Ministerul Sănătății a luat decizia: Epidemie la nivel național!

deces

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seara, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi.

„În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe”, precizează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va derula o campanie de informare a părinţilor, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderenţă la programul de vaccinare.

„Rujeola este o boală infecţioasă, care se transmite cu uşurinţă mai ales la copiii nevaccinaţi, iar, uneori, evoluţia este gravă şi pot apărea complicaţii. Menţionăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel naţional, este de 78%, iar cu doza a doua de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. Recenta adoptare a Strategiei Naţionale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”, arată Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Expiră ceva stocuri și e mai ieftin de înțepat decât de distrus. Vorba bătrânilor, zi-mi ce stocuri de vaccinuri ai ca să-ți care e următoarea epidemie

 2. Decesele cauzate de rujeolă (din 1901/2, în medie) au scăzut cu 99,4% înainte de vaccinare în 1968! Acest lucru dovedește că vaccinarea nu a jucat niciun rol în declin, dar părinții trebuie să creadă (după cum arată citatul Dr. Siegal de mai jos) că vaccinarea a fost SINGURUL factor. De altfel, peste 50% din cazurile de rujeolă au fost vaccinate. De fapt, focare de rujeolă au apărut la populații care au fost vaccinate în medie de 77%-99%, nu la așa-numiții anti-vaxeri. Din 1900, numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei era de 13,3 la 100 000. În 1940, acesta a scăzut la 0,5 la 100 000, iar până în 1960 rata mortalității a scăzut până la 0,2 la 100 000. În ce an a fost introdus vaccinul împotriva rujeolei în SUA? 1963
  În condiții normale, copiii sănătoși nu mor din cauza complicațiilor rujeolei și nu devin invalizi și, dacă o fac, ar trebui să se pună întrebări despre gestionarea sanatatii lor. De fapt un studiu realizat de Ronne (Lancet, 5/5/85 1-5) arată că adulții care au avut rujeolă naturală cu erupție cutanată au o incidență scăzută a diferitelor tipuri de cancer. Si alte beneficii.

  Source: Twentieth Century Mortality CD, Office of National Statistics, 1 Drummond Gate, SW1, UK–0207 233 9233 02075335243. ICD (International Classification of Diseases) clasificările sunt făcute de OMS

 3. Uite ca nepotu-meo’ tocmai a facut-o si era nevaccinat. Si a trecut cu bine fara a avea reactiile celor care AU FOST VACCINATI si pe care ii cunoastem din familiile vecine. Ne puteti spune cum vine asta.”Uneori” ne spun desteptii! „Pot aparea” ne spun ilustrii savanti ce de 100 de ani nu stiu decat sa testeze cancerul cu bisturiul si radiatiile. Cand aveam Institutul Cantacuzino condus de Statul Independent Roman aveam incredere in vaccinurile copilariei, produse pentru a proteja generatiile tinere de romani. Era timpul cand STATUL Roman vroia o crestere a populatiei si nu o micsorare asa cum isi doresc nazistii de azi.

 4. Incredibila insistenta de a vaccina populatia, invocandu-se diverse urgente. Nu e vorba deci strict de zeama „anti-guvid”, ci de orice zeama in care se pot introduce componente necunoscute si nedeclarate.
  Ordinul venit de sus pentru politicienii romani e clar: intepati-i pe romani cat mai repede, ca sunt prea multi si, asa cum propovaduia Karl Marx, sunt un popor reactionar care impiedica progresul istoric al omenirii!

 5. aceasi „epidemie” inainte de mascarada – cine e atit de interesat sa va otraveasca?

 6. Da, exista vaccin care trebuia facut pana la varsta de 3 ani, dar cum ministerul sanatatii nu si-l asuma un caz de risc, nu se vaccineza niciun copil. Sa nu uitam ca exista calup publicitar pe tv de cativa ani buni in care, parintii sunt denigrati si umiliti cu buna stiinta de minister fara nicio problema care sa ii deranjeze pe cei de la CNA. Pentru ca e vorba de vaccin, pun o intrebare reala si deranjanta dar jenantă medicilor pediatri si ministrului:
  – De ce nu scoate niciun sunet privind sticlutele cu solutii lichide(aici sunt denumiri in germana, nu in limba romana) care usuca in 3-5 zile această iritatie de pe pielea copilului? Obligatoriu trebuie sa existe in farmaciile din Romania!
  – De ce doar vaccinari daca exista solutie eficienta real si vizibil? Tocmai nepotelul meu a avut iritatia si am folosit aceasta solutie(un betisor pentru urechi bagat in sticla si punctat pe fiecare iritatie cu acea solutie super eficienta zilnic), in maximum 5 zile e curata pielea! De ce obligatoriu vaccin care nu prezinta garantia mentinerii sanatatii intacte si nu aceasta solutie care vindeca fara modificari si riscuri iritatiile? Nu e bascalie, este realitate, ca de obicei, cautati in farmacii, e imposibil sa nu existe solutia!

 7. @parere…:
  Asta mama dumitale ti-a dat solutie? Si daca nu se vindeca in ganglioni?
  Nu pielea e problema, ci intreg sistemul. Arata cum solutia cu care i-ai dat intra in tot sistemul si il vindeca!
  Si apoi de ce sa faca boala copilul cand o poate evita?

 8. Un sistem ticalos care nu isi asuma nimic, care omoara femei insarcinate in spitale, pretinde din nou ca ii pasa de sanatatea noastra

 9. @uitati f. usor:
  Vine ea si pneumonia! Si ce o mai aparea apoi!
  Un sistem imunitar incercat la nivel de umanitate nu este subiect de glume nesarate.
  Sunt atatia batrani care plang de suferinta pe care nu au cunoscut-o pana acum.
  Sa auzi batranii plangand nu e ceva ce eu am stiut pana acum.
  Inceteaza idiotiile cu otravurile! Nu vrea nimeni sa otraveasca oameni suferinzi.
  Poate nu esti in toti creierii tu pentru ca vii cu astfel de blasfemii la adresa bolnavilor, nu acestia.

 10. E vorba de firma Hanseler Top, produsul se numește SUSPENSID ALBA, adică, compoziția din flacon-sticla e de culoare alba. Este super eficienta, nu fac publicitate la tratament, doar recomand când văd că există incredibila eficienta pierduta in tot ce înseamnă tratament-tratari eficiente in Romania după anul 1989! Fiecare cetățean ia măsurile pe care le recomanda sa crede el.

 11. @No-ua nor-ma-li-ta-te:
  De ce imi silabisesti mie?
  Exista abecedar, poti sa-l decupezi litera cu litera.
  „guvid”
  Nu se baga nici-un guvid in vena sau in muschi sau unde iti face vaccinul.
  „zeama”
  Dar vino cu dovezi la „zeama”. E ca ventilezi rahatul auzit la altii?

  „intepati-i pe romani cat mai repede, ca sunt prea multi”
  Ai la frica pe tine de un ac… si mai vii sa scandezi si prostii pe net.
  Sunt unii oameni care nu pot iesi din casa sa se vaccineze si nici doctorul nu vine la ei, la acestia nu te gandesti.
  Te gandesti doar la cei de la dispensar sa-i intorci din drum. Vai de tine si de tine ca limitat mai esti!

 12. Ce loc toxic vietii a ajuns Romania! Un loc al suferintei si al tradarii de aproapele.

 13. Miorița Mai citeste o carte, un document stiintific ca esti VARZA. Ori esti un trol farma, ori esti stupida pur si simplu.

 14. Miorita din turma de fraieri Este bine cunoscut faptul că rujeola este o etapă importantă de dezvoltare în procesele de viață și de maturizare la copii. De ce ar vrea cineva să oprească sau să întârzie procesele de maturizare ale copiilor și ale sistemulor lor imunitare? Experimentarea rujeolei întărește de fapt sistemul imunitar. Dacă rujeola este experimentată generație după generație, boala devine mai slabă în manifestare și devine mai puternică în proprietățile de identificare ale lanțului ADN/ARN. Aceasta transmite o imunitate permanentă generațiilor viitoare din acea linie. Dacă există o populație virgină care nu a suferit niciodată boala, atunci acești indivizi au o șansă mai mare de a avea complicații severe ale bolii respective. Z. Hautkr., vol. 57, no. 6, martie 15, 1982, p. 439-40
  Din cartea Natural Childhood: „Boala în copilărie are un rol important de jucat în construirea sistemului imunitar al copilului pentru o maturitate sănătoasă. Așa că trebuie să LĂSĂM copilului să se îmbolnăvească și apoi să-i dăm suficient timp să convalesceze complet.”
  In ultimul rand, in stadiile incipiente ale tusei, curgerii nasului și febrei, un copil cu rujeolă va avea spoturi KOPLIK care arată ca niste boabe de sare albe-albastrui care se văd cel mai bine pe interiorul obrazului, lângă cel de-al doilea molar superior, dar pot fi și pe gingii, oriunde în gură. Acestea durează câteva zile și sunt SPECIFICE numai pentru rujeolă. De ce ai nevoie de un test de sânge dureros, cand exista un simptom atât de specific si accesibil? (Medicine International, 1984, pg. 20, Viral Diseases in Man, Ediția a 83-a, pg 412.)

 15. În 1982, un medic din Tanzania, care se studia orbirea copiilor, a subliniat că „Tabloul clinic al pacienților cu rujeolă subnutriți este foarte tipic și complet similar cu cel al bolilor copiilor care suferă de deficiență severă de vitamina A, adică xeroftalmie”. Adică orbire. El a subliniat că „copiii bine hrăniți, totuși, dezvoltă rujeolă complicată, doar rar și nu au leziuni grave ale corneei”. Au luat 59 de copii care au orbit ca „rezultat al rujeolei” și le-au administrat 100.000 de unități de vitamina A în fiecare zi, timp de o săptămână. Leziunile oculare au început să se disipeze și, în două săptămâni, toți cei 59 de copii, cu sau fără cicatrici corneene, s-au vindecat. Deci spune-mi lele Miorita, ce a cauzat orbirea? Rujeola sau o malnutriție fundamentală cu vitamina A?

  citatie din ,,Vaccines and Third World Countries” de Hilary Butler 2007

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.