Moţiune pe Educaţie. ”O ruşine publică să falsifici un raport internaţional”!

Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca, depusă de deputaţii USR şi cei de la Forţa Dreptei, va fi dezbătută luni, în plenul Camerei.

Votul pe moţiune se va da marţi.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a depus săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă „Un ministru care minte nu poate gestiona Educaţia”.

„Grupul USR, împreună cu parlamentarii de la Forţa Dreptei, vă înaintează moţiunea simplă intitulată ‘Un ministru care minte nu poate gestiona Educaţia’, moţiune împotriva doamnei Ligia Deca”, a anunţat Moşteanu.

Senatorul USR Ştefan Pălărie şi deputatul independent Alexandru Kocsis au arătat că prin această moţiune se cere demisia ministrului Ligia Deca.

„Vom depune la Camera Deputaţilor o moţiune simplă împotriva ministrului corigent, Ligia Deca, un ministru care a ajuns să fie o piatră de moară pentru tot ceea ce se întâmplă în învăţământul românesc, iar acest lucru este cunoscut şi de către colegii de Guvern ai domniei sale şi de premierul Ciolacu.

Un singur an calendaristic ar fi fost suficient pentru doamna ministru să-şi dea cel puţin trei demisii. O demisie pentru rezultatele catastrofale de la testele PISA şi pentru încercarea dumneaei de a măslui aceste rezultate, alegând convenabil doar cifrele pe care şi le doreşte.

O anunţ pe doamna Ligia Deca că în acest moment România se străduieşte să adere în rândul ţărilor OECD şi că este o ruşine publică să falsifici un raport internaţional de opt pagini alegând doar ce îţi place ţie din acel text”, a declarat, pe 11 decembrie, senatorul Ştefan Pălărie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

18 Comentarii

 1. E lăbărală si #progresista#… deci #nuconteaza#…

 2. Cum sa ajungi ministrul educației daca nu ai predată niciodată în viața la clasa? Niste handicapați hoți!

 3. Fparte tare! Daca dintr-un raport de 8 pagini citesti 3, inseamna ca ai falsificat raportul? Foarte tari! Astia merita premiul GÂGĂ CU FUNDIȚE. Ăștia au fost votați de români, nu?

 4. Daca ‘aprecierea’ vine din partea celor de la USR si Forta Civica (astia cine sunt?) atunci in mod cert este vrajeala securista. Doar cei ai lor pun botu”. Carpacii astia si-au pierdut de mult orice credibilitate.

 5. „România EduKKată” a lu’ Werner, măRog…🤮

 6. Scoala romaneasca spala creiere …vorbesc de elite.
  …Abandonul IT …licee elite …Vianu && CO …la cote incredibile
  Este deja recunoscut ca Romania si Grecia sunt codase in domeniu
  …abandon IT record …cel mai mare din UE …oficial

  Asa ca parinti …dusi cu pluta …continuati
  …meditatii …cacao mate …drum infundat …fara oportunitati vest
  …Exclus …microb-IT …gimnaziu …cunostinte relevante …viitoare cariera top Vest

  Descarca gratis …”00_Aircraft_the_best_mioritic_3D_Game”
  …un exemplu portofoliu …elev competitiv vest
  https://drive.google.com/drive/folders/1ygo9udTTIMYpqtI58k5-KNvVUBn85Wx-?usp=sharing

  tot inainte clisee mate …apa de ploaie drum infundat
  RO …tineri inalta calificare …ultimii din UE …statistici oficiale

  succes

 7. Romania politica in cei 34 ani, a ajuns o rușine națională de băgat spre analiza urgent la CSAT și măsuri deîndată.

 8. Singure, te-ai trezit?!
  Din acest raport rezulta ca D-na ministru se pupa singura, pentru ca partile rele, mai numeroase, au fost ascunse de ochii publicului.
  Nu o fi fost falsificat.
  Dar asta cum se cheama?

 9. cu de 2 ori mai multi angajati in Educatie in 2022 fata de 1989

 10. Inca inainte de 1989 pompau parintii la meditatii, de la profesori de gimnaziu, pana dupa terminarea liceului si admiterea in faculate.
  Multi absolventi de facultate au ajuns departe, cu cariera, la firme mari de afara. Daca tot exista un asa zis stat paralel, de ce n-ar exista si un invatamant paralel, sa-l carpeaca pe primul plin de hibe cu mult inainte de „Romania Educata” a lui turistului national Iohannis.

  Ca se duce la vale nu e o noutate, nu numai invatamantul. Tot, se duce .

 11. Ce mi-i Androneasca „Ambramburica”, Pepsiglas,,Deca asta?
  Sau „profesorul” Iohannis. Toti o apa … same sh!t agains

 12. Sa fim seriosi de ce-au atins PSDNL praful s-a ales.
  De ce ar fi invatamantul mai pe langa dezastru, fiind acelasi dezastru national depopularea, dezindustrializarea, despadiririle, des, des …

 13. Intrebare pentru cei de la PISA: oare ei nu au auzit de manualele HO, bagate pe gat, shi poate de aceia au cazut in prosteala ex. cu burse sub media 5??? Sa vede-tzi cand or auzi shi vor face modificari, ca altfel elevii nu pot fi stimulatzi sa invetze HO. Tov.Deca este angajata de profesorii de marzism-leninism, precum Florian Alexandru, sa abureasca=prosteasca invatzamantul nostru, pe care vor sa-l transforme in ghettoul lor, asha cum proletcultista Zoe Petre pupola Levantzicii Tzapului=Emil mankurtul, a facut legi antistatale romanilor, precum ghettoul ei cultural, cand astazi pana shi operele alogeniului Hitler sunt publicate integral, iar picturile lui sunt vandute pe bani la licitatzii. Cel mai simplu copia legile lui Spiru Haret inspirate mult de la elvetzieni, ca ex.Singapore le-a aplicat shi a ajuns o tzara sus, fara bogatzii naturale precum noi. Ma intreb, fufa asta are copii, sau pe , nuce obiecte a jurat ca sa fie ministreasa? Poate vrea sa ne bage shi LGBDT, ca e poolitically coorrect?
  O zi buna.
  Con

 14. Există o legislație ”a invățământului” românesc, după care ar trebui ca minoritatea maghiară să aibe propriile linii universitare secții, facultăți maghiare.. Insă sub lozinca ”autonomiei universitare” nu se respectă, nu se pune in practică, iar tuturor li se pare in prdine..Rectorii numiți politic, la fel ca și prefecții, nu au treabă cu educația minoritară..E romania nazistă bre,. și nu mai ai ” stimați tovarăși, ronmâni, maghiari, germani, etc,..” Ai trecut la dampful pur românesc, nazist.. Ai și rezultatele, ce puii mei..

 15. este simplu;Romania nu I apta ,,printer akteke nici de multipartitism,,ca invatamantul , stiinta de carte si gradul de civilizatie supravietuiesc in oarece masura ,,,este meritul …familiei…parintilor,,socialmente ,concret se face ceva de forma in special pe hartie .deee entuziasm , festivism dragoste de profesie si de colectiv ,,,,daaaa ub ti trezasti ba…in comuniszzzm?? noi zuntem in temocratia ashea cum o vrem si ne plashe noua..este vremea noastra aaa po puli,kii si a pro pulimii,,ai grija

 16. oare nu intelegem caa nu mai exista ,,,unitate, ierarhie societate,,,lipsa de organizare I omniprezenta,,sefii de departamente, compartimente suuunt daaa lipsesc cu desavarsire si asta in dauna noatra a tuturor ,,,Un Stat lenes precum capu,,Statului desigur,,,morgen, morgen nur nicht heute,,sagen,,unsere saxonen leute..aferim,,chiar nu s a gasit un roman ,,roman pentru sefia carciumii…na ca am dat cuuu….in fasole ,,am ratat pomblicarea ..pacat intentia mea I comunicarea creatoare si corecta..in fine nu mai consum timp sibani de cerneala..

 17. …o rusine publica?…copii ai durerii, rusinea este un sentiment personal, nu poate fi publica?…daca bese unul in lift inseamna ca tre sa se rusineze toti cei aflati in acel moment in spatiul respectiv?…nu ca i-as lua apararea incapabilei dar vazand din partea cui vin criticile…

 18. Foarte bine doamna Deca! Avem incredere in presedintele Johannis! Doar Johannis se lupta cu pesedistii, Iliescu, Dragnea, Putin, rusii, martienii, comunistii si reptilienii!
  De 3 ori Johannis!
  PS: cine il injura pe Johannis este platit de Dragnea si trebuie corectat cu placute suedeze!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.