Ministrul Muncii: În septembrie, Parlamentul va aproba reîntregirea indemnizaţiei pentru mame

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Parlamentul va aproba în prima sa săptămână de lucru din septembrie reîntregirea indemnizaţiei pentru mame.

„De când am preluat acest minister m-am preocupat – aşa cum am promis înainte – să restituim angajaţilor şi tuturor celorlalte persoane tăierile abuzive care s-au făcut în 2010. Am făcut această reparare. Şi singura indemnizaţie care nu a fost reîntregită este cea pentru mame. Nu s-a putut face odată cu celelalte pentru că a fost tăiată prin alt act normativ (..) şi, din cauză că am intrat în această vacanţă parlamentară, ceea ce există în Parlamentul României ca iniţiativă de reîntregire a acestei sume nu s-a putut face. Se ştie, am încercat în două Comisii de muncă să trecem această iniţiativă, nu s-a putut – nu a fost cvorum…Nu am reuşit, deşi ar fi fost posibil la momentul respectiv. În septembrie, în prima săptămână de lucru (a Parlamentului – n.r.) vom relua această iniţiativă parlamentară şi, cu siguranţă, că aceasta se va aproba”, a declarat ministrul Muncii.

Anterior, Mariana Câmpeanu a precizat că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la nivelul de 85% din salariu şi chiar dacă plafonul va rămâne la 3.400 lei, se va mări procentul mamelor care vor obţine creşteri ale veniturilor din această indemnizaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.