Ministru Daea și Holocaustul

Invitat la emisiunea „Punctul de întâlnire”, ministrul Agriculturii Petre Daea a vorbit despre pesta porcină care amenință fermele din România iar acesta a declarat că „Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea.

Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic, a spus ministrul Petre Daea.”, a spus Petre Daea.

Domnule ministru, nu am crezut că am să asist vreodată în România ca un funcționar cu rang înalt în statul român să poată face asemenea comparație, mai ales deoarece exterminarea evreilor a fost una dintre marile tragedii ale omenirii sau, așa cum a fost denumită, un infern bine organizat. Doresc în câteva rânduri să vă aduc aminte despre această tragedie deoarece nu ar mai trebui ca cineva ca dumneavoastră, să mai poată face asemenea comparații nefericite. În fiecare an, la Facultatea de Filosofie din București, domnul prof. univ. dr. Vasile Morar împreună cu doctoranzii invită câțiva din cei scăpați din acest infern, unde împărtășesc din trăirile avute în aceste lagăre de exterminare. Pe acestă cale, domnule ministru, vă invit să asistați la aceste mărturii ca să puteți înțelege și dumneavoastră dimensiunea reală a acestor tragedii.

Acest templu al groazei era un complex de lagăre de exterminare conduse și administrate de naziști în perioada elui de-al Doilea Război Mondial și era situat în Polonia, la 50 de km de Cracovia, la marginea orașului Katowice.

Auschwitz va trebui asociat întotdeauna cu genocidul, groaza, dar și panica, unde niciodată nu ai știut daca mai poți apuca ziua de mâine, a fost locul unde și-au pierdut viața milioane de oameni, după un plan macabru executat eficient la ordinul lui Adolf Hitler. Dintre victime, majoritatea au fost evrei, polonezi, dar și prizonieri de război. Zilnic, aici erau aduși prizonieri de pe teritoriile europene aflate sub dominație nazistă. Aceștia era împărțiți în trei grupuri. Primul grup era trimis la Birkenau, unde urma a fi gazat în câteva ore. Acest loc era preferat de naziști pentru execuții, pentru că aici puteau germanii să gazeze și să incinereze peste 20.000 de oameni în fiecare zi. Al doilea grup era folosit pentru a lucra la fabricile industriale ale unor companii ca I.G Farben sau Krupp. Al treilea grup era format din gemeni și pitici, care erau supuși experimentelor medicale ale maleficului doctor Josef Mengele, cunoscut și ca “Îngerul Morții”.

De aceea, domnule ministru, cred că ar trebui public să cereți scuze acestor popoare care au suferit de pe urma acestor atrocități, iar dacă mai aveți și un gram de onoare să vă prezentați demisia.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

15 Comentarii

 1. Decredibilizarea mergand pana la contestarea veridicitatii Holocaustului este un reflex antisemit de diferite grade!!!
  Pe mine m-a ingrozit comparatia nefericita care impune o luare de pozitie urgenta a ministrului in sensul distantarii
  ferme si precis formulata, pentru a nu fi acuzat de antisemitism. Sensibilitatile sunt perfect indreptatite, de aceea
  nu se poate face o deosebire intre asemenea exprimari nefericite, a ministrului (vorba lui „Alcibiade.Braila”) care
  sunt convins ca nu a facut „o analogie identitara”(intre oameni si animale) si exprimarea lui Natzimann referitoare
  la „negocierile lui Dragnea si Dancila cu…evreii”. Trec peste faptul,convingerea mea, ca Natzimann a procedat astfel
  cu premeditare, mai precis la ordinul expres al lui ENGIE, sefa sa de agentura NARODNICA din Colhozul european !!!
  Cand poporul evreu(israelit) o sa constientizeze ca Hitler si asasinii sai au fost ILEGALI BOLSEVICI creati de Lenin si patronati de Stalin, atunci declaratia de la cel mai inalt nivel a celui care si-a atribuit patrimoniul nazist al
  GEG, o sa poata interpreta corect,respectiv marxismul a fost si este cel mai mare dusman al „evreilor”, prin trasatura
  pe care le-a identificat-o/cu care i-a etichetat Marx, DE CAPITALISTI AVARI SI NEMILOSI”. Bolsevicii si antemergatorii
  lor, NARODNICII, au organizat in Rusia tarista pogromuri „spontane”,iar cand au preluat puterea au asasinat/deportat milioane de evrei despre care niciun reprezentant al acestora nu l-au reclamat cum fac cu Holocaustul! Intrucat evreii
  erau imprastiati in intreaga Europa unde mana lunga a CEKA/NKVD nu putea ajunge decat pe persoana fizica, a fost creat
  Hitler, de catre Lenin, Stalin si Trotzki, ultimul clonandu-l la Viena unde a condus agentura COMINTERN din Europa de
  Vest si Centrala…

 2. Ciprian Demeter…se baga în seama…pe o tema pe care a invatat-o din istoria predata de Stalin-Ana Pauker-Silviu Brucan….dacă ești așa de deranjat de lagărele din Germania/Polonia ocupata de germani, a anilor 1941-1945…sa-ți reamintesc ca în iarna 1932-1933 etnicii evrei care au instaurat comunismul în Rusia…în perioada lui Stalin și Beria…prin NKVD…au asasinat cca 7 milioane de ucrainieni prin înfometare…despre acest genocid nu ești deranjat sau…pentru tine nu contează…nu sunt evrei…dar despre cele peste 30 milioane de victime ale comunistilor în care rolul conducător l-au avut etnicii evrei făcute în Rusia și în tarile în care au exportat prin teroare acest experiment social nu ești deranjat…despre ce au comis împotriva romanilor în perioada 1940-1941 în Basarabia-Bucovina și ulterior începând cu 1945 pana în 1964 în România actuala când statul comunist condus în proportie de 90% de etnici evrei…au asasinat elita românească…nu ești deranjat…nu cumva acesti asa-zisi evrei sunt de fapt khazari…convertiți la iudaism…citește cartea „Al tresprezecelea trib”…privește întregul tablou și apoi vorbește…nu suntem toti spălați pe creier pentru a deveni victimele manipulatorilor. Vae victis!

 3. Oare de ce putem tolera o comparatie facut de un individ care mai este si ministru?

  • Ca asa avem noi chef? Citeodata porcul e mai uman decit omul. Nu am vazut ca porci, de exemplu, sa dea cu bombe in fizia Ghaza in anul 2018 sau sa omoare din placere.

 4. „Holocaust”, cuvânt de origine greacă, nu se aplică în mod exclusiv tragediei unice a poporului evreu, pentru care există termenul „Shoah”.
  Exprimarea ministrului nu este adecvată, dar acest om nu poate fi bănuit de rele intenții, decât doar de ceva carențe culturale.

 5. Comparatia exterminarii acestor animale cu Auschwitz este corecta . Abator mahanot hahashmada , holocaust khurban ardere de tot . Nu vad unde-i greseala ministrului . Ce porcii nu sufera ? Ba sufera saracii , sufera din cauza dorintei omului de a le manca cadavrele cu sare ,piper si mujdei .

 6. Conform definitiei, holocaust inseamna incinerarea victimlor. Daia n-a pomenit de evrei ci de incinerare. Multa lume a fost incinerata de-a lungul vremii din diverse motive. Idioatii sunt cei care fac asociatii, pe principiul ca chelul isi pune mana in cap.

  • .. chiar si azi se practica incinerarea mortilor! In cultura unor popoare asiatice, incinerarea era totala!

  • @Patrocle
   Daea a comparat cu Auschwitz deci a comparat oamenii arsi acolo cu porcii.
   Cred ca Daea e mai porc decat porcii.

 7. Hai, las-o mai Demeter, ca Daia nu se gandea la arderea evreilor la Auschvitz, ci doar la tragedia de a arde in foc niste animale, din motive de epidemie! El a vrut sa arate marimea tragediei, dar ati sarit voi toti, incriminind ca s-a referit la evrei! Da, putea sa spuna ca sunt 50000 de pirjoliri de Craciun, dar acolo carnea/porcul ramane pentru consum, acum se arde pur si simplu! Scuze celor care cred ca gresesc!

 8. Daea poate fi acuzat de orice, dar nu se antisemitism. Comparatia a fost nefericita, dar omul si-a cerut scuze. In schimb tu demetere prea-ti bagi nasul unde nu-ti fierbe oala. Mai uita-te si tu in oglinda.

  • Ar trebui sa aprecieze valoarea sa ca ministru al agriculturii implicat activ si serios cu responsabilitate si profesionalism. Are rezultate bune, nu vrem sa fie schimbat, pt ca li se ridica parul cheliosilor pe scafarlia incompetentei. Omul are fapte bune. Si continua ca e muncitor si aplecat spre necesitatile din teren, nu e un contopist, el este practicianul de care au nevoie toti din domeniul pe care-l binecuvanteaza cu experienta sa. M-am saturat de lachei egoistici carora nu le pasa deloc de ceea ce are nevoie omul de rand, fermierul, etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.