Ministrul Daniel Funeriu, făcut praf de colegii de partid

Chiar dacă a trecut congresul, în PDL nu s-au liniştit apele. Bătălia pentru obţinerea de poziţii de top continuă şi pe alte paliere. Un episod interesant al acestei bătălii s-a desfăşurat marţi seara în Parlament.

„Arogantul” Funeriu, pus la zid

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost mitraliat – pe bună dreptate – din toate poziţiile marţi seara la comisiile reunite de învăţământ din Parlament. Funeriu s-a dus să prezinte bilanţul educaţiei pe anul 2010, iar această rară prezenţă la Parlament a însemnat un adevărat dezastru. Nu doar reprezentaţii Opoziţiei (Adriana Săftoiu – PNL, Cristian Dumitrescu şi Ioan Mang (PSD) l-au criticat dur pe Funeriu, ci chiar şi colegii săi de partid, deputatul PDL Cătălin Croitoru şi senatorul PDL Mihail Hărdău.

Chiar dacă în privinţa celor doi PDL-işti se poate spune că ar fi potenţiali candidaţi la fotoliul ministerului în cazul în care Funeriu este remaniat, deci ar fi avut un interes să-l atace, totuşi – lucru rar, foarte rar la PDL-işti – criticile au fost corecte.

Cătălin Croitoru l-a făcut pe faţă „arogant” pe Funeriu şi i-a reproşat, printre altele, că se află la baza scăderii salariilor profesorilor, a concedierilor din învăţământ, a situaţiei precare a infrastructurii şcolare etc. De asemenea – este adevărat, a şaptea zi după scriptură -, cei doi parlamentari PDL i-au reproşat ministrului numeroasele lacune din Legea educaţiei.

„Lumea râde de dumneavoastră”

Vă prezentăm câteva mostre din dialogul dintre Funeriu şi preopinenţii săi.

  • „Să fiţi mai reţinut când spuneţi că eradicaţi hoţia, copiatul, şmecheria de la evaluare. Pentru că dumneavoastră spuneţi ceva şi în spatele dumneavoastră lumea râde”, Mihail Hărdău.
  • „Poate nu stăpânesc într-adevăr arta dialogului, însă cred că cea mai bună metodă prin care un ministru se poate exprima este prin texte de lege şi prin acte”, Daniel Funeriu.
  • „Pot să apreciez că legăturile dintre domnul ministru şi comisiile reunite sunt de tip Van der Vals, adică sunt cele mai slabe legături şi dorim ca după acest Raport să ajungem la legături ionice sau covalente”,Mihail Hărdău.
  • „Să ştiţi că legăturile Van der Vals pot să fie extrem de puternice, pot să ajungă până la 2 kilocalorii pe mol în funcţie de mediul în care ele se exercită”, Daniel Funeriu.

Funeriu nici nu se gândeşte să plece

Înainte de a se prezenta la comisiile de învăţământ, Funeriu a fost întrebat de ziarişti dacă se simte vizat de o eventuală remaniere, ţinând cont că numele său a fost pronunţat ca fiind pe o listă neagră.

Răspunsul ministrului a fost acelaşi ca şi acum câteva luni când i s-a mai pus această întrebare. „Din prima mea zi de mandat mă ocup de conducerea ministerului, de schimbarea şi gestionarea sistemului educaţional. Acum avem bacalaureatul, desfăşurăm activitatea absolut normal, independent, repet independent, de orice aspecte politice”, a spus ministrul Educaţiei. (…) În ceea ce mă priveşte am o reformă de făcut şi, credeţi-mă, o s-o duc până la capăt”, a spus Daniel Funeriu. Siguranţa cu care vorbeşte despre viitorul său Daniel Funeriu are la bază şi atitudinea sa. Funeriu este considerat după Emil Boc cel mai docil executant al ordinelor venite de la Palatul Cotroceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.