasonica din occidentul „civilizat”, pentru a fi in continuare jefuiti, furati, exploatati de multinationalele, bancile si corporatiile lor, de resurse si de bogatia lasata de stramosii nostri : aur, petrol gaze, paduri, pamantul stramosesc…toate sant in mana strainilor…si ne miram, santem contrariati in indobitocirea impusa de alogeni, de ce nu avem pensii si salarii decente, sanatate si educatie, spitale si autostrazi…?! pai cum, daca toata bogatia tarii curge ca un fluviu spre vest in occidentul „civilizat” si plin de „valori”…???!!!
    Fara ue, fara alogeni in functii publice, fara privatizari, fara tradatori si cozi de topor….si cu patrioti si nationalisti in fruntea tarii, vom renaste, ne vom ridica…altfel nu, vom fi in continuare o colonie bananiera numai buna de exploatat !!!

  11. Valter COJMAN

    Mergi bade in mediul privat, acolo e de lucru cât vrei.
    Nu mai sta la pomană.
    La muncă flăcăi, nu la-ntins mâna !

  12. BINE VĂ FACE P.N.L-UL CELOR CARE L-AȚI VOTAT PE JOHANNIS!CE BINE-MI PARE!SĂ V-O DEA LA ANUS P.N.L-UL CU SICĂMANDOLABĂ ŞI CU JOHANNUS!MULTĂ MII E SĂ VĂ LUAȚI ACUM DRAGI VOTANȚI P.N.L!!

  13. @Dumitru:Sa fim onesti(jud.Bacau) Domnule,jos palaria !Nevasa-mea care lucreaza in asigurari si au cat de cat statistici,imi arata ca mai mult de 30-40% din cat am cotizat nu apuc sa iau!
    Eu o spun de mult, PSD a furat cca 700 lei la punctul de pensie,conform legii din 2010,au schimbat legea in vremea Vasileascai si PNL ne fura in continuare pentru ca literalmente nu poate respecta legea ,nu sunt bani,pentru ca ii dau pe alte magarii:aparare,sanatate,invatamant ,pensii speciale..
    Sistemul politic actual din Romania de dupa 1989 nu este in stare sa asigure dreptatea sociala,pentru ca nu sunt interesati,nu au nici ideologia necesara(ca nu mai e la moda) si nu au nici resursele pentru ca Aliatul obliga Romania sa asigure militarilor un standard,sa cumpere armament aiurea,sa nu aiba o strategie nationala de aparare!
    Politia este necesara sa apere clasa politica hoata, iar Justitia sa nu condamne clasa politica hoata!De unde bani si pentru pensionari,astia sunt buni numai sa cotizeze in munca de o viata..

  14. Pina nu o sa iesiti in strada sa demonstrati in fiecare zi … bestiile isi vor face mai departe de cap!
    Prin asta protejati stapinirea americana si vataful european!
    Investitii sa faca UE cu banii lor nu cu bani de la buget! Cu banii multinationalelor de la care romanii cumpara intr-o veselie! O DICTATURA este necesara cu iesirea imediata din UE!
    TRAIASCA ROMANIA LIBERA! ROMANIA APARTINE ROMANILOR!

  15. Asa de mizerabil au manipulat si au mintit iohanis cu gasca lui de mercenari vanzatori de tara pusi in functie si platiti de forte obscure externe antiromanesti , INCAT AU REUSIT SA BULVERSEZE MINTEA MULTOR ROMANI DEVENIND FANATICI SUSTINATORI AI ACESTORA SI CARE CHIAR DACA VAD FAPTELE SI INTENTIILE DEZASTRUOASE PENTRU TA RA SI POPULATIE ALE LUI IOHANIS , GUVERNULUI SI GASTII LUI , acesti sustinatori NU SUNT CAPABILI SA-SI DEA SEAMA CA AU FOST SI SUNT MINTITI SI CU PARSIVENIE MANIPULATI !!!
    GRAV ESTE CA URMARE ACESTOR MANIPULARII SI SITUATII MIZERABILE CONSECINTELE NEFASTE LE SUPORTA INTREAGA TARA SI TOTI CEILALTI CETATENI CARE NU AU NICI O VINA !!!!!

  16. Adtia nu fac reforme, ei intrec limita politicii decente pentru orice domeniu! Nu fac decat sa strice si denigreze tit ce inca mai exista bun in Romania! Parca acum 3 ani marirea pensiilor trebuia sa fie in luna ianuarieca fiecarui an, au schibat mutand dupa 8-9 luni de zile tocmai in septembrie, pensionarii sunt dezavantajati, sa nu spun furati la drepturile privind nivelul de trai! Acum cand legea e mai clara, amana sau anuleaxa drepturile pensioarior sa moara cu zile! Ce scarbe mizerabile! Ba, sa nu crapati pana nu veti ajunge in situatia pensionarului care nu are din ce trai tip de 30 zile chinuindu-se din cauza genocidului practicat poitic!

  17. PNL nu a fost impins la guvernare de catre securitate (via Verner) pentru a rezolva problemele sociale ale romanilor. Cu totul altele sunt misiunile sale urgente pe termen scurt care incep usor,usor sa fie percepute chiar si de cei mai grei de cap.

  18. Cand ai copii ce se culca nemancati, cand ai copii care nu au cu ce se imbrca tu spui ca nu ai bani de a aduce alocatia la 75-80 euro pe luna, dublare se numea daca era sa zicem da la 100 euro la 200 euro asa se numeste marire. Cat despre lipsa de bani este simplu de ce sa anulat supracciza tocmai cand sa se mareasca alocatiile sau de sunt pensii chiar si la termen de peste 3000 euro. Sa nu mai vorbim de paranghelii, de tuareguri sau bmv-uri, de stadioane sau echipe de te miri ce sporturi, de panselute ce costa un fir cat alocatia „dublata” ca ajungem la excedent dupa asta

  19. Cineva din PNL trebuie sa explice de ce mama dracului au vrut la guvernare????Nu sunt pregatiti absolut de loc!!!Nu inteleg cum un guvern care se pregateste sa plece vorbeste de reforme si alte programe!In 2 luni s-au imprumutat si nu stim de ce,au avut grija ca multenationalele sa plateasca taxe si impozite mai mici etc!!!Totul pentru ei!Aceste reduceri de taxe si impozite la multinationale va aduce un plus la PIB-ul Romaniei???S-au ne vom imprumuta ca sa acoperim gaura?CARE A FOST ANALIZA FACUTA PENTRU A ELIMINA SUPRAACCIZA la benzina si motorina????pentru ca pretul incet incet revine acolo unde a fost la sfirsitul anului trecut!!!!AM AVUT GRIJA SA MARIM PROFITUL OMV -ULUI SARACUL DE EL!!!CRED CA AVEM VOIE SA IESIM IN STRADA SA NE STRIGAM NEMULTUMIREA DOMNILOR DE LA PNL????SAU ACUM O SA AVEM NEVOIE DE AUTORIZATIE????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.