Lucia Hossu-Longin, după declarația lui Lazăr: ”Îi lipsește conștiința…”

Lucia Hossu Longin, realizator al documentarului de televiziune „Memorialul durerii”, îi reproşează procurorului general Augustin Lazăr faptul că „nu are nicio secundă dimensiunea culpei sale” şi spune că actuala sa evoluţie în carieră se datorează celei pe care a avut-o, ca procuror comunist la Aiud.

Realizatorul de televiziune spune că explicaţiile date marţi de procurorul general Augustin Lazăr pe cazul Iulius Filip sunt „manipulatoare”.

Hossu Longin a declarat, într-o intervenţie telefonică pentru Antena 3, că experienţa sa de realizator de televiziune de 30 de ani la „Memorialul durerii” şi zecile de interviuri pe care le-a făcut cu ofiţeri din perioada comunistă infirmă explicaţiile date marţi de Augustin Lazăr, pentru că, contrar celor susţinute de actualul procuror general, „în mâna lui stătea decizia şi a semnat toate abuzurile realizate acolo (la Aiud – n.r.)”.

Ea spune că „lipsa conştiinţei” îl face pe Augustin Lazăr ”să nu aibă dimensiunea culpei sale” şi atribuie ascensiunea lui Lazăr în carieră după 1989 activităţii sale din perioada în care era procuror la Aiud.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, că nu are nicio emoţie privind verificarea pe care CNSAS o face în cazul referitoare la acuzaţiile că ar fi refuzat să-l elibereze de două ori pe disidentul anticomunist Iulius Filip, precizând că nu este ofiţer al fostei Securităţi.

„În ultimele zile câteva instituţii de presă mi-au atribuit fapte pe care nu le-am făcut. Mi-au pus etichete de natură să mă decredibilizeze ca om, magistrat, român. E prima oară când mi se intâmplă aşa ceva şi e sfidător pentru un procuror cu o carieră îndelungată. În acest context doresc să fac precizările că nu sunt ofiţer, agent al fostei Securităţi sau al unui serviciu de informaţii. Am făcut şi eu Armata şi sunt rezervist al Armatei Române. Sunt plin de mândrie că am fost genist la o unitate din Timişoara şi sunt şi acum trecut în rezerva Armatei Române. Acest fapt e demonstrat de concretizările în adeverinţele CNSAS eliberare începând cu 2009, 2014 şi 2019, lucruri care pot fi verificate. În cursul anului trecut, CSM pentru a se asigura că nu are colaboratori printre membri săi a mai cerut o verificare, iar în februarie a venit cu ultima adeverinţă”, a declarat Augustin Lazăr, într-o declaraţie de presă.

Procurorul general a precizat că nu a instrumentat dosare penale vizând fapte împotriva regimului comunist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

12 Comentarii

 1. Eu il cred pe Lazar cand spune ca nu are nici-o emotie. Asta este un humanoid cu EQ=0. Practic, la nivelul constiintei, el este SUB nivelul unui gandac de bucatarie.

 2. Cucoana!în asa-zisul „Memorial”, i-ai facut „eroi anti-comunisti” pe legionarii din munti, înarmati de Germania nazista si raspândind teroarea, când România, cu haosul dictaturilor interbelice, într-o tara abia reîntregita la 1918 si care-ar fi trebuit sa-si unifice institutiile interne si sa se afirme international, e, si DIN CAUZA LOR, împinsa-ntr-un razboi oribil, în care nazistii-si si sacrifica „aliatii” români, vezi Stalingrad, unde talpa tarii moare de frig si de foame! de unde „tortionarii” „comunisti”, când „închisorile comuniste” în secolul al XVIII lea se construiesc (Aiud, Jilava, Vacaresti …) si taranii abia-n „comunism” (care-i, de fapt, socialism sadea), primesc pamânt (guvernul Dr. Petru Groza), pe care n-au, însa, si uneltele de-a-l munci! Orice revolutie sociala-si are si sacrificatii, si nationalizarile si CAP-urile erau singurele mijloace de-a ridica tara din ruinele WW2, soldat si cu despagubiri de razboi pentru România! în loc sa te fi oripilat de supliciile unor Horia, Closca si Crisan, le-ai facut, în schimb, apologia LEGIONARILOR si altor fanatici (MI6+ CIA) de gen Coposu! Lazar n-are-a face cu „politia politica”, ci cu dosarele Johannis, pe care le-a-ngropat, si cu distrugerea – dupa „restituirile” infractorului de Nastase Adrian -, patrimoniului arhitectonic unic, brâncovenesc, al tarii, pe care Lazar si TOTI procurorii lui, le-au cautionat! pentru ce-au facut trebuie sa dispara Lazar & COMP – NU SINGUR, CU TOTII TREBUIE SA DISPARA -, nu pentru afabulatiile cu „totalitarismul” „comunist” ale unor Hannah Arendt, Conquest, Stéphane Courtois, Coposu (MI6 + CIA) si Hossu Longin-Tismaneanu-Liicheanu! Dimpotriva: fata de „comunism”, când era suverana (= proprietara zacamintelor subsolului si-a pamântului tarii), România a reajuns, dupa ’89, la vechiul adagio, „munti nostri, aur poarta, noi, cersim din poarta-n poarta”. Lasa, cucoana, lumea, ca vrea sa respire si aer curat!

  • Cine poate azi sări în apărarea unui procuror comunist şi torționar? Evident, neomarxiştii autointitulați progresişti, în fapt oameni fără credință şi fără valori morale! Stați la coadă, impostorilor!

  • Ileana Rollason, inca o mancatoare #rezist de gudron ecologic, cand te saturi sa ne spui si noua!!!

  • @Ileana Rollason. „Lasa, cucoana, lumea, ca vrea sa respire si aer curat!” Chiar asa coano I.R., lasa lumea sa mai respire si anticomunism ca de comunismul pe care il ridici in slavi sunt multi satui.

  • Iar vorbesti prostii dupa cum iti este naravul. Cind in muntii nostri rezistau cei pe care tu ii numesti ‘baditi legionari’, Germania nazista era demult invinsa. La fel, cind Romania a intrat in razboi de parte Germaniei, legionarii erau fie in inchisorile lui Antonescu, fie fugiti in Germania iar la putere nu fusesera decit vreo 4 luni, din septembrie 1940 pina in ianuarie 1941. Razboiul a fost impus de Rusie, tara ta de suflet, caci Romania oricum nu e. Continui cu balivernele. Taranii au primit pamint in doua rinduri inaintea lui Groza: prin reformele lui Cuza si ale lui Ferdinand si tot din marile mosii, fara ca mosierii sa fi fost bagati in inchisori, asa cum au facut bolsevicii tai. Acesit vor fi dat ce vor fi dat dar tot ei l-au luat prin colectivizarea fortata, aruncindu-i in inchisoare chiar pe tarani, aceia ce nu-si dadeau pamintul la colectiv, dupa expresia din epoca. De acord cu ultimul adagio, numai ca, vezi, nu regimul Groza-Pauker i-a facut pe romani stapini in tara lor, atit cit se putea intr-o lume de hiene, ci Dej-Ceausescu, care a scapat tara si de trupele sovietice si de sovromuri – multinationalele acelor timpuri …

 3. Ileana Rolasonova e deranjata de eroii romani anti bolsevici care au luptat impotriva rusnacilor ei. Dansa comite chiar FALSURI: cum putea Germania nazista sa sprijine eroii anti bolsevici dupa infrangerea ei? Deci Ileana este aici doar pentru a da „de pamant” cu d-na Hossu Longin, nu pentru a-l apara pe dl Lazar de ceilalti rusnaci psd-isti de pe acest forum care il ataca practic FARA DOVEZI pe Lazar si il vor pe escrocul penal cu apucaturi dictatorial-KGBiste, Dragnea, la conducerea Romaniei pe vecie.

  • @Paul Visoianu : draga, Germania le-a parasutat arme „luptatorilor din munti” imediat dupa 23 August 1944. Si lasa-ma, la fel desteptilor nemaipomeniti de @Mosnae,@gelu, @Alex …, cu tâmpeniile cu „rusnacii” si „comunistii”, ce mama dracului v-apuca sa faceti din România, asa cum voia si vrea madam impostoarea de Hossu Longin, lagar de concentrare? România, spre deosebire de Polonia, n-a avut nici înainte, nici în timpul si nici dupa WW2, lagare de concentrare, si românii, mentalitati de lagare de exterminare ! pretentiile de victimizare (cu ajutorul unor institutii, precum infamul „institut de cercetarea CRIMELOR comunismului”, sic!dupa moda americana, a „cercetatorilor” de tip Conquest …) îi strica reputatia unui popor! Duceti-va la sate, unde sa dati de oameni cinstiti, nu de fanatici de tipul alora „promovati” de Liicheanu-Hossu Longin, adica de tip Coposu MI6-CIA, care sa-si povesteasca amintirile de familie (cât de bine s-au simtit terorizati de „luptatorii din munti”). Si povestea cu „rusnacii” vine … de la UCLA, SUA, sovietologii de-acolo, care, lucrând pe arhivele sovietice, i-a facut praf pe-alde Hannah Arendt, Conquest, Courtois si toti xenofobii si rusofobii de tip Hossu-Longin-Coposu-Liicheanu, între care, ultimii se mai si-ncearca-n aplicarea torturii de catre români, ca de! românu’ suporta …! Închisoarea de la Aiud e de pe vremea Mariei Thereza si „eroul” pe care-l „evoca” Nistorescu si Spânu, si incult (cu Polonia lui prometeista, revansarda si xenofoba luata ca exemplu al „democratiei”) si de balamuc (îi scrie lui Ceausescu, în loc sa-l fi citit pe Kafka)! @Mosnae: câti ani ai ? si ce-mi dai cu „satul de comunismul” pe care nu l-ai trait!vino-n Vest, daca vrei s-afli ce-i aia „comunism” (Franta), si cum Rezistenta franceza (si nu numai) la nazism au fost mai ales comunistii! ca esti Bula, si n-ai capul patrat, nu-i asa !

 4. Așa cum PCR a avut rezerva de cadre a partidului, așa și Securitatea a avut rezerva de cadre a Securității, rezervă preluată de SRI și alte structuri nevazute. Dintre aceștia s-au făcut toate promovările în toate domeniile cheie s-au pârghie ale societății. Toții aceștia se știu între ei, colaborează și pun în aplicare ordinele primite. Rețeaua este cunoscuă de cei ce conduc țările frățești în ale aliației NATO, afirmație în direct la TV a domnului Talpeș, este distribuită pe verticală și pe orizontală, activă 24 din 24 de ore. Orice incercare de demascare și anihilare va fi sortită eșecului, cei care-i coordonează având avizul la nivel euroatlantic.

 5. Rusia+Germania+Turcia= al 3 lea razboi moindial!
  Ca o fi el hibrid sau cum o fi sau este, deja pare ca a inceput, iar taberele s-au impartit!
  Noi iar o sa platim la sfarsit tribut celor care castiga!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.