Mihaela Bilic. ”Pune-i copilului o felie de pâine cu unt și gem”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic  nu recomandă o alimentație săracă în grăsimi atunci când e vorba de copii. Eu au nevoie de grăsimi de calitate și dacă trebuie să alegi între un bol cu cereale și  o felie de pâine cu unt și gem, optiunea este clară.

Care sunt argumentele?

”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creștere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esențial pentru creștere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate”.

Cartofii prăjiți…

”Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiți, spune Mihaela Bilic.

Copiii au nevoie de grăsimi pentru o creștere armonioasă. Avem nevoie de grăsime pentru a crește, tot ce înseamnă sistem nervos la copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creștere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învățat să aibă și legume în farfurie.

Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiționalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele”, a conchis medicul nutriționist.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

11 Comentarii

 1. Prostii!
  Untul unge creierul. Iar fructele sunt bune pentru ca sunt in gem pregatite de bunica. Painea e cereale care dau o stare de bucurie, multumire prin gustul dulce natural pe care il au.
  Paine cu gem si cu unt ne invata fosta regina Elisabeta sa mancam. De ce n-am asculta de sfatul unui monarh? Doar a avut o experienta de-o viata.
  Cacao cu lapte cald e alta bucurie a copilariei. Si biscuitii sau eugeniile. Ah, faimoasele eugenii!

 2. Nutritionismul nu este a o profesie fundamentata stiitific, este o cunoastere bazata in principal pe observatii.

 3. Multi copii saraci nici nu au oarte de asa ceva. La tara untura este sfanta. Untul nu stiu daca mai bate cineva ca alta data din lapte natural si curat.

 4. Cu paine cu unt si gem/marmelada au crescut generatii de copii sanatosi, excelent ca dna. dr. Bilic a reamintit mamicilor sa-si faca timp 10 minute dimineata, sa unga untul pe paine pt copilul care pleaca la scoala !

 5. Nici mie nu imi plac chestiile dietetice. Berea fara alcool, cafeaua fara cofeina si femeia slaba ca o scara de incendiu.

 6. Cu exceptia lui je toate comentariile sunt de toata jena. 👎
  Inclusiv al meu.

 7. Dna Bilic e singurul nutriționist sănătos la cap. Dă multe sfaturi corecte, ceea ce e rar la această breaslă.
  Pâinea cu unt şi gem, oul fiert moale cu pâine şi unt, merele rase cu biscuiți şi alte „rețete” din alimentația de pe vremuri sunt foarte bune. De aceea am crescut şi sănătoşi fizic, cu imunitate bună, şi zdraveni la cap.
  Ín zilele noastre marea majoritate a părințior (în special cei de la oraş) hrănesc copiii cu porcării din borcănele şi nelipsitele cereale cu lapte, fiindcă aşa e „moda” de peste Ocean. Ceea ce e o crimă; cerealele cu lapte ar trebui INTERZISE pentru copii. Orice puericultor onest va spune că dieta asta face copiii „pufoşi”. Pe americani i-a prostit Kellogs, fiindcă cerealele sub formă de fulgi pt copii se vând la un preț de 100 de ori mai mare decât prețul materiei prime şi puțin le pasă de sănătatea copiilor voştri, dacă ies bani! Rezultatul se vede: americanii au grave probleme de obezitate, iar asta începe să se observe şi la tinerii din România. Dacă vă uitați la filmele şi documentarele americane din anii ’50, veți vedea că oamenii erau „normali” dpdv greutate şi sănătate, spre deosebire de creaturile de azi, crescute cu mâncare din borcănaş şi fulgi Kelloggs.
  În Europa, francezii şi italienii au fost ceva mai tradiționalişti, nefiind aşa de încălecați de americani precum nemții sau englezii, au păstrat un stil alimentar mai „învechit” şi de aceea arată mult mai bine.

 8. Eu am crescut cu coniac Unirea dietetic si am ajuns specialist in apa incompresibila.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.