Ministrul Digitalizării, înțelegere cu omologul din Emiratele Arabe

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), Bogdan Ivan, a semnat, joi, un memorandum de înţelegere cu ministrul pentru Inteligenţă Artificială şi Economie Digitală din Emiratele Arabe Unite (EAU), Omar Sultan Al Olama.

„Astăzi, la Abu Dhabi, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu şi a preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, am semnat alături de omologul meu, Omar Sultan Al Olama, ministrul pentru inteligenţă arficială şi economie digitală, Memorandumul de Înţelegere între MCID şi Ministerul Inteligenţei Artificiale. Aducem România în clubul select al statelor pregătite pentru revoluţia noilor tehnologii”, a scris ministrul Bogdan Ivan, pe Facebook.

Potrivit ministrului, principalele direcţii de acţiune ale memorandumului sunt: schimburile de experienţă între institutele de cercetare şi universităţi specializate, dezvoltarea de proiecte comune în cercetarea tehnologiilor IA, creşterea investiţiilor private în inteligenţă artificială, cu accent pe start-up-uri şi IMM-uri care dezvoltă soluţii inovatoare, programe comune de educaţie şi formare profesională.

„Emiratele Arabe Unite sunt un model de guvernare high-tech şi au una dintre cele mai accelerate dezvoltări economice din lume. Aici a fost creat primul ministru de IA din lume, precum şi prima universitate de profil. De partea sa, România are un avantaj fundamental în alinierea economică şi legislativă cu Uniunea Europeană, a doua cea mai mare piaţă globală. Pentru că economiile noastre sunt orientate către viitor, relaţia României cu EAU este strategică”, a adăugat ministrul Bogdan Ivan.

El a mai afirmat că a găsit în Emiratele Arabe Unite „numeroşi investitori interesaţi de oportunităţile digitale pe care România le oferă” şi că a prezentat „proiecte concrete prin care cei 200.000 de experţi IT români pot dezvolta soluţii inovative, care aduc viitorul mai aproape”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Poza e genială! Deja arabul se uită in ochii prostului catalogandu-l isteț fara pereche ca prost. Nu ai cu cine, nu ai cu ce te mândri in Romania noastră! Cu infractorii care au capusat tara, sub nicio forma.

  2. De când au ajuns Emiratele Arabe Unite (EAU) clubul select al statelor pregătite pentru revoluţia noilor tehnologii” în care vrea și România? “Emiratele Arabe Unite sunt un model de guvernare high-tech???” “a prezentat „proiecte concrete prin care cei 200.000 de experţi IT români… Domnul președinte Constantinescu avea în 1996 15000 de specialiști în bloc start -uri să modernizeze industria. Ce ne-a impus UE și a urmat se vede. Acum vine domnul Ciolacu cu 200000 de experți IT, dar ori unde te duci de la Poștă la medicul de familie se stă că “s-a blocat sistemul”. Mai degrabă după cât de devastator am decăzut industrial ca țară, vom trimite “experți” să curețe locațiile din Emirate după inundații.

  3. Dorele, sa fii atent ca nu cumva din nebagare de seama sa se uneasca IT-istii nostri cu constructorii lor, ca e jeleu.

  4. Era într-o vreme un cântec cu “ Eins, zwei, Polizei
    Drei, vier, Grenadier…” Când te uiți la fizionomiile oficialilor români: Un, doi polițai, trei, patru, SRI, patru, cinci STS… Țivilii nu mai loc ca demnitarii în pacifistele democrații UE și NATO?

  5. zicea ceva si despre „grenadier” parca, nu…? si clar „noapte buna”. ha! am trecut dintr-un bolsevism in altul…”decat” 34 de ani ne-au trebuit sa pierdem farama de libertate, pe care majoritatea a preferat sa o doarma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.