MAI, sancţionat pentru discriminare

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a decis să sancționeze cu avertisment MAI deoarece nu a stabilit reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creștine recunoscute de lege, ceea ce reprezintă faptă de discriminare. De asemenea, CNCD îi recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligația de echidistanță față de toate cultele recunoscute din România și să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conștiinței.

Tot în ședința de miercuri, un cadru didactic a fost amendat cu 2.000 de lei pentru utilizarea termenului de „țigancă păgână” față de o elevă și pentru sancționarea elevei cu nota 3 pentru refuzul de a intra într-o biserică, ceea ce reprezintă faptă de discriminare multiplă și încalcă dreptul la demnitate.

În ședința de miercuri, a fost amendat cu 5.000 de lei și Andrei Caramitru care a postat pe Facebook, un mesaj considerat a fi discriminatoriu.

„Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are NICI o legătură cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Așa că de azi oameni buni – EU NU O SĂ MAI CALC NICIODATĂ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine își face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organzații. Punct”, a scris Caramitru pe Facebook, potrivit CNCD.

Nu în cele din urmă, CNCD a stabilit faptul că, evacuarea unei petente din imobilul în care a conviețiuit mai bine de 25 ani în concubinaj, după decesul partenerului, poate avea efecte discriminatorii în lipsa unor prevederi legale care să reglementeze regimul juridic privind conviețuirea acestor cupluri de sex diferit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Chiar credeti ca vor plati amenzile? Si chiar daca platesc, vor plati din propriul buzunar si cont, acesti guralivi?! Nu cred!

  2. Trebuie facut ceva si cu CNCD-ul, nu este admisibil sa fie tinut cu zecile de ani de un maghiar UDMR si Gelu Duminica sa nu aiba servici..

  3. Caramitru o familie de kkao care au supt de la toate regimurile posibile. Cît a supt Ion de la comuniști? Cît suge de la Orban azi fiindcă face pe sluga? Iar fi-su nu a sărirt deoparte de trunchi. Nu e nebvoie de creștini ca el, să meargaă mai bine la un club de noapte poate ăia au nevoie de el

  4. Se pare ca acum juniorul a intrat in slujba cultelor neoprotestante. Tot un fomist milog si fara minte va fi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.