Mircea Geoană pune tunurile pe clasa politică

Mircea Geoană a susţinut, joi, într-o dezbatere la Alba Iulia, că România este condusă de o generaţie politică „tot mai incompetentă” şi că politicieni care nu au cunoştinţe elementare ajung în posturi de care depinde soarta a milioane de români.

„Ţara a fost şi e condusă de o generaţie politică tot mai incompetentă şi golită de sentimentul iubirii adevărate de ţară. Vedem de ani buni cum prea mulţi politicieni se zbat între lăcomie şi neputinţă. Sunt mulţi politicieni care nu ştiu economie, nu ştiu legislaţie, nu au practic nicio calificare dovedită şi totuşi conduc guverne, ministere, agenţii şi companii de stat. Politicieni care nu au învăţat aproape nimic în viaţa lor, nu au cunoştinţe elementare şi, cu toate astea, ajung în posturi de care depinde soarta a milioane de români. A ajuns aproape de neimaginat ca un ministru sau un prim-ministru al României să poată vorbi o limbă străină. Asta într-o perioadă în care dacă un lider nu vorbeşte măcar limba engleză îşi condamnă naţiunea la izolare. Iar atunci când aceşti lideri se exprimă în limba română, ai senzaţia uneori că îţi vorbeşte corigentul clasei”, a declarat Mircea Geoană în cadrul dezbaterii „Din Inima României în inima Europei”, organizată la Alba Iulia de Mişcarea „România Renaşte!”.

Potrivit lui Mircea Geoană, rezultatul acestei contraselecţii este blocajul şi sărăcirea ţării.

„România zace undeva la periferia Uniunii Europene, apăsată de indicatori economici slabi, datorii în creştere, golită de oameni şi de forţă de muncă, frustrată şi lipsită de relevanţă internaţională, pe care o merităm cu prisosinţă. Pentru că sistemul nostru politic este atât de defect şi statul român este atât de disfuncţional, nu are cum să fie altfel decât disfuncţional, atâta vreme cât sistemul politic nu-şi face datoria. Acesta este adevăratul motiv pentru care suntem ultimii în marea majoritate a clasamentelor europene”, a spus Geoană.

Acesta a menţionat că sunt şi foarte mulţi oameni politici şi funcţionari ai statului român care sunt competenţi, buni patrioţi şi care încearcă să-şi facă datoria.

„Însă, prea mulţi dintre ei sunt puşi deoparte, timoraţi sau îndepărtaţi de o oligarhie politică ale cărei apucături sunt mai aproape de năravurile fanariote decât de meritocraţia care defineşte orice sistem performant, modern în această lume. Din cauza acestei oligarhii, o Românie născută din unire şi capabilă de lucruri măreţe este astăzi îngrozitor de scindată şi se zbate în continuare nemeritat la periferia Europei”, a susţinut Mircea Geoană.

El a opinat că, pe acelaşi teritoriu, există două ţări separate: România oraşelor bogate şi România săracă.

„Eurostat ne spune că opt oraşe mari ale ţării produc 80% din PIB-ul naţional, iar restul ţării restul. (…) Crunta inegalitate între grupul oraşelor mari, pe care trebuie să continuăm să le sprijinim să se dezvolte şi restul ţării arată o distribuţie a bogăţiei după scheme medievale, nu după modalităţi moderne. Cu banii concentraţi disproporţionat pe teritoriile elitei urbane şi cu marea majoritate a populaţiei abandonate la cheremul sărăciei. O sărăcie care se adânceşte odată cu incapacitatea guvernelor de a produce programe şi oportunităţi, investiţii şi locuri de muncă, în altă parte decât în fiefuri sau în firmele de casă”, a declarat Mircea Geoană.

Acesta a mai susţinut că „imensele resurse europene alocate României fie au fost pierdute din incompetenţa unor autorităţi naţionale, care nu au fost capabile să cheltuie aceşti bani, până la urmă gratuiţi, fie au fost distribuite inegal, pentru că anumite părţi ale ţării au avut noroc de gospodari” iar alte părţi au avut parte de „incompetenţă şi corupţie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

31 de Comentarii

 1. „Ţara a fost şi e condusă de o generaţie politică tot mai incompetentă şi golită de sentimentul iubirii adevărate de ţară.”
  Veninosule, uita-te in oglinda tu fost ambasador pentru romani cu gemuletul inchis plangerilor si nevoilor lor, tu parasuta PSD-ului, tu fost sef prin NATO, tu scuipator pangaritor de valori, tu ai cauzat acestea!!!

  Unde crezi ca te repezi ca berbecele inainte? Iti pun in cale un perete sa ai in ce da cu capul. Tontalaule!

 2. Desteptati-va Romani
  in ceasul al XIII-lea

  GEOANA ARE DREPTATE .

  Aceasta Clasa Politica este – parte a Sistemului Ticalosit – care ne-a falimentat incepind din 1990 .

  NUMAI CU AJUTORUL SUA — NUMAI astfel – Romania se poate deratiza si insanatosi .

  NU VA LASATI INSELATI de Presa romaneasca( sponsorizata de Clasa politica )

 3. Sa scoti bani din buzunarul tau sa platesti tancurile Abrams, nu din al altora, pui de lele!

 4. Mirciulica baiete a venit si ceasul tau, ceas(uri) cu 24 de rubini de la Marean !

 5. Ma lasati cu imbecilii?? Ma slabiti?? Cine-i presedintele? Nu Geoana! Nu Kovesi! Poate Simion? = nationalismul controlat de globalisti diabolici geneali de servicii? Doamne Iisuse si Maica Domnului apara-ne pe noi pacatosii de diavolii globalisti!!!

 6. Prostanache primul lucru care-l face daca ajunge pres va fi sa-l gratieze pe fratele lui Michaela dragostea mea.

 7. Va fi o problema cu candidatul la presedintia Romaniei. Geoana e un rebut politic, sluga perfecta a strainilor, lipsit de personalitate. Ciuca este un munte de slanina cu creier de gaina, doctor in nimic. Ciolacu e un semianalfabet, cu smecherie de margine de sat. Cum va imaginati ca astia ar putea discuta cu alti sefi de stat? Cine se uita la ei? Asta au produs ” serviciile „, asta avem. In definitiv, dece e obligatoriu ca presedintele sa fie sef de partid? Nu poate fi sustinut un candidat cu studii adevarate, cu prestanta, roman, crestin si patriot? Mai avem asemenea oameni, dar nu sunt promovati. Dragnea l-a eliminat pe profesorul Alexandru Atanasiu. Nu putea tolera un intelectual deasupra lui. E bine ca a facut puscarie, chiar prea putina, iar acum si-a descoperit pasiunea vietii in bucatarie. Ar mai fi si profesorul Andrei Marga. Ganditi-va la un om care poate discuta de la egal la egal cu alti presedinti de tara.

 8. Hahaha!! Dar, mon cher, dumneata esti unul dintre politicienii despre care vorbești. O flasneta, un vantura vorbe goale pe care le uiți de cum îți ies pe gura. Ne-ai pus în pita cu aranjamentul Gojdu! Ne este destul intr-o viata.

 9. Asta vrea sa sugereze ca ceea ce s-a petrecut in Romania in 1989 a fost IMPOTRIVA ROMANIEI, din moment ce rezultatul este cel pe care-l critica el?!? Daca ar fi spus CLAR, l-as fi aplaudat, dar asa, cum o da cotita, nu face decat sa se inscrie exact in randul celor pe care se preface ca-i critica.

 10. Mirciulica tata, dragostea mea, cand primeai ceasuri de la Marean Vanghelie din ce clasa politica faceai parte? Stiu ca Baaescu ti-a furat alegerile in 2009 dar asta nu inseamna ca trebuie sa-ti pui poalele in cap. Deci, mai usor cu pianul pe scari!

 11. Are dreptate 100%, cu mențiunea că descrierea i se potrivește de minune și lui. Faptul că vorbește engleză nu schimbă cu nimic starea de fapt.

 12. Da ma, ludovic orban fiu de colonel securist, rafila fiu de colonel securtist si tu fiu de general securist. Si tu esti aceiasi generatie politica.

 13. Omul va spune clar ca multi dintre alesi (sau numiti) de voi, dragi oite, berbeci si bizoni, sunt asemeni voua: incompetenti si prosti.
  Votati psd-pdl-USR ca bine faceti!
  Sunteti mandri ca veti avea de ales intre Ciuca, Ciolacu, Simion si Sosoaca, nu? Ai naibii de mandri!

 14. Politrucul ăsta bolșevic comunist,vrea că țara sa fie administrată pe raioane (regiuni),așa cum a făcut Stalin după ce a ocupat România,cu armata bolșevică sovietică în anul1944.Abia Ceaușescu ( cu toate bubele politice care le a avut) care a fost un ghimpe pentru Uniunea Sovietică,la anul 1968 a revenit la județe,unde în perioada interbelica in Romania era unitatea de baza in administrație

 15. Criticile americanizatului Geoană la adresa României pot foarte bine folosite și la adresa SUA ! Astfel, prăpastia dintre orașele bogate și sărăcia din restul țării din Romania este caracteristică și economiei americane, să fim bine înțeleși.

  Un studiu economic recent a demonstrat faptul că majoritatea investițiilor din economia americană,peste 90% din total, acoperă geografic numai 1% din teritoriul american ( Silicon Valley și câteva orașe de pe coasta de Est ), domeniile prioritare care absorb aceste fonduri fiind doar industria electronică și cea de IT, restul sectoarelor economice, de la agricultură la industriile prelucrătoare, și zonelor geografice fiind afectate de stagnare economică.

  Cu alte cuvinte,cum este turcul,este și pistolul,chiar și în materie de competența elitelor politice din SUA și România. Este puțin probabil că politicienii români ar fi mai pricepuți în ale guvernării dacă ar vorbi limba engleză : l-am ascultat pe Iohannis ținând cuvântări În limba engleză în Washington și vă asigur că nu a rezolvat nimic important pentru România, nici măcar chestiunea vizelor. După 10 ani ca președinte, vorbitorul nostru de limba engleză ( și germană ! ) ne lasă în situația politică grea descrisă de Geoană…

 16. o paiatza (caror servicii esti vandut shantajel?) plangacioasa si „ciLivizata”…

 17. Geoana este elegant in vorbire ca de obicei. Ii alinta pe prostovanii care de 34 de ani se dau drept politicieni numindu-i incompetenti. Peste 90% din ei sunt bolovani din toate punctele de vedere. Iar mai nou sunt si oamenii securitatii celei noi. Daca Geoana este securist asa cum il prezinta propaganda antinationala, atunci este un roman inteligent si patriot asa cum erau toti cei din vechea securitate care nu si-au vandut tara in ’89

 18. Marine militiene din salaj, mai vandut si mai sluga ca sasul tau nu poate fi oricate argumente ai inventa. Geoana se trage din urmasii lui Mihai Viteazu si nu ai lui Bruchental.

 19. Cum te ‘chiama’ pui de dac?: militian esti matalik, pentru ca, altfel, nu imi explic cum de tragi tu „concluzii” despre aparteneta politica a unor persoane carora li te adresezi prin comentarii, pe site-ul unei publictii de stiri. sunteti toti aceslasi namol bolsevico-nazist, cu pretentii de manipulatori. va reinventati paiatzele la fiecare „alegere libera”.

 20. Pro stănacu’ este sluga perfectă a hamerlocilor, a fost prelucrat și instruit cît a fost ambasador la ei. A devenit agent de vînzări pt muricani. Îi tot dă înainte cu necesitatea înarmării, bineînțeles cu vechiturile amerlociei, cu plata înainte și cu livrarea la Sf. Așteaptă. Votati-l, că ar fi un bun urmaș al dulapului săsesc care ne va băga în război cu rușii.

 21. lasa geonele ca vii tu, lovit de sentimentul iubirii fata de mihalea dragostea lui… ba tilicare, ai fost acolo, ai facut pe mutu in papusoi… si acum dupa ce ai fost reconditionat, reesapat si aruncat iar in fata , te crezi indereptatit sa pui tunurile pe clasa politica adica pe propria ta persoana? esti tare ba, geonele… p’onoarea mea daca te mint… ai un discurs de te ingroapa… c-o stea, cu doua… tot inainte, pionierule! papasa ilici e mandru de tine, cred ca ti-ar spune ca te-ai transformat ca prin minune mincind jaratec pe buza piscinei lui vintu… hai sa fii iubit! stiu ca vei iesi pt ca la natia asta de pacalici, „prostanacul” e cel mami potrivit presedinte.

  sa-l vedeti pe covrigar cum dupa locale, ca atit mai are sptiu-timp de joaca, se aliniaza frumos si spasit… ha ha ha parca vad cu ochii mintii scena… nu-l vad atit de lipsit de insitinct de conservare pe ciuciulacu incit sa se pishe contra vintului… iarasi vintu ha ha ha ha ha ha ha ha

  sublima clasa politica… ia hirtia igenica, neamule si foloseste-o cu incredere!

 22. Am fi de rasul lumii..sa avem preswdinte cu un cumnat fugar,cautat de Interpol de ani de zile…

 23. faci mai juvete, dai in ai tai? Ori nici voi nu mai stiti cati mai sunteti?
  Daca ajungi presedinte, mai emigreaza si ultimul milion, ala care mai munceste!

 24. Gionica e deasupra clasei politice,
  Caci nu e de pe plaiuri mioritice.
  El e de pe Marte, Luna sau Saturn,
  Un zeu celest traitor intr-un turn,
  Ce vrea pe romani ca sa-i destepte,
  Cu planurile si gionismele lui inepte.
  De sunt unii ce-l cred barbat de stat,
  Iertati-i, ca de apa chioara s-au imbatat.

 25. Nu cred ca GEOANA va ajunge presedinte . Insa discursul sau este corect , cauza principala a distrugerii Romaniei atit economic cit si moral , este clasa politica din 89 incoace . Incompetenta si corupta pina in maduva spinarii , tradatoare fara limite . Toti ministri si parlamentarii care au semnat legile distrugerii si tradarii Romaniei , sunt responsabili in fata poporului si in fata JUSTITIEI . Au nume si prenume , au averi uriase si la vedere si mai ascunse , atit in tara cit si in strainatate .

 26. Mircea, ia ecsplica tu ca nu le am cu geografia, „Această zonă, Nămoloasa – Focșani…” Aha! Harta se agata in cui la Calarasi, acum am inteles. Intreab pentru un răzăs al lui Stefan…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.