Monedele virtuale, scădere masivă

Bitcoin a scăzut și a influenţat negativ şi alte monede virtuale, precum ether şi litecoin, din cauza temerilor investitorilor că autorităţile de reglementare vor înăspri controlul asupra pieţei, scrie Bloomberg.

Autorităţile de reglementare din China şi Coreea de Sud întăresc supravegherea tranzacţiilor cu bitcoin şi mineritul acesteia, în timp ce Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a început la sfârşitul anului trecut să controleze mai strict vânzările acesteia.

Coinmarketcap.com a a luat hotărârea de a exclude datele din Coreea de Sud referitoare la vânzările de bitcoin, dând impresia unei scăderi puternice a preţurilor.

„Veştile venite din partea autorităţilor de reglementare trag în jos preţurile. Înăsprirea controalelor în China şi Coreea de Sud influenţează negativ bitcoin“, a spus Gabor Gurbacs, director pentru strategie în domeniul activelor digitale la VanEck Associates.

Bitcoin a scăzut cu până la 17%, la 14.820 de dolari, cel mai mult în ultimele două săptămâni. Toate cele mai importante 10 monede virtuale, în funcţie de capitalizarea de piaţă, au avut luni o evoluţie negativă, majoritatea cu cel puţin 10%, conform datelor Coinmarketcap.com. Preţul criptomonedei Cardano a scăzut cu 16%, iar litecoin cu până la 16%, la un minim de 230 de dolari pe unitate. Bitcoin este, practic, neschimbată în acest an, după ce a urcat cu aproape 1.400% în 2017.

Tranzacții limitate la nivel global

Chinezii intenţionează să limiteze consumul de energie pentru unii mineri de bitcoin, au declarat săptămâna trecută persoane apropiate situaţiei, aceasta putând fi o problemă pentru o industrie în care reţelele puternic consumatoare de energie permit tranzacţiile cu moneda virtuală. Mai mult, Coreea de Sud a început să verifice şase bănci, inclusiv Industrial Bank of Korea, care oferă conturi virtuale unor companii care au legături cu tranzacţiile cu monede virtuale, pentru a preveni posibile activităţi de spălare de bani.

Autorităţile sud-coreene au anunţat luna trecută că vor permite tranzacţii limitate în monede virtuale numai platformelor calificate şi vor analiza introducerea unei posibile taxe pe câştigurile rezultate din tranzacţiile cu astfel de monede, pentru a limita specualţiile din ţară. Cererea de monede virtuale din Coreea de Sud este suficient de mare pentru a distorsiona unele preţuri. Ripple a crescut cu aproape 4 dolari pe unele platforme coreene, în timp ce în alte regiuni este tranzacţionată la circa 2,5 dolari pe unitate. Coinmarketcap.com a decis să excludă platformele sud-coreene din preţurile sale, ceea ce a dus la deprecierea ripple cu până la 31%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Unii au bagat 1,8 miliarde de dolari intr-o moneda virtuala creata in gluma, dupa o mascota de Facebook.Dogecoin, o monedă digitală derivată din Litecoin, al cărei nume provine de la ”fenomenul” din mediul online — câinele Doge, a ajuns la o capitalizare de peste 1,8 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de CoinMarketCap! ..mama prostilor e permanent gravida ! Stela…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.