Marian Vanghelie, o nouă încercare de a scăpa de arestul preventiv

Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, contestă decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție care au admis pe 6 mai cererea DNA de prelungire cu 30 de zile (13 mai – 11 iunie) a mandatului de arestare preventivă. Decizia instanţeiv va fi definitivă.

De asemenea, instanța supremă a respins pe 30 aprilie cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, astfel că Vanghelie va contesta inclusiv această decizie.

La sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție a ajuns miercuri dimineață și Oana Mizil, partenera lui Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Primarul este acuzat de favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, acuză DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.