Cea mai spectaculoasă informaţie oferită de Marius Vlădoianu

Marius Vlădoianu: „Dosarul meu şi al Olguţei, parte din planul de influenţare a alegerilor din 2014“

Ceea ce pînă acum doar se bănuia în ceea ce priveşte implicarea SRI şi DNA în influenţarea alegerilor prezidenţiale din 2014 începe să devină o realitate ce poate să fie dovedită cu probe, astfel încît o comisie parlamentară care să ancheteze această ipoteză ar putea fi mult mai spectaculoasă decît aceea despre „sufrageria lui Gabriel Oprea, care a încercat să afle adevărul despre alegerile prezidenţiale din 2009, mai ales că, în acest caz, este vorba despre alegerile care l-au dat pe actualul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis!

Cotidianul a realizat zilele trecute un interviu-eveniment cu Marius Vlădoianu, fost procuror criminalist, aflat acum în Penitenciarul Craiova. Interviul va fi difuzat integral în curînd pe Cotidianul TV şi va putea fi vizionat pe pagina online a ziarului nostru.

Unele dezvăluiri făcute de fostul procuror criminalist Marius Vlădoianu sînt cu adevărat senzaţionale, scoţînd la iveală cîteva lucruri care vor face să curgă multă cerneală şi chiar constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să vizeze alegerile prezidenţiale din 2014, cîştigate de Klaus Iohannis!

Scoaterea din joc a primarilor PSD din zonele „roșii de către binomul SRI-DNA

Cea mai spectaculoasă informaţie oferită de Marius Vlădoianu se referă chiar la dosarul în care a fost achitat pentru mai multe acuzaţii, dar a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru o presupusă mită de 1.000 dolari, extrem de controversată. Este vorba despre faptul că dosarul său a fost disjuns dintr-un alt dosar în care ţinta reală era Olguţa Vasilescu, pe atunci primar al Craiovei, iar toată povestea ar face parte dintr-un plan de influenţare a derulării alegerilor prezidenţiale din 2014!

În cursul anchetei, procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru i-a cerut procurorului Marius Vlădoianu, prin avocatul acestuia, să facă un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu, în schimbul retragerii tuturor acuzaţiilor împotriva sa! „Le-am spus că nu pot să fac un astfel de denunţ pentru că nici măcar nu o cunoşteam personal pe doamna primar, căci o văzusem doar la televizor, şi nici nu cunoşteam vreo informaţie despre domnia sa, ne-a declarat Marius Vădoianu.

Totul părea pînă acum să conducă doar spre ideea că DNA a încercat compromiterea Olguţei Vasilescu, prin fabricarea unui dosar penal cu ajutorul unui denunţător care l-a provocat pe procurorul Marius Vlădoianu să spună ceva despre primarul de atunci al Craiovei. Nereuşind acest plan, însuşi procurorul DNA Mihaela Iorga Moraru i-a transmis procurorului aflat în ancheta sa dorinţa ca acesta să facă un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu, în schimbul înlăturării tuturor acuzaţiilor îndreptate împotriva lui!

Cererea pentru obținerea mandatului de supraveghere tehnică a fost emisă înainte de deschiderea dosarului

Însă, în cursul acestui interviu pe care Marius Vlădoianu ni l-a acordat din Penitenciarul Craiova, au ieşit la iveală lucruri mult mai grave, care vizează în mod direct felul în care DNA şi SRI s-au implicat în alegerile prezidenţiale din 2014, în special în perioada de pre-campanie electorală, cînd mai mulţi primari din ţară, mai ales cei din zonele dominate de PSD, au fost vizaţi de dosare penale, astfel încît, dacă nu puteau fi eliminaţi, cel puţin implicarea lor în alegerile prezidenţiale să fie cît mai redusă!

Marius Vlădoianu ne-a oferit şi informaţii extrem de concrete care-i susţin afirmaţiile. Astfel, el spune că a existat mai întîi un Dosar cu nr. 433/P/2014 al DNA – structura centrală, în care erau cercetate mai multe persoane pentru eventuale cumpărări de voturi! Pentru a înţelege mai bine cum s-a născut noul dosar în care este şi mandatul de supraveghere care-i viza, alături de Marius Vlădoianu, pe primarul Olguţa Vasilescu, viceprimarul Cristina Calangiu, directorul primăriei Ovidiu Mischianu şi alţii, reproducem un prim fragment din interviul cu fostul procuror criminalist:

Acest dosar care s-a finalizat cu condamnarea mea a pornit dintr-o disjungere din alt dosar, în care, după părerea mea, se făceau cercetări ce vizau cumpărarea de voturi de către persoanele vizate în acel dosar iniţial. De unde rezultă acest aspect? Există o „Ordonanţă de disjungere, din care rezultă că dosarul meu se disjunge dintr-un alt dosar, care are numărul 433/P/2014 al DNA, în care erau cercetate aceste persoane. Se reţine că eu aş fi ştiut ce fac aceste persoane! Nu s-au făcut nici un fel de cercetări prealabile, ci s-a dispus, fără nici un alt document, direct supravegherea tehnică prin mandatul din 30 iunie 2014, pe care l-aţi publicat.

Cînd am avut acces la dosar, am observat că inclusiv cererile prin care se cerea supravegherea tehnică erau datate ca fiind anterioare deschiderii dosarului! Adică, s-au luat cu copy-paste din alt dosar în care se făceau cercetări pentru cumpărarea de voturi! Au uitat însă să şteargă datele cînd s-au făcut acele cereri, astfel că, deşi apăreau ca fiind făcute în iunie 2014, ele erau datate în iunie 2013! Cînd eu am semnalat această neconcordanţă, au tăiat data din 2013 şi au adăugat-o pe cea din 2014, dar se vede clar modificarea. Din aceste motive, am tras concluzia că această supraveghere tehnică s-a făcut şi în Dosarul nr. 433, ea continuînd şi în dosarul deschis împotriva mea! De altfel, chiar din dosar se vede că denunţătorul era autorizat de DNA să facă acţiuni în vederea descoperirii faptelor de corupere a alegătorilor! În nici un caz pentru descoperirea faptelor de corupţie. Eu cred că şi după soluţionarea dosarului meu, a continuat supravegherea acelor persoane! Oricum, eu nici acum nu ştiu dacă dosarul meu s-a disjuns din dosarul doamnei primar sau invers! De altfel, eu nici măcar nu o cunoşteam pe doamna primar decît de la televizor.

Marius Vlădoianu povesteşte în interviu cum i s-a cerut un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu chiar în sediul DNA, în timp ce era arestat preventiv, iar după refuzul său, a fost pus sub control judiciar. De asemenea, el spune că atunci cînd a solicitat instanţei să se ceară Protocolul dintre SRI şi DNA, nu numai că i-a fost refuzată solicitarea, însă imediat s-a urgentat finalizarea dosarului prin condamnarea sa la trei ani de închisoare, fiind însă achitat de ÎCCJ de toate celelalte acuzaţii! Ce este extrem de curios, este faptul că, aşa cum precizează fostul procuror, condamnarea sa a fost decisă pentru o faptă pentru care nu fusese trimis în judecată!

Se dorea ca doamna primar să fie supravegheată pentru a se afla ce se întîmplă cu alegerile prezidențiale

Marius Vlădoianu nu este un justiţiabil oarecare, căci a lucrat ca procuror criminalist timp de 20 de ani, perioadă în care nu a avut nici o achitare în dosarele instrumentate. De aceea, declaraţiile sale implică şi cunoaşterea din interior a „Sistemului. În acest sens, văzîndu-şi propriul dosar, a putut să facă unele conexiuni care ar fi scăpat unui ochi neavizat.

Astfel, analizînd documentele de la dosar şi făcînd conexiuni în legătură cu datele înscrise pe acestea, Marius Vlădoianu crede că toată mascarada procesului său făcea parte dintr-un alt plan, în care se urmărea găsirea unui pretext pentru ca Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei, dar şi vicepreşedinte al PSD, să fie supravegheată pas cu pas, în vederea aflării acţiunilor de pregătire a alegerilor prezidenţiale, precum şi derularea campaniei electorale! Iată ce ne-a declarat fostul procuror:

Eu vă spun aşa: în 2014 au fost şi alegerile prezidenţiale! Mandatul acela de supraveghere tehnică a fost emis în iunie 2014 şi a durat pînă în decembrie 2014, adică exact perioada de pînă la alegerile prezidenţiale. Probabil că, în acest fel, se dorea să fie supravegheaţi direct doamna primar, doamna viceprimar şi cei care erau în primărie pentru a se vedea ce se întîmplă cu alegerile prezidenţiale! Aceste persoane nu aveau nici o calitate în dosarul meu: nu era începută urmărirea penală împotriva lor, nimic, nimic, nimic! Doar împotriva denunţătorului începuse urmărirea penală, de unde deduc că el avea o calitate procesuală şi în dosarul din care s-a disjuns cauza mea şi, probabil, a făcut denunţuri împotriva persoanelor din primărie ca să scape el! Asta cred eu, căci este prea mare coincidenţa perioadei de supraveghere tehnică cu cea de precampanie şi campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014!

Marius Vlădoianu ne-a spus că a făcut o cerere pentru a fi audiat în Comisia de control a SRI, fiind în posesia unor informaţii pe care nu le poate face publice, dar pe care este dispus să le comunice oficial comisiei parlamentare.

Lunile iunie și iulie 2014 – perioada în care mai mulți politicieni au intrat în vizorul DNA

Dezvăluirile fostului procuror Marius Vlădoianu, de o gravitate extremă în privinţa statului de drept din România, ne-au determinat să facem o minimă verificare pe site-ul DNA. Am consultat, în acest sens, Comunicatele oficiale ale Codruţei Kovesi din lunile iunie-iulie 2014, iar concluzia este de-a dreptul şocantă: DNA şi-a intensificat în această perioadă anchetele faţă de unii politicieni PSD, mai ales a celor care proveneau din „zonele roşii”, adică acolo unde PSD era foarte puternic!

Iată ce a rezultat din consultarea Comunicatelor DNA doar din lunile iunie-iulie 2014:

Comunicatul DNA nr. 1096/VIII/3 din 23 iulie 2014: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi extinderea urmăririi penale faţă de suspectul VOICU CĂTĂLIN, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu

Comunicatul DNA nr. 1092/VIII/3 din 23 iulie 2014: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: ISĂILĂ MARIUS OVIDIU, senator în Parlamentul României, şi ENE CRISTIAN ŞTEFAN, consilier parlamentar

Comunicatul DNA nr. 1082/VIII/3 din 18 iulie 2014: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului GUȚĂ MIRCEA-MARINEL, primar al Municipiului Calafat“.

Comunicatul DNA nr. 698/VIII/3 din 02 iunie 2014: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BOŞCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, primar al municipiului Buzău, judeţul Buzău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave“.

Comunicatul DNA nr. 912/VIII/3 din 26 iunie 2014: „În completarea comunicatului nr. 91 din 5 februarie 2014, privind efectuarea de acte de urmărire penală faţă de suspectul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, primar al mun. Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiuni de abuz în serviciu, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele: În cauza respectivă, în afara celor deja reţinute în sarcina suspectului Mazăre Radu Ştefan, s-a dispus extinderea cercetărilor şi pentru infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000“.

Desigur, acestea sînt doar cîteva exemple. Nu comentăm situaţia juridică a celor de mai sus, căci unii au fost deja condamnaţi, însă parcă e prea mare coincidenţa deseori întîlnită, cînd, pentru fapte petrecute cu mulţi ani înainte, unele persoane intră în vizorul DNA exact la timpul potrivit pentru jocuri politice de culise! Evident, pentru a se evita aceste speculaţii, în aceeaşi perioadă au mai fost „săltaţi” şi vreo doi penelişti.

Punînd cap la cap toate aceste informaţii, este cît se poate de limpede că, la reluarea sesiunii parlamentare, declaraţiile fostului procuror criminalist Marius Vlădoianu trebuie să fie luate în seamă, căci ele pun sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor prezidenţiale din anul 2014!

De data aceasta, la Craiova, aşa cum spune Vlădoianu, Binomul SRI-DNA a declanşat operaţiunea cu cîteva luni înainte de scrutin, supraveghind-o informativ chiar pe Olguţa Vasilescu, care era atît primar al Craiovei, cît şi vicepreşedinte PSD, deci persoană direct implicată în tot ce a însemnat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014!

Simultan, s-a încercat chiar obţinerea unor denunţuri penale împotriva primarului Craiovei, iar Marius Vlădoianu, care a refuzat propunerea Mihaelei Iorga Moraru, a fost ulterior condamnat la închisoare doar pe baza unei interceptări a SRI, deşi cel care i-ar fi remis suma de 1.000 euro nu a fost audiat niciodată în dosar!

P.S. Nu putem trece peste faptul că, tot cu şase luni înainte, dar de alegerile parlamentare din 2012, celebrul fermier Mihai Anghel, unul dintre sponsorii principali ai PSD, a fost reţinut pentru 24 de ore în ziua de 20 august 2012. Poate că într-o zi vă vom spune prin ce calvar a trecut doar în decursul unei singure zile, cînd a fost dus cu o dubă de la Segarcea la Bucureşti, oprit în mai toate comunele, chipurile, pentru a se schimba mijlocul de transport, deşi totul era un fel de paradă ca fermierul să fie văzut de cei care-l cunoşteau destul de bine! Ulterior, toate acuzaţiile s-au dovedit a fi fantasmagorice, însă efectul de intimidare s-a produs, iar umilinţa probabil că a lăsat urme pentru tot restul vieţii!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Ion Spânu 1818 Articole
Author

13 Comentarii

 1. Domnule Spanu scrii articole dupa directia in care bate vantul si esti platit.
  1.Klaus Iohannis a fost votat de populatia satula de PSD,asa cum l-au ales si pe Constantinescu ,s-a ales raul cel mai mic.’
  2.Despre Olguta ati putea sa intrebati fostii angajati din primarie[din ce motive au plecat] despre metodele prin care ii obliga sa semneze contracte si documente in neregula.

  • „viki”, prostia ta se incadreaza in media cretinismului postacilor securisti, indiferent de coloratura!!! Fraudele
   electorale in tarile bolsevice se comit la pachet! In 2014 s-a consemnat o apoteoza a elementelor constitutive care
   a permis FRAUDA PE COMPUTER DE LA BEC/AEP!!!Deci,fraudele electorale din campanie, comunicatele false ale institutelor SECURISTE DE SONDAJ,fraudele la urne(anularea unor buletine ale „adversarului” prin bifare multipla la „numaratoare”), in sectii( procese-verbale falsificate) au fost precedate de blocarea membrilor campaniei electorale a adversarului prin deschiderea de dosare care sa permita INTERCEPTARILE CARE SA POATA FI MANIPULATE DE SECURITATE!!!
   In fine, cea mai grobiana inscenare a fost aceea cu „Diaspora”, inscenare stiuta de Natziman inainte de a fi comisa,
   respectiv recomandarea ca romanii din strainatate sa-si mobilizeze rudele din tara la vot, ca si cum toti cei plecati
   in BEJENIE il urau pe Ponta si PSD, care tocmai REPARASERA CRIMELE TAIERILOR DE VENITURI ALE PARTIDULUI ALOGENULUI!!!
   Ce sa mai spunem de crimele anterioare cu inchideri de spitale si mentinerea tarii in saracie?
   Toate serviciile bolsevice europene au participat la „filmarile de la ambasade”, trucand cozi interminabile pentru a
   inscena „MOTIVAREA” rasturnarii situatiei din turul intai cand Ponta a avut un milion de voturi in plus!?
   Prezenta la vot in strainatate e simbolica, cateva zeci de mii, romanii trebuind sa se deplaseze de la mari distante
   la sectii, adica sa piarda timp si multi bani!? Asta numai pentru alegerea unui ALOGEN…Lasati-o balta cu „poporul”!
   „viki”, daca stiam ca esti si o „O.Beza” nenorocita procedam cu menajamente! Si ca obeza esti cretinoida, caci oferi
   contraargumentul numirii Infractoarei la PICCJ, prin simetrie cu Vladoianu numit dupa presupusa mazilire!!!

 2. Facerea de bine e phoutere de mama ,ia cititi: „Procurorul Marius Vladoianu este nimeni altul decât anchetatorul care, în primavara anului 2008, „a uitat” sa atace cu recurs decizia instantei de a-l elibera din închisoare pe basarabeanul Serghei Gorbunov (principalul suspect în cazul dublului asasinat comis la o casa de schimb valutar din Brasov). Deși avea la activ, ca procuror, mai multe infracțiuni, Vlădoianu a revenit în 2010 în funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. El a fost reîncadrat la nici un an de la momentul la care Consiliul Superior al Magistraturii a decis sa-l excludă din breasla magistratilor (21 mai 2009), după scandalul “Gorbunov”.Si nu numai :”A comis-o din nou! Mita primită în beci

  Marius Vlădoianu a fost arestat preventiv pe 5 iunie 2015, la cererea procurorilor DNA, iar, pe 17 iunie, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus, din nou, suspendarea acestuia din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.Anchetatorii au reținut că, în perioada iulie 2012 – septembrie 2013, procurorul Vlădoianu a cerut de la un denunțător sume de bani însumând aproximativ 7.000 de euro, dar și un comision de 20% din valoarea unui contract sau 20% din suprafața unui teren aflat în litigiu pe rolul instanței” Acestia sunt,distinsi cititori,modele de urmat, eroii luptei anti DNA,anti alegeri libere,anti Dreptate,oameni obisnuiti,cu care ne mandrim!

  • Doua chestiuni:
   1. Gorbunov a fost suspect, dar s-a constatat ca nu are nici o legetura cu crima din Brasov
   2. Vladoianu a fost ACHITAT si suma de 6.000 euro i-a fost restituita!
   Vedeti ce usor ati fost manipulat pina acum?

  • Atentie: citez DC News:
   1″Moldoveanul Serghei Gorbunov a fost condamnat definitiv la 16 ani de detenţie de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o tâlhărie comisă la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar, condamnatul urmând să fie expulzat de pe teritoriul României după executarea pedepsei”(02 noi 2011 / 12:53)
   2.In perioada iunie 2014 – februarie 2015, pentru a obţine o sumă de bani necesară acoperirii prejudiciului stabilit de organele fiscale (peste un milion lei) într-un dosar ce viza o societate comercială în care soţia procurorului Vlădoianu şi o persoană de legătură aveau interes, Vlădoianu a exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni ce au avut relaţii contractuale cu respectiva societate, pentru a-i determina să suporte acel prejudiciu.

   Astfel, procurorul Vlădoianu i-a constrâns pe oamenii de afaceri sirieni să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil la un preţ supraevaluat, care să acopere prejudiciul şi să asigure un profit pentru el şi pentru persoana de legătură. În acest sens, Vlădoianu le-a adresat ameninţări sirienilor că va fi deschis un dosar penal pe numele lor la DIICOT Bucureşti. Oamenii de afaceri sirieni au fost contactaţi şi de persoana de încredere a lui Vlădoianu, care le-a adresat ameninţări şi a formulat o sesizare penală, care însă nu a fost înregistrată în evidenţele DIICOT de procurorul Ionel Tudosan.

   Cu toate acestea, în luna februarie, oamenii de afaceri sirieni au fost citaţi la DIICOT Bucureşti de procurorul Tudosan, fără ca acesta să fie învestit cu soluţionarea vreunei cauze care să-i privească pe aceştia.:))))))”(Agerpres 07-05-2018)
   Au zburat din magistratura si Vlădoianu si fartatu de la DIICOT!

 3. @O.Beza: Cu atentia mărită,orice fată se mărită!
  Şi mai mare atenţie pt ca sunteţi manupulat în continuare!!!
  Ceea ce citiţi este din Rechizitoriu. Sentinţa i-a achitat pentru aceste acuzaţii pe motiv că… fapta nu exista!!! Tocmai aici este problema acestui dosar, că este o mare făcătură a DNA!!!

  • Exact anul asta (5 iulie 2018 Agerpres)” Magistratul Vladoianu a fost condamnat definitiv, pe 30 mai 2018, la trei ani de închisoare de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.si au zburat si din magistratura ,atat Vlădoianu cat si procurorul DIICOT,care l-a „servit!Nu vorbim de aceeiasi persoana ? Sau ce faci dumnneata?

 4. O.Beza, sigur ai citit articolul? Ai grija că citezi dintr-un rechizitoriu pentru niste tâmpenii la care instanța a dat achitare!
  Iar în problema cu Gorbunov completul de 9 judecători a decis că Vlădoianu nu a făcut nici o abatere disciplinară, respectând intru totul legea. In plus, ăsta a fost procuror, din sistem…nu de pe câmp! Nu a fost niciodată împotriva unei anchete corecte și dacă era să facă tâmpenii, făcea în dosarele de omor pe care le instrumenta, nu lua de la un agarici asistat social, de-un cico!

  • Eu spun ca e porumb (familiei Poaceae)si respectivul imi raspunde (de 3 ori) că e praz (familia Alliaceae )!Cititorii Cotidianul s-au prins,nu sunt fraieri!! Sănătate si toacă-i fericit…

 5. @ O.Beza
  Nu vreti sa ieşiţi de sub manipulare deloc! Celălalt procuror, Tudosan, este achitat, repus in funcţie şi acum o să-i plătiţi din urmă salariul pe 4 ani! Eu am fost avocatul lui.

 6. Cum se vede in cazul prezentat, banditismul securistic e ingrozitor.Nu mai e asa de neimaginat incendierea ”Colectiv ”si ”Bamboo”,de catre sociopatii ce zice-se ca ne apara conform Constitutiei.

 7. O Bezea. Cand trei persoane i-ti spun ca esti beat, du-te la culcare.

 8. Într-o ţară în care nostalgia Securităţii e chiar mai puternică decât nostalgia ceauşistă, binomul SRI-DNA va continua să se bucure de mare popularitate şi respect. Şi nu-i o surpriză că tăticul lui e chiar… Traian Băsescu, demascat ca securist de însuşi Emil Constantinescu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.