Marius Gaga, milionarul de la Fisc care împarte TVA-ul la firmele din București

Din cei trei „crai” de la Fisc, Sorin Blejnar, Codruț Marta și Marius Gaga, care au speriat mediul de afaceri din România, a mai supraviețuit în sistem doar unul. Este vorba despre milionarul Marius Gaga ajuns  șef-adjunct la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii București și care are rolul de a se ocupa cu rambursarea TVA-ului către firmele care fac export.

Fără nici o îndoială Marius Gaga este un supraviețuitor și un om uns cu toate alifiile. A lucrat la vama, iar în momentul în care a început iureșul din vămi s-a îmbolnăvit brusc și a scăpat. A fost șef al Corpului de Control al ANAF pe vremea lui Sorin Blejnar și a lui Codruț Martha și cu toate astea a știut să scape de brațul lung al legii. S-a fofilat prin sistem și a ajuns șef-adjunct la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii București.

Cum a ajuns Marius Gaga șef la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii București   încă nu se știe sigur. Ce se știe e faptul că aici are funcția de a rambursa TVA-ul companiilor mijloci care fac export. Iar cine împarte, parte își face, spune un vechi proverb românesc. Iar Marius Gaga e român pur sânge când e vorba despre aplicare proverbelor în viața de zi cu zi. Și mai ales la locul de muncă. Din păcate Ministerul Finanțelor, condus de Florin Georgescu, nu a trimis până acum nici un control la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii București  pentru a vedea dacă aceste rambursări de TVA se fac potrivit legii și nu a interpretărilor date de Marius Gaga. “ Pentru o companie care face export rambursarea TVA-ului e foarte importantă. Din păcate atât în București, dar și în țară ești la mâna funcționarului. Ba mai cere o hârtie fără valoare, ba nu sunt bani la buget pentru rambursări, ba nu știu ce se mai cere. Ministerul Finanțelor ar trebui să ajute firmele să facă export nu să le pună bețe în roate. Din păcate cu funcționari gen Marius Gaga acest lucru e imposibil. Un control al Ministerului Finanțelor la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii București ar scoate la inveală multe păcate ale funcționarilor de la această instituție. Din păcate ori nu se vrea ori sunt alte interese” ne-a declarat un patron.

Patronii întreprinderilor mijloci din București mai sunt scandalizați și de faptul că firma lui Marius Simion Gaga, Piomar Development SRL, le face concurență. “În ce țară s-a mai pomenit ca firma unui funcționar public să facă concurență firmelor pe care funcționarul le controlează? Degeaba face guvernul politicii economice, dacă oamenii din finanțe fac tot ce știu ei”, ne-a declarat un alt patron din București,

Reamintim că  „între 2009 şi 2011, de exemplu, cifra de afaceri a firmei Piomar Development SRL s-a umflat de trei ori. Evenimentul semnificativ care a avut loc în această perioadă era numirea lui Marius Gaga în funcţia de şef al Corpului de Control de la Fisc, în aprilie 2009. Astfel, în 2009, Piomar a avut o cifră de afaceri de 10.904.078 RON, zece salariaţi şi un profit de 15.663 RON. În 2010, cifra de afaceri a sărit la 30.906.942 RON şi profitul la 1.849.973 RON. şi numărul de angajaţi a crescut, la 33. Pînă în 2009, cifra de afaceri a societăţii lui Gaga a fost de 10,93 milioane RON (în 2008), 9,6 milioane de lei (2007), 5,15 milioane de lei (2006), trei milioane de lei (2005) şi 917.951 lei (2004, anul înfiinţării”).

Menționăm că de afacerile făcute de Marius Gaga cu statul nu s-a legat nici o instituție până în prezent. Nici procuratura, nici DNA, nimeni. Iar Marius Simion Gaga continuă în tot acest timp să controleze firmele mijlocii din București, firme care sunt mai sărace ca el. Și să le și concureze. Oare Florin Georgescu, actualul ministru de Finanțe, nu vrea sau nu poate instaura legea în ministerul pe care îl conduce?  

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.