Moș Crăciun e pe drum și a împărțit deja o mulțime de cadouri

An de an, pe 24 decembrie, în seara de Ajun, copiii trăiesc magia Crăciunului. Moșul este așteptat de copii să le aducă ”daruri multe”, neapărat ”celor cuminți”, sub brad, desigur.

Iar Moșul, ”darnic și bun”, e bucuria copiilor mici și mari în perioada sărbătorilor de iarnă și, fie că îi știu ori nu povestea, îl recunosc, fără doar și poate, are negreșit hainele roșii și barba albă, vine când te-aștepți mai puțin și dispare fără să-ți dai seama.

Nu greșește aproape niciodată când vine vorba de cadouri, uneori nici n-apuci să-i scrii că știe ce-ți dorești sau de ce ai tu nevoie.

E o seară lungă, pentru că trebuie să ajungă la cât mai mulți copii, înainte vreme într-o sanie trasă de reni, când se strecura chiar prin horn, doar-doar o ajunge și la brad, împodobit mai înainte, tot  în minunata seară de Ajun.

Colindătorii mai vin și urează, au fost și cu o zi în urmă, e noaptea când visele se împlinesc, căci ei aduc minunata veste a Nașterii Domnului, iar bucuria nu mai are margini.

Coordonatele drumului parcurs prin lume de Moș Crăciun nu scapă de o atentă supraveghere încă de la plecarea sa din baza de la Polul Nord, când sania, aflăm, zboară deasupra Jakartei, fix la 15,38 GMT, potrivit comandamentului militar responsabil cu securitatea aeriană din Statele Unite și Canada (Norad).

Moșul e chiar mai rapid decât avioanele F-15 ale Forțelor Aeriene SUA și când vrea „încetinește ca să-l putem escorta”, asigură Norad.

Moș Crăciun a distribuit deja peste un miliard și jumătate de cadouri în Oceania și Asia și își continuă traseul căci mai are încă un drum lung de făcut.

Și, foarte important, potrivit comandamentului, urmărirea este posibilă prin strălucirea și senzorii nasului roșu al lui Rudolph, unul dintre cei nouă reni care trag sania.  

NORAD îi urmărește traseul lui Moș Crăciun din 1955.

Col. Forţelor Aeriene Harry Shoupm, comandant al Comandamentului Apărării Aeriene Continentale (acum NORAD), a primit un apel de la un copil care îl căuta pe Moș. Copilul, încredințat fiind că va vorbi cu Moșu`,  l-a nimerit însă pe Harry, pentru că numărul pe care îl avea era greşit.

Fusese atribuit, într-un ziar, în mod eronat unui magazin, care promitea că îi va pune în legătură cu Moș Crăciun, bucuros să vorbească cu ei și să afle, printre altele, și ce daruri își doresc.

Așa a ajuns ofițerul Harry Shoup să preia apelurile și să-i  asigure pe copii că Moșul, cunoscut și sub numele de Kris Kringle sau Sfântul Nicolae, știa de listele lor de dorințe și că este pe drum.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Mos craciun nu imprastie cadou gen diploma de prost comunicator imbuibat de minciuni unora din televiziuni care isi aroga titlul de jurnalist fara baza si fara logica? Am vazut la tv ca bucuresti-ul e cel mai poluat oras european, cetatenii ori ies la plimbare cu sau fara masini, ca sunt sau nu in casa, ca au centrala deschisa sau nu, polueaza! Sa desfiinteze sau sa anuleze bucureștiul, sa nu mai existe cetateni pentru a nu mai avea aer poluat, asta dupa mentalul acestor latrai jurnalisti care merit din plin cacadou diploma si titlul de ‘Cel mai prost jurnalist’! Craciun si sărbători cu asemenea diplome in crestere!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.