Macron, în corzi! A încurcat-o?

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a solicitat miercuri Franţei o „anchetă aprofundată” asupra violenţelor poliţiei produse în timpul manifestaţiilor „vestelor galbene” începând cu jumătatea lunii noiembrie, informează AFP, citată de Agerpres.

Într-un discurs pronunţat în faţa Consiliului pentru drepturile omului de la Geneva, Michelle Bachelet a declarat că „vestele galbene” protestează împotriva ‘a ceea ce ele consideră a fi (excluderea) drepturilor lor economice şi a participării lor la chestiunile publice’.

„Încurajăm guvernul (francez) să continue dialogul şi solicităm urgent o anchetă aprofundată asupra tuturor cazurilor raportate de utilizare excesivă a forţei”, a adăugat ea.

Michelle Bachelet a estimat că „inegalităţile afectează toate ţările’ şi ‘chiar şi în statele prospere oamenii se simt excluşi de la avantajele dezvoltării şi lipsiţi de drepturi economice şi sociale”.

Cu toate acestea, ea a făcut referire la Franţa ca fiind o ţară prosperă, dar a denunţat reprimarea violentă a protestelor recente în Sudan, Zimbabwe şi Haiti.

Manifestanţii „cer un dialog respectuos şi reforme reale. Şi totuşi, în multe cazuri, ei sunt întâmpinaţi cu violenţe şi forţă excesivă, prin detenţii arbitrare, tortură şi chiar, potrivit unor rapoarte, execuţii extrajudiciare”, a deplâns ea.

De la începutul mişcării de protest a „vestelor galbene” în Franţa la jumătatea lunii noiembrie, Inspectoratul General al Poliţiei Naţionale (IGPN) a fost sesizat în aproximativ 100 de cazuri de acuzaţii de violenţă poliţienească.

Numeroşi manifestanţi afirmă că au fost răniţi cu „lansatoare de gloanţe de apărare (LBD, flashball)”, o armă care suscită controverse aprige în Franţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Așa, o vegetariană a lu Soros, Bachelet, face chestia asta și vrea anchetă în Franța, sub presiunea opiniei publice. Ce fac însă moroii lu Soros de la Parlamentu European( condus de un milog numit Tajani, din Italia)_ și comisiia LIBE de la Parlamentu european, condusă de un alt milog numit Moraes din Anglia. Ăștia au fost chiar grăbiți să ceară anchetarea jandarmeriei romîne în 2018 după mitingul rezist. Da pt jandarmeria franceză – care a orbit oameni și i-a schilodit pe viață pe cei de la vestele galbene, nu cer prăpădiții ăștia anchete? Credeam noi că oameni ca Monica Macovei sau Cristian Preda reprezintă expresia supremă și dezgustătoare a slugărniciei față de sorossism, da uite că nici „evoluații” nu duc lipsă de sclavi.

  2. Simbata, la Toulouse, o femeie de peste 50 de ani, aflata cu un barbat pe strada (nici unul nu facea parte din „vestele galbene”, treceau doar pe acolo) au intrat intr-o discutie (hai sa-i spunem polemica ! dar civilizata) cu niste „testoase ninja” (trupe CRS) , cunoscuti ca batausi de elita. La un moment dat (imaginile exista pe net, scena a fost filmata) unul din politisti impinge violent femeia, care cade pe jos iar ceilalti politisti sar toti pe ea, cu pumnii si picioarele !! (ma mir doar ca nu au motivat ca „o fi spus femeia ceva, nu stim, o fi injurat …”, pe modelul Basila). A doua zi(pentru cretini, probabil) politia a declarat ca femeia incerca sa fure o grenada lacrimogena de la unul din ei !! Ce sa-i facem, exista militieni peste tot in lumea asta …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.