Macedonia cere îmbunătățirea coordonării cu Grecia în criza refugiaților

Ministrul de externe macedonean, Nikola Poposki, a cerut o îmbunătățire a coordonării între Macedonia și Grecia în criza refugiaților, în condițiile în care în ultimele 24 de ore țara sa a emis certificate în vederea acordării azilului pentru 4.481 de migranți, informează duminică agenția MIA potrivit Agerpres.

„Granița nu va fi închisă, dar avem nevoie de un sistem de dirijare. Avem nevoie de coordonare cu Grecia. În acest moment există cooperare între ofițerii de poliție, în sensul schimbului de informații privind numărul de oameni care sosesc din portul grecesc Piraeus. Există o legătură între municipalitățile din localitățile de frontieră Polykastro și Gevgelija, dar trebuie să aducem comunicarea la nivel guvernamental. Suntem îngrijorați de închiderea graniței sârbe, ca și de închiderea granițelor din nordul Serbiei. Macedonia este singura țară în care refugiații intră dintr-un stat membru al UE și al spațiului Schengen”, a spus șeful diplomației macedonene, într-o întrevedere cu jurnaliști greci aflați în vizită în Macedonia.

Potrivit acestuia, după atacurile teroriste din Paris a devenit evident faptul că este necesar un sistem de verificare a persoanelor pe ruta balcanică a refugiaților. „Una este dacă o persoană vine din Alepul bombardat (Siria) și alta dacă o persoană vine din Karachi (Pakistan) în căutarea unei vieți mai bune în Europa. Ambele cereri sunt legitime, dar trebuie să se facă diferența între acestea”, a adăugat ministrul Poposki.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.