Modelul Stelian Tănase şi antimodelul Doina Gradea

Ca preşedinte-director general al TVR, Stelian Tănase a onorat toate invitaţiile de a participa la şedinţele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor şi a răspuns la toate întrebările membrilor comisiei. De fiecare dată, domnul Tănase a mers cu lecţiile făcute şi cu oameni de specialitate din TVR capabili să lămurească toate chestiunile puse în discuţie.

Atunci când situaţia a impus-o, Stelian Tănase a apărut la principala emisiune de dezbateri a televiziunii publice şi a răspuns la toate întrebările adresate. Chiar şi la cele mai puţin comode, pentru că emisiunile nu erau regizate. Stelian Tănase nu a populat postul de televiziune cu rude, amici, pile de politicieni sau foşti colegi din televiziunile pe unde a lucrat de-a lungul timpului, nu s-a plimbat prin Europa pe banii televiziunii şi nu a făcut frumos în faţa puternicilor zilei.

În prezent, televiziunea publică o are în fruntea sa pe Doina Gradea, care cu greu se lasă convinsă să se prezinte în faţa Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. Iar atunci când o face, doamna Gradea răspunde cu greu întrebărilor membrilor comisiei sau refuză să o facă. Refuză, chiar dacă este plătită din bani publici să conducă o televiziune în care se pompează milioane de euro anual din fonduri publice. Cu doamna Gradea la şefia TVR, audienţele s-au prăbuşit, fiind cu mult sub cele de pe vremea în care postul public era condus de jurnalistul şi scriitorul Stelian Tănase.

Doina Gradea este contestată pentru că a pus televiziunea la picioarele liderului principalului partid de guvernământ în campania pentru europarlamentare, pentru că se plimbă pe banii televiziunii şi fiindcă a adus în TVR fel de fel de persoane pe alte criterii decât cele care ţin de profesionalism. Doina Gradea, sub şefia căreia imaginea TVR s-a deteriorat cumplit, nu a participat niciodată la un tallk-show pentru a explica cum cheltuieşte postul public banii, de ce audienţele au scăzut şi de ce unele evenimente importante nu sunt transmise de postul public, ci de posturi particulare. Poate că Doina Gradea o fi participat la o astfel de emisiune, dar cum la TVR nu se prea uită nimeni n-am aflat acest lucru. Scuze.

Totuşi, cine o mai ţine şi de ce pe Doina Gradea, în condiţiile în care personajul care a cocoţat-o în funcţie nu mai are în prezent nici o putere, nemaifiind nici liderul principalului partid de guvernământ şi nici măcar în libertate?

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Nu am nicio cunostinta despre doamna Gradea si cred ceea ce spuneti, dar ma surprinde foarte placut ceea ce spuneti despre dl. Tanase, lucruri despre care nu stia nimeni, cred ca nici dumnealui

  2. Sa-ntelegem ca toti cei care, intr-un fel sau altul, au avut de a face cu Liviu Dragnea, trebuie epurati din viata publica? O fi, dupa mintera autorului acestei instigari la pogrom. Da’ sa vii si sa-mi spui, cu seninatate si aplomb, ca un fripturist ca Stelian Tanase ar fi superior din punct de vedere profesional si ca prestatia lui la RTv a fost buna, mi se pare o chestie lipsita de bun simt. Cred ca acest fitil merge la GDS, la „Dilema” (veche sau noua, nu are importanta), la „22”, dar nu aici. M-a facut marti chestia cu plimbatul prin strainataturi: Tanase mergea in deplasari pe banii lui din salariu la manifestari de profil, in timp ce actualul director „se plimba” pe „banii romanilor”. Tare chestia asta. N-ati vrea sa generalizati propunerea: toti sefii din institutiile de stat care vor efectua deplasari in interes de serviciu, in tara si peste hotare, vor achita costurile transportului, cazarii si cheltuielile zilnice de necesitate din banii proprii. Sau varianta (la fel de buna): cheltuielile efectuate cu ocazia deplasarilor in interes de serviciu, in tara si peste hotare, vor fi retinute din cuantumul salariului pe care il primeste fiecare. Asa salvam de la risipa „banii romanilor”. Si ar mai fi o „propunere”: accesul la televiziunea publica sa fie strict interzis guvernantilor si reprezentatilor partidului/partidelor aflate la putere. Ce reformator poti fi, d-le S.A., si taci chitic in porumb.

  3. Dragnea e la Rahova, dar „spiritul” lui Dragnea e VIU in PSD!
    Si nici nu va va „muri” curand!!
    Dl Stelian Tanse e un DOMN…
    Doina Gradea e sluga PSDista, NMIMIC nu o recomanda in inalta fucntie decat slgarnicia, pe model PSDragnea!
    Sa dea Careva un singur exemplu de individ care ocupa o functie pe MERITOCRATIE de 2 Ani jumate!
    NICI unul macar!
    Asa e si la RRA, acolo e jale, Emisiuni pe care cu drag le ascultam in masina au devenit insuportabile de cand in fruntea RRA a ajusn PSdistul analfabet Georgica Severin, FIX pe acelasi model, iar unele emisiuni sunt adevarate momente de ode catre marele partid!
    Cand in fruntea guvernului e o analfabeta, NU ne putem astepta ca in fruntea principalelor Institutii de cultura sa domneasca meritocratia!
    Artiștii bucureșteni protestează duminică în Piața Victoriei după concedierile și tăierile de bugete din Instituțiile de cultură:
    https://www.facebook.com/events/377824689536570/
    Rusine!

  4. Am să repet. O țară are la un moment dat o sumă de valori reale în fiecare domeniu, artă, cecetare etc… Ca aceste persoane să se manifeste, să producă valoare le trebuie un mediu, adică o concentrare de valori în aceeași instituție același loc de muncă. Este o condiție și pentru apariția excepționalului. Când a fost o singură televiziune, TVR, tot ce a fost mai bun se manifesta și producea aici. Să zicem că azi ai oameni de televiziune 20 de foarte buni și 40 de buni. Aștia În TVR ar face ca tot timpul să fie cineva bun pe post. Acum împărțiți la 10 televiziuni, da-s mult mai multe aduni cel mult 4 foarte buni și 8 buni în oricare televiziune. Și în rest umplutură cu măscărici, închipuiți, cabotini, penibili. O vreme a mai mers fiincă era o mândrie să lucrezi în televiziunea națională, dar noile generații neștiind ce a fost TVR nu mai au crtiteriu decât firesc remnunerația. Și o fi având TVR manager slab și nepotrivit dar cei ce fac emisiunile sunt foarte slabi. La știri figuri fie insipide fie nesuferite, emisiuni de autor nu mai sunt, seriale atrăgatoare la diverse ore și zile ioc, spectacol de divertisment sâmbătă seara cu umoriști, soliști, corpuri de dansatori, scamatorii nu sunt. Majoritatea persoanelor ce apar la TVR sunt insipide sau imită prost emisiuni de la alte posturi. Și Lipsesc în foarte mare măsură profesioniștii care sunt în spatele emisiunilor. De exemplu: Mai știți pe cineva capabil să scrie sceciurile lui Vasilache, Toma Caragiu, Radu Zaharescu Horia Serbănescu, Nicu Constantin Al. lulescu, Stela Enache Alxandru Arșinel, Puiu Călinesci, Horia Căciulescu și lista poate continua multe rânduri. Care sunt cântăreții de muzică ușoară și populară actuali cu frumose melodii românești? Paraziții ? Adică purici, păduchi, ploșnițe, capușe, acarieni…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.