Mihaela Bilic. „Băi, dar te rog eu, leșină!

Nutriționistul Mihaela Bilic e tranșantă când vine vorba de slăbit. Demontează argumentul multora care spun că  le scade glicemia și leșină dacă nu mânîncă.

”S-au creat niște așa zise argumente pe care nimeni nu încearcă să le clarifice”, atrage atenția  dr. Bilic.

Pauză obligatorie de 4-5 ore între mese. Este o recomandare făcute în multe ocazii.

Rămâne de văzut ce faci cu senzația de foame.

Invitată în cadrul podcastului  „Fain și Simplu”, Mihaela Bilic dă ”cărțile față”

„ Senzația de foame există în noi. E ca un locatar din ăla antipatic, care non-stop nu scapi de el. Noi trebuie de fapt să o păcălim, să o ducem cu zăhărelul, să o lăsăm să crească. Pe o scară de la 0 la 10, să ajungă să fie de o intensitate de 6 spre 7 și abia atunci să o satisfacem. Ăsta ar fi un comportament care te-ar pune la adăpost de kilogramele în plus.

În schimb, noi ne gândim că nu ar fi bine să ne fie foame. Noi avem foame de nota 1 spre 2 și ne gândim să mâncăm ceva înainte să ne fie mai foame de atât că dacă îmi e foame mai mult de atât, o să mi se blocheze slăbitul și prima gură de mâncare, aia se pune. S-au creat niște așa-zise argumente pe care nimeni nu încearcă să le clarifice și pe care toată lumea le folosește.

Obiectivul capului nostru, care ne face din vorbe, este ca noi să mâncăm. Sunt oameni care zic că dacă nu mănâncă le scade glicemia și leșină.

Exact așa ar trebui să vorbim cu noi „Băi, dar te rog eu, leșină! Hai că aștept să leșini, să te trezești, îți dau cu puțină apă și mergem mai departe, că de mâncat nu îți dau.

” Măcar 4-5 ore să treacă între mese. Se numește maturitate alimentară”, a spus Mihaela Bilic.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. e cea mai raspandita boala,
  se spune ca „e cu glanda” :
  -bolnav cu glanda de sub nas!

  (gata cu discriminarea
  ca e ca la negri,ca la colorati:
  se vede!!!!!!)

 2. Mihaela Bilic. „Băi, dar te rog eu, leșină!
  -d.budeanu e mai directă,
  „mori măh
  mori!”

 3. esti varza draguza. in conditiile in care tinerii si copii se indoapa la greu cu hrana chimica, otrava si / sau modificata genetic, dar si adultii, cei mai multi dintre romani sunt DIABETICI SI HABAR N-AU. este o analiza specifica pentru prediabet si diabet – se numeste analiza hemoglobina glicozilata sau pe scurt glicata. sunt multi umflati de otrava, grasi, dar bolnavi si nu stiu. organismul fiind tanar este mai rezistent. multi au anemie – daca palmele sunt albicioase si fata palida extrem, cam asta ar fi un aspect, plus stare de slabiciune generalizata si oboseala, somnolenta. diabetul nu este periculos din punct de vedere al ridicarii glicemiei neaparat (care creste dupa masa si, daca esti sanatos, scade cam la 2-3 ore), ci este periculos daca scade – scaderea de sub 65 este deja coma – aceea ar fi forma insulinodepenta…de aceea tinerii lesina. le scade glicemia si prin urmare si tensiunea. tinerii trebuie sa manace sanatos SI SA FACA SPORT. INOT – CEL MAI PERFECT SPORT! sau arte martiale – aikido (calea spirituala, pace si armonie).

 4. Pafarista asta o sa provoace o nenorocire intr-o zi. Plin de impostori si pseudo-guru.

 5. @marin
  -doar un program de „alimentatie ratzionala”
  ar ajunge sa clarifice starea de lucruri.

  vezi ce spune dr. constantinescu
  medic gastroenterolog
  a fost injumatatita limita superioara la glicemie
  (chiar dumnealui,
  negationistul;
  uite ca acum afirma ceva)

  -pe de alta parte
  trebuie intrebati parliamentarii:
  de unde stiti ca romanii arunca mancarea?
  (vezi cati ca cioara,
  mama silico-ca’catzilor)

 6. Bilic, o voce singulară în Rro’!
  Că în mass-media din Rro’ sunt promovate $$oroșizd, de import, prin toate mijloacele glossy inclusiv la tembeliziuni, „maturitatea” materială și seksuală: „aia se dezbracă pe internet și uite cîți bani a cîștigat în scurt timp!”, sau „ce apartament de 1 milion și-a cumpărat în Dubai în 3 luni ‘ache care s-a mutat acolo cu frumoasa lui nevastă ‘eanu!”, „chat-ul pe internet este o activitate foarte răspîndită printre studente”, sau „uite ce frumoasă a devenit aia după 7 operații estetice!”, sau „oare ce mai face Kim Kardashian?”, sau „Bilzerian cu 7 frumoase în piscină”. Prostituție pă-scară-largă, promovată, ce finanțează industria de miliarde de chirurgie estetică, ce potențează „industria” de miliarde a prostituției (la amerloci, de la ghipsanu’ dimukratt Clinton cu a lui nevastă pușcăriaBellă, încoa’,
  https://www.gitanos.org/documentos/1.1-KEN-his_HistoricalDictionaryoftheGypsies.pdf
  TOATE au devenit „industrii”: coafare, tatuare, belciugare, expunere,
  https://c8.alamy.com/comp/DWJY0K/import-car-show-female-model-posing-by-car-rim-DWJY0K.jpg
  „escorte”,
  https://roelvetia.ch/2023/01/17/lucratoarele-sexuale-la-mare-cautare-in-perioada-forumul-economic-mondial-de-la-davos/
  văpsît avtomobelle…), iar în Rro’ „industria” tuciuriie „loverboy” cu minore albe, cu complițîtatea Poolițîiei șî Vămilor! Păi să nu-i dai-dreptate lu’ Căciuliță ‘liberat-condiționat?
  https://www.cotidianul.ro/gigi-becali-derapaj-sexist-la-adresa-unei-arbitre/
  BA DA……[RumBurak Berkay Akgül]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.