Miniștrii Cercetării din UE, la UPB București

Eveniment important la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Prestigioasa instituție de învățământ superior va primi astăzi  vizita delagaţiei europene a miniştrilor cercetării şi inovării din statele membre ale UE. Cu această ocazie,  vor fi prezentate noile centre de cercetare – CAMPUS și PRECIS – din cadrul UPB.

Delegaţia oficialilor europeni, condusă de comisarul european pentru cercetare, știință şi inovare, Carlos Moedas, va fi însoţită de ministrul cercetării şi inovării din România, Nicolae Hurduc, precum şi de rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Acest eveniment va avea loc în contextul Reuniunii Informale a miniștrilor cercetării şi inovării din statele membre ale Uniunii Europene, manifestare programată mâine, 3 Aprilie, în incinta Palatului Parlamentului din București.

În ultimul deceniu am dezvoltat o infrastructură de cercetare excepțională. Avem parteneriate multiple cu parteneri de prestigiu din ţară şi din străinătate şi ne putem lăuda cu rezultate importante în domeniul cercetării și inovării în mai multe domenii, precum inginerie chimică, ingineria materialelor, inginerie medicală și multe altele. Suntem un partener cu potențial foarte mare și vrem să arătăm Uniunii Europene acest lucru” a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București.

Reuniunea informală a miniștrilor cercetării şi inovării din statele membre ale Uniunii Europene are loc în contextul exercitării de către România a Președinției la Consiliul Uniunii Europene.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.