Min. Sănătății vs Florin Cîțu: Cine minte?

Pandemia a trecut, problemele au rămas. În încercarea de sprijini românii afectați de reacțiile în urma vaccinării împotriva Covid-19, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a descoperit situații incredibile. Ministerul Sănătății susține că nici măcar nu are contracte pentru achizițiile de vaccinuri, însă este contrazis de fostul premier de la acea vreme, Florin Cîțu. Cine minte?

Respect și Responsabilitate

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a avut primul termen în procesul cu Ministerul Sănătății în care încearcă să îi determine pe reprezentanții statului să desecretizeze contractele achizițiilor din pandemie despre care ministerul susține că de fapt nu există. Cu toate acestea, o declarație fostului premier Florin Cîțu emisă chiar la momentul respectiv confirmă încheierea unui contract de 10 milioane de doze de vaccin.

CONTRACTELE „NU EXIS”?

În cadrul campaniei „Respect și Responsabilitate”, FACIAS oferă sprijin tuturor românilor afectați de reacțiile în urma vaccinării împotriva Covid-19. Pentru a face acest lucru, FACIAS a încercat să afle de ce Ministerul Sănătății nu a informat cetățenii cu privire la eventualele riscuri în toate campaniile de informare pe care le-a făcut pe tema vaccinării, deși acestea erau stipulate în contractele cu producătorii de vaccinuri. Fundația a solicitat oficialilor contractele pentru a putea demonstra acest lucru, dar răspunsul ministerului a fost unul frapant: contractele nu există.

FACIAS a considerat afirmația drept una falsă și este de părere că Ministerul Sănătății încearcă să ascundă realitatea ca să nu răspundă pentru cei peste 20.000 de oameni care au reclamat reacții adverse. Din acest motiv, FACIAS a inițiat o acțiune în instanță.

Adevărul iese încet la iveală, susțin repreentanții FACIAS care dau publicității o declarație oficială făcută de fostul premier Florin Cîțu. În luna decembrie 2020, acesta susținea: „România va avea în jur de 10 milioane (nr. doze), am făcut noi un contract pe 10 milioane de doze de vaccin și, așa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct”, declara premierul. În acest context, este legitim să ne întrebăm cine minte și cine spune adevărul.

LUPTA PENTRU CEI AFECTAȚI DE REACȚIILE VACCINULUI

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și-a asumat un rol activ în sprijinirea celor afectați de reacțiile adverse ale vaccinului anti-COVID 19, prin lansarea campaniei „Respect și responsabilitate”. Această inițiativă vizează responsabilizarea statului și a tuturor celor implicați pentru a asigura dreptatea celor care au suferit din punct de vedere medical, moral și financiar ca urmare a vaccinării.

Potrivit celor mai recente date oficiale, oferite chiar de către Ministerul Sănătății, în România au fost 24.163 de cazuri de reacții adverse raportate.

Campania „Respect și responsabilitate” îndeamnă cetățenii români care au suferit după vaccinarea anti-COVID să contacteze FACIAS la dreptate@facias.ro, pentru de a analiza fiecare caz în mod individual și de a lupta pentru obținerea compensațiilor cuvenite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

8 Comentarii

 1. Cum era cu lozinca aia : ”ai grijă de tine, ai grijă de mine”?
  Cât de prost trebuie să fi ca să bagi 3 !!! doze de vaccin în tine?
  Și acum se plâng? Marș.

 2. 🐈‍⬛ la Beciul Domnesc, alături de urSULĂ !
  Alo, KooKoveaua Mov doarme-n post ?
  măRog, voi ce faceți ?🤮

 3. Citu ar trebui deferit unui tribunal exceptional.

  Poporul roman plateste dobanzi la imprumuturile luate de Citu pentru combaterea zadarniciei Covid. Miliarde aruncate pe fereastra, anual.
  Restrictiile pe care le-a ordonat trimit spre zona genocidului si complicitatii la genocid. A segregat populatia in intepati (supusi) si neintepati („teroristi”) incalcand Constitutia care interzice asa ceva.
  A deturnat miliarde prin cumpararea netranparenta a milioane de doze inutile de leac-minune.

  Desigur, niciun procuror n-o sa se ocupe de asa ceva. Cu democratia in gura, niciunul nu misca in front. Stiu ei foarte bine ca nu conduce poporul in aceasta tara.

 4. Sa nu uitati ca indiferent cat de stupizi, primitivi, barbari, ignoranti, fanatici, bigoti sunt cei care s-au vaccinat, toti sunt victime intr-o inselatorie uriasa. Mentalitatea de cobai a fost cultivata timp indelungat si cu mare pricepere, contextul panicard si defetist la fel, iar plandemia a fost o actiune concertata, premeditata si executata aproape impecabil. Jumate din cercul meu social vaccinat este in pioneze, literalmente. Cateodata nici nu stiu de ce mai fac citatii din studii si carti, cand avem fiecare in jur, contextul ideal. O parte vaccinati si ceilalti. Se vede de la posta diferenta si daca ai cataracta severa.

 5. Nu statul Român trebuie sa plătească despăgubiri.
  De ce sa cadă povara pe umerii OAMENILOR CAVERNELOR, a LINGATORILOR DE MOAȘTE, A CELOR CARE CRED CĂ Pământul e plat ?
  Să plătească doar cei care AU CREZUT IN ȘTIINȚĂ !
  Mihnea,Cherekeș, ghițanul de Marghita, Elena Popa GENIALU’ și restul vachserilor să dea dovadă de SIMȚ CIVIC și să doneze personal.
  Hai, eduKKaților, unde ați disparut ?
  măRog…😂

 6. Alooo, românacheleee! Ai semnat matale „Formular de exprimare a acordului pacientului informat”? Ai semnat. Te-ai vaccinat gratuit? Da. Ți-ai făcut concediul în Grecia? L-ai făcut. L-ai făcut și pe fraierul care plătea testul ori de câte ori era nevoie? Oho! Și încă cum!
  Chiar mai contează cine minte? Bine că se poate plăti cu cash. L-ai făcut și pe Guvernu.

 7. @intox we trust:
  Imi plangi de mila? 🤣
  Mi-ai facut ziua!
  Esti sigur ca nu te razgandesti? 🤣

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.