Misterul infectării cu noua tulpină la Cluj

Două persoane au fost identificate în Cluj cu noua tulpină britanică a virusului SARS-CoV-2, dar acestea sunt rezidente în judeţ şi nu au călătorit în Marea Britanie.

„Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de două persoane cu vârsta de 29, respectiv 54 de ani, cu domiciliul în alte judeţe şi rezidenţi în judeţul Cluj. Aceştia au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s-a constatat existenţa tulpinei britanice”, se arată într-o informare trimisă, sâmbătă, de prefectul Mircea Abrudean.

Cele două persoane au fost depistate pe 14 ianuarie, dar „procesul de sintetizare aleatorie durează”.

„Aceştia au fost izolaţi la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, fiind depistaţi pozitiv cu Covid-19 în 14 ianuarie, starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din această zonă. Nu există niciun link epidemiologic între cele două cazuri”, se mai arată în informarea prefectului.

Ne cotropește noua tulpină (update)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Cu toate masurile de control la frontiere (ca si inexistente, balamucul cu trambalatul prin Europa sau prin lume continua !) o posibilitate care cred ca ar trebui sa dea de gindit este ca virusul poate circula dintr-o parte in alta, intre tari si continente, nu doar in corpul cuiva, ci si in bagajele persoanei respective. Dupa care, ajuns la destinatie, sa iasa precum Duhul lui Aladin din lampa … A bon entendeur, salut ! …

  2. Normaal ca la Cluuuj, cel mai europiaan targ. Deci, virusul se ia preferential la capre raioase cu coada ridicata. La voi sa fie!

  3. Poate ca este in alimentele congelate, chinezii au oprit importurile la anumite produse!
    Ps.
    Virusurile pot fi pastrate in stare congelata foarte mult timp, dovada este „recuperarea” ,de ani buni, a virusului gripei spaniole de la eschimosii morti atunci, ingropati in gheatza(sau permafrost-noroi inghetzat), mare „realizare” au facut !!!

  4. Corect @horeeea, asa este, problema atat cu h1n1 cat si cu sars-cov-2 este ca sistemul imunitar poate reactiona exagerat, ceea ce duce la afectarea grava a plamanilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.